Skoči na vsebino
Mazda znak-mere
Napisano

To je samo za trening, mejbi bi se dalo tud kaj res narest, samo mamo skoz stroje zasedene. :angry:

samo ti dela? na bolj naprednih programih kot mi! mi delamo v "win cnc" in sicer napi?emo program pa? G54 trans, G1 x26,...! pa take fore! vglavnem pride plo??ica v katero rezkar vre?e simbol, sliko nogometa?a....! rezkar pa je ponavadi debeline 5mm odvisno kaj dela?! mi ponavadi dekamo enostavne figure! samo prej dobim sliko na kateri so vsi podatki! radiusi...!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f zadnji zvo?niki
Napisano

Res so v zadnjih tapetah luknjice, ki nakazujejo da je pod njimi prostor za zvo?nike, vendar zvo?nikov tam ni, sem pokukal pod tapeto.

Torej ?e enkrat ali je ta model mazde 323 sploh imel zadnje zvo?nike.

pri moji 323f BJ so zadnji zvo?niki v zadnjih vratih pri nogah! in sekajo ko hudi? :D kdo bi si mislil da original zvo?niki tako sekajo! sicer pa je moja letnik 2000 tko da nevem kako majo pa pri 2002 letniku!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda znak-mere
Napisano

Vidi? Pew... more? bit tudi ti maaaaaalo bolj pozoren. Ve?, Bo?tjan se tudi rad heca... ubistvu se skorej vedno heca.... :aaaaa:

Ok... sekira zabita!!! :bravo:

Pew.... ti je uspelo naredit model znaka?

David hvala! ampak jast nemarm da me kdo jebe u glavo! se opravi?ujm! sem lepo vpra?al na koncu pa so me nadrli! ma me niti ne briga! Prakso imamo vsako sredo tko da trenutno i??em mere po internetu! ker mor? te kote met zmerjene in jast nimam pripomo?kov za jih zmerit! Vglavnem bom to z rezkarjem naredil tko da bo na ?elezni plo??ici vgraviran znak od mazde( seveda z rezkarjem narejen)

Evo tole naredim v 20 minutah(prej sem bil na kofetu sramezljiv ), pa ni samo znak. :D

Takole zgleda prej

post-3-1259221402_thumb.jpg

Takole vmes

post-3-1259221544_thumb.jpg

Takole pa "obdelan"

post-3-1259221427_thumb.jpg

ma bravo :rispekt: mi pa nimamo tako modernih programov! in sploh pa z rezkarjem nemore? vrezati ?pice pri mazda znaki! mi bomo vrezali in ne izrezali!!!!!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda znak-mere
Napisano

Tak odgovor sem pri?akoval in PeW namesto, da bi sprejel pomo? od njega si napisal, da ne rabi? njegove pomo?i. ?zmeden? Ja zdaj se pa odlo?i a rabi?, da ti kdo pomaga ali bo? sam pomeril znakec. :whatever:

In ne skrbi, nisi edini ki ima nekaj pojma o strojni?kih zadevah. Smo tudi mi v ?oli delali programe za CNC tako, da DOBRO vem o ?em se gre. Yavarye te lahko marsikaj nau?i ampak si sam napisal, da ne rabi? njegove pomo?i. :)

?e dobr pla?a? ti naredim-o relief, ki ga potem lahko frizira? do nezavesti. Oblika karkoli stl,step, igs,...

to mi je napisu bo?tjan! logi?no da bom odklonil! jst sm slu?ajno pra?al ?e ma kdo mere in na koncu me ?e napadate! Hvala lepa vselih! Delamo pa v programu WinCNC!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda znak-mere
Napisano

A, da bi se pa malo znajdu pa ga sam pomeril in se poigral pa ne gre?

Aja pohvalno, ta dva zadnja posta celo vem o ?em pi?e? ker si ju napisal ?itljivo. ?zmeden?

?e bi ti sploh vedel kaj in kako gre ta sistem v ?oli nebi takih butastih idej pisal! Malo se pozanimaj pol pa me?i take ideje ven! Tukaj se gre za to?ne mere druga?e zbiva ocene :whatever: Symon pa hvala za pametne nasvete! ?e bi tko svetoval vsem nebi noben opravil prakse :whatever::notworth: en nasvet! vem da sem en pi?kin dim tukaj ampak mene nebo noben jebu u glavo!!! zamisli se tud malo nad sabo!!!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda znak-mere
Napisano

A ni tko da vzames enaga in mal pomeris? predpriprava pa to... :dudek:

zelo enostavno se sli?i ampak ni! ?e bi delal znak za Hondo bi lahko naredil ga brez problema ker bi ga samo zmeril ke rima vse pod kotom 90° ! tukaj pri mazdi pa ni ni? pod 90°! tko da je malo zajebancije! ?e nebo druge bom malo eksperimentiral in druga?e pa kak?en drug znak!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda znak-mere
Napisano

?e dobr pla?a? ti naredim-o relief, ki ga potem lahko frizira? do nezavesti. Oblika karkoli stl,step, igs,...

mislim da bom zmogel tudi brez tvoje pomo?i! rabil bi samo koliko stopinjksi koti so (pa? radius...) ker moramo naredit program in pole moramo ta program vnesti v ra?unalnik od rezkarja tko da moram sam naredit!!!!!!!!! Vglavnme strojni?ke zadeve!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda znak-mere
Napisano

Lep pozdrav!

V ?oli pri praksi moramo izdelati nek izdelek na stru?nici ali pa na rezkarju! odlo?il sem se da izdelam mazdin znak! sicer pa me zanima kak?ne so mere mazdinega znaka ?e kdo ve? Pa? mere. koti...! Ideje in nasveti za?eljeni!

LP rok

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ksenon lu?i
Napisano

?e pravi montira je vse "skoraj" ne vidno. :P

sej vem da nism mojstr ampka zrihtal pa smo vselih:) ?eprav s tvojo pomo?jo=) hehe

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ksenon lu?i
Napisano

No... meni se je enkrat policaj upi?il v ksenon v Mazdi 3.. ustavil me je pa brz razloga... pa? kontrola prometa, in se takoj obesil na lu?ke.

Jaz sem se pa mono naredu.... ko me je vpra?al, da kak?ne lu?i imam, sem rekel,...aaaaam... ja lu?i ki svetijo pa?... :P

Pol me je spra?eval o nekem ksenonu... pa sem mu reku da ne vem kaj je to... sam vpra?al sem ga ?e mi je mogo?e katera crknila pa zato spra?uje... bla bla bla...

Pol sem mu mogu haubo odpret...da je preiskal kable in ugotovil da je aftermarket noter... in jaz sem ga ?e vedno debelo gledal kot da ne vem o ?em govori... nakar je videl, da si z mano o?itno ne bo pomagal in me je spustu... :aaaaa:

No ja... ampak to je bil edini primer po prevo?enih 100kkm+ s ksenon kitom noter.... :bravo:

LP DAvid

samo kje pa si mel balaste skrite?? ker pri moji 323f bj jih nsm mel kam skrit pol sem jih na blatnik z obojestranskim lepilnim trakom prilimal! mam pa sicer 4300K! in na tehni?nem pregledu se mi je sam posmejal ko je vidu da mam xenon kit! pol mi je reku da naj mu niti ne la?m da mam od osrama ?arnice:)

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bral sem temo o ?lanu, ki ga je nategnil zavorni servis. Pa sem se malo zamislil.

Kdo vse vas je nategnil ali vsaj poskusil nategnit?

Eto mene med drugim servis, odvetnik, zobar, fizioterapevt, branjevka ... natakarca, njej ne zamerim, ker je blo dobesedno. :bravo:

VW servis ve?krat predolgo za na?tevat.

Odvetnik me je poskusu prepri?at, da so obresti, ki smo jih naknadno dobili namenjene njemu ( 2500 evrov) in pol je bil ?e u?aljen, ker mu nisem verjel ?zmeden? .

Kasneje je ?e poskusil pri drugih zadevah, serijski :whatever: .

Zobar me je poskusu prepri?at, da je za storitev, ki je brezpla?na treba dopla?at.

Fizioterapevt h kateremu sem pri?el na recept je hotu obenem ?e ra?unat.

Branjevka z doma?imi bio proizvodi kupljenimi v Trstu....

Vsakega kdaj zafrknejo :(

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XENON kit z pralnikom
Napisano

323BA ima le?o in H7 ?arnice, dolge sem imel H7 navadne tako da nisem imel bixenona. Mislim da se H4 ni? ve? ne kvari kot H7, to je pa? samo tip ?arnice, le glej da bo? H4 pravilno obrnil ?eprav mislim da bodo H4 svetile kot lunapark vse naokoli.

...pri Mazdi 3 pralec lu?i ven sko?i in opere lu?i, posebej gumba pranje lu?i ni, tako da vsaki? ko perem ?ipe, opere ?e lu?i, ene 2x ven sko?i, potem pa nekaj minut ni?, nekako tako kot je Jures opisal.

prej?n tedn sem montiru xenon kit h4 notr pa zdej je ratal kar "DAN" hehe :D edin ko je de? je slabo videti! imam samo montirano spiranje ?ip tko da brez avt. pomika in le?! v?eraj so me policaji vstavili pa so mi rekli da mam dobro osvetljen avtomobil:) haha

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XENON kit z pralnikom
Napisano

mah, bmk, men se gre sam zarad onih lolekov od tehni?nega <_<

to ?pricanje po lu?eh se mi zdi dost neefektivno, brisalci recimo da bi kej nucal (mogo? se motim, sam ?e nikogar nism vidu tega uporablat)

sicer pa se na pumpi ustavi?, ?e je tak hudo, pa spuca?, kot se re?e, pa je za en cajt

to ti dam prav! najbol? je ?e jih sam s?isti?! samo obstajajo ljudje ki se no?ejo umazati zato raje pritisnejo gumb v kabini!!!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XENON kit z pralnikom
Napisano

Ja, po zakonu je da ?e ima? xenon rabi? tudi pranje lu?i (to pa deluje tako da npr. ko pere? ?ipe se avtomatsko vklopi ?e pranje lu?i, vendar je kot sem opazil tudi nek ?asovni zamik da ti to ne naredi vsaki? ko pere? ?ipe, npr. stisnem za pranje ?ipe nato pa ?e ?pricne na lu?i 2-3x). Imajo pa nekateri starej?i avti ?e original xenon in sicer brez le? (?e se ne motim Renault Safrane, kak?en MC bi se na?el). V 323f-ki sem imel xenon z le?ami in brez pranja lu?i, s policaji nisem imel te?av so pa ?ele kasneje ko je xenon postal razpasen sploh v avtih brez le? in je svetilo vse naokoli, policaji postali pozorni in kot sem bral so ?e tudi tablice jemali z avtov. :whatever: Tehni?nega brez pranja lu?i ne naredi?, razen preko vez oz. ?e to spregleda.

lep pozdrav! jasts em naro?il xenon kit za h4 ?arnico! samo sem sli?al da se h4 rade kvarijo?? a je to res??? kaj tis i mel n tvoji 323f h4 bixenon kit??? LP

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XENON kit z pralnikom
Napisano

A to tud v zakonu pi?e?

Tale dodatno pranje lu?i je pomoje bolj tko tko, ker original pranje ima kar malo ve? pritiska kot pa tisto, ki ?prica na vetrobransko steklo.

ja lej jst se na zakone ne spoznam tko da nevem prav to?no! ampak moj bratranec je mel na hondi prelude xenon kit pa je mel samo za spirat ?ipe in so ga kepi ustavili pa so ga peljali na izredni tehni?ni pregled ker ni imel le? pa avtomatckega pomika!!! ?ez en teden je ?e enkrat peljal na tehni?ni pa je dobil prometno nazaj!!!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XENON kit z pralnikom
Napisano

Ja, ampak predpis pravi, da mora xenon met napravo za pranje lu?i in avtomatsko nastavitev vi?ine.

Jaz sem do zdaj pranje lu?i uporabil mogo?e 3-4 krat v letu in pol.

tudi le?e mor? met!!!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

S ?im o?istiti smolo z avta
Napisano

Evole pa se je za?elo, seveda smola kaplja na morju iz borovcev in me zanima s ?im se da to o?istiti s ?ip in pleha avtomobila?? Preko pralnice itak ne gre tako da nebi rad dol drgnil s kak?no napa?no zadevo.

jast sem smolo spucal s WD-40! stestriano! noben bencin ne tako s?isti smole!!!!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nej te malo morda razo?aram!!!

Havbo za 323f BA model je prekleto te?ko dobit, sem jo sam iskal in je v slo nisem dobil na koncu sem naro?il novo iz tujine!!!

Druga?e pa spremljaj avto net ?e zasledi? kero ki je zadaj razbita in jo po delih prodaja,in tako pride? do nje!

(ve?ina pa so spredaj sesute)

tko sem jast pi?el do havbe pa sprednjih lu?i pa meglenk :D

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hrva?ka ?ber Alles
Napisano

Danes smo na hitro sko?ili po osve?itev na obalo, in to v inozemstvo k na?im sosedom v Kanegro. Ko pridemo popoldne do avta, je ena guma prazna ?zmeden? . Kaj ?e?, od "?ajtrge" kolo gor, pa do prve ?rpalke, kjer sem prazno gumo napolnil in ugotovil, da iz nje prijetno pihlja.

V Kopru me je vulkanizer zasli?eval, kje sem vozil. Trdil je, da v svoji 35letni karieri ?e ni videl, da bi nekdo od vo?nje po asfaltu prebodel gumo na takem mestu in da je luknja zagotovo nastala "s pomo?jo".

Sedaj sem v dilemi ali v prihodnje parkirat na Hrva?kem tako, da gume pospravim v prtlja?nik, ali ne ve? iti tja dokler hrva?ki liderji ne prenehajo spreminjat svoj folk v neandertalce.

lep pozdrav! jast grem avgusta na morje pa me po?teno skrbi za moj avto! posebej za gume pa feltne! prej?en teden sem dal nove gume gor!!! verjetno bi moral tudi varnoste matice kupiti?? kaj predlagate?? Lep pozdrav!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Nimam sicer Mazde 6, ampak poraba 8 litrov ob vklopljeni klimi je pri meni ?isto nekaj obi?ajnega.

a je normalna poraba 10l na na 100km z mazdo 323f bj 1.8 pa s klimo v?gano??? gume pa mam 195/50/15! res pa da mam desna di?ka zvita tko da mi volan malo vle?e v desno!!

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

Povejte svojo dosedaj najvi?jo dose?eno hitrost va?e mazdice?? (kon?na hitrost- odgovori naj bodo iskreni)

:):ph34r::)

post-717-1163089963.jpg

:D

Jst sem mojo mazdo 323f bj 1.8 16V spravil na rekordnih 210 :D seveda je bilo malo doline :P ?ene po ravnem pa 200 kon?na!!!! ?e ve?krat testirano

Jaz sem spustil pri cca 260, ker nisem vec upal :hohoho:

svaka ti ?ast :bravo:

ZOOM-ZOOM
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.