Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 3 urami je Jest napisal:

A kdo kaj ve, ce se da kaksna CX-30 (najraje X186) pri kaksnem od trgovcev dobiti takoj oz. zelo kmalu... lako je tudi kaksno testno vozilo ali kaj podobnega ... 

Znanki je kot kaze sel motor na Nissan Qashqai-u in nujno isce kaj drugega... in je v igri tudi CX-30 ... 

Nimam pojma kako je stanje, ampak grem kar pogosto na malico v BTC in a-cosmos jih ima kar nekaj parkiranih tam spredi.

Jaz bi rekel, da ce nisi zbircen glede opreme in barve se verjetno najde kaksna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

@Boss doma imamo pekarno, tako da gorovim kako je dejansko v pekarni

Dobavitelji so moko konkretno podrazili, potem se je podrazil sir (za sirovke) skoraj *2, potem olje s katerim se kuri pec, nafta s katerim razvazamo kruh, potem kvas, sol, .... pac komplet VSE sestavine so sle gor za. Ker je slo vse gor mas pa se problem, da itak bi delavci vecje place se pravi je slo tud delo gor.

Tocnih zneskov ne vem. Vem pa, da mi je mami rekla za sir slabih *2, moka za vec kot 50%, olje pa nafta je znano, za ostalo pa ne vem cifer.

Mislem saj mi je logicno tud sam pizdim cez vse, ko kupujem kok je slo gor. Samo kdaj je za nekatere res zajebano. Ker ali bos vzel moko po tej ceni al pa ti jo pac ne bojo pripeljal fuck it.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Se pravi ... moka gre *2, kvas, sol, kak dodatek, elektrika, kurilno olje, kruh se podrazi 20 centov.

Olje gre dol 1 cent ... ali bo sel tudi kruh? Ne vem ce.

Verjetno pa ce bo sla moka nazaj dol, pa olje pa elektrika bi pa verjetno tud kruh pocenili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz sem jih pozimi prvo mel 2.5 pa sem potem malo spustil in je bilo precej bolje. Prej je nekako cudno trdo in skakajoce se cutilo :)

Sedaj jih mam pa 2.6 - 2.7 se mi zdi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je MazdaBoy napisal:

Sam ta dobava danes je pa drgač, ne vem no…Človeka lahko prej mine, predno pride avto emoji16.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Modelno leto 2022, prva registracija 2025 😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jebote se kregate v kateri prestavi vozite pa kateri dlje v 6 pa ne vem kva.

Jaz celo pot od doma do sihta vozim v "D" 🤷‍♂️

P.S. Uzivam v voznji :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jp ... ko gres iz dizla na bencin je tocno ta obcutek. Prav tako imam jaz tak obcutek kot grem iz moje mazde (X motor) vozit od zene C4 (1.2 puretech 130), ki ima turbino. Se mi zdi da turbina nrdia tist obcutek, da bolj vlece. Naceloma hitrost se pa isto povecuje :D

Citat

Žena ga je tudi vozila in je navdušena nad vožnjo. In nad motorjem. A je vse ostalo nekako "v zraku". 

Zakaj se meni to bere da avto je ql ... sam tole s tabo je pa se v zraku 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bolj ko berem to temo .... bolj razmislam a sem jaz pijan ko kamra ali Alex resno kupuje CX30 🤷‍♂️ SUV pa se bencin

Uglavnem neki debate je bilo o velikosti. Velikost je precej v P... (sploh ce si prej navajen sestice karavan).

Recimo golf oprema ne gre ravno v prtlaznik in moras podret sedez.

Ko gremo s sihtom na malco in da gre zraven se sodelavec ki je 2m+ je kar pestro. Zgleda kot tisti v cirkusu, ki se v kovcek tlacijo :D

Prav tako pac ne mores tko, ko si na siht pa te klicejo ... ej rabim 3 notranja vrata a gres iskat, kar rect OK (kar se je pri sestico dalo :)).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Nadaljevanje ....

Sem potem nasel, da se lahko resi tudi brez, da akumulator sklopis. Zaklenes avto in gres za cca 1 urco stran. Prides nazaj in dela :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evo sem izvedel update, ki je sel lepo cez in je sedaj na verziji 11000.

Je pa problem (ki tudi pise v navodilih). Ne deluje voice recognition. Javi Microphone error.

V navodilih pise to to kar je na sliki. Kaj to samo odklopim - iz akumulatorja in pocakam par minut ter potem nazaj? Se to se kaj drugega resetira ... na 6 vem, da se je avtomatski premik stekel?

Screenshot 2022-04-27 at 11.04.05.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Je kdo ze updejtal preko tega?

Sem prenesel datoteko, navodila ... ampak po pravici povedano me je kar malo strah se lotit. V kolikor gre kaj narobe je lahko kar problem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jp fora mora biti z +386 ker tudi jaz imam isti problem kot @Carot. Vsi kontakti sinhronizirani, vse lepo pise, vse lepo klicem ... samo ko me klicejo pa ne izpise imena.

Mam pa vse shranjene z +386

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Kaj pa je to za ena barva? Neka nova v 2022 (saj je bila samo ena nova ce se prov spomnem)?

Ce mas vec opreme je pa kovcek kar nujen ja :D 

Varno in srecno voznjo 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

@dejannnn ce rabis preverit plac se komot dobiva in pogledas. Jaz imam notri trenutno 3 zicke :) Jahac za tavelko spredi, enega za 3,5-12 let, ter enega za 9 mesecev - 4 leta. Zdaj tole za voznjo v vrtec in solo je ok. Da bi sli pa na daljso turo z zeno pa nikakor ni :D Samo razlika med 1 dojenckom in 3 otroki je precej razlike :)

Za par z enim otrokom je cisti dovolj velik. Samo malo bi moral preverit kaksen vozicek imas. Ce je sel moj maxi cosi mura 4 ... pol predvidevam da gre vsak :)

Menjalnik je tako kot je NevLado napisal, odvisno kaj ti pase. Meni je bil to prvi in najbol pomemben pogoj pri avtu. Tako da imam avtomatika.

Glede opreme .... sam bi najmanj pogresal usnje oz. ta paket z usnjem.

Glede ali se splaca vzet financiranje. V kolikor imajo se vedno 0% obresti potem bi mogoce rekel da se splaca :D Saj koliko bojo obroki / koncno placilo / ... se da vse zmenit. Tudi ni nujno da je nakoncu 20%, lahko je vec / manj / ali nic. Zdaj nisem financni ekspert ampak pri 0% obrestni meri in da imas dnar, lahko zdaj das 50%, ostalih 50% pa nekako vlozis z eno dobro obrestno mero (ce kje dobis 10%+) si zmagal.

Recimo ce je avto 30.000 eur. Placas 15.000, ostalo vzames recmo na 4 leta. 15.000 vlozis nekje kjer mas recmo 8% obresti na let in dobis 1.200 eur na leto od obresti (se pravi ti lih krije zavarovanje). Samo tole smo ze precej zasli iz teme o CX30.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
42 minutes ago, Slivka said:

Se pravi, da ta avto ni za mencače.

Če si se odločil, da se pelješ, stisni in bo lepo odpeljal.

Če pa sam ne veš, kaj bi, kako naj ti potem avto naredi to, kar bi ti rad?

Sem prav razumel?

Nisi.

Jaz vem kaj bi, ampak bi tokrat nezno pa pocas. Navajena je pa, da jo skoz gonim. In pol se mal zmede 🤷‍♂️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
10 hours ago, Janez007 said:

👍 Zanima me na katerm servisu in kaj so za ta denar naredili, poleg avtopralnice? 😁

Interclass LJ (dolgi most)

Na racunu je:

tesnilo AL, filter olja, olje, delo, potrosni material, odstranitev odpadkov - najvec je olje in delo

To cukanje obcasno opazim toda nisem preprican ali je menjalnik ali motor. Jaz sicer to opazim ce recimo pocasi speljujem iz krizisca. Nekako kar pospesi, potem prestavi in potem se zmede in malo cukne in potem je ok. Ce speljes z malo vec gasa tega ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Vcer opravljen 1. redni servis. Narejen je bil pri 18600 km, cena dobrih 220 eur.

Zaenkrat brez tezav ... upam da bo tako tudi v naprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Se en, ki je nekaj prihranil z aplikacijo Na poti 🙋‍♂️

Prej vedno ko sem sel notr a je bla ledena kava / red bull / sok / mogoc kaka cokoladica. Zdej pa lepo natocim in odpeljem. Pa se za zdravje je bols :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
8 minutes ago, jereb said:

Ljudje se ne zavedajo da so pod crednim nagonom vceraj vecina vsi tankali ze po novi ceni. Po 15:00 je vecina petrolov in OMVjev ze dvignila ceno naf 1,6x€. Takoj ko so pritekle ovce, so dvignili ceno in ljudje sploh niso opazili.....

ne vem ce je cisto res ...

tankal 24. 2. ... cena za liter bla 1,431

tankal vcer (ob 17:18) ... cena za liter bla 1,458

neki gor slo sam ne toliko kot danes

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Jaz sem sel tankat ... ker sem imel prazno :)

Je pa v Zireh ze popoldne zmankalo dizla. Zato sem rekel ok bom sel v LJ. Se pripeljem do crpalke in nora guzva sem sel samo naprej. Sem hotel na vrhniki ... se slabse kot v LJ. V zireh sem pa prisel takoj na vrsto. Je pa res, da se je potem pod vecer tudi naredila nora guzva in je zmankalo tudi 95 goriva. So potem tankali 100.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Meni dvojno dno pride zelo prav. Notri imam 3 palce za golf, majico, cevlje in rokavico za golf. In je cel prtlaznik se prazen. Tako imam vedno pri sebi ce je ravno lep vreme da skocim na vadbisce.

Pa kako shopping vrecko imam vedno spodi pa mogoc kake rezervne stunfe :)

Je pa res da je ta spodnji del precej nizek in recimo ze cevlji ne grejo cist lepo not..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.