Skoči na vsebino
mo? motorja za M6
Napisano

Prijatlejima M6 karavan letnik 2006 ali 2007 120 KM dizel. Avot je ?isto spodoben za vozit. Na avotsecsti bo? zlahka vozil 160 kmh. Dejansko ti bo omejitev predvsem promet na avotcesti. Vendar pti taki vo?nji motor nima neke rezerve v mo?i. Ne pri?akuj nekih hudih pospe?kov, ker za to rabi? 170 KM in ve?.

Z bencinci nimam pojma sam ?e nima minimalno 150 km nima? kaj iskat pri tem avtu.

Jaz imam novo M6 karavan in sem danes vozil iz KP v LJ med 160 in 180 kmh Brez te?av, seveda motor ni imel neke rezerve na mo?i. Za imet rzerevo in vozit tako hitro rabi? 160-180 KM.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Nikoli nisem rekel, da pi?e? neresnice glede svoje porabe, ker od tega res ne bi imel ni? ne ti ne jaz. Tudi moje mnenje je, da je tvoja poraba previsoka in da nekaj ni ?isto tko kot bi morlo biti. Moje mnenje je da ima? nek feler, lahko tudi na DPF, ki se ti ali prezgodaj vklaplja ali pa ?as regeneracije traja predolgo in zato ti toliko dviguje povpre?je.

?e mene osebno vpra?a? ti po moje serje kak?en ERG ventil ali pa je napa?na prebogata me?anica in ti spu??a preve? saj. Tega seveda ne vidi?, ker ti jih prestre?e DPF se pa ta zato prej zaba?e in spro?a regeneracijo v bistveno kraj?ih intervalih.

Po tistem kar si ti napisal kako vozi? bi tvoja poraba moral biti na omenjeni relaciji med 6 in 6,5 litra (razen ?e goni? konstantno ve? kot 150km/h), druga?e v normalnem povpre?ju pa okoli 7 litrov ali raje kak deci pod.

Ne vem, on ima Karavanko in ko vozi? z njo ?ez 160 kmh (dobor on je napisal 150, vpra?anje kaj je res) avto rabi ?ez 7 litrov, odvisno od ceste. Na poti LJ- KP - LJ, vo?nja med 160 in 180 kmh odvisno od cestnih in prometnih razmer, 4 potniki je bila meni poraba 8,8 l.

Glede na tisto statistiko, ki je bila predstavljena prej za skoraj vse avtomobile v tej kategoriji. Se popolnoma strinjam, da je to verjento najbolj to?en podatek. In po tisti statistiki je mazda kar dobra.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Zakaj pa ne na?tela? BC-ja,da ti vsaj pribli?no poka?e prav. :P

Spet smo tam.To je vse relativno in statisti?no gledano (ne maram statistike sploh).

Realno in objektivno-isti ?ofer,ista relacija,prazna cesta,enake dimenzije gum in znamka.

Potem bi bila nekje realna primerjava.

To ni potrebno. Ker pri ve?jem ?t. kilometrov prihaja v veljavo zakonitosti o naklju?nosti ipd.

Jaz sem vozil Hondo Accord (2.2 140 KM) cca 46.000 km in mi je rabila 6,2 litra. Pol sem vozil Vectro (1.9 120 KM) in mi je rabila 6,9-7 litrov. Zagotovo lahko trdim, da je Honda Accord s tistim motorjem rabila manj. Oba avtomobila sta bila 4 vratna limuzina, hond aje bil amalce bolj te?ka.

Mazada 6 je karavanin (slaba aerodinamika) cca 200 kg te?ja od honde ali Vectre ima 130 KM in poraba bo zagotovo ve?ja od Honde, jaz celo mislim da bo ve?ja celo od Vectre ampak bomo videli.

Bom poro?al.

Dejansko me niti ne zanima kateri motor rabi manj ampak bolj kateri avto rabi manj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

jaz sem mel cez vikend 5 vratnop CD129 pa mi je po board comp. porabila 5.6l/100km

mislim, da bo z istim nacinom kot jo mam z mojo 6-ko, poraba cca. 1 liter nizja :vesel:

To je fanj samo, tudi meni bi bila ni?ja na 5 vratni razli?ici. Avto je ob?utno la?ji, pa ?e odli?en Cx ima, ki ga Karavan nima. Verjetno 5,6 pa nebi dosegel :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Sedaj se vozim ?e nekaj dni z Mazdo 6 CD129, karavan. Sam se mi pa ne zdi da je motor ful nek potro?nik dizla. Nekako je na nivoju VWja in Fiata. Vsekakor ni TOP. Jaz imam trenutno porabo 6,8 l/100km Ustalila se bo med 7 in 8 l. Isto na Passatu Karava. Te?ek avto, te?ka noga, zani? aerodinamika.

Glede porabe me presene?a Pe?o v ?eninim 5008. In seveda moja stara Honda Accord. Za Renault dizel pa ne vem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Rzlika accord mazda je pomojem nekaj takega kot mazda - octavia.

To verjetno misli? na ceno servisov. kot sem se pozanimal na uradnih servisih je cena ?e kar visoka. Tam okoli 300? za prvi servis. Kar je ve? kot je imela moja Vectra.

Ok avto sem prevzel in naredil prvih 120 km. Ka naj re?em. Vozi se dobro. ?ri?ki bodo mogo? nastali zaradi trdega vzmetenja, bomo videli, upam da ne. ?koda da nisem vzel 160 konjskega samo kaj ko ni denarja. Ampka tudi ta je ve? kot dovolj. Na splo?no zgleda da je notranjost kakovostno narejena, bomo videli kako bo v praksi.

Poraba pa je kar visoka ja, cca 0,5 - 1l ve? kot na Vectri. Z utekanjembo kaj padla. Tako da ?e sedaj lahko re?em, da je motor dale? od Hondinega CDTi-ja.

Upam samo, da je stvar zanesljiva in da ne bo nekih te?av z avtomobilom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Labi, zraven si pozabil omenit, da si A stranka in uzivas poseben tretman, poleg tega imas avto brez dpf kjer je olje 2x cnej.

Kot razumem ti nisi preve? zadovoljne z Mazdo 6. Ali lahko napi?e? par to?k, da vidim, na kaj se morma pripraviti.

Iz tvojih postov sem razbral, da je problem poraba goriva in servisi, DPF in morebitno pretirano rjavenje.

Druga?e sem pa jaz bil z Hondo Accord zelo zelo zadovoljen. O?itlal sem ji le to da ni imela poklopljivega klju?a in da zaradi ?portnosti je bila luknja med prtlaj?nikom in poklopljiveimi sede?i majhna (zaradi oja?itev, velkih gum itd). Glavna zamera so pa bili nenormalno dragi servisi. Kot sem napisal 600?.

Honda je bila edini avto ko sem ga imel eno leto in naredil 46.000 km in nisem imel niti enega problem?ka. enkrat mi je zmrznila teko?ina za pranje ?ip. In sem ?el na servis. Rekli so da je treba zamenjat motor?ke pumpice. Ma kaki, odtalilo se je in delalo naprej.

Motor je bil fenomenalen (2.2 CDTI). VAG in PSA & Fiat, Isuzo, (GM) mu niso segli do ramen. Je pa res da je rabil najdra?je olje na tem svetu in to cca 40? na 15.000 km. (Tudi VAG je rabil olje, Fiat, Iuzo pa ne). Audi ima enake motorje kot VAG, tako da ni za pri?akovat ?ude?ev, ne vem pa kaj imata MB in BMW.

Poraba je bila fenomenalna. Z mojo vo?njo kjer imam te?ko nogo je bila poraba 6,2 l/100 km. Prijatelj,ki je imel isti avto je imel porabo 5,4.

To dejansko pri?akujem od Mazde 6, plus to da ima ve? prostora, ker je karavan pa poklopljiv klju? :)

?e to dobim bom zadovoljen, ?e ne pa bo hudi? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Kaj si mislil s tem ?

Jaz sem imel Hondo Accord 2.2 CDTi prej?nji model (?udovit avto) novo in servisi so bili res svinjsko dragi. Navadi servis je bil cca 600? (Ambro? radomlje). Upam da ne bo tako tudi z Mazdo.

Sedaj imam Vectro in so servisi ve? kot pol cenej?i cca 250? (Avtohi?a Moste LJ).

Tako da upam da Mazda servisi ne bo prav po Hondi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Mi pa cakamo predstavitev. Dobrodosel :jupiii:

Leasing so odobrili.

Tako da pride predstavitev naslendji teden, ko prevzamem vozilo :)

Zanima me pa nekaj: A ima Mazda 6 dnevne lu?i, kar pomeni ?e se pri?gejo in ugasnejo ko za?ene? in ugasne? motor?

Oz ?e ti to lahko u?timajo na servisu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

?e prav razumem Mazdini dizli rabijo ve? nafte.

Do sedja sem testiral nadlenje dizle:

Mazda 6 letnik 2007 (stara) 2.0 120 KM poraba 6,5 l

Passat letnik 2005 (stara oblika) 1.9 TDI 100 KM 6,7l

Vectra letnik 2007 1.9CDTI 120 KM 7,0l

Honda Accord letnik 2007 2.2CDTI 140 KM 6,2l

Astra letnik 2005 1.7CDTI 90KM 6,4l

Pe?o 5008 1.6 dizel 115 KM 6,8l

Kaj naj re?em, najbolj?o porabo je imela Honda. Seveda, z mo?nej?em avtomobilom sem lahko vozil hitreje kot z manj mo?nim. Vsi avotmobili so bili oz so moji oz od ?ene razen Mazde 6, ki je od prijatelja. Sicer on ima manj te?ko nogo od mene, torej je mogo?e res kaj na tem.

?e kupim obsotje?o Mazdo 6 poro?am.

Priajtelj Mazdo ful hvali. pri 120.000 km mu je ?el le?aj od napenjalca od klime. Niti ?arnice ni menjal. No ?la ej ana stvar preve?! Tudi mazde niso ve? take kot so v?asih bile.

Meni na Vectri 67.000 km pa je ?lo:

1. zlo?ljivo ogledalo

2. EGR ventil

3. 3x sprednja ?arnica

Skupaj stor?ki cca 600?, servisi so pa res poceni, smao on se tudi ne prito?uje z kosmosom v BTCju.

Tako da sem se potemlejitme premisleku odlo?il za nakup 6, ker rabimo karavan.

?akam na odobritev lizinga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Otroci pa? delajo vse,kar otroci pa? delajo v avtih-z nogami ma?ejo sede?e spredaj,ko gredo v avto stopijo na plasti?en prag,z umazanimi rokami pi?ejo po ?ipah (pa ?e kje drugje),kaj pomalicajo pa popijejona dolgih poteh.To je to.?e ti uspe,da tega otroci ne delajo v tvojem avtu,vsaka ?ast.So pa res angel?ki.Moji poslu?ajo rock in niso angel?ki. :harhar:

Seveda, da delajo to v avtu. In pol je cel avto umazan.

Je pa res da obstajajo razli?ni ljudje. Eni ne pustijo jest ali pit v avtu, drugi pa. Osebno jez avta ne jemljem kot nek simbol ne vem ?esa. Tako, da pustim otoke jest v avtu neke kekse, gresine ipd. Z blantimi ?evlji ali ?kornji pa tudi ne pustim skakat po sede?ih, jih prej obri?em

V vsakem priemru je usnje kul, sma kaj k stane ????? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Dojemanje razredov je predvsem marketin?ka fora, poleg tega obstajajo ?e medrazredi, ki so spet marketin?ka fora. Mazda 6 spada v razred Passata, medtem ko pa Octavia spada v Golf razred. Tisti ?lovek, ki ima malce ob?utek pri vo?nji, takoj opazi razliko v podvozju med Mazdo 6 in Octavio, saj je taka kot med Octavio in Superbom. Priemrjat Octavio in Mazdo 6 je isto kot primerjat Passata in Octavio. ?e se nekomu to zdi isti razred pa? naj bo. Tudi ADAC v njihovi Pannenstatistik tla?i Octavio k Passatu, kaj ?mo.

Po zgornjem linku sta Mazda 6 in Superb najbolj komot. To sem ?e sam vedel sam (saj sem namesto Superba probal tega novega Passata, ki sta si podobna).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 ali
Napisano

Razumem da je ?lovek fen Mazde, samo Mazdo 6 tla?it v visoki razred je pa res sme?no. Avtomobila sta kar lepo v enakem razredu.

Kot prvo, Mazda 3 (kot tudi Golf) spada v ni?ji srednji razred in ne v srednji razred.

Octavia spada v srednji razred, kjer so avtomobili, kot je Passat, Audi A4, BMW 3, Peugeot 407, Citroen C5, Renault Laguna, Toyota Avensis, Seat Toledo (predhodnik modela Exeo)

Registriral sem se zato ker sem tudi jaz pred podobno dilemo.

Ali Mazda 6 ali nov Passat.

Prvo kot prvo, Mazda 6 spada v razred Superba, Passata ipd. Medtem ko Octavia je Golf razred. Tisti, ki trdi druga?e se ne spozna kaj preve?. Octavia je narejena na osnovi Golfa (podalj?ana osnova). Sedaj tukaj lahko debatiramo o medrazredih ipd Octavia ima podalj?ano rit itd. Zaradi kraj?e medosne razdalje je v notranjkosti manj prostora ipd. Zaradi teh marketin?kih medrazredov sili Octavia vi?e od Golfa ampak v resnicvi je tam kjer je.

Cena Octavie je enostavno previsoka. Octavio smo gledali, ko smo se odlo?ali za nakup Pe?oja 5008. Sedaj ko gledamo za nakup Passata pa gledamo Mazdo 6.

O zanesljivosti ne vem. Vendar ti novi Passati so ?e kar nezanelsjivi (so novi). Kako je kaj z zanesljivostjo Mazdo 6?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.