Ta je kupil izpit al pa mu ni jasno kam se pelje, ker da bi to bila normalna vo?nja, to nikakor ni. Bolj je oviranje prometa kot pa kaj drugega. Jaz pa? takega prehiti pa je stvar re?ena. Na na?ih cestah je ?e veliko kaj huj?ega. Tistega kolesarja ki je mahal pa bi lepo po?o!
Mam filng, da naju iste stvari razkurijo
Mene sta tudi ta2 kolesarja bistveno bolj zmotila; kot da njima noben ni? ne more, a sta najbolj ranljiva... Pa malo brez lu?i,pa izsiliti prednost, na koncu pa ?e mahati, namesto da bi se zamislila nad lastnim po?etjem in bila vesela , da ni pri?el ?lepar namesto avta....
Se pravi, mentalni invalid, ki je v nem?kem avtu vozil 65 na 130 ni kr?il cpp? Je! Vozil je prepo?asi! Moral bi pri?gati vse ?tiri utripalke... Bi je na telefonu...ni spremljal prometa...
Delal je zastoje! Obstaja tudi minimalna hitrost na AC...druga?e bi se lahko vozili tudi traktorji, ki imajo max hitrost 65 na uro po AC, pa se ne smejo...
Ammm... ce se peljes pod 50% max dovoljene hitrosti, moras prizgati vse4 utripalke in se odmakniti...
In ce naredis zastoj (po nepotrebnem in s hitrostjo manjso od max dovoljene hitrosti), se moras umakniti na varnem mestu....
Tale posnetek, ki ga je boss objavil je pa iz obvoznice in pravi, da se je tip peljal 75kmh, kar je sicer po mojem mnenju neumno, ni pa niti blizu temu , da bi vozil z manj kot 50% dovoljene hitrosti.
Zastoj se mu pa tudi bolj tezko ocita (vsaj neposredno), glede na to, da gre za dvopasovno cesto, ne?
Ja sam kajje narobe ce peljes 65-75 in zakaj kamionarji blendajo ko zmesani?
Sej se lahko peljes pocasneje kot najvi?ja dovoljena hitrost
Po cppju res ni nic narobe, je pa vsaj neumno tole. Saj ce bi bil to nek star ?leper ali pa stara mamca v razdrapanem 25let starem cliu , bi to ?e vsaj malo razumel.
Tako pa pac ljudje BREZ RAZLOGA kruzajo po obvoznici in potem taisti ljudje jamrajo kaksna guzva.
Jebemu, saj se ni treba peljati 110kmh, ampak tistih 95-100kmh se pa res lahko za zacetek.
Saj ti se tudi vozis kar po odstavnem pasu ... itak si vedu, da se bo kdo spotaknil ob to ane? Piko na ?i? bi lahko dodal se, ce bi ga po desni prehitel
Jaz tudi ne vidim problema v tem, dokler to pocne na voznem pasu... Se pa najdejo taki, ki podobno pocnejo na prehitevalnem pasu... Velikokrat to pocnejo taki z avstrijskimi registrskimi tablicami,,,
Ampak... pa vem da ni prav, ampak jaz tudi dostikrat enako naredim v taki situaciji; zadnjih 50m pac odpeljem po praznem odstavnem pasu. Bolje to , kot da imam neposredno pred sabo nekoga ki spi in zelo verjetno na zadnjem odbijacu nekoga, ki je zelo zivcen...
Poleg tega, ce sem prav videl, je PELJAL MIMO po desni (in ne prehiteval po desni),?ele ko se je zaviralni pas ?e zacel in takrat bi MB naredil napako, ce bi zapeljal v Boss-a, saj bi mercedes zamenjal pas, ne da bi se preprical ce lahko to varno naredi..
Mi smo iskali ve? kot eno leto, ?e zdaj od ?asa do ?asa kaj pogledamo, ampak za izbrat pa nismo na?li ni?. Pa pred kratkim sem bral "do?ivljajski spis", avtor je pa Boss, kako se je pa on spravil k nakupu novega avta. Moram priznati, da je njegovo besedilo ?e bolj napeto - sploh proti koncu...
Kako pa ve?, da tisti pred teboj ni vozil na obratih in da je pazil na avto? Ali pa si je mislil: tri leta bo ?lo, potem naj se pa jajca tisti, ki ga bo kupil...
To?no to je tudi meni padlo na pamet; kako bo? vedel,da ga je tisti pred tabo lepo vozil takrat ko je to najbolj pomembno?
Jaz sem prista? novega avta iz dveh razlogov; ker si lahko privo??im osnovno verzijo nekega novega povpre?nega avtomobila (z gadgeti nafilanega pa ne ?elim/potrebujem) in ker je mo?nost natega bistveno ve?ja kot da dobim za 20% ni?jo ceno pol leta super primerek, ki ga nekdo prodaja zgolj zato,ker mu ni v?e?...
Upa?, da je tako. Zakaj pa bi lastnik pred tabo vozil narobe, ?e ima vsak navodila, kako se vozi nov avto?
Zato ker so kupili avto z mislijo,da ga bodo prodali ?ez leto,dve,tri in se jim fu?ka kako bo delal naslednjemu lastniku.
Ljudje dostikrat ne znajo pri?gati lu?i (?e nimajo senzorja), pa bi znali voziti s posluhom... Verjemi, nekateri so zleht , oziroma jih boli qrac, ogromno je pa tudi takih,ki preprosto nimajo filinga.
Domorodci, zanima me, kak?ne prigode lahko jutri pri?akujem v prometu: ob 6:45 moram biti pri Pavilion Cafee Baru pri Brezovici, ob 7:30 pa na Trati pri ?kofji Loki. Ura je ravno taprava...
Je to vsaj teoreti?no mo?no?
Zabase se na stari cesti pred Pavilionom, tako da naprej proti Gorenjski ni za pri?akovati gne?e (zaba?e se pri odcepu za severno obvoznico in potem na sami severni obvoznici). Mislim,da ?e bo? ?tartal to?no 6:45 in ?e lahko zamudis kak?no minuto (in ?e se bo? peljal recimo 150kmh,ko bo to mo?no), da bi ?lo ?ez.
?tart je bil iz Kanala. Pod kamnolomom gre prednostna cesta naravnost in to je obvoznica MIMO Solkana. In tudi mimo Nove Gorice. Edino na koncu je sicer tabal Nova Gorica, hi? pa tam ni. Je samo eno kro?no kri?i??e, kjer ima? na izbiro v center Nove Gorice, po obvoznici naprej proti ?empetru ter proti Kromberku.
Po tej obvoznici bi lahko sti?ala avto proti 160 km/h.
Sledi kratka ravnina in zopet kro?no kri?i??e, kjer je na izbiro spet center Nove Gorice, po obvoznici naprej proti ?empetru ter na parkiri??e Qlandije. Sledi po?asen levi ovinek in zavoj v desno v predor Panovec, spust mimo odcepa za Ro?no Dolino, mimo bencinske ?rpalke in zopet v kro?no kri?i??e.
Ni mi jasno, kje sta se vozila, da sta ?la skozi naselja od Solkana do Nove Gorice... :ne vem:
Ja, v takem primeru ni napa?no poklicat na 112 in se napovedat. Ne bi pa bilo napa?no poklicat tudi 113, razlo?it, kaj je na stvari in prosit za spremstvo. Vsaj del poti...
?eprav, ko se zgodi kaj takega, minute te?ejo druga?e in pod takim pritiskom se ?lovek kdaj odlo?i druga?e, kot bi bilo bolj?e. Po bitki so vsi generali...
Jp, v takih trenutkih se po ?love?ko izgubi glavo in ravno zaradi tega, ?e toliko hitreje pride do peezdarije.
Seveda, lahko je biti general po bitki, po drugi strani se mi zdi pa fajn pogovarjati o takih situacijah (ki lahko doletijo vsakega izmed), da je potem ?lovek vsaj malo pripravljen na take zadeve.
Klic na 112 bi pa? definitivno moral biti opravljen; konec koncev je lahko bila ekipa NMP , po nevem katerem slu?aju, ravno takrat v okolici.
Tole je pa zopet subjektivna stvar Ko boste mel enkrat al pa dvakrat zapored slabe izku?nje z rabljenim avtomobilom, potem se pa? nebo tako grdo govorilo ?ez nakup novega. In ja, treba je kupovat preverjenega ... ja ja ja, vem, ampak vrjemte, tudi pri preverjenem lahko gre marsikaj narobe
Kot je ?e nekdo omenil, pri avtu se pa? ne zaslu?i, dokler se ne gre? taxija, dealershipa itd.
V kolikor avto dr?i? 10+ let, je smotrno kupovat novega ali pa ?e ma? preve? denarja, pol pa jih itak menjuje? ko gate
Tocno to, jaz sem imel s prejsnjim rabljenim avtom tako slabo izkusnjo, da sem si rekel, da raje dodam ?e 2-3jurja in kupim nov avto nizjega razreda, kot pa rabljenega visjega razreda, ki ga konec koncev niti potrebujem.
Preverjen avto.... ja,od sorodnika , prijatelja.... ostalo pa... raje ne.
Zanimivo; kaksno leto nazaj me je sorodnica sprasevala , ce ji prodam avto... cez 1mesec je crknil kondenzator in benz pumpa. Pa bi (lahko) izpadel nategator.
Rabljen avto je ?e zmeraj rabljen.
Je pa res, da sem verjetno eden redkih, ki kupi nov avto in ga vozi 10in vec let.
Zakaj tako misli?? Ne vem, avti iz 80-ih, 90-ih so bili po deset letih ?e kar vidno zmahani. ?e danes gledam 10 ali ve? let stare avte so nekateri skoraj kot iz salona in mora? res od blizu pogledat, da kaj najde?. JAz bi vseeno rekel, da so dana?nji avti bolj?i je pa druga resnica, da so napolnjeni s tako in druga?no opremo ter vsemogo?imi asisten?nimi zadevami in je logi?no, da ima temu primerno lahko ve? okvar.
In tocno tako je tudi moje mnenje, malo sem se ?torasto izrazil.
10 -15 let nazaj je bilo na trziscu veliko avtomobilov, ki si jih kupil nove z namenom, da ti sluzijo 10,15 let in tako kot si rekel, veliko jih ?e danes normalno vozi. Korejci so se npr. masovno prebijali na eu trg in so si morali ustvariti nek renome z zanesljivostjo.
Za veliko dandasanjih malih turbo bencinarjev, nafilanih z elektroniko pa nebi bil tako preprican, da bodo 15let doziveli s tako malo (in poceni) okvarami, kot recimo avto narejen leta 2005.
Mislim, da bi bilo bolj pametno ze v startu poklicati 112 in pac povedati kaj se dogaja, ter se potem srecati z resevalno ekipo na pol poti...
Definitivno pa s takim poskodovancem ni najbolj pametno priti nenajavljen v bolnisnico.
Ja,saj razumem; v takih momentih se izgubi razum in se marsikaj dela nagonsko. Ravno zato je fajn ?e pred takim dogodkom , da vsak pri sebi premisli kaj in kako ce do tega pride.
In seveda pod pogojem, da je zanesljiv, ne da ima? potem par tiso?akov stro?kov. To je pa ?al loterija.
Ja, Mal se je treba pozanimati kateri avti so kolikor toliko zanesljivi, fajn je kupiti nekaj preverjenega, ga normalno ?uvati in redno servisirati....
Je pa res,da je bilo 10let nazaj najbr? la?je kupiti zanesljiv avto.
Avto se tako ali tako nikoli ne "spla?a",razen ?e sluzis z njim; taxi ipd...
Ampak.... Moj avto je bil leta 2009 12t eur, recimo da ga zdaj prodam za 2jurja... Je to izgube vrednosti jurja/leto; seveda na za?etku ve? kot jurja na leto, zdaj manj...
V tem ?asu izrednih stro?kov : abs senzor, Benz pumpa,servo pumpa,nek semering na menjalniku, kondenzator klime. Skupaj recimo 650-700eur....
Ostalo pa? vzdr?evanje po knjigi, 1x akumulator, 1x prednji diski, 1x velik servis.
Nevem, meni se zdi Super opcija kupiti nov avto z namenom ga voziti dokler " ne razpade". Je pa res,da ta ra?unica funkcionira predvsem pri avtih,ki so ?e kot novi med cenej?imi (kupiti novega passata za 35jurjev in ga ?ez deset let prodati za , ugibam, 12jurjev pa? ni ve? tako racionalno)....
Hm, berem tole in razmi?ljam.... "160 ?ez naselja...."...
Ok,tudi jaz nebi vozil po cppju na njenem mestu,dalec od tega.... Ampak super sporo?ilo po?iljajo v javnost; nekdo nalo?i v privat avto osebo,ki je v kriti?nem stanju, ne obvesti 112 in na polno v promet.... In na koncu je to "junakinja"....
Ja,super,verjetno ga je res re?ila,ampak pomislek ostaja.
No, meni tudi suvi na?eloma niso v?e?, ?eprav mazdini so mi ; sploh prej?nja cx5ka in tale cx30, ki mi je na slikah izgledala ubogo, v ?ivo mi pa je Super.
Mogo?e bi mi tudi s pobarvanimi obrobami v ?ivo bila vsec.
Skratka; kakor mi je 5vratna trojka dizaster, mi je cx30ka ?edalje bolj v?e?.
Kaj pa vem. Mislim, da smo le preve? zbir?ni, zraven pa ?e mazohisti - nismo sre?ni, ?e nismo nesre?ni.
?e bi ljudje na veliko kupovali tole, bi tudi druge znamke obrnile trend. Ker pa smo sploh Slovenci taki, da ho?emo imeti multimedijski zabavi??ni center na kolesih, pa vsaj dvopodro?no klimo, pa masa?ne sede?e, pa ne vem kaj ?e kot da vsak dan prebijemo v avtu po 8 ur...
Se povsem podpisem. Vsi tisti,ki so/ste po cele dneve v avtu ste izvzeti
Vsi avti do zadnjega so precenjeni in predragi.Ko sem kupoval mazdo 6 mk1 je bila nova full oprema nekje prera?unano v 22000?. Koliko je sedaj max. oprema?
To je res; vse se je podra?ilo,ne samo avti. Ampak ?e pogledamo neke modele,so iz generacijo v generacijo nekje na isti ceni (Poglejmo recimo novega clia proti prej?nji generaciji, pa nasploh Renault) ,nekateri pa prav na silo rinejo navzgor (pa dajmo kio in Hyundai na stran,ki sta iz znamke , ki jo kupi? zgolj zaradi cene zrasli v znamko, ki jo lahko kupi? tudi iz kakega drugega razloga) ; npr.ford.
Kot da bi z konkretno previsoko ceno ?eleli pri ljudeh vzbuditi ob?utek "tole je pa tako Drago,da ?e mora biti dobro"..
Ford se je z novimi modeli v dve,treh letih ful podra?il! Pet let nazaj je bil Mondeo z veliko opreme 22k,paje le nekaj avta,ne pa tole zgoraj???
Res je, nikoli nisem bil ljubitelj Fordov,pac so mi bili ?isto solidni avti,nekaj v stilu pezoja,renoja,citroena, Opla... Ampak zdaj ko pogledam; neke evropske verzije aziatskih modelov (ka+, ecosport..),novej?i modeli so se zelo podra?ili (Fiesta,focus), kuga in edge sta mi tudi nekaj na silo narejena, vpra?anje kaj bo z novo Pumo...
?koda, prvi focus in mondeo iz za?etka tiso?letja sta bila prav lu?tna zadevi (za?etek New edge dizajna).
?e tista konkurenca kangooju,berlingu (tourneo connect al kaj ze), je cenovno na ravni caddya...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mam filng, da naju iste stvari razkurijo
Mene sta tudi ta2 kolesarja bistveno bolj zmotila; kot da njima noben ni? ne more, a sta najbolj ranljiva... Pa malo brez lu?i,pa izsiliti prednost, na koncu pa ?e mahati, namesto da bi se zamislila nad lastnim po?etjem in bila vesela , da ni pri?el ?lepar namesto avta....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani