Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Ok zdej bom ?e jest en super test naredu pa poro?am kolk je blo.....

No in ker David ?e ni naredil supertesta sem se jaz malce pozabaval s supertestno porabo na ?rpalkah od OMV in Petrola, ker pa? ve?ino na teh dveh tankam.

Od takrat ko so na poraba.com dodali mo?nost vpisovanja ?rpalke sem bil na Petrolu 7x in izmeril povpre?no porabo 6,50 l/100km. Na OMV-ju sem bil 11x in poraba je 6,52. Na MOL-u (ta kratica ne pomeni Mestna Ob?ina Ljubljana :) ) samo 2x (6,33l l/100km) in zato tega podatka ne bom navajal kot reprezentativnega saj je premalo merjenj.

Predvsem me je to zanimalo, ker se na raznih avto forumih kar naprej prerekajo katero gorivo je bolj?e in ugotovitev je popolnoma nepresenetljive saj je razlika med 5rolom in OMV samo 0,2 deci/100km kar, je zanemarljivo. Tudi pri MOL (ki ga vsi zelo hvalijo) je razlike manj kot 2 deci, kar spet ne pomeni, da je tam gorivo precej bolj?e kot zagovarjajo nekateri.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivo, jaz mam pa CE opremo in ce blokiram sovoznikovo sipo, jaz vseen se vedno jo lahko odprem/zaprem, medtem ko pa sopotnik ne more...(tko kot je tudi logicno, cudno mas ti to boss :huh: )

hja kot ka?e je to bolj loterija kot ne, kak?en sistem el. ?ip ti dodelijo <_<

Aja, ?e to ... pri novi ?estki je isti ?tos samo tam s to razliko ?e lu?ke na neaktivnih stikalih ugasnejo tako, da ti dajo takoj vedeti, da ne bo ni? s spu??anjem in dviganjem stekel.

ampak vseeno super tema, da nekomu na servisu najeda? - v Ljubljani me imajo ?e itak vsi servisi poln k****c, tako da AS Velenje "prepare yourself, here I come" :D *evil smile*

upam, da kdo ne bo tega preve? resno jemal saj v resnici nisem tak te?ak

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne vem kam so dizajnerji pri Mazdi 6 gledal (mogo?e lepe japonske ?olarke) takrat, ko so si zamislili gumb, ki blokira posamezna stikala na sopotni?kih vratih za dviganje in spu??anje stekel.

Ta gumb namesto da bi blokiral zgolj stikala na ostalih vratih blokira tudi tri stikala na voznikovih vratih in ti ostane aktivno zgolj stikalo z dvig stekel na voznikovi strani. Res ne vem od kod jim ta ideja, ker na ostalih avtomobilih (Hyundai Lantra, KIA Clarus, Mercedes A, VW Golf, ...) to ni tako in je ta gumb namenjen temu, da ima zgolj voznik kontrolo nad spu??anjem in dviganjem stekel.

Kaj pa pri ostalih Mazdah, a je isto?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kitajci so ?e tukaj...
Napisano

S terencom je pa? tako, ?e se ?elno zakanta? v mirujo?o oviro (trdna stavba, drevo, skala) jo bo? ?e zaradi te?e/gibalne koli?ine samega avto te?ko cel odnesel - prej v kak?nem Twingotu ali pa v Getzu. ?e pa naleti? na la?jega udele?enca ali pa na drugo me?kljivo oviro pa si s terencem veliko bolj varen - tudi s takim z napisom Made in China..

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Klub SLO?!
Napisano

Sicer ne vem za kaj gre, ampak ziher je kul :ouje:

Count me in!

Sej ni treba da ve? zakaj gre...

Va?n, da si z nami, ker tisti ki niso z nami so proti nam in take ne maramo, a ne?

:hohoho::D:D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci?
Napisano

kot naro?eno... jaz sem tudi v?eraj bentil nad brisalci, ki mi "laske" vode na ?ipi pu??ajo.

A kdo ve iz glave, kolk stanejo originalni?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 626 coupe
Napisano

Teh coupejev je verjetno res samo ene par, je pa tale kar lepo zjahan pa ?e kadilo se je v njem (popolnoma rumen volan) tako, da :ne vem:

Ne pozabit tudi na registracijo, ki je zaradi 13KM preve? vi?ja za kar 40 jurjev - se pravi tam nekje 207.000 sit, ?e nima? nobenih bonusov in to za 15 let star avto :(

?e racionalno gledam, ga jaz ne bi vzel tud, ?e mi ga da zastonj. V kolikor pa si ljubitelj takih avtov ali pa bi rad naredil kak?en hud styling ja pa tole kar cool..

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poceni gume
Napisano

Hej ?tajerc!

Super da ti je uspelo :bravo: daj preveri ?e je to ta ra?un ?t. 020100254915578 naslov Delticom AG Bruhlstr. 11 30169 Hannover HRB 58026; takega so mi poslali po mailu pa ga nisem mogu pla?at na nobeni na?i banki! :angry: ?koda so res poceni gume Aja daj poglej leto oz. datum izdelave gume me firbec matra... ?zmeden?

LP RoKo

Podatke o transakcijskih podjetjih v SLo lahko preveri? tukaj

http://www.bsi.si/html/ps/register/default_po.asp

Druga?e je pa tale ra?un popolnoma aktiven in brez nekih blokacij tako, da tu ni ni? sumljivega

Transakcijski ra?un Oznaka za IBAN*

02010-0254915578 SI56

Vrsta ra?una Evidenca o neporavnanih obveznostih**

OK

Status ra?una

Odprt

Pri banki Naziv

Nova LB Ljubljana

Naslov

DELTICOM AG BRUEHLSTRASSE 11 0000 , 30169 HANNOVER

Odprt/Spremenjen/Zaprt***

13.01.05/13.01.05/-

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

b2500
Napisano

Ta avto je pravi gara?, kar se ti?e uporabnosti in vzdr?ljivosti. Tud kvart se ne bi smel pretirano, ker je v osnovi narejen za obmo?ja, kjer servisi niso na vsakem koraku...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pa (na?) Kimi?
Napisano

samo mi je pa res antipati?en,sploh zaradi njegovih izpadov,ko je v bitki za prvaka sku?al iz proge izriniti tako Hilla kot Villenueva!! Anti guy pa?!!!! :ne vem:

hmm a ti je to Ale?i? povedal? :D

Jaz lahko povem samo to, da njegovo pristransko napovedovanje F1 na POP TV ni v ?ast novinarskemu poklicu.

Ker karkoli naredi Ferrari/?umi je po besedah Ale?i?a ne?astno in nefer in ne vem kaj ?e. ?e pa to naredijo pri drugem mo?tvu (recimo Mercedes na zadnji dirki F1) pa je to dobra taktika in pomo? mo?tvenemu kolegu.

Tudi tisti karamboli v preteklosti so tako tako... odvisno s kak?nimi o?mi jih gleda?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oujeaa tuki so evropske cene goriv!
Napisano

Plin je ugoden je pa res, da ma? z njim ve? dela pri polnjenju (polnilnic ni na vsakem vogalu) tako, da mora? namensko iti tja in ne spotoma kot na bencinsko. Te?ave je pa dodatna ?e pri tistih, ki je imajo majhen prtlja?nik saj je plinski rezervoar precej velik.

Mo? motorja nekoliko pade, samo ?e gleda? skozi denarnico je pa to absolutno opravi?ljiva slabost.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja glede, na zadnje cene nafte bi ?ez 14dni res lahko ?la cena dol za cca tolk kot je ?la zdaj gor, ?e seveda ne bo na?a vrla dr?ava spet kaj okoli tro?arin namutila. Glede na to kolk so pogoltni je te?ko verjeti da ne bodo. :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pa (na?) Kimi?
Napisano

Kimi je sicer dolgo?asen tako kot vsi finci... njegove tiskovke so tako napete kot ?trikanje puloverjev.

Druga?e se je pa kar naredil v dirka?a, ker na za?etku v Sauberju je v?asih tako naivno izpadel, da se je ?e "ata" Hakinen prvi? v ?ivljenju nasmejal.

Sicer so pa finci ve? ali manj vsi eni taki turobne?i - no ja saj bi bil jaz tud, ?e bi imel pol leta non stop mrak.

Aja druga?e sem pa jaz za Shumija in to od samega za?etka njegove kariere, ko je odpeljal prvo dirko v Jordanu. Potem pa? navijam posledi?no za tisto mo?tvo v katerem je.

Je pa res da je bila zaradi rde?ih in ?umija zadnja leta formula en ?iv dolg?as sam za to so krivi drugi in ne Ferrari. ?ele letos so uspeli to sramoto spraviti s sebe tako, da bo po moje naslednja sezona ?e bolj zanimiva.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hja saj ni samo gorivo edini stro?ek, ?e ma? avto. Pred kratkim sem si prera?unal (za mojo porabo) da me pride 1km nekje 26 sit. Oziroma nekje na mese?ni ravni pri 4.000 prevo?enih km je to 104.000 sit oz. letno 1.248.000

Za gorivo gre cca 16sit/km oz. letno je to cca 750.000sit

Za registracijo in zavarovanje je 220.000sit oz. 4,5sit/km

pri toliko km prideta dva in pol servisa kar je na u? 150.000sit oz. dobre 3sit/km

Porabim en komplet gum kar je okrog 100.000 sit oz. dobra 2sit/km

Ostane ?e slabih 30 jurjev za kak?en nepredviden stro?ek

In kaj sem hotel povedat, da je gorivo 60% skupnih stro?kov in da je ostalih stro?kov kar za 40%, da se sploh lahko vozim po cesti.

Druga? pa

post-9-1126624791.jpg

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bio Diesel
Napisano

ne vem, ?e tole sodobni diesli pre?ve?ijo, ker v navodilih nekaterih avtov se pojavlja opozorilo da BIOdiesla ne sme? notr tla?it...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Made?
Napisano

Ker si iz primorske bo tole verjetno katran, ki se je ?e zapekel na lak. :ne vem:

Upaj samo, da ni kaj bolj agresivnega ali pa kak?na drevesna smola, ki se je zatrdila in zgubala lak. Ker ?e je to (i hope not) bo treba li?at.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - crash in (ne)kakovost pleha
Napisano

In kaj ro rekli na servisu? Ti ga prebarvajo v okviru garancije? Predvidevam pa da ni? od tega, ker sem jih jaz isto spra?eval pa so mutili da pa? preve? za tovornjaki vozim :whatever:

Ko sem mu omenil KIO :) je ?ist flekast ratau in sva se za?ela pogovarjat; jaz o jabolkih on o hru?kah tako, da na koncu sem imel ob?utek, da sem jaz idiot, ker se sploh v debato spu??am...

glede garancije pa :hohoho: mi je rekel tako kot tebi, ?eprav mu ni jasno kako je na eni strani havbe vse skoraj OK na drugi je pa cela ?pura pikic.

V glavnem se ne bom sekiral, se pa baje da dobit barve za retu?irat pa se bom teh pi?kic na rahlo lotil glih tolk, da ne bo grunt barva ven sekala.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.