Skoči na vsebino
Mazda CX-60
Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

@Gelipter,kako se pa kaj tvoji usnjeni sedeži obnašajo,premijsko ali tako kot v CX-60 .....🤔🥴😉

Bini...na moji cx30 so usnjeni sedeži TOP ..res jih moreš redno vzdrževat  😉😁😁..zoom zoom 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Včeraj sem dobro preizkusil zimske gume Hankook v snegu. Pred vrhom ceste (par km do cilja) je bilo namreč par cm svežega snega, ki ga še niso splužili. Bili smo zelo zgodnji namreč. Avto je šel kot po tirnicah (zasluge gum in odličnega avta, seveda) in nikoli ni niti za trenutek kaj zavrtelo v prazno ali pa naredilo kaj, kar bi nakazovali na to, da je sneg na cesti. Proti Vredestein, ki jih imam na 6-ki so vsaj za razred ali dva boljše. Tako, da bodo šle naslednjič tudi na 6-ko.

Tu jaz imam te zimske gume in so TOP😉😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 33 minutami je Alex napisal:

Z Gelipterjem sva obdarila za novo leto naše mazde.Kupila sva in  vgradila dodatne mrežice na najiinih cx30 na spodnji odprtini za zrak.

Original odprtina  je prazna z le par pokončnimi  letvicami. Aftermarket mrežice pašejo v nulo, imajo enak vzorec kot maska n so narejene iz res kvalitetne ABS plastike. Na nosilcu tablice so potrebni majhni popravki-modifikacije. 

Prej:

IMG_20221228_143709.jpg

potem:

IMG_20221231_123338.jpg

IMG_20221231_123550.jpg

IMG_20221231_123707.jpg

IMG_20221231_120451.jpg

Sva pa opazila, da so pred hladilnikom vgrajene posebne lopute, ki so zaprte, ko je motor ugasnjen. Najbrž služijo temu, da se motor hitreje segreje, nato se odprejo. Vidi se namreč, da jih krmiljo elektromotorji. 

IMG_20221231_131646.jpg

IMG_20221229_125750.jpg

Res je zdaj je boljši izgled cx30...malo predelave pa sva zrihtala obe cx30 

Je lepše zdaj 👌😉😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
Pred eno uro je Sonyfan napisal:

Pozdravljeni, sem nov na tem forumu. Pred kratkim je prišla k hiši CX30 X180, ročni menjalnik, cca 23000 km ima že na grbi. Avto vozi v glavnem žena, cca 20km na dan prevozi v povprečju, nekaj relacije, ostalo mestna vožnja. Po BC kaže povprečje 6.3/100km, od zadnjega reseta ima 473 km, sveti lučka da bo treba tankat in rezerve še za cca 43 km. Tole nekaj ne štima med BC in realno porabo, ki diši blizu 9litrom ali več...Po prvem resetu je bilo podobno, ok si rečem ne poznamo še avta, ampak tole sedaj ponovno...ne vem, povejte.

Ej...lp pol pa naredi po starem sistemu ki je 100%

Tako mi testiramo 😉😁

Tankaj  polnega do konca 

Naredi 100km mešane vožnje...pol gres Tankat in vidiš koliko litrov gre not spet ..pa vidiš porabo😉😁 ..pol reset v avtu računalnik...000...spet voziš in kontrolirš😁😉če ne servis ..garancija 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Število prodanih Mazd po modelih
Napisano
pred 9 minutami je Bini napisal:

Ja,pozabil si na 7mo zračno blazino,na šobe v brisalcih na normalen naslon za roko,ki je funkcionalna in še mogoče kaj....👍

Je pa tudi res,da ko sem jaz kupoval avto je bila večja razlika v ceni oziroma dobil sem popust,ki ga sedaj bojda ni več....😉

Res jee...moja cx30 x motor  ima še opozorilo če ti vozilo prihaja bočno levo ali desni in vzvratno ter usnje in Bosse ozvočenje in električno nastavitev prvih sedežev. To je maximalna oprema za CX30 TOP ..😆😁Zoom zoom 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se še spomnite svojih Mazd?
Napisano
pred 40 minutami je jstdoma napisal:

Pred tem so bile še 2 Mazdi 626 - okrog letnika 1990 ampak nimam slik.

Potem pa 626 4WD (2.0 bencin) in pa Xedos 9 (2.5 V6 bencin)

Trenutno pa doma še CX-5 od moje boljše polovice in pa CX-3 od tašče (oboje 2.0 bencin)

74511591993-mazda-626-1.jpg

68109071993-mazda-626-2.jpg

image_url-563-1400260806.jpg

image_url-563-1400260686.jpg

50086138.jpg

50086139.jpg

Tooooo...stari 👍👍👍👍😉😉😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Midva z Gelipterjem imava zmenek z gumistim v ponedeljek ob 8 uri. Pa da vidimo, kako bodo izpadle črne 18" feltne... ravno danes sem malo gledal na parkirišču avte in me je zelo presenetilo, da je imel že vsak tretji avto montirane zimske gume. In to na obali. 

Res ...je me prav zanima kako bojo izpadle te nove čne feltne in zimske gume gor 😉🙂🙃😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano

V bistvu si se tako ti, kot vsi ostali tu na forumu ki so kupili ta nov biser od motorja zafrknil, ker niso vzeli kakega opla, 2.0 benzinarja iz konca 80-ih.

Preverjena zadeva. 😉

E...ja jaz se nisem zaje...🤣🤣🤣🤣😁zame je TOP  avto 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Kakorkoli, sem pisal tudi na Mazda Slovenija. Bomo videli, kaj bodo zmozgali glede teh gum. 🤔

Bodo pa naslednje gume na cx 30 definitivno ali GY ali Conti. 

Nič ne bo..ker bojo rekli da to so ITAK  prvo gradnja  gum na novi avto 🙃😉😉

Tako da jaz sigurno dam gor conti.drugo leto 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Je moče, da je kaka serija teh gum takšna, ker jaz nimam teh občutkov pri vožnji po mokrem 🤔

Drugače pa je to lahko tudi dokaz, da  premium gume niso vedno najboljše.... 🥴Mogoče se še tisti malo za temi premijci bolj trudijo in to za skoraj pol manj denarja.... :nevem:

Mogoče...Šparajo na gumah 😉😉😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 25 minutami je Alex napisal:

Včeraj, ko sem se vračal iz Udin nas je celo pot zelo pralo ( močni nalivi). 

Še enkrat več sem lahko ugotovil, da so te prvovgradne gume bridgestone zelo slabe (in nevarne) gume v dežju. 

Po ravnem še nekako gre, sem pa na, avtocesti doživel  aguaplaning in sem par deset metrov vozil popolnoma brez kontrole. 😬

Druga katastrofalna lastnost  teh gum je vožnja v mokrem v ovinek, kjer totalno nič bočno ne držijo. Tudi pri speljevanju v mokrem takoj zavrtijo v prazno, prav tako pri zaviranju takoj reagira ABS. 

Skratka, zame zelo slabe gume. 

E...ja to sem ti govoril tudi jaz ..ko grem po mojem klancu dol treba full pazit ..posebno ko je mokro 😬🤔bo treba zamenjat te gume 😉😉zoom zoom 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 29 minutami je Alex napisal:

Tudi sam sem se prijavil na vožnjo z tem čudom od cx 60. Baje, da jo dobijo (če jo dobijo) v Kopru ta četrtek. 

Da vidimo, koliko to v resnici popije. 🤗

Daj javi mi da greva skupaj probat to CX60 😉😉😁🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 59 minutami je Aless napisal:

Sem za vikend videl avto v živo in prvi vtis, avto je velik.

Res zgleda masiven, notranjost mi je top, zunanjost pa spredaj bi lahko bil lepši (CX-5 mi je spredaj lepša). 

Všeč mi je da ni cenene črne plastike, plastike blatnikov so ozke in pobarvane v barvi vozila. 

IMG_20220919_130523.jpg

Saj je lep Avto ...full velik in vse ostalo€€€😁za moje potrebe..nekomu bo verjetno ustrezal 👍😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 10 minutami je TBA napisal:

ni vsaka guma v vseh dimenzijah... žal.

gledal sem 205/60 R16 92H. za hitrostni razred V ni bilo nič pametnega al je blo pa mal dražje :)

malo gledam cene.

Dunlop winter sport 5 = ~103€ 

Hankook i*cept evo2 W320 =~ 90€ (približno ista cena so Kleber krisalp HP3

pa se vi dejansko kaj vozte po snegu al se samo šminkirate :) (hec) 

sej če zdele kupuješ je najbol tko lanske teste gledat pa brat priporočila uporabnikov. 

Ja ja Rabi zimska guma tudi na OBALI..imamo ceste v slabem  stanju ..drsalnica ko dežuje se posebej zaledje Kopra😁😄 

Tudi mi gremo smučat v Italijo in SLO..😏

Zoom zoom 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Po tuhtanju, dobavljivosti in testih sva se odločila na koncu za zimske HANKOOK Winter i*cept evo3 W330. 

Bomo videli, kako se bodo obnese. 

Tudi jaz naročil te zimske gume HANKOOK ..👍👍👍👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Keramična zaščita in podobno
Napisano

Prvi nanos. Res je enostavno delo z njim in hitro opravljeno. Za cel avto (vključno z lučmi, plastiko , feltnami, sem porabil pribl. 20 min. Jutri drugi sloj. Je pa na dotik res zelo, zelo gladko. Krpa kar sama zdrsne s prednje havbe. 😊

IMG_20220902_084259-01.jpeg

IMG_20220902_084333.jpg

Lepooo...je izpadlo👍👍👐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Keramična zaščita in podobno
Napisano

Če bo mogoče koga zanimalo. 

Ta keramična zaščita res deluje. Z njo se lahko namaže praktično vse (od laka, luči, plastik (to pride v poštev za naše cx30 😄) do platišč in gum. 

Če premažemo avtomobilski  lak z njo naj bi zaščita delovala vse do enega leta. Seveda moramo nanesti dva sloja sredstva  v razmaku 24 ur (na opran avto, lahko tudi brez priprave - odstranitve rje, poliranja...). Če avto prej pripravimo bo rezultat seveda še boljši. 

Nanos sredstva je otroško lahek - pošpricaš in takoj obrišeš ter z čisto krpo spoliraš do visokega sijaja. 😊

To mi je predlagal en profesionalni detailer. To sicer naj ne bi bil profesionalni izdelek a za nas ostale je odličen. 

Da ne bo kdo pomislil, da dobim kaj od promocije. 😊 Nisem prodajalec. 😊IMG_20220901_131640__01.jpg

Ok...super..morem tudi to nabavit ta cx30 😁😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 36 minutami je Alex napisal:

Danes so mi končno dostavili prava platišča za cx 30 za zimske gume.  Najprej so mi pomotoma dostavili grafitno siva. 

Sedaj pa moramo počasi pogledati za kake zimske gume. 

IMG_20220829_083242-01.jpeg

Lepa ..platišča👍👍👍👍😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.