Skoči na vsebino
Avtomatski menjalnik proti ročnemu menjalniku
Napisano
pred 15 minutami je Janez007 napisal:

Tukaj pa sem zmeden. 🤔 A ni tako, da proizvajalec Mazda svetuje, da se v AT ne posega, da je že v konceptu narejen, da brez vzdrževanja preživi življenjsko dobo avta?

Kako bi v ribjih konzervah menjal olje, da ne bi pokvaril rib, saj vsak (netovarniški) poseg v zaprt sistem pomeni določeno tveganje, da več pokvariš, kot pridobiš? 😉

Svetujejo marsikaj. Aisin, proizvajalec menjalnikov (so tudi v mazdah) priporoča menjavo olja na 90Kkm. Če veliko vlečeš prikolico pa na manj. 

Aisin menjalniki so redki, ki nimajo oljnega filtra noter. 

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik proti ročnemu menjalniku
Napisano

Jaz bom zase naslednji avto tudi gledal, da bo avtomatik noter. Če bo Aisin bo že kičasto.

Najbolj pride do izraza v gužvi. 

Spustiš zavoro in gremo. Nobenega pretikanje in motoviljenja. Simpl ko pasulj.

Pa sem bil velik zagovornik ročnik menjalnikov. Tudi sem rekel, da nikoli v življenju avtomatski menjalnik.

Dobro vemo, da se zarečenega kruha največ poje.

Je pa res, da ne smeš pozabiti na servisiranje menjalnika. Če tle zajebeš potem denarnica najebe.

Uglavnem avtomatik je zakon za te potrebe, kar jaz potrebujem avto.

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD
Napisano
pred 47 minutami je Alex napisal:

Moram te malo popraviti. Na 24 ur Le manse so že nastopili  tudi dizli, tako Peugeot, audi in celo Mazda. 😉

Ta tvoja poraba je pa kar konkretna. 😊

Audi je z TDI motorjem zmagoval na Le mansu več let zapored.

Tako, da ja dizli so bili kar popularni in uspešni v motorsporu eno desetletje se mi zdi. 

Potem je pa prišla doba hibridov:rolleyes:

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.