Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

IMG_20170205_1218591_zpswmyqnx4m.jpg

Koncno nasel cas da sem jo sel malo obiskat in opazil da se ji zadnje case godi dosti bolje kot meni. Cel cas v garazi, zascitena pred soljo in vremenskimi vplivi, zebe je ne in glede na to da je brez problema vzgala iz prve (ceprav je nihce ni niti povohal od 11.11.2016 in ceprav je fotr pozabil odklopit akumulator ko jo je parkiral) tudi bolehna ni.

Oba nestrpno cakava pomlad...

..so we can ride eternal, shiny and chrome.

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Eye for an eye makes the whole world blind.

Si mu pustil vsaj cifro da te lahko kontaktira ko bi rad sel? :D

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samovoze?i avtomobili
Napisano

Bomo pa na avtih imeli warning stickerje tipa: sticker375x360.u10-375x350.png

Samovozeci avtomobili so prihodnost, kakorkoli obracamo. Tole je tudi en trend ki je vedno bolj prisoten in gre z roko v roki o temi pogovora.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samovoze?i avtomobili
Napisano

Jest dam prav CGP Grey-u ko je rekel da ni treba da so samovozeci avtomobili popolni, morajo biti samo boljsi od nas. Glede na to da to berete na forumu kjer se zbiramo okoli avtomobilske znamke vam je vsem vrjetno... mar za voznjo; vas to zanima. Veliko ljudi ni takih. Senzorje mogoce motijo musice in lepljiv sneg, ok. Niso pa zaspani, ne govorijo/tipkajo po telefonih, ne ukvarjajo se s kricecim otrokom na zadnjem sedezu ipd. Da ne omenim da niso pijani/zadrogirani. Ko mimo vas po avtocesti vijuga nekdo tak, ne bi raje videli da bi ta clovek sel v autopilot mode in se posvetil stvarem ki so mu takrat bolj pomembne? Ko razmere tega ne dopuscajo pa izklopis in vozis sam, to bo morala se vedno ostati opcija.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Na njej nisem naredil nic, jo pa ze posteno pogresam. Za bozic bi moral it praznovat  h babici v Brezice kjer moja ljubezen prezimuje, pa sta iz kolektiva kjer bi normalno bilo 8 ljudi, pa nas je 6 se dva sla na bolnisko. Sem imel ze plan kako se bom z laptopom in flaso dobrega vina, uplenjenega iz fotrovega arhiva zavlekel v avto, poslusal motor in musko in se spominjal poletnih izletov.

!#$!#$ bolniskarji >:(

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sla cez tehnicnega like a boss, se zadnjic letos sla pogledat svojega manjsega brata (suslja se da je gej ampak pshhht), v pralnico da bo lepa; potem pa jo je fotr odpeljal down south (Brezice) sproti ko je sel martinovat. Naslednje leto ko se zacne lepo vreme zoom zoom-amo naprej, do takrat pa... winter wagen.

(shitty telefon dela shitty slike, predstavljajte si temno noc in luc na parkiriscu ki potegne najlepse iz shiny velocity red.)

post-8965-0-40161000-1479303366_thumb.jpg

post-8965-0-66850800-1479303370_thumb.jpg

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Prisel do dvopasovne ceste: check

Zavil na levo in se takoj postavil na desni pas: check

Res ne vem kaj tu vsi komplicirate. :P

Zanimivo da ima (slabo se vidim ampak mislim da) LJ tablico.

Mimogrede, 1. november se bliza. Tradicionalno dan, ko se vsi ki vozijo 1x na leto spravijo na cesto. Vkljucno z ljudmi ki so delali izpite ko v Slo ni bilo niti enega rondoja in so semaforji bili redkejsi od avtov ki so lahko sli cez 100 km/h. Me zanima kaksne prigode boste imeli cez par dni. :D

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Feora spet na obisku pri dr. Pelku za menjavo olja, sveck in oljnega filtra. Srecal tudi trenutnega in bivsega predsednika mazda kluba ter se vclanil. Prvi mi je zrihtal vse na avtu (vsaka cast glede na vrocino pod masino ki je tudi po slabi uri se vedno bila skoraj neznosna), s slednjim pa sva pokadila cik in pametovala ljudem ki so se trudili delati.

Upam da nisem bil prevec v napoto. :D

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prvic jo vozil!

Sicer samo 2x gor & dol po ulici ker si brez tablic nisem upal na 'cesto'..

1-2 tedna za personalizirane tablice mojo anoreksicno rit. Ze vec kot 3 tedne cakam. =/

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokamera (DashCam, BlackBox,...)
Napisano

Pomoje tezko. Dashcami naceloma delajo ko je avto vzgan, ne ko stoji na parkingu. In za to da bi ti snemal gume bi najbrz moral biti na zunanji strani kar...pomeni da ti bo vsak ne kompletno ratardiran vandal/tat enostavno unicil kamero in to je to.

Meni se je pol leta nazaj nekdo zaletel v vrata (je*i ga, ozka cesta in ceprav je cona 30 vsi vozimo 60+) in sem razmisljal o tem, edina priblizno realna resitev se mi je zdela da kamero namontiran nekam na/v hiso in obrnem tako da snema avto pred njo.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Ok bom probal se enkrat. :D

color-thesaurus-correct-names-pink-shade

Tudi sam nisem hud ljubitelj roza ampak glede na to koliko odtenkov ima sta ti za photoshopanje in lastnik googlane mazde pred hiso zgoraj izbrala res ostudne primerke. Girly pink, tak za 12 letnice.. Bolj umirjeni odtenki niso tako grozni...se vedno ne za na avto ampak bolj normalni vseeno.

Po drugi strani pa...jest sem farbenblind tako da mogoce so vse roza barve grde in se par odtenkov samo meni zdi skoraj sprejemljivih. :P

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Sicer nisem s kmetov ampak precej siguren sem da prasici niso take roza barve.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ne, kolikor mi je poznano, so reve?u odlo?no in jasno pokazali, da Slovenija ni kar tako...

A moram bit podrobnej?i ali je dovolj jasno?

:vskalo:

Zanimivo, Slo avti tu nimajo nobenih problemov. Meni je crknila luc na kii in sem mogu it do mehanika ker je za levo lucjo takoj posoda s hladilno tekocino in nisem hotel sam sravfat. Mozakar dela tudi MOT (slo tehnicni pregled) in je reku da bi avto brez problemov prisel cez. Prav za luci sem ga spraseval (ker imajo drugace naravnane ker furajo po napacni strani ceste) in je samo zamahnil z roko in rekel da ni pene, avto ni nevaren za ostale udelezence v prometu in kar se njih tice je vse ok.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano

Leta 1991 je bila povpre?na mese?na pla?a v Slo 45 EUR (cca 11.000 SIT).

Leto 91 je bilo preden sem vedel sam zase ampak tolarjev se pa se spomnim in tole se mi slisi bistveno premalo. =/

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

O?itno bo res

http://www.zurnal24.si/hrvaska-vinjete-avtocesta-clanek-263539

cena 130?

Le kaj pore?e Jures, k so mu Hrvati tako pri srcu a imeli bodo dra?jo vinjeto kot mi pa ?e ni?ji standard imajo kot mi?

Butkovi? pravi, da je lepo poleti gledati avtoceste, ko so polne avtomobilov,....

Na gorenjski avtocesti desetkilometrska kolona:

leon.jpg?rev=2

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Avstrija dizel danes 0,898?

Se pravi samo zati ker je moja, lahko z njo delajo kar hoceji, mi moramo pa se smejati in zadovoljno to podpirati.

Svasta

Ja in ne, jest (mogoce) vidim s kje prihaja. Tako kot je prav da stojis partnerju ob strani tudi ko se ti zdi da nima prav (in good & in bad, in sickness and in health...) lahko tudi na svojo drzavo/domovino gledas na podoben nacin. Mogoce so zunaj stvari lepse in boljse ampak ta je tvoja in ti jo imas rad, poskusaj pomagati in izboljsati situacijo, ne da vrzes roke v zrak in samo pljuvas.

Nekateri smo sicer (v tem smislu) loceni. :D Meni se vedno bolj dozdeva da je Anglija domovina ki je nikoli nisem imel in prvic odkar smo prisli z dopusta iz Spanije (star sem bil...okoli 12) in ob prihodu na Brnike nisem imel obcutka da sem prisel domov ampak 'v Slovenijo' malo bolj razumem, kako delujejo patriotska custva.

Tankal na Tesco pumpi, 0,99 GBP/ liter kar je malo pod evro 30.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ce pustimo ob strani zivljenski standard, kaj ima veze stevilo prebivalcev drzave? Tehnicno (ce pustimo ob strani faktorje kot so teren, davke na material, ceno delovne sile & tekoce ure gradbenih strojev; ce kaj so te cene v Avstriji visje) je strosek za gradnjo avtoceste v Sloveniji ali Avstriji enak. Sploh za tranzitne drzave, ko vecino skode na avtocestah naredijo (tuji) tovornjaki je stevilo prebivalcev na km avtoceste se bolj irelevanten. Pa ce se prav spomnim Avstrijci vecino tovornjakov nalagajo na vlake...?

Na?a povpre?na pla?a je pol ni?ja kot v avstriji - zakaj potem niso avtomobili pol cenej?i pa hrana, stanovanja, elektrika, ogrevanje, energenti, iPhoni, vstopnina v Postojnsko jamo itd itd itd? ?e zna? na to odgovoriti ti bo verjetno jasno tudi to, da je vsako stvar Slovencu te?je kupiti kot Avstrijcu.

Zakaj Mujo v lokalni burek?inici zasluzi pol manj kot kuhar v asu, ceprav se ubadata z vec ali manj isto dejavnostjo? Za iPod, elektriko, ogrevanje oba placujeta isto. Nekatere firme/drzave pac poslujejo bolje, obracajo vec denarja. Avstrija ima visji standard od Slovenije. Seveda ni vse tako preprosto ampak na koncu koncev je to to, kar povprecni prebivalec obcuti na svoji kozi.

Casual Gearheads

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.