Ja tukaj pa je razlika da ima tanova 6 cel kup cevk in kablov tega pri stari ni tolk bom prav slikal in napopal.
Druga?e pa zgleda kr ok, se ne opazi laj je ve? samo tist ventil na po?arni in flash lube, samo sem pa? picajzlast, tist razdelilec pa je kr z vezicami privezan na "bencinsko" letev in napol prerezan ?lauf je vmes podlo?en, verjetno zarad vibracij, pa to se da lep?e narest, samo vseen funkcijo pa vseeno opravlja.
Z vezicami je pritrjen, ker ga druga?e na zelo preprost na?in ne more? pritrditi. Vsaj ne tako, da bi se vse skupaj skrilo pod plasti?ni pokrovom, kar je bil namen, da se ne vidi ne injektorjev, ne kablov, ne ?ob, itd. Te novi injektorji nimajo nikjer kakr?negakoli navoja da bi zadevo pritrdil na kak nosilec. Guma je spodaj zaradi vibracij ja. Meni je va?no v glavnem to, da ko odprem pokrov motorja, da tudi ?e se vidi, da je lepo vse zlo?eno, kar pa tukaj je. Pa ?e ne maram preve? vrtanja po avtomobilu, v kolikor ni nujno potrebno.
men je se vedno hecen, da mas sporten avto pa plin
nekako se zgubi point
je pa kul tale plin definitivno, sam upam da se ne bo podrazil zdaj ko bo vec in vec ljudi to instalirali
Na?eloma bi moral biti po evropski direktivi (ki je pri nas nikoli ne spu?tujejo) cena plina max 50% cene eurosuper 95 bencina. V tujini po nekaterih dr?avah je tako, drugje spet ne.
Sem skoraj prepri?an, da mu ne vbrizgava bencina poleg plina (razen, ?e M6 2.5 ima direktno vbrizgavanje). Tak sistem ima? ti, ker ima? motor z direktnim vbrizgavanjem (cca 20'%benz+80%plin). Pri 'klasi?nih' motorjih pa dela al na bencin al na plin. Je pa pri novej?ih mazdah priporo?jivo vgraditi 'flash lube' sistem za dodatno mazanje - hlajenje ventilov.
Ne ne vbrizgava bencina ni? ko deluje na plin. Motor nima direktnega vbrizga. Je pa zmontiran flashlube za podmazovanje ventilov.
Ko sem govoril o 5% ve?ji porabi sem mislil na ve?jo porabo plina glede na isto prevo?ene kilometre z bencinom.
Slidy - dobra odlo?itev, zdej ko se ti bo sedelovc pohvalu, da mu Passat TDI pije 6 litrov se mu gladko nasmeje?, vkolikor mu matematika kej laufa, v nasprotnem primeru itak ne bo dojel kdo je zmagovalc porabe v vajinem primeru!
pa ne pozabi da tudi manj onesnazujes in to brez DPF filtra.......
Ker ti vbrizgava bencin za mazanje masine......
Drugace pa jaz 1x na leto izklopim plin in prepeljem masino s polnim benz tankom za ziher da jo mal spuca pa podmaze...
Jst sem pri prejsnjem avtu poskrbel za to, kar vmes ko mi je zmanjkalo plina pa je preklopil na bencin, pa dokler nisem sel ponovno natocit plina Tudi tukaj se mi je to ze zgodilo.
Dej povej a so ti tko kot men dal za tankat zraven bencina pa adapter, da ne kazi lepote japonske?
Pa se tole stestiraj, res da je MPS masina mal hujsa ampak ce ti pri koncu obratov - se pravi ko trga gate ven vrze in da samo na bencin?
Pri meni ko dela 260 konjev preklop tike pred rdecim poljem....
Ja tkole je:
ECU je zmontiral za akumulatorjem,
?obe v kolektorju, injektorji so lepo skriti pod plasti?ni pokrovom, da se ni?esar ne vidi,
uparjalnik je pod filtrom pritrjen na ?asijo, se ga tudi ne vidi,
vidi se torej le konektor od ecuja, plinski filter in merilec pritiska, pa ?e to je tako lepo li?no narejeno, da ne ve? al je original al je dodano.
Za tankat je zmontiral lepo zraven bencinskega dotoka za vratci ni? se ne vidi z zunaj.
Tank je v predelu rezervne gume (ki je v tem avtu itak ni). Tank je 66litrski (na ?alost ve?jega niso imeli na zalogi, ker bi ?el notri ?e ve?ji, ampak ni? zato). Woofer je v prtlja?nem prostoru v li?no narejenem ohi?ju oble?enem v ?rno z izrezanim bass refleksom ob strani in se lepo zlije z samim prtlja?nikom. Zaseda cca 30cm ?irine pa celotno vi?ino.
Sem ?e vse potestiral takoj ko sem zapeljal iz delavnice Pri polni obremenitvi ne preklaplja na bencin in lepo konstantno vle?e ?ez celotno obmo?je vrtljajev. Kar se ti?e pa porabe pa prve tri kesle nism ?paru (jah pou cnej kaj ?mo ) in je bila nekje okoli 10.5l plina, bencina je pa popapcov med 9,5 in 10 pri moji vo?nji ki ni ?parovna (govorim o mestni vo?nji). Mislim, da bo nekje do 5% ve?ja poraba, kar pa je naravnost odli?no.
A ti si un k ga je na Facebooku tud Dejan prodajal...
jaja. Folk dobi manijo k mu re?e? da ma? avto na plin predelan. Se jih je kr ene par premisll k sm jim povedu da je plin not. Nimam pojma kva folk razmi?lja.
Bom ga jest mal po?lepal - gorenjska pri ?K.LOKI
V bistvu bi lahko naredili ze srecanje plinkotov in Dejanu zatezil za sponzorstvo (10? na avto za plin...)
Ah sej to je pa plunk stran od lj
Ideja ni slaba. A niso enkrat ?e nekej mel na to temo.
BTW ?akam ?e homologacijski karton, k bi mogu pridt enkrat ta teden.
Imeli so akcijo mislim da 20% off kar je naneslo nekje okoli 1,3keur.
Aja pa vodja Mazda servisa je zadevo pregledal in rekel, da je odli?no narejeno.
No to so ta pravi fantje!!
Dej povej kolk, k jest se za ajvarja borim...
20% na redno ceno ker so imeli tako akcijo in je naneslo 1,3keur. Vredno vsakega centa kar se mene ti?e.
Vufer imam v prtlja?niku oble?enega v box, pa se mi zdi, da ima dovolj globok zvok. So naredili luknjo za bass refleks, potegnili kable, na?timali konektorje, da lahko zadevo vzamem iz avta. Vsa stvar stoji pokonci in ne zaseda veliko prostora.
Garancija vam velja, vendar morajo fantje, ki vgradijo plin odgovarjati za svoj del (logi?no ne), ?e pride do okvare zaradi plinske naprave (na plinskem delu), ne moremo ni?, tudi MES ne velja.
Vse je logi?no, ampak SIGAS daje tudi garancijo na svoj del, tako da sploh ni panike, mrezo pa imajo po celi SLO.
Mel redni servis in tudi se eno malenkost na Interclassu do sedaj odkar je plin, noben ne BU ne MU rekel.
Skratka ?e slu?ajno kaj crkne (meni ze eno leto popolnoma ni?) mora? samo pravemu peljat, ampak ?e crkne plinski del se sevedno na benz peljes...
Predelan je samo vplinjac, posega v motor ni...
LP
jures plinska in?talacija, ki jo ima? vgrajeno je od katerega proizvajalca?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj drugega kot samo VZAMI od na?e vlade itak ni za pri?akovat.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani