@JestNo primerjava 15 ali več let starejše Mazde 5 z novo full option CX-5 glih ni na mestu!
Če bi zdaj izdelali novo Mazdo 5 bi bila primerjava primerna, ker bi verjetno imela enake motorje in enako dodatno opremo. Tako pa star avto z verjetno osnovno opremo primerjat z novim z max. opremo, nvm no.🤔
@Janez007Ja žal je pri vseh novejših avtih podobna zgodba glede olja in težav z Eko bombončki. Je pa pri bmw ju še verižica ena zelo velika šibka točka. EGR, DPF in SCR ji so žal nuja za doseganje Eko standardov današnjega časa.
Se pa vsi ti eko candyji v motorju poznajo na dolgi rok ko se vse skupaj zabaše in ne deluje 100%, in težave se pokažejo.
@SpEkTrNa onem tvojem linku od Softwara, nisem našel nič glede EGRja, sicer je software za "čipirat" Mazdine ECUje, ampak to samo za bencinarje. 🤔
Glede tega diagrama med različnima firmware, pa zgleda res da je na L.22 EGR dalj časa odprt, to je itak zaradi ekologije da so lahko zmanjšali emisije.
@SpEkTrČe je EGR odprt gre več izpušnih plinov in saj spet v sesalni kolektor in naprej v valje. Če je pa zaprt pa ne gre nič izpušnih plinov nazaj v valje ,ampak vleče samo svež zrak iz zračnega filtra.
Če ga blindiraš, je enako kot da je cel čas zaprt.
DPF pa bo prej poln z odprtim EGRjem, ker v valje pride onesnažen zrak (saje) in s tem slabše zgorevanje
@DeeyanForscan, gre prek obdja. Z Forscanom lahko delaš vse kot na servisu, od brisanja napak do preprogramiranja modulov, sem enkrat že objavil na forumu, kako sem na M3 preprogramiral modul BCM, da se luči same vklopijo ob kontaktu. Je pa brezplačni.
@Aless pozdravljen, zanime me, kako si se lotil dezinfekcije klime in s čim? Si šel neposredno do kondenzatorja in kako? lp
Ja tako je, odmontiral sem ventilator in ročno počistil škatlo ventilatorja, pravtako sem opral sam ventilator.
Z sprejem ki ga imam za dezinfekcijo hišne klime, sem nasprejal še kondenzator. Nato vseskulaj sestavil z novim filtrom klime, in vklopil klimo na max za 15min, da prekroži zrak in da se spere kondenzator.
Evo, takole ti vpišejo v kartonček dodatno dimenzijo.
Za 17" nimam še vpisanih. To moram rešit pred zimo. 😊
Jaz sem dal za 4 gume, Good year Eagle F1, assimetric 5, dim. 245/40r19 točno 560€, kar se mi ne zdi ravno toliko dražje kot 17". Samo poiskati je treba malo.
Imam pa original vpisane samo 17" in 19".
Hmh, malo šlampasti so bili tile pri homologaciji, vpisali so ti ET4/5 namesto 45🙄
Če za gume 225/55 R17 uporabim platišča od CX-5, to so 7,0Jx17, ET 45 mm, bo v redu ali ne? Zakaj?
Načeloma bo vredu.
225 je max širina gume za 7J platišče, ni idealno, ampak znotraj mej. ET45 pa pomeni da pride platišče bolj ven, ampak kolikor se spomnim ima tudi @Alex ET45 17col in ok.
Če bo kdo odgovoril bo že odgovoril v tisti prvi temi😉
P. S. : Tudi odgovore na tvoja vprašanja se da najti na forumu, za avtomatika sem že enkrat objavil koliko navora zdži, zato se pri čipanju drži da ostaneš pod tem navorom če nočeš težav. 😉
@Aless sem šel prav gledat pepela je 0,09 vec kot v mazda olju, kar po mojem amaterskem znanju ne vpliva? . Je pa TBN in TAN velikooo boljši, TBN mazda olje 6,7 mobil 8,6 TAN mazda olje 2,35 mobil 1,48. Tudi ostali paket aditivov se mi zdi boljši saj vsebuje novejše aditive Mo, B, Ca
( @Aless Zastrupil si me z olji, si ze sestavljam tabele v exelu 🙂 )
👍 Nimam več kaj dosti za dodati razen da ima Mobil1 kvalitetnejšo bazno-osnovno olje, Mobil1 ima namreč mešanico GTL, PAO in Estra, kar se odraža v dobri lastnostih olja Flashpoint 242C, Pourpoint -50C. Mazdino olje ima osnovno olje HC (FP 234C, PP -36C).
@AlexKolikor mi je znano pri starem 2.2 R2 dizlu ni bilo problema z odmičnimi.
Problemi z odmičnimi so bili samo pri prvi serije Skyactive-D 2.2 SH motorju, zaradi slabega materiala, nato so menjali dobavitelja odmičnih in menjavali problematične odmične pod garancijo.
Pri @Mda je pa zgleda bil problem prevelika količina goriva v olju in posledično ogromna obraba motorja. Predvidevam tudi da je motor kuril tudi olje, zato ni opazil naraščanja olja in se vozil XX km z zelo razredčenim oljem.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
@JestNo primerjava 15 ali več let starejše Mazde 5 z novo full option CX-5 glih ni na mestu!
Če bi zdaj izdelali novo Mazdo 5 bi bila primerjava primerna, ker bi verjetno imela enake motorje in enako dodatno opremo. Tako pa star avto z verjetno osnovno opremo primerjat z novim z max. opremo, nvm no.🤔
2008 Mazda 6
2004 Mazda 3
Povezava za deljenje
Deli na druge strani