Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 51 minutami je Deeyan napisal:

Pa da vidimo kok se kej obnesejo Continental 🙂

IMG_20221105_153328.jpg

Jaz sem tudi za to sezono kupil enak model Contija, so tihe, pa zgleda da bo kak deci nižja poraba. Za kaj več pa se ni bilo pravih razmer.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano

Jaz se pri izbiri zimskih gum držim načela, da izberem najmanjšo dovoljeno dimenzijo in premium gume. Koliko me to pride dražje, če bi menjaval samo gume na istih platiščih, niti ne računam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 19 minutami je Alex napisal:

Te hankook gume so premijska roba, ne pa neke low budget. Dunlop spravi v žep, so nekje v rangu conti. Edino malo bolj glasne so. Drugače pa po prebiranju kupcev top gume. Pustimo plačane in podkupljen teste. Tisto je za

naivneže. Kar se tiče pa cx 30 sem jo dobil za ugodno ceno. Samo barva je 800€ doplačila. Zame zelo dober nakup. 👍

Je tudi meni vulkanizer danes rekel, da so Hankook zelo dobre gume, konkretno ta model, ki si ga ti vzel, tepeta predvsem kotalni upor in glasnost.

Na tej strani zelo rad preberem kakšen test, tale je vplival na mojo odločitev. 

WWW.TYREREVIEWS.COM

In this tyre test we take nine of the best performance winter tyres in the popular 225/40 R18 size and test...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je TBA napisal:

niso glih najcenej so pa cenovno ugodne :). 

kok pa je bla cena za 870p. ker js iste gledam.

V dimenziji 225/55/17 150 eur po komadu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

To sezono moram tudi jaz zamenjat zimske gume, kolebal sem med Bridgestonom in Continentalom, na koncu sem se odločil za Conti 870p.

Razlika v ceni pa bi bila 56 eur v korist Bridgestona.

Pa vzel sem jih pri lokalnem vulkanizerju, je na koncu še najmanj komplikacij, pa se počakala bodo pri njemu do montaže.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

A se še vedno gleda, da se pri kompletu gum prišpara 100 eur?

Sem mislil, da je kakovost odločilni razlog za nakup. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prvi lastnik mojega Accorda je leta 2009 za drugi redni servis plačal cca 600 wur, in ja olje Castrol je bilo 28 ali 29 eur/l, šlo ga je pa 6 litrov.

Tako da servisi do 300 eur na pooblaščencu so še kar v mejah normale, glede na to da se vse draži.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toča 25.05.2022
Napisano

Poznam dva kvalitetnega izvajalca za suha popravila, enega iz Ljubljane in enega iz dolenjskega konca na relaciji Litija  - Mirna. Več informacij na ZS, če te zanima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 58 minutami je sportman333 napisal:

ja dvojno dno je za moje pojme dosti neuporabno, vidim že pri svojem Accordu, spodaj imam prvo pomoč, nekaj opreme, ki jo nikoli ne rabim in varnostni vijak za feltne.....da bi kdaj namensko to uporablja pa ne....edina dodana vrednost tega se mi zdi, da imaš tam spodaj "popravljeno" kramo ki jo recimo samo s sabo voziš, v osnovi pa nikoli ne rabiš in imaš potem glavni prostor "prost"....

A Gorenjcev tukaj na forumu ni :) ali nihče na Gorenjskem ne vozi mazd :) ali jih vsi drugam vozite :) tole me še mogoče malo bolj zanima -> Močnik, je to za kaj serviser/prodajalec ali je to klasika Gorenjske podobna zgodba kot Žibert za Honde :), ker sta tudi iz istega kraja....torej da je bolje iti kam drugam, na Štajersko....  

3.) preden se bom lotil iskanja, me zanima tudi h kateremu trgovcu se priporoča iti, ker jih je za Mazdo kar veliko in cele SLO nima smisla obiskovati. Ali ima kdo konkretne izkušnje z AvtoHišo Močnik (Kranj), ker mi je ta najbližji....sicer kot sem prebiral in tudi po prebrskanem na netu ima Selmar CE največjo izbiro.

Kar se tiče trgovca, moj stric je lani maja vzel CX-30 X186 gt plus v Makomi v Novem mestu za 26k eur, pa je sam iz Nove Gorice. Tu ni nekega pravila, pokličeš par prodajalcev, ko že veš, kakšen avto boš vzel in kdor ti da največ za tvoj denar, tam vzameš. 

Kar se tiče servisa, sam živim 500 m stran od Močnika,  pa Močnik moje Mazde še ni servisiral. Po mojih izkušnjah je Žibert profesor za Močnika. 

Kaj  več pa lahko na štiri oči rečeva,  zdaj ko so koronske omejitve odpravljene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Žalostno!

V primerih menjavanja stekel ali drugih karoserijskih popravil je najbolje biti dober kolega od avtokleparja. Le tako imam jaz zagotovilo, da bo poškodba kvalitetno sanirana, sicer pa si prepuščen dnevnemu stanju majstra, ki ima tvoj avto v rokah. Tako daleč smo prišli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja no, ko sem imel Accorda, je lastnik pred mano pustil račun v avtu za 2. servis na 40k km. Bil je lepih 600,00 EUR, in to davnega leta 2009, pa menjalnika takrat tudi od daleč niso pogledali. Šlo se je za servis v Radomljah in jaz ga potem nisem vozil tja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 14 minutami je Carot napisal:

Ja, se strinjam, da "škatla" nima dosti veze s tem. Zanimalo me je, ker so se "bencinci", ki sem jih do sedaj vozil, segreli na delovno temperaturo (70-80 stopinj) dokaj hitro, po par km, G120 pa je tudi po 60 km (50 po AC) ostala na minimalni temperaturi - slabih 50 stopinj, kar me je presenetilo.

Tako delovanje ni OK, predlagam obisk servisa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Fantje so zgoraj malo narobe napisal, do 2016 je bila oznaka GJ, nato GL.

GH je oznaka za šestice 2. serije.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

A Mazda jih nima? Kupiš najcenejše Mazdine in je to to. Nobene zajebancije s posebnimi vijaki itd. ...

slika.png.ba7fb1e0c817430e89af890a8797ca06.png

https://www.mazda.si/lastniki/dodatna-oprema/podrobnosti/platisca-iz-lahke-litine-17/GHP9V3810A/MAZDA6/2016-06-01/

Enak model, samo v grafitni barvi, imam jaz za zimski komplet in so od Fondmetala, made in Italy.

Ali so dobre ali ne, ne vem, meni služijo dobro, gredo pa sedaj 4 sezono gor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:

sej tu ti nisi na boljšem z 18kami :D 19, 20 to je za pogledat ;)

s tem, da ti poleti boš še vedno na majhnih 18 medtem k se bo klapa vozila na 19+ 😁

👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je scania napisal:

Je bilo preverjeno pes in stima. Vmes je bila tudi voznja po avtocesti. Pac malo razmisljas predvidevas ni skoz gas, bremza ampak cimbolj tekoca enakomerna voznja, po bregu navzdol motor hladis. Z obcutkom se da, brez oviranja prometa in cijazenja, po omejitvah.

Lepa poraba.

A si mogoče kdaj testiral, kolikšna je poraba, če voziš po avtocesti cca 140 km/h?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Petrol ni ravno referenca za gume, kot bi pri njih prebral recept za kruh, ki ga pečejo na postajah :)

dokler ne plačaš 😀, pol te pa ne...je...jo več :), oz. se moraš kregariti...

jaz grem vedno k lokalnemu mehaniku, ki ima tudi gume, sam mi pove katere lahko dobi dobre (z gotovostjo nov letnik) in za katere mi ne more garantirati novih (recimo ko sem kupoval letne mi je rekel, da michelinke mi lahko zrihta nove, da bodo iz Španije in ne Francije), da recimo Continental pa da mi ne more....torej sem se odločil za Michelinke, dobil se 1.mesec stare, zdaj ali sem preplačal 50€ več ali manj, mi je res vseeno....pa še 6pack sem mu prinesel, tako da sem verjetno preplačal 60€....pa zmonitral mi jih je da sem stare feltne vnaprej pripeljal, potem sem pa naslednji dan samo prišel na premontažo, torej sem porabil 30min....namesto X ur iskanja po netu, čakanja za premontaži, itd.....tudi to šteje nekaj, kajne?

Tako je, pa če gre z gumo kasneje kaj narobe, lepo reklamiraš pri lokalnem vulkanizerju, ne pa da je..š ježa in izgubljaš čas po internetu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Ja, DOT je pa slab 27 2019, ampak so rekli, da to nima kakšne bistvene veze, ker se guma v praksi začne starati, šele ko se začne voziti ???

Če se gledajo Kumho, bi jaz pogledal tudi Hankook.

Sam gume z dot xx19 ne bi vzel, ko boš montiral, bo to že tri leta stara guma. Kdo ti pa garantira, kako je bila guma skladiščena?

Drugače pa res ne razumem lastnikov, ki dajo za avto 25k ali več EUR, potem se pa gleda 100 EUR pri kompletu gum. A guma je edini stik s cestno podlago.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da ne bom bral cele teme, ali je komu ob posodabljanju navigacije MZD Connect računalnik javil napako na pogonu.

Želel sem posodobiti karte, ker imam še dva meseca plačano naročnino. Program Mazda toolbox je kartico zaznal, lahko sem se logiral, tudi prenos zemljevidov se je uspešno začel, tik pred zaključkom prenosa pa mi računalnik javi napako na pogonu in me vrže ven iz Mazde toolboxa.

Ali je težava v SD kartici ali ga laptop kaj heca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.