Mnjah sta glasna Recmo da gre v plinski tank nekih 10l manj kot v bencinski. Pri moji vo?nji nebi velik pr?paru ane? Celih 100km kasnej bi ?u na tank ?telo pa pustu od oka 2x ve? dnarja.
Zgolj na ra?un mraza, ker se avto (uparjalnik) dalj segreva, potem je 100% plin na tvojem. Poleti bo? imel en tank od marca - novembra....
Ni pa neumno da enkrat na leto zgoni? samo na benz da malo sistem spuca? pa benz zamenja?
Oh yeah v teh arkti?nih razmerah se tko al tko ne segreje kej prej k v 5-10km
Pa fantje ne pozabit ne se vozit okrog z manj kot 1/4 benza v rezervoarju ker lahko pride do okvare bencinske ?rpalke, v rezervoarju sploh poleti ko je nevarno da se pregreje in krepne !
Yeah optimum nekje med 1/4 do 1/2 Odvecne te?e tud ne gre preva?at sabo
Jah re?mo men zadnih 500km skorajda ni porabu bencina. Kazal?ek se je komaj zaznavno premaknil. Sicer imam plin premalo ?asa da bi lahko z zagotovostjo o cifrah govoru ampak...
Torej predno preklopi na plin v teh arkti?nih razmerah potrebuje nekih 2-4km odvisno a je mestna ali relacijska vo?nja, potem pa bencin uporablja izklju?no samo ?e za v?ig v kolikor se ne shladi preve? avto.
Predvidevam da ni porabil veliko goriva v tem ?asu, plina pa tudi ni porabil za 40l. Ja tud prej je bla poraba preko 8.5 v ve?ini primerov, razen ?e sem bil zlo ne?en z nogo na avtocesti Mestna vo?nja je ?la preko 9 hitro.
Realna ra?unica je nekje med 60-70% stro?kov vo?nje na bencin. V upo?tevanju tudi stro?kov plinskega sistema.
Pa? se najve? se pozna razlika v na?inu vo?nje. So ?e pri top gearu dokazali da prius porabi ve? kot BMW M3 . Ja mislit sej na plin bom mal bol pohodu se hitro pozna
Zmaga je ko gre? tankat pa nikol ne natanka? ?ez 50e !!!. Poln tank benza pa redbull je bil od oka 100e
Aja ja na?eloma se lahko tudi dogovoriva pa pride? pogledat sistem v LJ.
Moja Mazdica dela na AGC, ki je samo nastavljiv. Sicer tezko podam kako realno mnenje ker je na plin sele nekaj dni, ampak zadnjih 1000km so far so good
Ce mislis Valve Saver je 500ml posodica. Ce pa mislis plinski tank je pa moj 62litrski. Kok kilometrov nardim ne vem ker se nisem spraznu prvega. Poraba je nekje podobna bencinski, v tank pa gre nekje 50l plina. Torej bi moralo pri tej porabi zadostovati za cca. 500km.
Hope this answers you
Uglavnem PLIN++
Edin sneg med radkapami in feltno mej stravmiru kj tresl avto dokler nisem spucu 3:)
Aja natanku sm 43.neki litra plina ker ga je se neki blo u tanku. Cena ... LoL kusur 30.5 eura
Ne me fentat, ker odpiram novo temo, vendar vseeno da bo malce bolj pregledno vse skupaj. Prebral sem ve?ino postov na temo LPGja na tem forumu, ampak vseeno bi preveril ce se je kaj spremenilo od takrat.
Prvi? lastnik mazde, in dejansko po 30000km zadovoljen brez pripomb. Sedaj me zanima predelava avta na LPG, namre? po igranju z ?tevilkami se dejansko vgradnja spla?a ?e pri 25-30k km. Pri moji vo?nji bi to pomenilo leto dni!
Predvsem bi rad sli?al mnenje koga ki je to zvedel na istem avtu prav tako so dobrodo?la mnenja ljudi ki imajo v drugih mazdah LPG. Najbolj me zanima kako se obnese stvar na dolgi rok. V servisu (BTC) so mi tudi izjavili da lahko pri?akujem menjavo ventilov po 100-150k km.
Namre? mazdice nebi rad uni?il v nekaj 10 do 150k km mi je preve? pri srcu Aja recimo da avto dela najve? mestnih kilometrov med 5-20km na dan. Teoreti?no bi lahko izbral AC ali skozi mesto, prav tako tudi dolge relacije +5000km na dan vsake toliko, ampak kratke voznje so pa konstanta :3
Aja priporo?ila kateri sistem oz. za katero firmo naj se odlo?im bi bila prav tako dobrodo?la . V kolikor je to problemati?no zaradi ?esarkoli ?e ... priporo?am uporabo zasebnega sporo?ila. SIGAS / G1?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
OK ampak dejanska razlika oz. potreba po elektronskem mazanju ventilov namesto vakuumskega? Ima kdo kaj pomislekov oz. kako mi?lenje o tem?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani