mogoče bom postal lastnik CX-5 letnika 2022 ali 2023, vendar res močno niham med dizlom in bencinarjem. Prebral sem ogromno o problemih z 2.2 dizlaši, DPF, saje v sesalnem kolektorju, oljno sito, veriga oljne črpalke, pa potem tesnila injektorjev in še kaj. 90 procentov vozim dnevno 2-6 relacij, vsaka po 20km približno, kar ni zadosti, da se DPF spiha, zato že kljukam bencinarja....ampak me je danes en "kvazi" poznavalec MAzd prepričeval, da so bili to stari problemi letnikov pred AdBlue dobo, sedaj pa ni več teh problemov. Pa da je tudi tesnilo injektorjev drugačno, pa veriga oljne črpalke tudi. Pa... skratka, prepričeval me je na polno, da dizlaši 2022 in 2023 absolutno nimajo več teh problemov.
Vem, avto bo imel še 4-5 let garancije, kar me nekako pomirja, ampak kljub temu raje vzamem nekaj, kar bo trajalo, kot pa da mi sklepeta še v garanciji. In predvsem ker mi je dizelska poraba okoli 5-6 še vedno bolj privlačna, kot bencinskih 7-9, sem se odločil tule povprašat. Mogoče se bom lažje odločil.
Hvala!
Npr. Skritikrt, pa Jest ti lahko kej pametnega povesta glede bencinarja pa svetujeta, k imata izkušnje s cx-5 bencinarjem.
Upam, da se ne pričakuje, da bomo lastniki Mazd te samo hvalili ???
Marsikaj je pri Mazdah OK, marsikaj pa bi bilo lahko mnogo boljše. Te plastične obrobe se zdijo res tretje-razredne, mogoče v rangu Dacie. 😃 Mislim resno.
🤦♂️ k bojo tole pr Mazdi videli, bojo začel razmišljat o ukinitvi modela 😁
Lahko pa kupiš, naredi servis, odpravi pomanjkljivosti, na koncu pa izklopiš plin in se voziš dalje na bencin. Pa ti mora naredit tak avto še 1x toliko km ob neki kulturni vožnji in rednem vzdrževanju.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa vmes ena 2015 letnik
Zanimiv, bi reku da je obratno avt-ročni. 🙂 Jaz sem vozil sam bencinarke mazde in je blo samo tankaj in vozi. Ali sem imel pa jaz srečo 🙂
Povezava za deljenje
Deli na druge strani