Skoči na vsebino
Poraba olja
Napisano

Dando, kaj pa se da narediti? Pri meni na servisu samo dolivajo, pokuri pa mi ga okrog 1l na 10.000 km.

Pa sej liter na 10.000km je normalno :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f 1999 1,4 ali 1,5
Napisano

Slu?ajno sem imel mo?nost 1.4 vozit in sem bil precej razo?aran saj je bil resni?no podhranjen - 75KM pa? ne more delat ?ude?ev. Tako, da po moje vsaj 1.5 ?eprav tudi to ni avion ampak vseeno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 facelift ?e v Sloveniji
Napisano

Ja baje vsak po enega, da boste prijave do septembra zbiral, ko bodo avtomobili dejansko na zalogi za odpelat...

Wildcat, ?e se motim me prosim popravi sam jaz sem dobil take informacije, ker imam vpla?ano ?e eno ?estko in bom moral ?akati do Septembra, da bo za odpelat :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 facelift ?e v Sloveniji
Napisano

Evo pa sem jo videl v ?ivo... mogo?e malce razo?aranje, ker ni tolk sprememb, da bi bile zelo vidne je pa po drugi strani to dobro, da se ne bo ?e na prvi korak videlo da imam "star" model ?estke :D hehe

post-9-1118917915.jpg

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda maja rekordno
Napisano

Jaz sem tudi dobil ?estico prav po  ?elji , edino ?akal sem jo dva meseca! Sicer pa je srebrna sport combi evo.II z ugrajenim V-CR chip tuningom - prava raketa! :D  :D  MusikSistem Bose pa itak nima konkurence    pri serijski vgradnji!

I JUST  LIKE IT!!  :P  :P

hm....very nice....Nisem pa vedel da mazda vgrajuje tudi Bose sisteme.....?e ena plus to?ka za mazdo.....

Ćist tako informativno.....kolk te je pa pr?la ta "extra oprema" ve? od navadnega modela???

LP daVid

Vse evolution II opreme imajo Bose sistem (moja tud :D ). Je pa to 6 zvo?nikov + subwoofer v prtlja?niku name??en v rezervnem kolesu. OK, ne notri v pla??u ampak se nalega na plati??e od rezerve.

@RoKo - jaz bi tud rad vedel kaj ve? o tvojem chiptuningu - kolk navora, kolk konjev, a ti tempomat ?e deluje (baje imajo eni chiptuning te?avo s tem :ne vem: ), itd... daj mal se razgovori in pohvali B):D

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tempomat in poraba
Napisano

Mas kar nizko porabo....jaz ze dolg casa nisem sel pod 7.

Je pa res da tempomat, kot si rekel, dodaja in odvzema gas, ampak po mojem je "kriva" Slovenija....ni nekih hudih ravnin tukaj..skoz so eni klanci gor dol.

Se ne prito?ujem glede porabe :D ampak, da ne bo? mislil, da se zelo trudim, saj je ?isto normalna vo?nja s prehitevanji (po?asnetov). Je pa res, da ne teram po AC razen na vsake toliko, da ma?ina ne "zaspi" :lol:

Ker se ve?ino vozim po Dolenjski AC je kar nekaj vo?nje gor, dol (Vi?njegorski klanec, Medvedjek...) bo verjetno tvoja ugotovitev kar dr?ala.

Sem pa opazil tudi eno zanimivost in sicer, da vo?nja s tempomatom ni ?isto teko?a. ?uti se, da tempomat "lovi" hitrost. Ampak to so ob?utki na meji zaznavnega in ?e ne za?ne? razmi?ljati ravno o tem in iskati nepravilnosti jih ne opazi?. Se pa pojavi bolj izrazito pri vo?nji po klancu navzdol, kjer avto tempomatu v?asih uide preko nastavljene hitrosti in takrat za?ne zavirati z motorjem in nato spet pospe?i, ko pade pod nastavitev. Zaradi tega v?asih prav neprijetno rukne ampak to ?e spada pod rubriko "iskanje dlake v jajcu". ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tempomat in poraba
Napisano

Zanimiva ugotovite....pred kratkim sem v eni italjanski reviji bral da je s pomo?jo tempomata mogo?e porabo zmanj?ati od 5 do 10%.......Tako da me je ta tvoja meritev kar malo presenetla!

Kolega je na BMW-ju 740 prav tako naredu ta test...in mu je bila poraba slab liter manj?a.....Tako da res ne vem kaj s tem...

LP daVid

Sej to me najbolj mede, ker tudi v Avtomagazinu so kak?no leto nazaj trdili to?no to, da ti tempomat pomaga pri zmanj?anju porabe zdaj pa kontra ugotovitve. Poraba zdaj z non-stop vklopljeno klimo je celo manj?a od tiste, ki sem jo meril spomladi brez vklopljene klime?!?! WTF-izklopim tempomat, izklopim klimo imam porabo pod 6l/100km :D ... crknem zaradi vro?ine in infarkta :(

Bom moje ugotovitve prlimal ?e na avtomobilizem.com, ker me zadeva res zanima. Upam, da bom dobil ?e kak?no mnenje od lastnikov drugih znamk avtomobilov, ?e se seveda ne bodo prej skregal :)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tempomat in poraba
Napisano

Pred dvema tednoma sem se odlo?il za en manj?i preizkus in sicer, da dva polna tankanja ne bom med vo?njo uporabljal tempomata.

Presenetljivo se je izkazalo, da navkljub pribli?no enakim relacijam in enakim re?imom vo?nje (hitrost in pospe?ki) poraba ni enaka. Najprej bi pomislil, da zaradi konstantnosti vo?nje tempomat zmaga. Pa ni tako, saj je vo?nja brez tempomata zahtevala v povpre?ju 2 do 4 deci manj goriva na 100km kot vo?nja s tempomatom.

Prilagam ?e tabelo iz Porabe.com

Datum Litri Cena Kilometri Razlika Povpre?na

14.06.2005 51,52 10.896,48 28.578 833 6,18 brez tempomata

06.06.2005 54,78 11.585,97 27.745 883 6,20 brez tempomata

01.06.2005 52,68 11.141,82 26.862 816 6,46 s tempomatom

26.05.2005 57,56 12.173,94 26.046 866 6,65 s tempomatom

19.05.2005 50,79 10.742,09 25.180 794 6,40 s tempomatom

14.05.2005 49,98 10.570,77 24.386 750 6,66 s tempomatom

05.05.2005 53,65 11.346,98 23.636 808 6,64 s tempomatom

28.04.2005 51,49 10.890,00 22.828 787 6,54 s tempomatom

Iz tega bi nekako sklepal, da tempomat zaradi konstantnega vzdr?evanja hitrosti neprestano samodejno dodaja in spu??a plin, kar je verjetno manj ekonomi?no kot enakomerno manualno dr?anje plina :ne vem:

Pa ?e nekaj parametrov za primerjavo

Pribli?no 50% prevozim po AC, 35% po cestah izven naselja in 15% v mestu

Vo?nja s tempomatom: tempomat je priklju?en zgolj na AC in nastavljen na 140km/h od tega cca 80% celotne vo?nje po AC

Vo?nja brez tempomata: hitrost po AC je nihala med 130km/h do 160km/h tako, da je povpre?je pribli?no pri 140km/h

Mnenja dobrodo?la...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda maja rekordno
Napisano

Saj bi se ?e ve? prodal, pa nimajo... med ?estkami tako ali tako ni izbire, ker ?akajo na facelift (baje bodo naro?ila bodo za?el konec junija zbirat za November?!!!), petka ?ele pride, trojko matra zaloga, dvojka je malce draga, RX8 ni za ?irok krog uporabnikov, terenske mazde so pa tud bolj za specifi?ne uporabnike.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e koga zanima, prodaja se rariteta :)
Napisano

Te RX7 tudi sam ne bi imel. Mi nikakor ne potegne oblika. Poleg tega pa tudi 150KM pri tistih 1200kg ni bog ve kaj. Prevec potencialnih problemov za premalo uzitkov.

Sicer je pa to moje mnenje. Kaj pa jaz vem  :D

ti si razvajen :P

sicer pa bi blo lepo, ?e bi jo lahko kdo vzel pa mogo?e restavriral, da bi bla original... sam ?al nimam teh mo?nosti... je pa to precej redek in ekstravaganten avto, ki je del mazdine zgodovine

Tole bi lahko vzel kak?en mazdin salon pa imel rastavljeno (seveda obnovljeno) tako, kot ima recimo Chryslerjev salon na Lesko?kovi en sicer ?e precej starej?i primerek ali pa en Fordov salon v ?rnomlju , ki ima voznega Forda model T.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko La?ejo ?tevci Za Hitrost?
Napisano

:D hehe.. ampak vsi se vrtite okoli hitrosti. A je kdo slu?ajno primerjal dol?ino prevo?ene poti ?tete po ?tevcu in po GPS-ju? Ker, ?e je tudi tu razlika 10% nas proizvajalci resno za nos vle?ejo.

Na? avto ima prevo?enih okrog 65.000 km, GPS pa ka?e nekje 500-1000 km manj.
Tole je pa kar to?no, ?e upo?tevamo ?e Sammyeve pripombe je napaka okrog 1% popolnoma sprejemljiva.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

:D hehe.. ampak vsi se vrtite okoli hitrosti. A je kdo slu?ajno primerjal dol?ino prevo?ene poti ?tete po ?tevcu in po GPS-ju? Ker, ?e je tudi tu razlika 10% nas proizvajalci resno za nos vle?ejo.

Za hitrost razumem, ker vseeno vpliva na to, da nas zavaja v pozitivno (realno zaradi tega vozimo po?asneje/verjetno na osnovi tega tudi varneje) ampak, vse ostalo pa je v ?kodo potro?nika.

Lahko pa, je moje razmi?ljanje popolnoma napa?no, ker na?eloma ni povezave z merilnikom hitrosti in merilnikom prevo?ene poti saj bi potem merilnik hitrosti kazal enakomerno napako (recimo 10%) vendar je YavarYe napisal, da ima pri 100km/h napake 10% pri 200 pa samo ?e 1.5% ?e seveda dr?i GPS.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A je kdo kontroliral koliko mu la?e ?tevec za hitrost? Jaz imam ob?utek, da je to tam nekje med 5-10% ve? kot je realno.

Za hitrost me niti ne zanima toliko ampak ali se pri tem pozna tudi pri zapisovanju prevo?enih kilometrov in ?e je to nekako povezano bi pri resni?nih prevo?enih 200.000km na ?tevcu bilo zapisano od 210.000 - 220.000km. To pa je ?e razlika enega rednega servisa in nekoliko zni?ane cene vrednosti avtomobila.

In ?e je to res potem je temu primerno tudi vi?ja povpre?no izra?unana poraba goriva saj pomeni nekje pri 7l/100km to realno 3 do 7 deci ve? kot si nara?una? zaradi nepravilnega bele?enja kilometrov.

Bi bilo fino, da tisti ki imate GPS mal pretestirate a dr?ijo moje trditve al se zastonj sekiram.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava Motorja 323c
Napisano

:angry: Oprosti si ti kdaj vozil mazdo 626 1.8 16V(105 km) letnik 91 ? Sicer ima samo 1200 kil, vo?nja z tem motorjem je ?isto ok, pospe?ki zadovoljivi, poraba sploh ok, vzdr?ljivost(fotrova ima zdej ?e ?ez 300 kkm) deluje pa bp. Tako da tud mazdin-fordov 1.8 16Vmotor je povsem ok.  :)

Povrh tega pa je potem potrebno za dele motorja treba na KIA servis ostale pa na

mazdo :blink: .

Malo si pozabil, da je Torstorm napisal, da je na?el motor, ki naj bi bil ?isto poceni.

Jaz sem samo povedal, da te?av ni tudi ?e pi?e gor KIA in da tisto kar Korej?ki naredijo ni nujno slabo. Itak pobirajo tehnologijo od Japoncev tako kot so Japonci neko? od zahodnjakov.

Predvsem je na raznoraznih avtomobilskih forumih pa? preve? stereotipov glede kakovosti Korej?kov, ?ehov, ipd. Vsi prisegajo na nevem kak?ne evropske in japonske znamke in sploh ne vidijo, da jih bodo Korej?ki in verjetno neko? tudi Kitaj?ki prehiteli po desni tako po kakovosti sploh pa po ceni.

Recimo Hyundai ?e danes sodi v vrh lestvic kakovosti in vzdr?ljivosti in tudi oblik (coupe, nova Sonata, nova Elantra). Isto velja tudi za KIO (Sorento, Cerato) in pa tudi za Daewoo, Ssangyong in tudi Samsung. Vsi na?teti skokovito pove?ujejo prodajo medtem pa so ostali proizvajalci v precej?nji recesiji razen redkih izjem.

?eprav sem zdaj Mazda? pa vseeno vem, da na tem svetu ne obstajajo samo Mazde in da marsikdo zna narediti dobro vozilo ?etudi ni Japonsko ali pa Evropsko.

:D:D

p.s. ?e ni preve? kilometrov na motorju bo ta pre?ivel avtomobil brez, da bi bilo potrebno karkoli menjati ;) in iskati rezervne dele na KIJi, ?eprav imajo servis na vsakem vogalu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava Motorja 323c
Napisano

Jej fantje, tukaj se pa vidi, da nobeden od vas ni imel 1.8 motorja od KIE.

Motorji so zelo vzdr?ljivi brez nejmanj?ih te?av - moje izku?nje in izku?nje ostalih lastnikov Clarusov in Sephij z motorji 1.8.

Glede na to da je Clarus precej te?ek (skoraj 1400kg) in velik avto (4,76m) je tovarni?ki pospe?ek 10,5s/100km/h zelo dober. Tudi elasti?nost motorja in poraba (moja je bila povpre?no 8,5l/100km) je nadvse zgledna tako, da ne vidim razloga zakaj ne bi menjal razen ?e ni predrago.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Saj vem, da vsi vozite po omejitvah ampak vseeno ;)

Ta vikend bo naj bolj obse?na akcija slovenske policije s katero ho?ejo

zaustaviti morijo po na?ih cestah, po izjavah naj bi bilo na slovenskih

cestah kar 95% vseh radarjev stali in ustavljali pa bodo vse in ne bodo

imeli popolnoma nobene tolerance kar se ti?e prekora?itve hitrosti in pa kar

se ti?e alkohola.

Tako da vam svetujem pamet v roke, ker ?e ne bo bolela glava in pa trpela

denarnica. Sicer pa vam tako ali tako priporo?am da vozite previdno in

strpno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vle?na Kljuka
Napisano

Preden, da? delat preveri kak?nega designa so kljuke, da ti ne bo kak?en kekec odbija?a rezal. Na ?alost sem to ?e videl v ?ivo in me je kr pr srcu stisnilo - ja, bila je ?estka s KR registracijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.