Za CX5 ne vem, imam pa mazdo 6 s takim motorjem. Meni je super, poraba na lokalnih cestah malo čez 6 litrov z vožnjo po predpisih. Na AC tempomat na 110 bi imel pod 6 porabe.
Vse ostale informacije ti bojo dali lastniki dizlov 🤣
Kar se tiče blendanja na prehitevalnem pasu...to delajo SAMO makaronarji. In to blendajo, ko si na voznem pasu in se ti približuje po prehitevalnem pasu.
Ej vidva @Alex in @Bini sta čist preveč pristranska al pa ne vesta kaj sploh imata.
Mild Hybrid tehnologija ni predvidena za pomoč bencinskemu motorju pri pogonu. Baterija je čist premajhna saj ima le borih 0,17kWh in je namenjena več ali manj za občasno delovanje, elektronskih sistemov, za zaganjanje motorja pri i-stopu, pomoč pri prestavljanju in podobno. Dejansko samo razbremenjuje motor pri tem, da ga razbremeni poganjanja alternatorja, kot pri klasiki, kjer ga mora ves čas poganjat še motor, da proizvaja elektriko.
Tukaj je pa enostavno ob obremenitvah, motor vsaj za nekaj časa razbremenjen poganjanja alternatorja kar seveda nekoliko pomaga pri pospeševanju ampak le toliko, da ni preveč bremena obešenega na njem. Nekako tako, ko pri starih bencinskih mlinčkih ugasneš klimo, ko greš v prehitevanje, saj je vsak konj v motorju takrat potreben za pospeševanje.
Tko, da vse ostalo kar občutita je več ali manj placebo efekt in nikakor ne to kar razlagata. CX-30 nima nobenega dodatnega elektro motorja, ki bi pomagal bencinskemu pri pogonu koles in to je bistvo mild hybridov za razliko od hybridov in priključnih hybridov.
Moja šestica 13 letnik 165 lipicancev je tudi blagi hibrid 😋
Ti si imel še vintage 6-ko, ki je bila še kar dvignjena od tal. Tudi sam sem jo imel. Imam tudi zadnjo gen. 6-ki pa je zelooo nizka. Tako, da jim primerjave. 😉
Moja 08 in 09 letnik so nižje, kot 13 letnik. Sploh 13 letnik NI zelo nizka.
Tepe vas ker niste člani Legebitre in ker je to pogoj da sploh greste v EU.
Poznam veliko hrvatov kateri živijo ob meji s Srbijo in hodijo na njihove črpalke ter v supermarkete.
Jao jao... Si siguren, da poznaš te Hrvate ob meji s srbijo? Veš, po koliko je gorivo v Srbiji? Jaz vem... Hrvat pa ne vem, če je tak glup, da v Srbiji tanka... Edino, če tanka in pobegne...
Ob 11.25 se je v Solkanu zgodila prometna nesreča, po prvih informacijah se je v železniški nadvoz zaletel in se tam zagozdil tovornjak hruška. Nadvoz je poškod
Važno, da je šofer pripravljen vozit za 800€. Pa kaj, če ima vozniško iz Albanije...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
In to italijanski.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani