Skoči na vsebino
100 oktanski bencin v skyactiv X
Napisano

Moj redno med tednom diha s polnimi pljuči😁, vsaj parkrat na dan ga nateram do 6k...vozim se pa v službo cca.35km v eno stran...zato mi je sedaj všeč,ker ni več blokade pri 4k,kot prej na G120🥳...in ja,najboljše diha med 4 in 6k😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Fantje za avtomobile dajemo 25+ jurjev, potem pa gledamo na nekaj evrov pri tanku🤣...jaz osebno bom "večinoma" tankal 100, tako kot do sedaj, občasno pa bom vlil še 95 oktansko župo😁. Glede na Mazdine raziskave nekaj razlike sigurno je, graf spodaj je iz predstavitve X motorja prve generacije in zgleda da ta motor največ pridobi (visoka kompresija). 91 RON=95 oktanov in 95 RON =100 oktanov

fuel.jpg

Popravljeno od tommaazz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ka pa vem, jaz sem prej na Mazdi 3 tankal vedno 100 oktanov (prav tako na prejšnjem Peugeotu 508 THP), sedaj na CX-30 pa tudi večinoma 100, občasno pa 95, glede na cene, mislim, da bom prešaltal nazaj na 95 in občasno na 100 oktanov 😁. Sem pa nekaj dni nazaj imel avto nafilan s 95 oktani pa sem se malo igral 🙃...meril sem si čas v 2. prestavi iz 60 do 100 km/h in sem imel 5.2 s (v drugo pa 5,14 🤣)...potem pa sem par dni nazaj tankal 100 in sem se šel spet igrat 😁...tokrat sem nameril 4.7 s in 4,9 s 🤔...verjetno ima avtomobil nekaj konjev več glede na to, da ima visoko kompresijo, če tankaš 100 oktanov...kar pa se porabe tiče imam pa malenkost manjšo porabo s 100  oktani kot pa s 95 (par deci). Ne vem jaz bi tankal 100 ampak je sedaj cena res divja, že skoraj 1,6 EUR, kar je 20 centov več od 95 in to hitro znese 8+ eur na tank. Baje pa je boljše za motor, če tankaš 100 oktanov zaradi boljšega zgorevanja in ne prihaja do klenkanja (prehitrega vžiga mešanice v valjih). Tankam pa tudi v svojega MP3 300 HPE ja 100 oktanov 🤣...a bom sedaj 95.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
dne 7. 2. 2022 ob 10:28 je Breyton napisal:

Pozdravljeni,

Zanimam se za nakup Mazde CX-30 Skyactice X ,186 konjev, dvokolesni pogon, avtomatski menjalnik.

Zanima me kvaliteta avtomatskega menjalni in če je kakšen problem z njimi. Prodajalci govorijo, da ni potrebno servisirati avtomaskega menjalnika.

Verjetno je potrebno to narediti na vsakih 60000 km.

Ali ima kdo kakšno informacijo glede motorja Skyactive X ?

Kaj kupiti Mazda CX-30 Skyactive G 150 ali Skyactive X 186?

Lep pozdrav!

Jaz sem bil v isti dilemi ali X ali G in ali avtomatik ali ročni. Na koncu sem vzel G150 in ročni menjalnik. G motor sem vzel preprosto zato, ker sem ziheraš 😁 in se mi zdi na daljši rok bolj zanesljiv, saj so ti motorji na trgu že od leta 2012 medtem ko je X od 2019 in je že po enem letu bila narejena revizija motorja (X180 na X186) in preprosto mi ni, da bi bil poskusni zajček 😁. Že tisti, ki imajo prvo verzijo X so upravičeno lahko slabe volje, saj so drugo revizijo bistveno izboljšali (poskočnost, poraba, novi cilindri,...). Recimo ko pa pride CX-30 nova generacijo in če se bo X izkazal za dober motor potem pa vzamem X. Kar pa se tiče menjalnika sem bil prepričan, da bo naslednji avtomobil avtomatik pa vendar sem vzel ročni menjalnik, ni mi žal, saj je menjalnik odličen, kratki, športni gibi...verjetno je to še eden izmed zadnjih ročnih menjalnikov, saj vsi proizvajalci prehajajo na avtomatske, pa roko na srce dodatek 2500 eur mi je preveč za avtomatski menjalnik in prav tako je poraba malo višja...Moja poraba se je od septembra do novembra, ko sem imel letne 18 colske letne gume vrtela okoli 6 litrov (tudi kakšen deci ali dva manj), sedaj na zimskih 16 pa je nekaj pod 6.5, večinoma 6.2-6.3 predno grem tankat. Je pa računalnik pri meni dokaj natančen, razlike je okli 0.1 l, če zračunam na roke😁

Popravljeno od tommaazz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Ni še čista tišina je pa bolje 🙃. Pa tudi pozicija za volanom mi je sedaj po 4 mesecih relativno ok, sem rabil kar nekaj časa da sem se navadil nekoliko višjega sedenja (oz. pokončnega), tako da uživam v vožnji že skoraj tako kot s prejšnjo trojko😁. Samo, da bo dobro služila pa bo😁

Popravljeno od tommaazz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sem odkril črička, skrival se je na konzoli za dvig in spust pasu. Imel sem na sredini sedaj sem dal najvišje in je bolje. Očitno na sredini najbolj vibrira in se sliši, čeprav ne glasno ampak, mi je bilo moteče😁.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 16 urami je Bini napisal:

Mi ki imamo ročni menjalnik  ne avt.normalno pospešuje,če je pa hitrost nižja pa rukneš v 5 prestavo in je kot je treba, tipi topi....😊

Je vse skupaj tako kot pravi @mito3000 👍Dodal bi samo to,da imam jaz nastavljeno na minimum in mi lepo deluje radarski tempomat,sploh ne zavira grobo-agresivno je kot bi spustil plin 👍.Kar se pa tiče asistenčnega zaviranja imam pa nastavljeno na srednjo vrednost in se mi še do sedaj niti enkrat ni aktiviral,očitno nisem neki šalabajzer.....😂 Sploh ne vem kako to zgleda.🤔

Jaz sem imel tudi vedno naštimano na sredino, zdaj pa sem si dal na minimum...namreč, ko grem koga prehitevat in se mu približam mi je prej začelo piskati in pisalo BRAKE...potem pa sem se ustrašil, da bi mi zabremzal...sedaj tega ni. Lahko da grem preveč agresivno prehitevat 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 19 minutami je Mare77 napisal:

V to sem prepričan, notranjost mi je v Mazdi fenomenalna, daleč pred npr. Toyotino Corolo in civicom. Po mojem bom fasciniran. Sem pa umirjen voznik ja, najbrž mi bo motor čisto zadostoval, sedaj vozim 1.6, 125 konjev in mi je čisto OK. Več kot 170 se nikoli nisem še peljal haha...Opažam, da mi je pomembnejša res tišina v avtu, pri npr potovalni hitrosti med 110 in 130 po avtocesti, pa dober zvočni sistem, tale Mazda ki jo gledam ima mislim da Bose ozvočenje z 12 zvočniki :) 

Ja meni je tudi notranjost nenormalno všeč, od volana do,...vsega 😁. Pri hitrosti, ki jo navajaš ne bo nobenega problema, nekje do 160 bo top pa še vrtljajev ni pri tej hitrosti veliko, mislim da nekaj malega čez 3000 rpm v 6. prestavi in pri tej hitrosti med 150 in 160 se ta motor počuti najbolje na avtocesti (ta hitrost je tudi za naše avtoceste idealna, če seveda ni gužve, kar je redko😁). Pa še na prejšnji Mazdi 3 (z novo CX še nisem bil na avtocesti) je bila pri tej hitrosti res ugodna poraba. Glede na to, da imaš že sedaj atmosferski motor bi bil res presenečen, da bi bil z motorjem manj zadovoljen kot sedaj na Hondi, prav nasprotno pomoje boš bolj, saj ima Mazda kar nekaj navora več od tvoje trenutne Honde 👍. Drugače pa sem tudi sam izbral BOSE ozvočenje saj sem neke vrste avdiofil in mi je kvaliteta tudi v avtomobilu pomembna, več zvočnikov boljše je 😁, zdaj še samo tega črička (nekje v B stebričku ga slišim), ki mi je ušel ulovim (ali preglasim🤣) in je to to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 1 uro je Mare77 napisal:

Ne še, ta teden mislim it na testno vožnjo z Mazdo, čeprav z CX30 in 122 motorjem. Nek občutek bom najbrž dobil, če bo to zoom zoom, bo Mazda3 moja:)

Z vožnjo in samo kvaliteto notranjosti boš brez dvoma navdušen 😁. Če si umirjen voznik pa boš po mojem mnenju tudi z motorjem. Zelo dobro je avtomobil zvočno izoliran, in ko stojiš pred semaforjem imaš občutek, da motor ne deluje 😁...to sem najprej opazil, ko sem se vsedel iz prejšnje generacije Mazde 3 v novo CX-30, kakšna tišina....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano

Meni je razlika opazna med g120 na trojki in g150 na cx-30, saj tako kot so že napisali, ko si pri 120 pohodil gas in je šlo čez 4k rpm se ni nič kaj dogajalo, ni več vleklo (to se občuti), sedaj pa😁. Meni je to bolj všeč in bi jo odklenil na 170, če bi še ostal na prejšnji trojki, naj diha s polnimi pljuči😁. Pa čeprav pohodiš gas samo nekajkrat na dan, ampak je zadosti za lepši nasmešek. Je pa res tudi da je 122 konjev več kot zadosti in se na avtocesti brez problemov in matranja motorja lepo voziš 160 km/h. Idealno bi bilo, če bi imela ta 150 enaka prestavna razmerja kot g165 a ima na žalost daljša (4, 5 in 6). Pri novi bi absolutno vzel g150 ali pa če zaupaš novi tehnologiji x186 (jaz še ne, čez 5 let pa🤣).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sej avto je fajni nimaš kaj, morem pa rečt, da sem bil s prejšnjo res bolj zadovoljen, glede na to, da v dobrih 4 letih in 100.000 km ni bilo nobenega črička in vse je delalo BP. Mogoče sem se preveč razvadil, ampak glede na to, da so nove cx-30 narejene na Japonskem sem pričakoval vsaj enako kvaliteto kot pri trojki in zato sem malo razočaran.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Tudi sam sem negativno presenečen, zanimivo. Sej drugače za vozit je super (čeprav meni še vedno bolj ustreza nekoliko nižja pozicija za volanom, kot je bila pri trojki, tako, da višji avtomobil, kot npr. cx-5 (še)ne bi imel), samo malenkosti so pa moteče. Nikoli si nisem mislil, da mi bo čriček po štirih mesecih paral živce. Sem mi je zdelo, da bi moral počakati facelift, takrat ponavadi speglajo avtomobil. Ja zdaj je kar je, vozit ga, pa na rednih servisih reševat stvari, ki se pojavijo. Ko pride novi model trojke pa po njo🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Ja tako je,dlje kot imaš ta avtomobil več napak odkrivaš...prepoznavanje znakov je tudi slabo,na trojki je bilo veliko bolje,na trojki tudi ni bilo čričkov,klima na trojki je bolje delovala... Če bi vedel da bo tako bi prejšnjo trojko vozil še 5 let...😪

Popravljeno od tommaazz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

Men tole ne zgleda rja, ampak flek od nečesa drugega. :nevem:

Kar se pa ropota tiče. A je to enako, ko je avto mrzel in potem, ko je recimo notranjost ogreta? Če je razlika je navadno plastika, ki udarja med seboj in servis bi to moral zrihtat.

Je pa še nekaj drugega in sicer to, da je zvok varljiv in da ni nujno, da res prihaja od tam, kjer ga slišiš.

Moj primer: sem tudi slišal črička nekje spredaj desno pri sovoznikovem predalu in je bil kar nadležen. Po parih dneh ugotovim bolj po naključju, da je prihajal zvok iz prtljažnika, ko je plastična metlica nekako nesrečno se ujela in tolkla po kovini. Ni šanse, da bi to povezal, ampak ko sem lepo pospravil prtljažnik, pogledal, če vse lepo sedi na mestu je zvok čudežno izginil in se ni več pojavil.

Zvok sigurno prihaja nekje iz B stebrička. Slišim ga, ko je cesta luknjasta (kar pri nas ni težko 😁). Je pa na obeh straneh, tako da sumim, da je verjetno nekje pri pasu...gre mi pa močno na živce, ker je v višini ušes. Butasto se mi zdi zaradi tega peljati avtomobil na servis, tako da bom počakal na servis in bojo takrat pogledali...glede na to, kako se je začelo se bojim, da bo do takrat kar nekaj dela🙃🙄. Pa so govorili, da so Mazde narejene v Mehiki manj kvalitetne...🤣,

Popravljeno od tommaazz
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Površinsko sem vedno recimo ob umivanju avtomobila lahko odstranil, te mi ni uspelo. Bom še poskusil eno stvar, pa bom videl kako bo. Ne vem meni drugače deluje kot tista površinska ko se naredi na barvi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ne gre sem probal🙃. Edino, da jo poskusim spolirat...čuti se hrapavo, zato mi je čudno. Mah saj je garancija, ni pa dober občutek pri 4 mesece starem avtu takšna rja🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sreče, zdravja in uspehov vsem v novem letu 2022.🍾🥂

Zdaj pa k stvari :) ...ali kdo od lastnikov cx-30 opaža kakšen ropot nekje v B stebričku? Namreč, ko se peljem po naših super duper cestah slišim občasno nekje v v B stebričku (na obeh straneh) ropot pa ne vem kaj je, občutek imam kot da je konzola za nastavljanje višine pasu ampak še nisem čisto ugotovil...para mi živce, ker je ravno nekje v višini ušes 🙄. Sem pa opazil tudi, da imam na zadnjih vratih že malo rje 🙃, ko sem si avtomobil premazal s keramičnim premazom sem jo opazil...zanimivo je, da mi ne deluje kot da bi bila površinska...bom opazoval, upam, da ni kakšna takšna napaka kot je bila pri prejšnjih model ko so morali menjevati prtljažna vrata🤔...počasi mi bo še žal za svojo M3, saj je bila brez čričkov in rje 🙄...bom slikal tisti mali košček.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Evo, da vidijo ti, ki imajo kao neke dizelske rakete 😆, da dejansko niso rakete kot se jim zdi :) , poglejte tam kjer so pospeški,...vse je odvisno kako voziš avto, ampak d150 je proti g165 skoraj nepremičnina 🤣

mazda 6 d175 

Ford-Mondeo-Turnier-Mazda-6-Kombi-Opel-I
WWW.AUTO-MOTOR-UND-SPORT.DE

Diese drei Dieselkombis rangeln hinter dem VW Passat um die Spitze in der bezahlbaren Mittelklasse. Ford mit dem neuen Mondeo,  Mazda mit dem modellgepflegten 6 und Opel mit dem erstarkten Insignia.

mazda 6 g165 

Hyundai-i40-Kombi-Mazda-6-Kombi-Opel-Ins

Es muss nicht immer Premium sein, in der bürgerlichen Mittelklasse sind geräumige Kombis mit kraftvollen Benzinmotoren zu Recht sehr beliebt. Wir haben Hyundai i40, Mazda 6, Opel Insignia und Renault Talisman...

in pa mazda 6 d150 ,k jer pospešek od 80-120 traja celo večnost 🙃 😆

ams0419-Vergleichstest-Mazda-6-D-150-Peu

Treffen sich ein Franzose, ein Japaner und ein Deutscher in Stuttgart zum Siebenkampf. Fragt der Franzose den Japaner ... Ach, lassen wir das mal mit den Witzen. Wir berichten lieber darüber, wie die drei...

Malo olja na ogenj 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Se strinjam, G150 je tu nekje kot g120, malo poskočnejši je, ni pa velike razlike. Malo so prestavna razmerja na g150 podaljšali napram g165. Fajn je, da ga nad 4k rpm ne zmanjka ampak še kar pospešuje, kar tudi čutiš (prej je nad 4000 rpm kar ugasnil 😁). Precej "čudna" pa mi je nižja poraba, hmmmm, kako jim je to uspelo, močnejši, težji, višji avtomobil...🤔. Mislim da bi novi x186 (ne x180!, ta je tu nekje kot g150) znal biti tu nekje kot g165. Mene edino ta filter trdih delcev moti pri x in pa precej novi motor je, drugače pa je super avtek 🥰, mi ni žal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Drugi tank, povprečje po BC 6,1 na roke 6,1...natančno😎. Prijetno presenečen glede porabe, ko bom na avtocesti bo pa sigurno višja kot prej, ampak ni važno 90% voženj bo zgleda manjša kot prej. Vse je super, sedenja sem se tudi že navadil, mi ja pa pri m3 bila všeč bolj športna vožnja čez ovinke 😍 in na splošno bolj športni občutek v vožnji. Če bi obdržal m3 g120 še kakšni dve leti bi jo dal čipirat na 170 km. Vožnja z radarskim tempomatom s cx-30 mi je super, skoraj tako kot da imaš avtomatika, ni treba veliko prestavljati, dejansko ga pustiš v 4.prestavi in pokrije večino cijazenja po naših cestah 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.