Od Jeprce do Meje se da tudi 150 stisnt;) :jezicek:
Sicer pa se ne vozim samo na tej relaciji... dostikrat grem iz Kranja proti Ljubljani... sem in tja do Kopra... dostikrat tudi do Vrhnike... pa se kam ...
Cesta je velikokrat prazna ampak je se vedno iz betonskih plosc polovico
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Najvi?ja dovoljena hitrost pri nas je 130kmh, po nekaterih dr?avah dejansko le 120kmh, torej se to smatra za normalno vo?njo, ve? od tega si pa ?e v prekr?ku.
Kaj je mo?ka vo?nja pa bo? moral pojasnit, ampak kot domnevam krepko preko omejitve?
Pojdi na svicarske AC....ce ti kje uspe iti vec kot 100 si car. Omejitve, delovisca, guzve (pa sem bil 5x z motorjem). Ene 2 odseka sta celo bila 120
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Na mobile.de se ob?asno najde kak?na G 2.0 trojka ali ?estka z 200.000 do 300.000 kilometri. Motorji nimajo nobenih serijskih napak, tudi iskanje po forumih ne obrodi sadov v tej smeri. Zame pomemben argument, da sem se dolo?il za bencinarja.
Ampak novi Skyactive - X ne bo zunaj pred koncem 2019, prvi zanesljivi rezultati o porabi in zanesljivosti ne bodo pred koncem 2020
Je pa po zadnjih podatkih vsaj meni razumljivo, da bo to nek kompromis. Klasi?nemu bencinarju s sve?kami bodo dodali elektro motor. Kompresije dizla ravno ne bo....
To ni ravno nekaj novega. Vpra?anje bo tudi cena in cena servisa....
Me pa zanima, ko bo to zunaj preverjeno bodo mulci ze verjetno sami vozili, bo kon?no ata lahko do normalnega avta pri?el.....
Tole so kar hude napovedi
?MAZDA?S SKYACTIV-X EMPLOYS A METHOD OF COMBUSTION THAT THE MIGHT OF THE MOTOR INDUSTRY HAS BEEN TRYING TO MASTER FOR OVER TWO DECADES?
SKYACTIV-X offers the best of both diesel and gasoline engines with none of the disadvantages. It does this thanks to a new technology called Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI). Running on regular gasoline, SPCCI works by compressing the fuel-air mix at a much higher compression ratio, with a very lean mix. The SKYACTIV-X engine uses a spark to ignite only a small, dense amount of the fuel-air mix in the cylinder. This raises the temperature and pressure so that the remaining fuel-air mix ignites under pressure (like a diesel), burning faster and more completely than in conventional engines.
The result? Ten to 30 percent more torque than the current SKYACTIV-G gasoline engine with better fuel efficiency than the current SKYACTIV-D, and a power increase of ten percent. This best-of-both-worlds achievement was made possible by Mazda?s relentless pursuit of perfection. Engineers analysed every detail from the piston shape to the swirl pattern of the fuel-air mix. As is the Mazda way, it?s those tiny details that make a huge difference.
WHAT IT MEANS IN THE REAL WORLD
Better performance
The two-litre SKYACTIV-X will produce more power, with up to 30 percent more torque than the current SKYACTIV-G 2.0.
Real-world fuel economy
SKYACTIV-X improves fuel efficiency up to 20-30 percent over Mazda?s current gasoline engine. And, importantly, it has been designed for real-world efficiency, not simply to do well in a government test cycle.
Driving pleasure
Whether mated to a six-speed manual or six-speed automatic transmission, the SKYACTIV-X engine delivers an instant response when you put your foot down. It pulls like a turbodiesel, but revs like a normally aspirated gasoline engine.
The new normal
Unlike an EV or other alternative powered car, there?s no need to ?relearn? driving or suffer from range anxiety. SKYACTIV-X runs on regular gasoline and drives just like you?d expect your Mazda to drive.
Future proof
SKYACTIV-X has been designed to work alongside electrification. It can work as a standalone power unit or in hybrid and plug-in hybrid vehicles.
Tole jest od tm ne bi su dokler mi ne bi zamenjali vinjete. Oni so lepil, oni naj zrihtajo. Glede teh stvari pa znam bit kr fejst tecn, in tud generalno je tko, k en tkole zajebe mors bit kr tezk, drugac ne bos nc dosegu.
samoglasniki?
Jaz sem imel stevilne znamke in nekako lahko dodam da je poraba ob enakem tipu motorja (benz/dizl) in cca enakem razredu konjev kar navezana na voznika (voznjo). Tisto generalno voznjo, ne prebliske
Moji dizli 5 znamk so bili od 110 do 170 KM vsi poraba okoli 6 pod crto
Zakaj ne bi imeli davki veze z vinjetami. Tudi zanjo se pla?a DDV, kot za karkoli drugega. Je pa res, da denar od vinjete ne gre ves za ceste (odpla?evanje kreditev in vzdr?evanje ter gradnja novih) ampak tudi za delovanje DARS-a
Davki imajo veze z vsem, ampak ja ta denar ne gre za ceste, kot sem tudi rekel za javno upravo in delovanje le te, tudi DARSA
Jures pa ne rabi? ga napadat, sploh ker ima prav ti ga pa biksa?. Denar od vinjet NE gre v ?eleznice, gre pa del denarja od nadomestila za uporabo cest, ampak to z AC in DARS-om pa res nima nobene veze.
Vinjete in cestnine na AC financirajo le in samo DARS ter v veliki ve?ini slu?ijo za popla?ilo kreditev, ki jih je DARS (porok dr?ava) najel za izgradnjo AC in jih tudi vzdr?no popla?uje.
Stro?ki vinjetnega sistema so bistveno ni?ji, kot so bili prej stro?ki cestninskih postaj in tudi ABC sistema - to je dejstvo. Ceneje bi seveda bilo, da bi se uvedla e-vinjeta samo bi za samo uvedbo bil na za?etku vi?ji stro?ek ?ez leta pa seveda ni?ji kot je danes. Bi pa bil ?e vedno.
Pa beseda, dve o cestninskem nadzoru, ki ga vsi gledajo kot stro?ek, kar dejansko ni, saj vse, ki ujamejo morajo poleg kazni kupiti ?e vinjeto in ravno ta denar od teh pobranih vinjet pokrije tako njihovo delo pa ?e nekaj plusa je zraven. Kazen za goljufijo pa res pobere dr?ava in gre v prora?un.
Tako, da tudi ta ?lanek je precej pristransko napisan saj, ko na koncu pravilnoi prera?una? je stro?ek hendlanja z vinjetami le okoli 4% prihodka iz naslova vinjet pri tem, da se nadzorniki pokrijejo s prodanimi vinjetami, ki druga?e zaradi goljufije sploh ne bi bile. Za moje pojme bi ve?ina firm do neba skakala, ?e bi imela v proizvodu le in samo 4% stro?ka - se ti ne zdi?
Kot prvo vse kar se pogovarjamo nima veze z DDV, ddv je povsod 'on top' in je temelj financiranja dr?ave.
Leta 2009 je Vla?i? priznal da je ?lo 70MIO ? direktnega priliva na ra?un vinjet v ?eleznice 'z namenom' ureditve tovornega prometa ....vse do leta mislim da 2011 ali 12 je DARS 'posloval' z ogromno izgubo z izgovorom uvedbe vinjete, a denar je dejansko odtekal drugam + najeli so neverjetno negospodarne kredite, zato se je uvedla cena 95 s katero smo zopet ljudje krpali 'luknje', danes smo na 110....
Zanimivo bi bilo primerjati strosek cestninskega sistema (verjetno je bilo 90% v resorsih - prodajalcih,, in ostalo v materialu, stro?kih cestninske) a nenazadnje si pla?al ve? s stro?kom danes vinjete, govori se o tisku, distribuciji, proviziji, nadzornikih, opremi za nadzornike...
Dejstva ne bomo nikoli vedeli.
Verjetno ne ?ivi? v Sloveniji al kaj,kam pa grejo davki itd. Stro?ki so manj?i kot prej z cestninjenjem. To so ?vicarji in Austrijci ?e zdavnaj zra?unali. Tako da dr?ava kot celota ima profit mi pa malo manj.
Davki nimajo veze z vinjeto, omenil si denar od vinjet ne mesaj sedaj dveh razlicnih zadev, davek gre v proracun drzave (med drugim tudi za place v javni upravi)
Da te se enkrat razsvetlim - denar of vinjet ne gre zgolj za ceste.
Ja verjamem da ima v Avstriji in Svica vinjetni sistem cenejsi strosek, se posebej ker imajo tudi internetno prodajo. Madzarski sistem se cenejsega ker nimajo nadzornikov ampak kamerni sistem ki bere tablice na katero je vezana vinjeta.
No no fant.....javno je bilo povedano da se fond iz vinjet porablja za sanacijonslovenskih zeleznic. Raje ne odpiraj te teme
Poleg tega vinjeta ni zastonj ampak drzavo hudo drago stane ceprav je samo nalepka...vsaj 15 mio letno
Kazni pa tudi ne gredo Darsu ampak drzavi
In koliko zna?ajo stro?ki vinjetnega sistema? Tisk vinjet zna?a povpre?no na leto 550.000 evrov, stro?ki distribucije 80.000 evrov, najve?ji stro?ek pa so provizije prodaje vinjet, kar je lani zna?alo 6,7 milijona evrov (za nekaj ve? kot 6,6 milijona kosov prodanih vinjet ? najve? tedenskih). K temu je treba pri?teti ?e stro?ke cestninskega nadzora ? ti so lani zna?ali 3,4 milijona evrov. Skupno to znese pribli?no ?est odstotkov prihodkov od vinjet, kamor lahko pri?tejemo tudi kazni, ki jih cestninski nadzor prinese; povpre?no se od tovrstnih kazni nabere 7,6 milijona evrov na leto. Ti prihodki sicer ne gredo Darsu, temve? se v celoti stekajo v dr?avni prora?un.
Jaz sem to naredil lani ker sem nacrtoval verjwtno menjavo avta ter za 1-2 furi barchette z vinjeto
Ob kupljeni vinjeti za dva avta in motor res ne bom dajal se za morebitno pot tretjega avta ki nima namena iti na cesto.
No rabil nisem niti enkrat, barchetta je sla, C jo je imel ze gor.
Ampak veckrat jo dam dol ko sipo pucam tako da vem da 'deluje'
Ce bi se hotu ogniti pa praparat bi mel samo eno tudi micra jo ma pa jo rabi 5x letno. Moje mnenje je da se vinjeta se vedno splaca ne glede na frekvenco uporabe
Ko smo ze pri tem, a je kaj narobe dati vinjeto od avta na motor??? Nenazadnje je to vecji in drazji razred?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani