Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Evo, druga regeneracija po menjavi olja je za mano. Razdalja med 1. in 2. je znašala 228 km, ampak to se mi zdi fantastičen rezultat, saj je bilo v tem času precej hitre AC vožnje (tudi do 190 km/h) in skoraj ena ura cijazenja po Ljubljani (med 15. in 16. uro). Sem jo namreč pričakoval bistveno prej ...

Zaenkrat lahko tole Mobil 1 olje samo pohvalim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
58 minutes ago, Janez007 said:

Si se pri prejšnjih servisih morda ukvarjal kaj s sajami v EGR in kolektorju, podložkami, senzorji ali čim drugim na motorju, kar ni redni servis?

Spremnljaš kaj intervale regeneracij?

Nisem. Je pa čiščenje saj (EGR, kolektor) preloženo na jesen, zdaj mehanik zaradi dopustov in gužve ni imel časa (sicer je bilo planirano).

Naslednji servis bo pa res velik - veriga, podložke, čiščenje in ponovno učenje injektorjev ...

Regeneracije stalno spremljam - nekako na 160 do 230 km jih dela, odvisno od režima vožnje. Večinoma okoli 200, ampak mislim, da bo zdaj s svežim oljem šlo proti 250 km ob lepši vožnji.

Če je bilo kaj menjano na motorju ne vem, sem 2. lastnik, videti ni. Ampak ker je bil prvi lastnik inženir, mislim, da je bilo vzdrževanje ustrezno. Jaz sem ob nakupu poleg rednega servisa zamenjal še filter in olje v avtomatskem menjalniku (2x v razmaku 10.000 km) in ga dal na ponovno učenje.

Sicer pa za zdravje še najbolj poskrbim/š s tem, da motor redno sprehajam/š čez celo polje obratov ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
6 minutes ago, Aless said:

@dvorjansaj kapljico olja bi lahko bilokdaj sam počil iz šipke na list papirja ;)

Drži, sem se ene dvakrat spomnil, ko se je približeval servis, pa nikoli odpravil do avta. Popravim naslednjič. Npr. na 5.000 pa 10.000 km od servisa.

6 minutes ago, Janez007 said:

Odlično 👍

Kaj pa verige? 

Verige bodo morale počakati še 10.000 km, saj jih ni na zalogi na autodoc.

6 minutes ago, Bini said:

Super povprečje imaš na to kilometrino, veko je AC ane? 👍

Precej je AC, drži, nekaj mesta, nekaj regionalk. Pravijo, da hitro vozim, samo se meni zdi, da vsi ostali počasi ... ROTFL

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Včeraj zvečer prevzel avto pri mehaniku.

Servis na 221.000 km, torej 11.000 km od zadnjega servisa.

Zamenjani vsi filtri in tokrat po vašem priporočilu nalito olje Mobil 1 ESP 5w-30.

Še nekaj za ljubitelje statistike:

Poraba zadnjih 11k km: 6,2 (po računalniku, v praksi bližje 6,6-6,7)

Povp. hitrost zadnjih 11k km: 75 km/h

Zdaj pa novi desettisočici naproti.

Žal sem pozabil reči za staro kapljico olja, da bi naredili vizualno analizo ... Pa naslednjič.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
2 minutes ago, Gregster said:

Meni se je to isto zgodilo jeseni. Ko bo možen prehod me regijami dam popravit. Nimaš kj, se zgodi.

2 minutes ago, Gregster said:
11 hours ago, ignacij said:

Bil pod stresom pa prednjo 19 feltno podrajsal ob robnik

Odvisno od tega, koliko si jo poškodoval. Sicer pa bo verjetno brušenje, nanašanje materiala, barvanje in poliranje dražje od tega, če kupiš drugo. Npr.

platisce-19-mazda-original-slika-1789348
WWW.BOLHA.COM

Platišče 19 MAZDA original Prodam 19 platišče - original za Mazda 6, mogoče paše

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

No, da ne bo vedno samo enosmerna zgodba.

Jaz sem zadnja dva tanka tankal na OMV in je poraba visja od Petrola. Dobro, priznam, nekaj doda tudi zima, ampak saj so zimske razmere ze 4 mesece torej.

Zadnji tank je bila poraba 7,1l/100km, najvec doslej cez cel tank. Dobro, drzi, da se tudi z regeneracijami DPF ni izslo in je bila ena vec od povprecja, tako da ... bomo videli, ce bo naslednjic 6,5 ... Danes tankal nalasc na Petrolu. 😃 Pa se loto listek placal, da se mi ne bo treba vec ubadati s ceno goriva - ce kaj zadanem, seveda. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Cipan avtomatik je manj obcutljiv glede prirasta navora kot pa avto z rocnim menjalnikom, kjer se ponavadi sklopka in vztrajnik znatno bolj obrabljata in tudi prej poslovita ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano

Ja, ampak Jest-ova Mazda 6 je bila 2013 letnik, če se ne motim. V šestih letih so pa menda naredili nekaj napredka in optimizirali tudi porabo goriva. Je pa res, da Mazdin 2.2 dizel nikoli ni bil in ne bo med varčnejšimi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
2 hours ago, Jest said:

Za ceno felten pa lahko menjam gume ene 10 let ;) 

Ah, ko bi to drzalo.

Odvisno od tega, kje v Sloveniji si, ampak danes pod 20€ nihce (beri: registriran vulkanizer) ne premenja 4 gum, se posebej ne 17 in vec col (Mazda 6 pa ima 19 col kar pogosto). Upal, bi si trditi, da je povprecje menjave gum ze okoli 35€, na uradnih servisih tudi 60€.

Torej 70€ letno zato, da ti preobujejo copate na avtu.

Recimo, da je eno platisce 120€ - tako, ki ti je res vsec (sicer so tudi bistveno bolj cenejse npr. za zimske feltne).

4x 120 = 480€

7x 70€ = 490€

Torej se stvar izenaci po najmanj 7 letih, pri cemer ti platisca se ostanejo.

Vecina ljudi sicer za "zimake" vzame cenejsa platisca, kar moj izracun popravi na izenacitev okoli cetrtega leta ...

Jaz imam sicer tudi zimski komplet na original Mazda alu platiscih in v dimenziji 19 col. Pacient.press

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.