Skoči na vsebino
Mazda CX-60
Napisano
1 hour ago, NevLado said:

Včasih se vprašam v lajfu kaj sem naredil narobe, da moram delat za mizo, da zaslužim za položnice, medtem ko se lahko nekdo vozi v avtu kot tester in za to dobi denarce.

Jaz sem zadnjič vozil avto z "lane assist" in sem imel res slab občutek, ko me je avto popravljal. Dejansko se boriš proti avtu 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

1 hour ago, SpEkTr said:
2 hours ago, vzupan3 said:
Zamenjal ketno oljne črpalke (preventivno). Pohvale fantom v Interclassu, kjer so opazili še načet jermen od alternatorja in so ga zamenjali. Vgrajena nova ketna naj bi bila posodobljena in ni več možnosti, da bi se strgala (pogovor z dr. Majesom je vedno precej poučen).
20230523_105201_resized.thumb.jpg.9eec2c317248ea63c35615703d4ef568.jpg
20230523_112933_resized.thumb.jpg.1a4a8f5206f20c818930c3786de4dea9.jpg
20230523_124700_resized.thumb.jpg.c6eb7dfc255026ecd4c3152e8811d558.jpg

Kakšna je tam tarifa, pa koliko imaš prevoženih?

Blizu 150.000, menjava ketne nekaj cez 900.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamenjal ketno oljne črpalke (preventivno). Pohvale fantom v Interclassu, kjer so opazili še načet jermen od alternatorja in so ga zamenjali. Vgrajena nova ketna naj bi bila posodobljena in ni več možnosti, da bi se strgala (pogovor z dr. Majesom je vedno precej poučen).

20230523_105201_resized.jpg

20230523_112933_resized.jpg

20230523_124700_resized.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
10 hours ago, Alex said:

Uf, te bridgestonke na cx30 so res smrtno nevarne v deževnem vremenu. 😕

Vsakokrat, ko dežuje ali so ceste mokre se ponovno lahko prepričam, da to niso  varne gume. Še nikoli nisem imel tako slabih gum v mokrem. Edino Fulda mogoče. 

Da, za suho vrsto so (kakor večina gum) v redu, a dobra guma je dobra, ko nima bočnega splavanja pri nizkih hitrostih v ovinku. Še to sezono bodo gor nato pa gredo v smeti. Močno odsvetujem te gume vsakemu. 

A to imaš Turanza? Kolikor berem so ravno Bridgestone najboljše na mokrem. Tudi A oznako imajo pri dežju :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano
39 minutes ago, Jest said:

Bom zdruzil posnetke nove avtokamere v tole temo ... :) 

In sicer gre za Dashcam BlackVue DR970X 2CH LTE ... Dodatno sem vzel se baterijo BlackVue Power Magic Battery Pack B-112, ki skrbi za to, da kamera snema tudi v "Parking mode" nacinu. Kamera ima ze vgrajen tudi LTE modem in tako lahko mobilno povezavo uporabim tudi z drugimi napravami v avtu ... poleg tega pa je dosegjiva tudi preko brskalnika (poleg aplikacije na telefonu)... Prednja kamera je locljivosti 4K @ 30 FPS (2840x2160), zadnja pa Full HD @30 FPS (1920x1080)

Parking mode deluje v dveh nacinih... in sicer v ti. "timelapse" nacinu, kjer vsakih nekaj sekund naredi sliko in to potem zdruzi v posnetek dolzine 1 minute kar pomeni 30 minut videa ... ali pa v navadnem nacinu, kjer snema samo kadar zazna udarec ali gibanje. Obcutljivost se da nastavit preko apliakcije. Ce kamera zazna udarec ali gibanje v "time lapse" nacinu, naredi menda tudi navaden posnetek (tega se nisem probal) ...  

Ce koga se kaj zanima pa naj kar vprasa :) ... 

Zanima me ali imaš priključeno na "varovalke" ali na 12V vtričnico in ali poteka prenos posnetkov na oblak ali SD? Koliko je kapaciteta SD kartice in za koliko dni lahko hraniš posnetke pri povprečni časovnici voženj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

23 hours ago, Jest said:

Jaz sem pa zmontiral Dashcam ... in popoldan sel na "testno voznjo" (no... se do stacune :) ... ) in potem se malo potreniral montazo videa s CapCut-om :D ... 

A "parking mode" uporabljaš? Hitrost je verjetno GPS-based in ne preko OBD?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD150 AT Attraction
Napisano
44 minutes ago, Evgen said:

Koliko bi pa bila realna cena v teh časih? Pregledal vse oglase pa imajo vsi nabite cene. Primer letnik 2014 pa cena 12500€ z 200k prevozenimi kilometri. Sploh ne vem kaj naj  avto pa nujno rabim mogoče kak predlog?

Tudi meni čudno da ne želi pokazati notranjosti. Prav prosit sem ga moral da mi je poslal sliko. Drugače pa trdi da avto ni bil razbit in da je brez pikice. Koliko pa bi bila realna cena v teh časih?

Še njegov odg: Poglej slika je simbolična,če si resen kupec pridi pogledat,avto je odlično ohranjen,plus dvojna lita platišča brez prask obojne gume vožene 2 sezoni,v glavnem avto je špica....lp

Glede na meglenke in luči se mi zdi model pred 2015. A je bila zamenjana celotna sprednja stran z neko staro verzijo??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2 hours ago, Jest said:

Ali si sel na menjavo olja in filtra ali si sel na redni servis? Ker servis ni samo menjava olja in filtra… je se cel seznam opravil, ki se izvede… saj imas v DSK cel seznam, kaj vse je bilo pregledano… Verjetno pa je po tvoje ta seznam brezvezen… in nekdo samo poklika v programu … ker so to itak verjetno peki, ki se kao spoznajo na mehanicna dela… 🤪 Ali pa so profesionalni izdelovalci kitar, ki se spoznajo na vse… in lahko tudi poklikajo tak seznam… 😇

Ti svoje znanje v sluzbi dajes naprej zastonj? Predvidevam, da ne delas nekje za trakom, kjer znanja prakticno ne rabis... in tudi v stacuni ne filas polic... ali?

Včasih se res vprašam če vse preverijo, kar je na seznamu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
49 minutes ago, Alex said:

Da. Črno na belem. 

IMG_20230224_194130.jpg

Prav zaradi poraznih Mazdinih  servisnih hiš(do sedaj z vsemi le katastrofalne izkušnje) bom resno razmislil o naslednjem avtu in znamki. 

Tu ni nobene resnosti. 

Me vem če je tako za posploševati. Na Interclassu so korektni. Pri tebi je pač propadel lastnik (če prav razumem je formalno sedaj drugo podjetje) in z njim pravno formalno dogovori. Bi pa res lahko novi lastnik pokazal razumevanje oz. dobro voljo, če želi imeti posel. Ne vem pa kaj ima MMS oz. uvoznik s tem, to je bil dogovor med tabo in prodajalcem in ne uvoznikom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
1 hour ago, Alex said:

Jaz sem v šestih mesecih naredil 12500km.😊 Imam pa letos še dvakrat pot v München, 2x Dunaj, 3x Milano, Smučanje Dolomiti, mogoče poleti Oslo,Kopenhagen?? še enkrat poleti Dolomiti (tre cime). 

Firence, Bologna....po moje bo. 😊

Če ima kdo optimalen načrt poti za Skandinavijo, se priporočam. Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
52 minutes ago, NevLado said:

Super, da si vzel spet original

Ja, res je. Pri i-stop je potrebno pri menjavi opravit inicializacijo, da pravilno deluje. Plus, na akumulator dobiš 3 leta garancije. Tak da se za 50 dodatnih evrov ne splača zafrkavati z menjavo v lastni režiji, sploh ker mi je originalni zdržal tako dolgo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Tale primerjava mi marsikaj pove: 

WWW.ADAC.DE

Blizzak je odlična na suhem in mokrem ter slabša na snegu. Če pomislim kolikokrat sem vozil po snegu (pa hodim na smučanje redno) je podatek o snegu manj pomemben zame.

Popravljeno od vzupan3
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

10 minutes ago, Jest said:

To bi morali narediti tako, kot pri Toyoti, ko ze ob nakupu oz. ko prides v salon in se odlocas povedo, koliko stane posamezen reden servis… in si tako lahko izracunas stroske lastnistva za recimo 5 let ali do 100.000 km… In da imajo vsi pooblasceni servisi enake cene…

Na Interclassu ne popuščajo glede cene olja oz. če jim omeniš ceno olja pravijo, da je najbolje če prineseš lastnega. Meni je sicer vedno malo neugodno, ko pripeljem lastno olje, samo plačevat 28 EUR na liter je nerazumno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

1 hour ago, Jest said:

Danes dobil nazaj svojo Mazdo... in se je kar milina spet vsesti v svoj avto in odpeljati :) ...

Poleg popravila poskodbe, so naredili se 5. redni servis ... Cena je bila 210,87€ ... Servis Interclass ... 

Verjetno lastno olje, sicer se cena ne izide?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.