Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 5 urami je TiEn napisal:

Ja te sm jaz gledal Nexen N'Fera SU4

Jaz sem tudi gledal, ampak imajo samo 96W oznako, v homolomo imam pa 92W oznako.

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 23 minutami je scania napisal:

Zamenjali motorčke v levem in desnem ogledalu, baje so boljši imajo tudi pri nadomestnem delu oznako C torej so bili že dvakrat izboljšani. 

In pa kupil na mazdi tesnilo za kolektor in dusilno loputo, prosili so me da jim slikam stanje v sesalnih kanalih ko razdrem saj se niso na nobenem bencinarju delali tega. 

Uf to no pa zanimivo za videt, nekaj bo ziher not zaradi DI, ampak pritisk je dosti manjši kot pri turbini(cah).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je SpEkTr napisal:

A čiščenje zavor kaj pomaga ? Jaz sem zmenjen po počitnicah. Bom rekel, naj še s kamero pogledajo malo sito v karterju, pa preventivno urejam še tisto loputo na turbini..Sem pa z oljem na 30% iztrošenosti po slabih 8000km prevoženih od servisa. Najbrž bom ob tej priliki zamenjal še olje in filter - sedaj bom probal notri dati tega Motula da vidimo, kako se bo obneslo :)

Ja men se ful pozna, sam midva nimava istih zavor benz/dizel tako da vprašaj Majesa če bo kej fore pri dizlu.

Jaz sem danes pred servisom imel 30% po prevoženih 19577 km :D 

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 minutami je 50keda napisal:

Potem pa js ne znam posodabljat?

1. Grem po kartico v avto
2. Prklopim v PC

3. Zaženem Mazda Toolbox in stisnem update

4. Ko se konča odstranim kartico jo nesem v avto in konec.

A je treba še kje v avtu kako update proceduro spustit skozi?

To je to, ostalo je avtomatika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Ne vem kako je pri Mazdi, ampak možno bi bilo, da kakšen od enzorjev (recimo ABS bi bil primeren) beleži svojo statistiko obratov. Se pravi rabiš ustrezno oremo, da greš preverit ta podatek pa še to takrat, ko te kaj takega ras zanima.

Sem pa slišal, da se poslužujejo trikov tudi tako, da delajo 50.000km na leto kar ni niti tolk velik. Zamenjajo olje na cca 25.000km v lastni režiji nato pa pripeljejo avto na uradni servis pred tem pa zbijejo kilometre na 15.000. Serviserji naredijo servis na eno leto in atako ponavljajo trik recimo 5 let, ko gre avto v prodajo. Tak avto ima urejeno servisno, kjer lepo piše, da ima 75.000km, realno jih je pa 250.000km. Servisna zgleda OK, kupec ne ve ničesar, zanimivo da pa tudi servis ni ničesar opazil in posumil.

Ko sem jaz uvažal sem razmišljal vse te fore - kako bi me lahko nategnili. Verjetno nekdo, ki se mu da vsakič zbijat km, zna tudi popucat za sabo večino statistik. Pogledaš gume, letnice, zavore, notranjost,... Hitro vidiš kje si. Zdaj jih preverjat v drobovje avta neke senzorje a so res zbijali ali ne je pa druga zgodba. To je pač riziko naročanja avta iz tujine. Po mojem mnenju so avti pisani na firmo najboljša izbira. Na ta način veš, da ko je bil avto na servisu je bilo zamenjano vse, kar priporoča Mazda. Imaš pa tut primere, ko je en avto bil servisiran na 10 različnih servisih. Tisto je pa spet zgodba zase etc :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je 50keda napisal:

@Boss tako je, dve leti ali več, pol pa updatama. Js ne vem, če sem v teh treh letih našel kako posodobitev med potovanji. AC postaje mi še zmera štepa in se dere ko zmešana na Vranskem, kako si dovolim furat 300% hitreje kot je dovoljeno :D :D

Uf, 300% na 60 omejitve, potem pa poraba raste s tem dinozaverskim motorjem :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 28. 1. 2023 ob 18:28 je Janez007 napisal:

Misliš, da bi Janez imel Mazdo, če bi bila slaba? Sploh pa je oblikovno vsaj meni top (6-ka, 3-ka in 2-ka), za svoj denar seveda.

Na parkirišču srečam kolega, ki ima limuzino trojko 2018. Sem ves čas mislil da bencinarko, nakar zadnjič izvem, da CD 2.2. Pravi, da ima 100.000 km, samo redni servisi na 20.000 km in nobenih težav. Super zadovoljen z Mazdo.

Meni se tudi počasi zdi, da je težava dizel mazd v tem, ker so iz uvoza in pomankljivo servisirane. Rad bi govoril s kom, ki jo je kupil in vozil 150kkm kot prvi lastnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 52 minutami je FuManchu napisal:

Tako bi se moralo skrbeti za vsak avto, če se mene vpraša.

Tako ziher ne, ker se določene stvari menjuje po nepotrebnem. Če bi pa vsi menjali vsaj 50% tega kakor scania, bi bila pa zgodba povsem druga.

Jaz dam glavo stran, da vsaj 50% folka sploh ne gleda nivoja olja med servisi. Pa še en tak procent folka, ki ga boli briga za to, kar se menja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD
Napisano
Pred eno uro je Senad napisal:

Zanima me iz vaših izkušenj kje se da najbolj dogovoriti glede cene oz popusta. Tole cx-5 sem kupil v Kopru in sem dobil najvišji popust, vendar sedaj nimajo več prioritetno prodajo Mazde in bo baje težje dobiti popust.

Ali boš menjal na bencin 2.5? :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ko berem vaše komentarje in jih primerjam z odgovori v drugih temah (npr o porabi) ugotavljam, da bi za polovico foruma zadostovale Save Eskimo S3. :lol::lol::lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 16 urami je kacnje napisal:

Včeraj pridem iz gostilne, speljem in ... prazna guma. Še malo se premaknem in pokličem asistenco. Se hitro odzovejo, se zmenimo, da avto odpeljejo na servis. Danes mi iz servisa sporočijo, da so uporabili injekcijo, je pa na gumi sedaj bula (in to relativno blizu kotalnega dela). Bi jo verjetno zamenjali, ampak gume ne dobijo. Continental 225/55 R19 99V FR TS850P. Niti ene, niti dveh. Novi model (praktično enak) bi sicer lahko naročili, ampak piše "rok dobave ni znan".
Z nekaj poznanstev bodo v ponedeljek uporabili še višje povezave v Continentalovi verigi, če se bo kaj našlo.
Sicer se v ponedeljek zapodim v iskanje primerne gume (ali pač dveh). Slučajno kdo ve za takšno gumo? Vem, da je možnosti malo, pa vseeno.
Ne vem, kaj sem nagazil. V noben robnik nisem treščil, nekaj luknjastega makadama je bilo, ampak res počasna vožnja. Cene teh gum so pa takšne kot bi kupoval okno za vesoljsko ladjo.

Če so dal inekcijo potem ziher nisi treščil v robnik. Prej kak šrauf, opilk,..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Vredestein so zaenkrat bp, mal sem edin cvikov na višnjegorcu dol grede ko sem pas menjaval v torkovem sneženju, kjer se je spodaj čutil led.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 16 minutami je Boss napisal:

Ej no, jaz mam listek, da me zjutri spomni, da ne pozabim dihat. Zato še nisem pozabil dihat. :rulam:

Ok mal v hecu, ampak je res. Več kot si pišem, več stvari pozabim pa mislim, da ni problem tolk v spominu kot v tem, da se zanašam na to, da me nekaj spomni in pa seveda, da je količina stvari, ki jih je treba dnevno uredit ratala čist preveč velika. In pol ni čudno, da se komu nitka strga in rabi mojmoj jopič.

E, točno to...svet okoli nas nas poneumlja..včasih je imel vsak odgovornost, si si zapisal kaj imaš za naredit in kaj ne - zdaj bi pa vsi radi vse instant, stvari je pa preveč

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Ja, piše na enem listku. Ampak ne pogledam vsakič na en listek, preden se odpeljem.

Bo treba narediti tako kot imajo piloti: checklist pred poletom...

Včasih si imel svinčnik pa papirček, pa ni nihče zamudil nikamor - zobar, banka, frizer, ... 

Zdaj imaš svinčnik pa papirček, telefon, tablico, koledar tukej, koledar tam, koledar v garaži,.... Jah žalostno res, najboljš da ti pošljejo še priporočeno pošto da boste vedeli kdaj vam vinjeta poteče.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Ej, dedec, rešil si me!

Čim sem opazil link, sem seveda, za foro, šel preverit za naš avto. In ugotovil, da sem imel v spominu napačen datum in da mi vinjeta preteče čez nekaj dni in ne čez dva meseca...

A bi se zaj###l...

Dobiš email pred iztekom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenski avto leta 2023
Napisano

Pa še bencinski motor s turbino, ki lepo cukne, ko rabiš.

Imaš pa tukaj kakšne lol momente, npr zobati jermen potopljen v olju, etc. Kolega @scania je že večkrat omenjal te motorje.

Jaz takih jajc ne bi nikoli kupil, ker rabim avto, da se vozim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 minutami je TiEn napisal:

Ma ne v ročnem načinu na obvolanske komande... ne bi smelo no(se mi še ni zgodilo) Za 100% testiram ko grem z dela.

Nima veze, če greš do podna bo downshift.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.