Meni se dopade novi focus karavan. Samo mi pa ne gre v lajšto, kako to, da jih ponujajo samo z 1.0 ecoboost motorjem. Me zanima, kako se to kaj premika, sploh če delaš relacije po AC? Pa kaj je s temi motorji po 200 000km, oz življenska doba tega motorja?
Takih avtov ni več, škoda da si ga prodal, danes je to eden bolj iskanih/zaželenih avtov....(seveda za tiste ki iščejo old legende....)
Sej ne rečem, ko sem presedlal s civica na 13.let mlajšo mazdo 6, je razlika kot dan in noč , v prid mazdi. Je vseen avto en razred višji in precej mlajši. Sem pa istočasno gledal za hondo accord, pa je bila dobra 2 000€ dražja. Za mazdo 6 , 2009 letnik, z dobrimi 90 000km, od prvega lastnika, sem odštel 9200 €, accord je bil pa dobrih 12 000 € 🤔 (to je bilo 8.let nazaj).
Kaj sem naredil, zamenjal sem (oz mi ga je mojster) računalnik za air bag, ker mi je svetila lučka. Rešitev je bila drug računalnik z ebaya, druge rešitve ni bilo. Me je pa prišlo vseskupaj 250€, kar je kar precej manj od 1000€, kolikor je bil predračun na pooblaščencu.
Kar pa nisem naredil, tehnični pregled. Spet zadnje zavore, že tako je bila žalost, pa še levo desno je precej odstopanja... 😪
Sem kar malce jezen oz razočaran nad mazdo (2,0 bencinar / 147 KM). Prej sem imel civica 1.6 VTI, avto se je vrtel do 8500rpm, pa mi je pil 1l olja /10 000km, pa nikoli nisem imel težav na tehničnem + avto je imel 370 000km, ko sem jo prodal.
Servisi niso noben bav bav. Mislim,da nič ne odstopajo od ostalih znamk. Jaz sem za reden servis (olje,filtri), dajal nekaj pod 200€ na servisu v BTC-ju. Je pa res,da je to že nekaj let nazaj.
Imam pa pozitivno izkušnjo z istim servisom pred kratkim, kjer so mi naredili diagnostko računalnika (zaradi lučke za airbag), nastavili so mi xsenonke, in odrkrili vzrok pokanja v podvozju. Ter vse to naredili gratis. So rekli,da bomo poračunal pri menjavi končnika, sam ko so mi pa končnik menjal, so mi pa samo to računal. Ko sem jim omenil prejšnje posege so rekli, da je že ok 👍
Mazda Mazda6 2.0i TE AT, letnik:2008,5350 EUR :: www.Avto.net ::
Jaz imam tako in mi pije olje (dober liter/10 000km). Imam pa 250 000km. Baje, da dajejo na servisu nek aditiv noter in se potem poraba olja zmanjša. Drgač pa avto dela dobro, probleme sem imel s tresenjem diskov, sedaj mi je crknil računalnik za airbage in so rekli na servisu, da ni to tako redek primer (sam imam naročen rabljen računalnik za 200 €, nov pride pa z montažo na servisu 1000€).
Na eni poroki smo se vozili z BMW-jem M5, jo je imal od neveste žlahtnik. Pa je malce razlagal, kako je z vgdrževanje takega avta. Je rekel, da na leto porabi dva kompleta pnevmstik. Nekaj je lastiti tak avto, drugo je pa vzdrževati tak avto. Morš biti res cobro finančno podprt 🙂
Kolega ima nissana 350Z,pa mu pije 13l/100km. Je pa res, da je njegov drugi avto in ga ima za "užitek" 👍
Žalostno kaj dela hybridizacija in eko usmerjenost EU z vidika cene, civic gen10, ki je pred 4-5leti prišel z zelo dobrim 1.5t 180km motorjem je bil 23k eur....sedaj v novi gen11 prihaja 2.0 ehev in cena kar naenkrat +10k eur....bojda bo vstopni model 33.8k eur🤔😔....s tega vidika je pa Mazda ena redkih (če ne edina JAP znamka), ki še ponuja vse motorje...kar je zelo pozitivno👍in se še niso uklonili vsem novodobnim nebulozam....
Kar se avtomatika tiče. Moja najdražja res ni človek za spremembe. Sam je zaljubljena v toyote in si je kupila rabljenega hybrida avtomatik. Sedaj govori, da bo kupovala samo še avtomatike. Tudi jaz si misli, da glede na to, koliko časa preživim v gužvi na AC, z nogo na sklopki, da bi bila vožnja z avtomatikom bolj luksuz
Kar se pa CX 60 tiče, če bi jo kupoval, bi počakal leto ali dve, da odpravijo vse morebitne napake, pol pa gasa
Sam sem 2x kupil in zmontiral pri njih na Vodnikovi (nasproti bolnice Petra Držaja), ene 5 let nazaj in 👍 Mladi lastnik pa je bil neverjetno operativen in potrpežljiv.
Tudi jaz imam presenetljivo dobre izkušnje z njimi.
Če se ne motim ima večina Lexus-ov omejeno hitrost na 180km/h (za NX-a sem ziher). Jaz s tem nimam težav. Tudi cena se mi zdi ok, če gledaš, da je RAV4, 50.jurjev. Je pa še vedno over my budget
Tudi jaz moram menjati letne gume, pa malce pogledujem, da bi vzel nexen n'fera su4. Do sedaj sem imel savo uhp2 in se je guma za moj način vožnje izkazala za odlično Edino zamero imam nad njeno glasnostjo (zato bom tudi poizkusil z drugo znamko).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Men je tudi cx60 zelo všeč. Samo cena je nedosegljiva 😪
Pa itak je treba kako leto še počakat, da se pojavijo vse težave in da jih poštimajo 😁
Povezava za deljenje
Deli na druge strani