Skoči na vsebino
airbag
Napisano

Zgleda, da noben ne ve, kaj ?e bi sprobal sam :D

Tud pri ?estki se ne vidi, kje naj bi se odprlo tako, da bi bilo najbolje, da se oglasi? na kakem servisu pa ti naj povejo, kje je luknja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Solidarnost v prometu?
Napisano

@ boss - ?e si vozil izven naselja za osebkom ki je vozil 20 km prehitro si bil ti tudi v prekr?ku

in ?e nasproti voze?i nebi blendal in pred tabo voze?ega nebi bilo bi ti kazen pla?al

za prekratko varnostno razdaljo pa si sam kriv... (jaz je tud dostkrat ne upo?tevam)

sej poanta ni v prekr?kih (hitrost, varnostna razdalja) ampak v reakciji na blendanje... veliko raje policaja pla?am kot pa, da razbijem avto, sebe in ?e koga druzga. Sploh pa je bila takrat kazen za tak?en prekr?ek (20km/h ?ez omejitev) precej nizka tako, da ?e danes ne razumem reakcije tistega voznika.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Natjecanje...
Napisano

EEE prov sram me je, ?e dobr da je bla dons ?e v pralnici! sramezljiv<_<

uu svinjarija

...tisto s plugom je bila samo ?ala, pa ja nisi ?el na njivo sprobat, ?e res deluje... B);)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Jaz se tukaj nekako ne bi strinjal s Tomijem saj se mi zdijo 17 colske gume predrage. Avto popolnoma v?e?no zgleda tud s 16" (205/55x16), ki so vsaj za 10 jurjev po kosu cenej?e.

V glavnem odlo?i se sam: ?e denar ni problem potem 17 v kolikor pa dela? veliko kilometrov in po slab?ih cestah (ve?ina lokalnih cest v SLO - ?al) potem je 16 kar primerna dimenzija.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pljuvalnik za ?rtve zaparkiranja
Napisano

Symon, rad verjamem, da te takele stvari pogrejejo ampak ne tisto, da si ?akal 15minut ampak tisto, da se na koncu tako arogantno obna?a, kot da je ves svet njen in da obstaja samo zaradi nje. Ker, ?e bi recimo rekla nekaj v stilu: "joj se vam globoko opravi?ujem, sm mislila da bom v parih minutkah nazaj, potem sem pa v trgovini videla toooolk lepih stvari - pa saj veste kako se nam ?enskam v takih primerih ?as ustavi - se ?e enkrat opravi?ujem" bi se oba nasmejala in ti ne bi bil jezen in verjetno ne bi odprl tega topica.

Pa ?e moja zgodba: Polno parkiri??e, ki je imelo urejen enosmerni promet, naredim ?e dva kroga in lej sre?e pred mano en starej?i gospod posku?a zapeljati iz parkiri??a. Odmaknem se v rikverc, da bo imel dovolj prostora in dam ?migavec, da bom zavil na izpraznjeno mesto. Mo?akar se je malce zaplezal in ?e sem hotel parkirati ?e v nekem doglednem ?asu mi ni preostalo drugega, kot da sem izstopil iz avtomobila in ga usmerjam, da je le nekako po parih minutah spravil avto iz boksa.

V tistem trenutku pridrvi v enosmerno v nasprotno smer ena smrklja s svojo mamo in ?vig na izpraznjeno mesto tik pred tem mo?akarjem. Mama in h?erka pre?erno poska?eta iz avtomobila in veselo rezgetajo? se odpravita proti trgovini. Jaz ju ustavim in povem mlaj?i (voznici), da sem ?e 5minut ?akal na ta prostor, ki mi ga je pred nosom zasedla. Tamala me pogleda s tistim prezrljivim idijotskim pubertetni?kim pogledom in mi re?e ja sej si stal tamle. Ja seveda sem stal zraven avta, da sem sploh spravil mo?akarja iz parkirplaca pa tudi, ?e bi bil v avtu je ona zapeljala v boks ?e predno je ata odpeljal naprej moj avto pa je stal za njim.

Takrat pa v "igro" vsko?i mama in se za?ne full naglas dret, kak?en prasec, da sem in da ju nadlegujem. Tako na glas je krulila in me zmerjala (bil sem vse od pedra, ?ovinista, barabe, svinje... ma ni da ni). Cel parkiri??e je gledal v nas, folk se je ustavljal in oni dve sta nato ponosno odkorakale proti trgovini pri tem me je pa tamala ?e dvakrat pogledala in sta se nato re?ali ko pe?eni ma?ki.

Ostal sem brez besed (kar se mi zgodi redko), bil sem besen ko ris in prvi? v ?ivljenju sem imel resni?no ?eljo, da bi vzel iz avta ?vicarja in razrezal gume a je na koncu le zmagala zdrava pamet in sem se usedel v avto in odpeljal.

Po tistem ?asu mi je postalo jasno zakaj kak?en dec nabuta svojo al pa tujo babo, ker ?e bi to bilo na samem bi verjetno takrat tud batine pele - no ?e bi bilo na samem se ziher ne bi tako obna?ale, ker na polnem parkiri??u med ljudmi sta se pa? po?utili varni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Solidarnost v prometu?
Napisano

Jaz ne blendam (?e vedno pa i??em ?piclampe za zadnjo ?ipo :hudicek: ) oz. sem nehal, ker sem bil pred davnimi leti (cca 10let nazaj) skoraj ?rtev tak?nega blendanja. Vozim po ravni cesti izven naselja (takrat omejitev 80km/h) za enim osebkom, ki je vozil dobrih 20km/h ?ez omejitev. Nasproti pripelje avto in poblenda. Voznik pred mano se je zgleda v trenutku "usral" in tako mo?no zabremzal, da se je zakadilo izpod koles. ?e danes ne vem kako sem ga obvozil pri tem, da sem se za las zmuznil na nasprotni pas tik za tem, ko je blendar ?vignil mimo mene - ja imel sem premajhno varnostno razdaljo ampak tud v sanjah ne bi pri?akoval take reakcije na popolnoma ravni pregledni cesti. Pa ?e bi bil boom bi bil pa na koncu ?e celo jaz kriv in ne blendar in ne cvika?.

Od takrat naprej blendam samo tistim, ki vidim, da resni?no pretiravajo in divjajo skozi naselje pa ?e takrat, ?e za njimi ni drugih vozil. Aja blendnem predvsem takrat, ko ni :policaj: pol naj pa on ugiba al so al niso al bo zmanj?al al ne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Top Gearova lestvica
Napisano

Zadeva je zanimiva in je verjetno res dejansko stanje na trgu saj so Francozi ?isto podbacili (prepri?ljivo dr?ijo zadnja mesta), Japonci so v ospredju v zanimivi dru?bi s ?kodo (vsaj nekdo zna v Evropi narediti kvaliteten avto).

Mazdice so se med 159 modeli uvrstile med 14 in 19 mestom, kar je zelo v redu.

Top Gear Survey

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nissan z350
Napisano

Kakor sem si jaz zapomnil, naj bi bil to eden pobi?, ki so ga fantje izvolili za predsednika svojega kluba pa je ob eni priliki pobasal klubski denar od ?lanarin in ?el malo letovat ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Prednje vpetje je tako nastavljeno, da avto zavija v smer kamor visi cesta. Ve?ina cest visi, tako da je rob desnega voznega pasu ni?je kot sredina ceste, zato da je omogo?eno odtekanje vode s cesti??a. Se pravi, da ve?ina avtov rahlo zavija v desno, pri ?estki pa je to normalno zavijanje malo bolj izrazito zato ve?ina ljudi to prej opazi.

Seveda je mo?no, da je tudi kaj narobe s podvozjem bo? pa to najla?je ugotovil na AC recimo v ovinku na levo, kjer bi na?eloma moral avto zavijati malenkostno v levo. ?e ne, potem nekaj ni OK, pa ?e nekaj, pazi na kolesnice, ker nekatere gume v kombinaciji z mazdinim podvozjem niso najbolj?a kombinacija zato ni pametno rok predale? z volana spu??at ;)

Ni pa ni? narobe oz. celo priporo?ljivo bi bilo narest kak?no optiko, da ne bo? slu?ajno ?ez par tiso? km ugotovu, da ti je pobralo ?isto nove gume :huh:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Imamo tocno tako Mazdo ampak ganz novo, zato veliko se nimam za povedat razen to da se mi res zdi motor kar preglasen. Bom cez kakih par 10k km kej vec povedal zdaj jih imamo skromnih 1800 :D

a imate ?e faceliftano ali ?e prej?njo, ker pri nas doma imamo 1.8 faceliftano in se mi ne zdi tako glasna. Tudi testerji v raznih revijah pravijo, da je precej bolj?e kot pri "starem" modelu. Ker nisem vozil stare ne vem kolik?na je ta razlika?!?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

V eni nem?ki avtoreviji so imeli supertest to?no tega modela ?estke in so bili po 100.000 km zelo zadovoljni. Edina ve?ja zamera pri tem motorju je, da je baje precej glasen. Predvsem naj bi bilo to sli?no na avtocesti pri cca 140-150 km/h.

Ali je to res mote?e ali pretiravajo bi bilo pa najbolje v ?ivo preverit pred nakupom.

aja, druga?e pa lepo pozdravljen na forumu :)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAJVIŠJA hitrost baj tvoja MAZDA
Napisano

nisem glih prista? ti??anja do konca ampak sem vseeno probal pa ne vem ?e bi napisal, ker je te?ko verjet glede na tovarni?ke podatke.

Je pa bolj zanimivo da sem poskusil pospe?evanje v vrhni?ki klanec na AC-ju in sicer tako, da sem se do klanca (tam kjer gre AC ?ez cesto, ki pelje iz Vrhnike proti Borovnici) pripeljal s hitrostjo 130km/h nato pa v kon?ni prestavi pospe?evanje v klanec navzgor do mesta kjer gre ?ez AC most s polkro?nimi loki. Na tem mestu je bil ?tevec na 192km/h!!!

Isto sem poskusil tudi z Golfom V 1.9 TDI (105KM), ki je kljub temu da je 200kg la?ji imel tam hitrost "zgolj" 165km/h. Tako, da Mazda powah. :D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nivo forumovcev
Napisano

naslednja stopnja za profesorjem je pa.... umsko moten? Tko da David ne pretiravat :D

Jaz sem prec za... lahko bi pa naredili ?e dodano karakterizacijo za sta? - recimo kdor je ?e dve leti na forumu aktiven dobi dodatne bonus to?ke in ta bonus se z vsakim letom stalnosti pove?uje.

Ker zillijon postov je precej enostavno narest sam da si pa konstruktivno aktiven ve? let na forumu je pa ?e velik uspeh.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Interclass cars d.o.o.
Napisano

Jaz sem z Interclassom zadovoljen saj so mi pred Mazdo rihtali ?e KIO v njihovi servisni delavnici. Tako sem tudi svojo ?estko pri njih naro?il. Tukaj moram okregati Gamo saj se z njihovim prodajalcem ni dalo a ma ba? ni?ta dogovoriti saj o popustih ni hotel sploh sli?ati. Pri Interclassu pa ni bilo tak?nih te?av saj se je dalo marsikaj odgovoriti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Natjecanje...
Napisano

Trenutni vrstni red in ocena strokovne ?irije, ki jo sestavljajo trije ?lani Me, Myself and I

1. Hrdzo - prefinjenost nanosa umazanije se ?e posebej lepo odra?a na pokrovu motorja, ki z vzdol?nimi ?rtami ?e dodatno prispeva k elegantnosti avtomobila. Barvno skladnost potenciarajo nanosi sivine, ki so v lepem kontrastu s preostanki rde?e barve, ki minimalno ?e sevajo na povr?ino. Predvsem pa se ta kontrast resni?no estetsko odra?a na prednjih in zadnjih lu?eh, kjer jih je umetnikova roka poznavalsko prekrila z neprosojnim nanosom NaCl.

2. Mazda323f - Modra barva, ki se ?ivahno izmenjuje s sivo in pri tem ?e ne deluje ki?asto, daje temu izdelku veli?ino umetnine, ki se je nebi sramoval niti veliki Michelangelo. Razdelitev sivih tekstur po liniji zlatega reza dodaja nek specifi?en poznavalski prijem, ki pa na nekaterih mestih preve? povdarja svojo nesimetri?nost. Premajhen asortima ustvarjalskih trikov in tehnik pa je vzrok, da to umetni?ko delo ni prevzelo primata med prispelimi izdelki. Avtor pa bi se v prihodnje lahko tudi znebil poceni prevar s kolesi brez pokrovov in ve? truda in volje vlo?il v druge na?ine svinjanja.

2. LabiGT - lepa predstavitev, ki pa ?al premalo igra na karto drznosti saj se umetnik preve? zana?a na ?rno bravo kot podlago za svojo kreacijo. Predvsm na bokih je stilsko zelo li?no izpeljana ustvarjal?eva specifi?na tehnika a na ?alost na porovu motorja in strehi tega ni videti, tako da lahko predvidevamo, da je avtorju zmanjkalo ?asa oz. materiala, da bi svoj izdelek ?e dodatno umetni?ko nadgradil. Glede na kroge v katerih se mojster giblje pa lahko z lahkoto trdimo, da bomo z njegove strani v prihodnje dele?ni ?e ve?jih in bolje dodelanih instalacij.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ta forim je pa res fini
Napisano
:D Tvoj prvi mail sem 3x prebral, da bi ugotovil katerega spola si sramezljiv, ker Sa?a je lahko tako mo?ko kot ?ensko. Stavim jurja, da so te tudi na kak?nem drugem forumu nehote zamenjali spol, ?e nisi ?e na za?etku povedala kdo si. ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kva naj pa jaz?
Napisano

Ampak res... tud men so solze na o?i pri?le :(

Druga?e pa je najbolje, da napi?e? katere dela potrebuje? in seveda za kateri model Xedosa. Tu na forumu je kar nekaj ljudi, ki imajo ali znajo zvrtat marsikaj. Druga?e pa so bili svoje ?ase Avstrijci tudi zelo pridni pri nakupih raznoraznih Xedosov tako, da bi bilo zanimivo tudi tam povpra?at.

Se pa popolnoma strinajm s tabo, da je "eksoti?en" avto sicer blazno zelo lepo imet ampak, ?e pride do te?av si pa hitro mrzel. Tko pa? je, so plusi in so minusi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odmi?na gred
Napisano

Predvsem je va?no, da je vzmet na ventilih dovolj mo?na da pravo?asno zapre ventil in, da ventil zaradi ostre odmi?ne gredi ne "ska?e" ampak je ves ?as v kontaktu z odmi?no gredjo. Ker ?e ne, se zgodi ravno to kar pi?e Symon. Pa ?e pozitiven efekt uporabe ostrej?e odmi?ne gredi se zaradi tega izni?i.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A-Cosmos s pripojitvijo Gama Centra do ve? trga

Brina ?erneti?

brina.cernetic@finance-on.net

objavljeno 29.11.05 22:30, ?t. 231/2005

"Tesnej?e sodelovanje obeh dru?b - A-Cosmosa in Gama Centra - je posledica sprememb na avtomobilskem trgu, huj?e konkurence in upo?tevanja finan?nih zahtev v tej panogi," je napovedano pripojitev podjetja Gama Center k dru?bi A-Cosmos pojasnil predstavnik za stike z javnostmi v A-Cosmosu Jo?e ?olar. Zdru?itev obeh dru?b bo, po njegovih besedah, prinesla veliko pozitivnih sinergijskih u?inkov, skupna dru?ba pa ima na obeh lokacijah dovolj razli?nih resursov za uspe?en razvoj. Zdru?itev, ki jo bodo obravnavali na skup??ini A-Cosmosa ta petek, naj bi se kon?ala do konca leta. Predvidoma naj bi skupaj za?eli poslovati v za?etku prihodnjega leta. S pripojitvijo bo skupna dru?ba A-Cosmos obvladovala 40 odstotkov trga za avtomobilsko znamko Mazda. Po ?olarjevih besedah ob zdru?itvi ne bo ogro?eno nobeno obstoje?e delovno mesto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.