Včeraj sem dobro preizkusil zimske gume Hankook v snegu. Pred vrhom ceste (par km do cilja) je bilo namreč par cm svežega snega, ki ga še niso splužili. Bili smo zelo zgodnji namreč. Avto je šel kot po tirnicah (zasluge gum in odličnega avta, seveda) in nikoli ni niti za trenutek kaj zavrtelo v prazno ali pa naredilo kaj, kar bi nakazovali na to, da je sneg na cesti. Proti Vredestein, ki jih imam na 6-ki so vsaj za razred ali dva boljše. Tako, da bodo šle naslednjič tudi na 6-ko.
Z Gelipterjem sva obdarila za novo leto naše mazde.Kupila sva in vgradila dodatne mrežice na najiinih cx30 na spodnji odprtini za zrak.
Original odprtina je prazna z le par pokončnimi letvicami. Aftermarket mrežice pašejo v nulo, imajo enak vzorec kot maska n so narejene iz res kvalitetne ABS plastike. Na nosilcu tablice so potrebni majhni popravki-modifikacije.
Prej:
potem:
Sva pa opazila, da so pred hladilnikom vgrajene posebne lopute, ki so zaprte, ko je motor ugasnjen. Najbrž služijo temu, da se motor hitreje segreje, nato se odprejo. Vidi se namreč, da jih krmiljo elektromotorji.
Res je zdaj je boljši izgled cx30...malo predelave pa sva zrihtala obe cx30
Pozdravljeni, sem nov na tem forumu. Pred kratkim je prišla k hiši CX30 X180, ročni menjalnik, cca 23000 km ima že na grbi. Avto vozi v glavnem žena, cca 20km na dan prevozi v povprečju, nekaj relacije, ostalo mestna vožnja. Po BC kaže povprečje 6.3/100km, od zadnjega reseta ima 473 km, sveti lučka da bo treba tankat in rezerve še za cca 43 km. Tole nekaj ne štima med BC in realno porabo, ki diši blizu 9litrom ali več...Po prvem resetu je bilo podobno, ok si rečem ne poznamo še avta, ampak tole sedaj ponovno...ne vem, povejte.
Ej...lp pol pa naredi po starem sistemu ki je 100%
Tako mi testiramo 😉😁
Tankaj polnega do konca
Naredi 100km mešane vožnje...pol gres Tankat in vidiš koliko litrov gre not spet ..pa vidiš porabo😉😁 ..pol reset v avtu računalnik...000...spet voziš in kontrolirš😁😉če ne servis ..garancija 😁
Bivsi sosolec iz os, si je uvozu sestico bencinarko G165 iz Danske letnik 2014 prek narociavto.si 🙂 sma nardila prvo modifikacijo, iz klasicnih grdih rumenih halogenk v full led zaromete😁
Ja,pozabil si na 7mo zračno blazino,na šobe v brisalcih na normalen naslon za roko,ki je funkcionalna in še mogoče kaj....👍
Je pa tudi res,da ko sem jaz kupoval avto je bila večja razlika v ceni oziroma dobil sem popust,ki ga sedaj bojda ni več....😉
Res jee...moja cx30 x motor ima še opozorilo če ti vozilo prihaja bočno levo ali desni in vzvratno ter usnje in Bosse ozvočenje in električno nastavitev prvih sedežev. To je maximalna oprema za CX30 TOP ..😆😁Zoom zoom
Midva z Gelipterjem imava zmenek z gumistim v ponedeljek ob 8 uri. Pa da vidimo, kako bodo izpadle črne 18" feltne... ravno danes sem malo gledal na parkirišču avte in me je zelo presenetilo, da je imel že vsak tretji avto montirane zimske gume. In to na obali.
Res ...je me prav zanima kako bojo izpadle te nove čne feltne in zimske gume gor 😉🙂🙃😁
V bistvu si se tako ti, kot vsi ostali tu na forumu ki so kupili ta nov biser od motorja zafrknil, ker niso vzeli kakega opla, 2.0 benzinarja iz konca 80-ih.
Preverjena zadeva. 😉
E...ja jaz se nisem zaje...🤣🤣🤣🤣😁zame je TOP avto 😉
Je moče, da je kaka serija teh gum takšna, ker jaz nimam teh občutkov pri vožnji po mokrem 🤔
Drugače pa je to lahko tudi dokaz, da premium gume niso vedno najboljše.... 🥴Mogoče se še tisti malo za temi premijci bolj trudijo in to za skoraj pol manj denarja....
Včeraj, ko sem se vračal iz Udin nas je celo pot zelo pralo ( močni nalivi).
Še enkrat več sem lahko ugotovil, da so te prvovgradne gume bridgestone zelo slabe (in nevarne) gume v dežju.
Po ravnem še nekako gre, sem pa na, avtocesti doživel aguaplaning in sem par deset metrov vozil popolnoma brez kontrole. 😬
Druga katastrofalna lastnost teh gum je vožnja v mokrem v ovinek, kjer totalno nič bočno ne držijo. Tudi pri speljevanju v mokrem takoj zavrtijo v prazno, prav tako pri zaviranju takoj reagira ABS.
Skratka, zame zelo slabe gume.
E...ja to sem ti govoril tudi jaz ..ko grem po mojem klancu dol treba full pazit ..posebno ko je mokro 😬🤔bo treba zamenjat te gume 😉😉zoom zoom
Prvi nanos. Res je enostavno delo z njim in hitro opravljeno. Za cel avto (vključno z lučmi, plastiko , feltnami, sem porabil pribl. 20 min. Jutri drugi sloj. Je pa na dotik res zelo, zelo gladko. Krpa kar sama zdrsne s prednje havbe. 😊
Ta keramična zaščita res deluje. Z njo se lahko namaže praktično vse (od laka, luči, plastik (to pride v poštev za naše cx30 😄) do platišč in gum.
Če premažemo avtomobilski lak z njo naj bi zaščita delovala vse do enega leta. Seveda moramo nanesti dva sloja sredstva v razmaku 24 ur (na opran avto, lahko tudi brez priprave - odstranitve rje, poliranja...). Če avto prej pripravimo bo rezultat seveda še boljši.
Nanos sredstva je otroško lahek - pošpricaš in takoj obrišeš ter z čisto krpo spoliraš do visokega sijaja. 😊
To mi je predlagal en profesionalni detailer. To sicer naj ne bi bil profesionalni izdelek a za nas ostale je odličen.
Da ne bo kdo pomislil, da dobim kaj od promocije. 😊 Nisem prodajalec. 😊
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bini...na moji cx30 so usnjeni sedeži TOP ..res jih moreš redno vzdrževat 😉😁😁..zoom zoom 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani