No in potem se bo spet reklo, da to pa ni res da dizel pa ja nima vec kvarljivih komponent od bencinarja. V celemu clanku je na racun bencinarja bila izpostavljena samo "poraba".
Pa saj vem ravno zaradi tega govorim, da je treba to garancijo vzeti z rezervo. Uporabniku lepi so rekl, mu ne priznajo garancije na prerjavenje, ker je imel notri woofer... Wtf? Drugemu so rekl, da je garancija na prerjavenje in ne na rjavenje... Spet tretja oseba je imela probleme s stekanjem/ugasanjem navigacije za katero je mimogrede doplacal, kot dodatno opremo in so ga ravno tako odslovili. Po drugi strani imas pa recimo uporabnika jest k so mu normalno zamenjali zadnje obrobe.
Kot sem ze omenil je ta uradni servis tam samo zato, da ti leze v rit, ko ti prodajo nov avto in da te potem se nadaljnih nekaj let lupijo za servis. Ce pa slucajno pride do problema je pa skos nek izgovor in ni njihova krivda. Izjema je vpoklic kjer ti pa pac morajo zamenjati omenjeni del
Lahko tudi se en primer povem in sicer znancu je sla sklopka in vztrajnik pri 80k km in avto je bil se v garanciji pa so rekl, da je to potrosn material in je mogu vse stroske sam kriti. Na koncu je dosegel, da so mu dali malo popusta. Avto je bilo potrebno pripeljati z avtovleko, ker je samo pocilo in je bil avto ne vozen.
Evo sem ravno danes trikrat preveril in po 12.000 prevozenih km je nivo olja malo nad polovico med max in min tako da mi ga je vse skupaj popilo cca. 2dl na 12k km. Najvecji stos je to da sem jest imel isti problem, kot ti na mazdi 6 2003 letnik z 200k km prevozenih in ko sem prisel na uradni servis so vsi rekl, da to ni normalno in da naj cimprej naredim generalko motorja, kljub temu da v navodilih pise da je to normalna poraba olja. V primeru, da bi pa jest prisel na uradni servis zaradi reklamacije oz. garancije bi me pa prepricevali, da je to normalna poraba... Kljub temu da vsi vejo, da to ni normalno. Potem se pa ti zajebavi z njimi... Upam, da resis omenjeni problem za cim manj cekinov
Tocno o tem sem jaz govori, da je ta "garancija" bolj lari fari. V navodilih pise da je to normalna poraba pa se potem ti jebi. Ceprav vsi vemo da to ni normalno sploh pa ne za NOV avto. Od brata bmw 1999 letnik ne popije vec kot 1l olja na 20k km.In zej mi povej to redno servisiras avto in placujes tiste vsote za servis v prepricanju, da imas garancijo in potem ti avto zacne piti olje in te gladko odpikajo. Moja 2008 letnik popije 2.5-3dl na 10k km, sepravi nivo olja pri 10k km prevozenih pride recimo na sredino palcke med max. in min. Na 20k km popije slabih 7dl pa ima 190k km. Ce je to res kar pises te resi samo generalka motorja, katera stane 2.000e (uradni servis) ali pa 700e (neuradni servis). Vsaj 2.000e so meni rekli za mazda 6 2003 letnik.
Pa zakaj ? Kupujes avto za 15-20k ? bos pa ja dal se tistih 500e za navigacijo. Pa ce slucajno nebos imel park senzorjev daj se tistih 900e + 200 za delo, da jih bos imel .
Ja samo potem good luck k bo slo kej narobe in ti bojo zavrnili garancijo, ker nisi kao pri njih servisiral. Ze tako se vedno izogibajo, ko pride do problema kaj sele potem. Je pa res da s pravnega vidika ni pogoj... Na zalost je v praksi potem drugace.
Drgac pa da se vrnemo nazaj na temo. Fico jaz bi na tvojemu mestu probal pri avtohisi Selmar Celje. Zelo veliko pohval sem slisal na to avtohiso tako s strani mazde, kot s strani bmwja
Jest sem za ceno vprasal pri mocniku, acosmos BTC in povsod so mi rekl 240e za klasicen servis. Imam tudi racun od prejsnega lastnika k je delal servis pri Selmarju in je isto placal 240e za redni servis (mazda 6 2008). V BTCju so mi se izpostavili, da je to cena za olje, oljni, kabinsko in zracni filter ter delo. Vse ostale tekocine (zavorna, vitrex, hladilna se dodatno placa). Cena olja je bila ravno tako na vseh servisih ista (slabib 20e/l). Sepravi me redni servis pri pelkotu pride 100e na uradnemu pa slabih 300e. Osebno raje prisparam 150-200e oz. le ta denar raje namenim za nakup, pnevmatik, zavor ali bilo kaj drugega. Servis pa ravno tako naredim z istimi oz. Se boljsimi materiali. Zakaj ga ne naredim sam ? Zato ker raje dam tistih 50e in mi ga naredi nekdo k ima dvigalko in poleg tega imam tudi potrdilo, da je bil servis narejen pri avtomehaniku in ne nekje pod kozolcem. Seveda je logicno da cene popoldancev nemorejo biti iste kot na uradnemu servisu. Logicno, ampak taksne marze pa tudi nemorejo imeti. Mislim, 280e za en servis je zame to much oprosti. Lahko ti tudi nalimam link od 24h kjer so pred leti delali raziskavo in je imela mazda najdrazje olje od vseh ostalih znamk. Renault je imel okoli 11e/l, bmw in mercedes pa okoli 14e, samo mazda 20e/l. Jest zakaj pa stari avto ne peljes na uradni servis, ce je minimalna razlika pa bos imel se servisno potrjeno? Zato, ker se ne splaca. Meni je jasno, da dokler je avto v garanciji, da se ga pac tam servisira, ampak takoj k pa ni vec me pa ne vidijo vec. Kia ima dobro foro in sicer 9 let garancije na nova vozila. Kaj ces lepsga, kot pa prodati nov avto in potem se nadaljnih 9 let kasirat 250-300e za servis... Kje so potem se ostale zadeve (svecke, bremze itd.) in vrtoglave cene.
Jures gantar naklo ima trikrat vecjo delavnico kot ta v btcju in pravtako je tam vec zaposlenih in vec stroskov, kot v BTCju pa niti pod razno nima podobnih cen, kot pa uradni servis. Za opravljeno delo dobis racun in ni nic na crno. Toliko o stroskih. Uradni servis ima pretirano marzo tuki ni nobene znanstvene fantastike.
Saj na servisu nima? glih kaj veliko pametovat, lahko pa kaj pomaga? v primeru kak?nih ?udnih zadev, ki jih sami ne opazijo, grejo pa na ?ivce (zvoki).
Mi pa gre na jetra, ko ti na original servisu dvignejo avto na pragove, namesto na zato dolo?ene dvi?ne to?ke.
Servis je tako, lahko ti je v?e?, lahko ti pa ni.
Tudi jaz rad v?asih malo pokukam v delavnico, da vidim kaj po?nejo za tistih 200?.
Haha pa sem mislil, da sem jaz cuden ko mehanika vedno opozorim ce mi lahko avto dvignejo na za to dolocenih mestih
Pa saj se ne gre za to da bi kdo pametoval mehaniku. Gre se za to da je tem mehanikom ravno do tokia za tvoj avto in delajo vse na silo in hitro in nic ne merkajo. Potem pa dobis pol plastik zjebanih, popraskanih, zlomljeni zatici, vse umazano itd. Jest osebno zelo lepo skrbim za svoj avto in ni ga vraga, da ga potem pripeljem na uradni servis da oni potem z njemu ravnajo, kot svinja z mehom. Ravno zadnjic mi sodelavec govori, da je delal servis na svoji skodi letnik 2011 dva dni kasneje mu je pa alternator crknil. Gre do avtoelektricarja, kateri ga je vprasal, ce je pred kratkim delal servis, saj je tocno nad alternatorjem oljni filter in alternator niso ustrezno zascitili, ko so menjali filter in ga je zapacalo. Kar se pa tice cen se pa jures nemorem strinjati s teboj. Ze pri osnovnemu servisu je razlika v ceni 150-200e, kaj sele ce primerjam cene za malo bolj zahtevna opravila (menjava bremz, sklopke itd.). In razlika v ceni olja tudi ni samo 5e, ampak je 15e. Na uradnemu servisu je liter olja 19,80e, na mimovrstah pa 5,30e (original certificat). Pa ne gre se sedaj za to da bi bil gorenjec, ampak dobro vem koliko kaj stane in te njihove marze so cisto prevec prevec previsoke. ORIGINAL kabinski beli filter je 50e, a za 13e dobim kabinski filter znamke MAHLE z aktivnim ogljem, ki je mimogrede boljsa znamka od OEM. Isto lahko recimo povem za vzmet, saj le ta za mazdo 6 (2003) na uradnemu servisu 180e +DDV (firma KYB). To isto vzmet znamke KYB sem dobil za 37e. Sepravi za slabih 80e sem dobil dve vzmeti in 40e sem dal za delo = 120e vse skupaj. Na uradnemu servisu bi dal 400e samo za vzmeti + 100e delo = 500e. Ok, sedaj sem malo zasel iz teme, ampak vsak ima svoje mnenje in tako je tudi prav. Jest osebno sem do sedaj imel vedno pozitivne izkusnje z avto mocnik in nisem nikoli rabil stati pred delavnico, kot sem to pocel v btcju, kjer sem komaj cakal, da dobim avto in se odpeljem cim prej.
P.S. jures sedaj, ko si omenil skripajoco sklopko me malo zanima, ce mogoce ves kaj je vzrok za to. Pri meni isto skripa in ravno tako pri ocetovi mazdi 6
Saj on ima tako ... Ce je napisal, da je letnik 2014 ... in da mu manjka citalec kartic... to pomeni, da ima sistem s TomTom NB-1 ... takega, kot sem imel jaz v svoji 2013 sestici ...
Mazdaman hoce povedati, da je to radio za stare model oz. za drugo generacijo, kot jo imam jaz. Saj pise GH . 2013 je ze tretja generacija.
Kar pogumno in povej po imensko, saj le delis svojo izkusnjo s servisom, kar je tudi point tega foruma oz. teme. Ce se oni lahko zezajo s strankami je edino pravilno, da se to tudi javno izpostavi in bo vrjetno bodoca stranka nova ali stara prej dvakrat premislila kje naj servisira svoje vozilo. Konec konec kaj pa ves, mogoce celo servis spremlja ta forum in lahko dolocene zadeve v bodoce popravijo/izboljsajo, ampak ce bomo vsi tiho je kaj takega za pricakovati nesmiselno.
Kar bodi zraven, ker so salabajzeri. Mene osebno acosmos btc ne vidi nikoli vec. Zakaj si pa lahko preberes na spodnjemu linku. Je pa to zgolj moja izkusnja s servisom in ni nujno da bo tudi tvoja. Meni osebno so se zasrali totalno.
Dajmo si priznat, da je mazda katastrofa kar se tice karoserije in podvozja oz. Na splosno kar se tice rje. Je ze res, da vsak avto lahko rjavi, ampak take konstante tezave kakrsne ima mazda ze vrsto let je pa nedopustno. Tudi moja 2008 letnik ne zgleda nic kaj lepa spodaj...
Mazda 6 letnik 2008 (po karoseriji ni ene pikice rje)
Evo sem sedaj slikal svojo bivso letnik 2003 (310k km) in pa od sodelavke mazda 6 letnik 2007 (nevem koliko prevozenih). Moja je bila zadnje tri leta zascitena z olji krown in sem do sedaj kar se tice podvozja menjal samo sprednjo vzmet. Je pa pri hisi ze od 50k km.
Jest sem imel isto 6ko z isto barvo in so mi ga v piko pobarvali. To je pac pomoje strihal nekdo k nezna s perlo barvo delati. Ce sem cist iskren so ga meni v prvo tudi tako pobarvali, potem sem sel pa do lak toma in je v nulo zadel odtenek. Ni bilo nobene razlike med plastiko in kovino, kot ta izgovor radi potem uporabljajo.
Se strinjam, da je neka minimalna razlika med plastiko in pa kovino ne pa tako ocitna.
Nvem no lahko da se motim, ampak meni to zgleda grozno in kot sem rekel sem imel sestko z isto barvo in niti priblizno ni bilo taksne razlike.
Se strinjam, da bolj ko je novejs avto vec ima "sranja" notri, ampak govoril smo o mazdi 6 druga generacija. Kar se pa tice hrupa ima pa druga generacija v podnu izolacijo in je pozimi prav mal mucno voziti po snegu
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No in potem se bo spet reklo, da to pa ni res da dizel pa ja nima vec kvarljivih komponent od bencinarja. V celemu clanku je na racun bencinarja bila izpostavljena samo "poraba".
Povezava za deljenje
Deli na druge strani