Skoči na vsebino
Prvi nakup mazde
Napisano (urejeno)

Missfire ima, zato ker so sfukani izpusni ventili zaradi lpg. Sem imel dve mazdi in pri obeh je bilo isto. Je res, da sem sfural dobrih 200.000 na plin ampak vseeno. Menjava ventilov in brusenje glave je takrat novega lastnika prislo 500-600€ ce se ne motim (verjetno sedaj celo vec). Aja pa imel sem mazanje ventilov. Poleg tega je ze takoj po predelavi imel avto manj moci in navora.. Aja pa tudi check engine ti bo skos gorela zaradi lpg (system to lean bank 1 sensor 1) - prerevna mesanica lambda sonda. Zej, ce imas lpg zastonj in ce so res samo ventili za zamenjat se splaca vzeti, ker potem si miren se za 200k sigurno. Je pa to bolj, kot ne loto. Treba je tudi vedeti, da sama plinska istalacija potrebuje vzdrzevanje in je pri 150k km potrebno menjati injektorje za lpg. Pridejo cca. 300€ ce me spomin ne vara. Trenutno imam isti avto z istim motorjem (seveda brez lpg) in je top. Avto ima 295k km in brez kakrsnih koli problemov. Nivo olja pade iz max na min po 20k km...

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Imam mazdo 6 GH ze od leta 2017 in imam se vedno iste brisalce. Rezervni (novi) se mi v kleti valajo ze 4 leta. Bistvo je da ne kupis nekega cheap vitrexa ala eurospin, hofer, lidel, ker je preveč alkohola notri in hitro gumice ratajo suhe in posledicno skripajo brisalci. Drgac pa valeo, bosch, champions...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano
pred 11 urami je samSimon napisal:

Ja sej je šlamparija, pa kakorkol pogledaš. Odvisno od človeka, kolk ga motijo takšne zadeve. Men so te ogromne obrobe že v štartu same po seb najgrša stvar tega avta in bi mogle bit v barvi vozila, za moje pojme.

Amen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Plastika na Mazdi CX 30
Napisano

Tudi sam še nisem tega opazil. Bom sedaj malo bolj pozoren, ko na cesti vidim kakšno cx30. Ga pa razumem in bi tole mene tudi zelo motilo. Kar se pa kvalitete tiče pa nima nobene veze koliko je avto vreden, ker jim malo rečeno dol visi. Nakoncu je še kupec tist bedak k več, kot pol leta čaka, da sploh dobi avto. Poglej kakšne pizdarije se dogajajo s teslami pa so še enkrat dražji pa nikome nište...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Z avta je v 1 uri zbledel lak
Napisano (urejeno)
pred 43 minutami je Jest napisal:

Se mi zdi, da zavorno olje na laku naredi štalo… samo še nisem videl, kako izgleda… Je samo tisto “rekla-kazala” … 

Zavorno oljo nardi povsod stalo. Tudi po kablih, ce ksn smotan mehanik nezna nalit oz. po koncanem nalivanju ne spuca za seboj. GL5 naj bi bil sploh problematicen.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Keramična zaščita
Napisano

Jurja je res huda ja. Je pa treba vedeti, da to ni samo keramika. Za nanos keramicne zascite je potrebno veckratno pranje vozila, dekontaminacija laka, vozilo komplet scistiti z glino, vecstopenjsko poliranje in sele potem nanos keramicne zascite. Tukaj govorimo o urah in urah dela. Je pa tudi za moje pojme to kar huda cena. Pa poznam avtokozmetiko kristal in tip ve kaj dela. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Keramična zaščita
Napisano (urejeno)

Kolikor vem ima gyeon 3 ali celo 5 letno pisno garanciji. 6 do 12 mesecev ti zdržijo klasični voski... Pa kolikor vem kristal bolj ali manj uporablja keramično zaščito od Gyeon. Je pa res, da se moraš držati določenih navodil in to keramično zaščito doma vzdrževati. 

Edit: Proizvajalec nudi 5 letno pisno garancijo na keramično zaščito (Gyeon).

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.