Hm, po moje ne. Prebusili in pokitali so le rob feltne,ga prebarvali v barvi svetlečega aluminija in na koncu še na vse skupaj brezbarven lak-tudi preko roba,da se zbriše popravilo. Vsaj tako bi in bom tudi sam naredil na mojih 19" na 6-ki.
Odlična storitev za ceno slabe - ne gre. Razen pri @Alex, ki bi verjetno profesionalno spoliral naše 4 avte skupaj za 40€ ... sklepam po njegovih komentarjih zlatarsko dragih storitev Mazdinih servisov. 😁
Mene pa zanima @skritikrt, ali se popravljena ujame z ostalimi tremi platišči? Verjetno se od blizu opazi razlika, ko so narazen pa ne?
Dal k Španu popraviti feltno (ATS Crosslight 19")...je bil res mimimalno poškodovan le clearcoat...ampak,ker so zmeraj naredili,da ni šanse,da ugotoviš,kje je bila poškodba,sem pred sezono in menjavo dal zrihtati.
Kot zmeraj-absolutno perfektno popravilo...samo,na ceno ne smeš gledati...93€...ma,tukaj sem alergičen-ne prenesem popraskane feltne🤨...pa naj bo🙄.
Verjetno je še največji problem te barve to, da jo ima @Alex.😁
Neverjetno dobra, učinkovita barva, poudari duh Mazde, se strinjam.
In zakaj je problem, če jo imam jaz?
Pač ta barva mi je všeč, ker se jo vidi na cesti. Če bi imeli rumene mazde, bi jo najbrž kupil. A ne bi pasala na mazdo.
Je pa rdeča barva občutljiva, ker ko ti kamenček udari recimo v havbo, se pozna bela pikica, ker je spodaj bela temeljna barva. Če imaš recimo svetlo barvo se ne opazi toliko.
Torej smo prišli skupaj, meni ni po zažgani elektroniki ampak rahlo po novem. 🤗
Verjetno ni bila toliko frišna kot je tvoja, ker takrat je bil še KOVID in MAZDA je imela takrat dobro zalogo v primerjavi s kakimi ŠKODAMI, ko so motali čakati na avto po 1.leto.Te G140 dino so zdaj kot sveže žemljice, odličen avto za dobro ceno! Zato pa tako bolj smrdi-diši..... 😚
Če je tak vonj komu všeč lahko kupi celo "dišavo", ki diši po novem....
Še Ferrari se je ne bi sramoval....
Kaj si že ogleduješ tvoj novi avto za odpravnino, ki jo boš dobil? 😊
Če nekaj smrdi po prežgani elektroniki, ni nujno da je vzrok prežgana elektronika ... očitno se tukaj nismo razumeli.
Nove naprave, ki se segrevajo na visoke temperature, v začetku oddajajo vonj po xxx. Raje xxx kot da me spet grabite za besedo. Recimo nova pečica je pri prvem segrevanju kar fino smrdela in jo je treba po navodilih najprej nekaj časa pregreti, prazno. Nova steklokeramična plošča (spodaj... v predalu je smrdelo nekaj tednov), da ne govorim o novi kaminski peči, ...
Podobno je v motorju kar nekaj snovi, ki se šele ob prvem resnem segrevanju zapečejo in ob tem smrdijo. Kabina je pa itak v glavnem reciklirana, s topili, barvami, lepili itd prepojena guma, plastika in še kaj. Premijski materiali.
Nova pečica za peko, nov fen, nov toaster, nov električni grelec - radiator imajo ob zagonu res vonj po zažganem. To piše tudi v navodilih.
V novem avtu pa je vonj po toplih, lepilih, umetnem usnju, če je vgrajeno,
reciklirani plastiki, gumi. To vse skupaj tvori ta specifični vonj "po novem".
Tudi glasbeni instrumenti, novi, imajo podoben vonj. Ni strupeno.
to je čiso normalna cena 👍, lahko bi pa vzel neke iz druge linije in privarčeval po gumi kakih 25€ in v celoti mogoče celih 100€ za naslednja 4.leta pa ne bi vedel kaj imaš.....
Pri meni ne gredo na avto gume iz druge linije. Ko se zrabijo, kupim nove.
Imel sem samo enkrat nexen na stari 6-ki, pa še to samo dva meseca, ker sem jo prodal.
Pravkar sem dobil sveže pečene Conti, letnik 1 teden 2025, made in France, XL varianta (trše bočnice)
Vir informacij za Janez007 :
Alex-ob telefon. 😉
pred 4 urami je Mraušk Mčk napisal:
Ne vem kako kdo izklaplja ABS ampak jaz ga ne morem.
Zdaj pa jaz prav ničesar več ne razumem. Do sedaj sem bil prepričan, da je ABS asistenčni pripomoček ki pomaga pri zaustavljanju, ne za speljevanje.
Ne, ne morem izklopit ABS-a.
ASR - preprečevanje zdrsa pogonskih koles - se pa ne spomnim kdaj sem ga nazadnje izklopil - pri 4WD je opazno manj potrebe po izklopu.
Različne znamke imajo pri svojih avtih asistenčne sisteme različno naštelane. Pri nekaterih avtih so baje annoying tečni. Take se splača izklapljat.
V mojem avtu ESC- elektronski nadzor stabilnosti še vedno dopušča driftanje - v snegu v zavoju zahodim gas, pa mi zadnji konec glih prav odnese ven. Dokler bo tako ne izklapljam ničesar.
Tudi sam spoznavam na tem forumu kar nekaj novih "trikov" za vožnjo v snegu, blatu, po mokrem, na suhi cesti. Cela znanost. 😊
Sem si raketo malo drugače predstavljal .... raketa s starimi zimskimi gumami na primorskem razbeljenem asfaltu ... ruska ruleta, ne raketa 😃
A greva en giro, jaz z raketo na izrabljenih zimskih, ti na tvojih "novih" zimskih z dinotom od Ljubljane do Kopra in nazaj. Kdor pride zadnji plača kosilo in pijačo
Alex kot sem rekel ti si fenomen. Ce je 10cm na cesti to ni sneg, toliko ga imamo tud v mestu preden pride plug... 10cm za suv ali navaden avto ni nic.
To je kot pred bajto ko gres z avtom pluziti...
Kar se tice poligona je popolnoma res. Idealen asfalt, pripravljen si na bremzanje itd itd.
Moj motor se na poligonu ustavi pri 100 na uro vsaj 10-15m prej kot drugje (z absom )
V Maroku sem 14 dni vozil z izklopljenim tako tcs kot abs (!), tako na asfaltu, pesku kot puscavi. Zakaj, moja stvar iz izkusenj, ne bi spet sel v kokica debate
To ni nič. Pri nas na obali je pozimi toliko slane. 😉
Po temeljitejšem pregledu sadovnjakov so strokovnjaki Kmetijsko-gozdarskega zavoda Nova Gorica ugotovili, da je Primorsko prizadela huda pozeba. Ocenjujejo, da bo med deset in sto odstotki manj sadja...
Ha, zjutraj je res malo bolj hladno, ko grem domov iz službe je pa v avtu ki je na soncu 30°C. Sicer pa imam še eno raketo, ki sliši na ime diesel-power. Na njej ne bom še zamenjal zimskih, jih bom skuril do konca. Tako, da je to situacija win-win.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Dol s Petrolom. Naj živi shell. 😄
Povezava za deljenje
Deli na druge strani