Skoči na vsebino
Odstranitev DPF
Napisano

Vsaj en proizvajalec je to v preteklosti imel (ne vem kateri), pa so ?e ti potem opustili, ker so vozniki raje ?li s "te?avo" na servis, kot pogledali v navodila.

In ?e se regeneracija prekine ni ni? hudega - se bo ob naslednji izpolnitvi pogojev nadaljevala.

no sej ko kupi? nov avto ti to povejo in ve?, ko kupi? rabljenega pa ?e ne ve? prvi? ko se pri?ge pogleda? v navodila ali ?e si len pelje? na servis in potem ve? kaj to je, kar se pa ponovnega vklopa regeneracije ti?e pa no ja, avto ne ve koliko ?asa bodo ?e primerni pogoji, lahko se mi ponovno vklopi 200m pred hi?o in tako se DPF s ?asom zapaca, potem so pa prisilne regeneracije in podobni stro?ki. Saj ne re?em nekdo ki ima dnevne relacije mu je vseeno, jst mam veliko kratkih potem pa sem in tja dolgo. Po eni strani sem kriv sam kaj pa kupuijem diesla za kratke relacije, ampak z letnimi kilomteri sem ravno na meji med dieslom in bencinarjem po tem kaj se spla?a, poleg tega sem se navadil na diesla, ki nima tek eko bedarij in ga je res fino vozit, potem je dobiti 159 tako kot sem jo ?elel skoraj nemogo?e bencinarja imajo pa samo 1.8TBi, z 210KM da je OK, ostali niso omembe vredni, pa ?e to so redke ko sam hudi? in potem ti ne ostane drugega, ?e si zbir?en :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev DPF
Napisano

Resno? to je pa kar neverjetno redko, pri Alfi se nekje na 300-400km, odvisno pa od re?ima vo?nje, meni se vklaplja na manj kot 300, ker imam veliko kratkih razdalij, in s tem trpi poraba, da pa jo izvaja vem pa tako da poraba naraste (kar ni ravno opazno), v leru se rahlo pove?ajo obrati, in pa ?e zaviram z motorjem kazalec pritiska turbine takoj pade na 0, ker druga?e med vo?njo nikoli ne pade na 0. Res so dobri proizvajalaci, vsi po vrsti, povsod sami zasloni, ampak da bi ti dali pa nekam opozorilo DPF regen to pa ne, ker potem bi vedel kdaj se izvaja in bi se marskido peljal ?e tisti krog okoli hi?e, da se regeneracija uizvede in je ne prekine, tako pa jo velikokrat prekinemo in s tem delamo ?kodo in na koncu stro?ke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ful dobr, moj Nexus 5 je kompatibilen z Android auto, zdej naj mi pa samo nekdo pove kko ga nalo?im :D

Nevermind, sem na?el, ampak itak ni na voljo za noben avto, ki ga bom imel v bli?nji prihodnsoti :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Posnetka nimam, sam bi opozoril na to, da bodite pozorni, da novi passat za vo?njo potrebuje 3 pasove in ko mu potepa?, da bi ga opozoril, da se bo zaletel vate se voznik razburja nate, ker si vozil po svojem pasu. Zgodilo se je na uvozu na Toma?evskem rondoju in tam kjer je skoraj zapeljal vame sploh ni hotel dol, kar pomeni da na mojem pasu sploh ne bi imel kaj iskat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup: Mazda 6
Napisano

sicer je malo starej?a kot sem imel v mislih ampak ?e je dobra se da to pre?ivet, me pa zanima od kje je, kaj ima od opreme, kilomterov in kaj je to taprav denar?

Poleg tega me zanima kak?na je kaj poraba pri taki ma?ini? To je 2.3 bencinrar?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup: Mazda 6
Napisano

Evo da obudim temo :)

Po polomiji z mojo MX3 in na koncu prehodu na fenomenalna italjanska jacja, se spogledujem z mislijo povratka k Mazdi. Trenutno imam na Avto netu ogledano tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9182311&show=1 pa ker vidim da se teh avtov pri nas zelo malo prodaja bencinskih pa sploh skoraj ni?. i??em tam med 10 in 13k? pa me zanima ?e so te dizli kaj ob?utljivi na kratke relacije dnevno naredim namre? 2x 10km, na leto pa okoli 25kkm, trenutno imam 170koni?ov, pa bi jih imel raje enako ali ve? kot pa kaj dosti manj, pa? avto se mora premaknt. Mi lahko daste kak nasvet glede tega kaj naj kupim? pred nakupom bo ?el avto na pregled pri kakem poobla??encu po nakupu pa takoj na veliki servis (razen ?e bo imela zadovoljiv dokaz je bil ta opravljen).

Za vsak nasvet in morda celo priporo?ilo bom zelo hvale?en. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Zmaj, malo draga za ni? opreme,... Kilometri hmmm no ja ?e se zanima? za 159, si jo raje sam uvozi iz IT za podoben denar bo? dobil ve? z realnimi kilometri, ?e is interesnt povej, kolega je zbiral med celim hangarjem 159 ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Group buy:
Napisano

Kako ste kej zadovolni s svojimi kamerami? zanma me tudi kako imate pritrjene in odstranljive, da ne zgleda preve? ?e?ko, pa da stoji na miru? Razmi?ljam pa? o tem da bi so jo namontiral v ato ker imam vse preve? sree na cesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

no ja jst o pitju raj ne bi govoru, znajo bit dostkrat e?je ma?ine bolj var?ne lih zato ker jih ni treba priganjat, je pa zavarovanje dra?je,...

Ravnokar sm peljal novega A4 in moram re?t notri zgleda kar solidno, zunaj je poslastica vozi se pa no aj tko tko, sicr 2.0 100 KW kr lepo potegne in vse ampak dolg?as od vo?nje, volan je tak kt za ra?unalnik za ene 70? se prav totalno brez povratnih informacij, mota? ga z mezin?kom, kar se sli?i super ko si na mestu ampak sploh ne ve? kaj se dogaja na cesti ko vozi? recimo 80.

Se pa srtinjam da bmw 3 in A4 nista ravno razred made 6, vsaj po velikosti ne, cenovno pa definitivno sta :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tko bom reku, za 20k jo uvozi? iz Italije ( kar je itak) in dobi? skoraj novo TI opremo... kolega ki jo ima si jo je sam uvzil in je ?el tja do enga znanca kjer je zbiral med polnim hangarjem 59, vse s servisnimi, z realnimi kilometri itd, ne tko kot pri nas ko vse nekaj mutijo in mu je un tip reku da sam slovenci smo taki da kupujemo najcnj pol pa kilometre zbijamo itd. druga?e se pa ta ki je alfo prodal meni tudi s tem ukvarja, uva?a avte iz avstrije, nem?ije belgije in vem za par ljudi ki so kupil od njega in vsi zadovolni, ker ?e ne najde avta, ki ga zadovolji ti ga ne pripelje, je pa skos gor tko da pol ?e za to gleda kar se mu na ro?i in ko najde sporo?i in vzame... res fajn tipson. KAr ho?m povedat je da za tak dnar si jo prpel? in dobi? supr avto, kar se elektronke ti?e je tko kt vse kar je novega, veliko je ima... pleh pa raje ne bi govoril ekr imajo bolj?ega kot vsi japonci skupaj :D jst sam povem da je za razmislt ker od na?ttih bi sam sigurno 159 uzel sploh 2.4 jtdm :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vem da me boste kri?al in se vam bo zdelo ?udno, ampak jst bi na tvojem mestu v izbor dodal ?e Alfo 159, ki se pelje fantasti?no, ?e pa kupuj? dizla so motorji po ve?ini zelo dobri in so prakti?no vsi dizli neka izpeljanka alfinih comon railov... podvozje je fantasit?no, lega in ob?utek tudi, jst sm se zaljubu v kolegovo 159 1.9 jtdm (?ipano na 170 km) res supr avto in za 20.k dobi? skoraj novo, Ti opremo kar je top resni?no. druga?e pa verjetno BMW.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sharane sem gledal, samo ve? ali manj vse iz uvoza pa dra?ji so....tale Seat mi je zelo dobra alternativa...gledal sem ?e Ople,Forde ampak je spet tako tako...mislim da je tale Seat in motorizacija ?e najbolj preverjena zadeva iz VW grupe....zato me zanima ?e ima kdo kak?ne izku?nje, oz. ?e jih ima s kak?nim primerljivi enoprostorcem kateri naj bi bil ok.

Alhambra pa sharan sta isti avto z drugo zna?ko, no vsaj bla sta pol je pa sharan dubu ?e druge lu?i ampak v osnovi je isti avto. Fotr ma zdj ?e drugo Alhambro, obe slu?beni, nikol problemov, sam serivsi pa? na cca 4 mesce ( zrd kilometrov) avto je udobn pa se dobr pele za tako kravo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ok ni vse ?isto tako kot se zdi, marsikdo ne izkoristi vseh konjev dr?i, jst recimo sm jih mel 160, pa vm povem da sm ful redko kr?u omejitve po AC ipd. po obvoznci sm se v slu?bo pa dam pelou 90 (zarad porabe, pa ker se mi ni dal terat za v slu?bo) po dugi strani sm pa z u?itkom pr?ou v drugi solidno hitr do 100 in pol v 5 pa cjazimo dalje ali pa na obi?nih cestah pa? do omejitve in pol cjazimo do naslednjega semaforja. Enim pospe?ki pomenijo ve? od hitrosti, pa ?e to ni re?eno da pospe?ki na uri ampak bolj ob?utek in tega je honda res imela, pa ga ma zihr ?e kjer avto.

Kar se ti?e SUV-jev, ja marsikdo ga ma da se ka?e, lahko povem primer svoje mame, ki ima novega IX35, pa je prej z meganom break v 11 letih nklofala 90 kkm, in je vozila ve? kot vozi sedaj. Ja res se ji je spla?alo menjati avto, ?e posebej za SUV-a ko pa gre 1x na tedn v merkator in parkat na leto na morje. Kupila ga je ker se je za Megana bala da je star in bo za?el crkovat ( strah se je za?el pri uni?enem ventilu gume, ki je bila zaradi tega 3x prazna) no da ne razpredam na dolgo skratka za vi?ji avto se je odlo?il, ker ji je la?je stopit van in iz njega ni pa hotela dosti manj?ega prtla?nika kot ga je imel Megane. Re?i ho?em da obsojati ni lepo :D:lol::cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.