Odvisno kako se vozi?. Za mesto in lagodno vo?njo razlike morda res ni veliko. A toliko kilometrov se ne dala s 110km/h po AC. In pri 140-150 je razlika 2 litra in ve?.
Rabljeni bencinci, da bolje dr?ijo ceno od bencincev? Ja, mogo?e atmosferski (torej Mazdini); pri turbo bencincih pa razlike do turbo dizlov ne ve? prav veliko.
AbBlue je res gromozanski stro?ek: 1-2 EUR/1000 km - ?e je to odlo?ilno, tudi prav.
Saj pravim: eko-histerija. Kar se ti?e ekonomi?nosti in prakti?nosti je dizl ?e vedno zakon.
Dodaj se potnike, prtljago, kaka kolesa.....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Res je da ima radarski tempomat smisel zgolj z avtomatskim menjalnikom kjer bremza/downsifta in pospesuje/gorsifta povsem sam.
Pri moji francoski gajbi radarski tempomat ne mores spremeniti v klasicnega. Kar me malo moti
Kar bi res znalo biti zelo motece pri rocnem, da ne gre vec po starem nacinu.
Zakaj motece? Ce ne gres na AC prehitevati avta na veliki razdalji ti avto zacne bremzati, nato pa na levem spet nazaj pospesevati.
Pri nasih AC je to malo motece ker ni idealnih pogojev ko pride do varnostnih razdalj. Pri rocnem bi bilo logicno da imas izbiro oz nenazadnje je radarski dokaj nesmiselen
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ce ze govorimo o tem kaj je ceneje in sa je to edini pogoj da gredo na pooblascenca....a ce prineses svoje olje pa ti ne morejo? Popolnoma enaka situacija (servisi kakor vem to zapisejo na racun.
Razumem kak pravis Jest popolnoma, samo kot pomislek. Isto kot kasko, placas par 100? vec le za to 'ce se kaj zgodi'
Meni pa ni vseeno ?e pla?am za servis 100 ali 200EUR za eno in isto zadevo! Original olje za M3 stane 4,2 litre x 6 EUR, to znese 25 EUR, filter olja 8EUR, kabine pa 12 EUR. Vse skupaj 1/2 ure dela. In potem ti za to zara?unajo na original servisu 200EUR??? Ok res je v tem v?teta digitalna servisna knji?ica in pomo? na cesti, ampak vseeno je to lupljenje!
In tudi meni ni jasno kako to da vsi tako hvalijo A-cosmos BTC, meni je njihov odnos katastrofa, ?eprav se delajo "lepe in pametne". Je pa res da lahko na ta servis prinese? svoje olje, oz. ti ga oni dajo po precej zni?ani ceni, ?e malce "zate?i?".
Aja a samo to je vsteto?
Kaj pa elektrika, vzdrzevanje dvigal, licenca mazde, zaposleni, orodje, ekolosko unicenje olja, najemnina prostorov, telefoni, internetna stran.....
A ti dobis placo zato ker prodajas nekaj ceneje od drugih ali z dodano vrednostjo (oz si v javninupravi)
Madona eni ne vidite preko ograje.
Se enkrat ce hocete samo servis po diskontni ceni materiala vozite kolo
Pa seveda sem pozabil davek na dobicek, prispecki na place.....
Jaz sem Mazdo 5 in CX7 vozil k Interclassu (tam kupil) vse ok, cena vi?ja kod poprej na SEATU (velja generalno za vse mazde in Seate ki sem jih imel, no tudi sedaj Citroen)
Mazdo 6 Mirai ker sem jo tudi tam kupil v BTC in tudi 2 x rabljeno mazdo 6 I generacij, vse ok
nato sem M6 Mirai vozil h Kr?i?niku ker sem tam Swifta kupil.....brez pripombe, tam so ?e enkrat za?asno re?ili ?kripajo?o sklopko in reklamacijo preparelega usnja po 6h mesecih
Skratka, ko grem na original servis MI NITI NA SLU?AJ ne pade da bi jim pametoval in stal zraven, naredim ve? ?kode. Pa sam ?ravfam vse moje avte, vsi vedo to, kleparska dela pa mi dela vsi veste kdo. Kadar pa gre za ?tempelj, oz specifiko grem na original servis.
Zakaj - kupujem (o) avto vreden 15.000 - 25.000? in potem mi gre na falus ko se govori o 50-100? razlike med servisi, pi...da? poleg tega ?e takoj 1000 da gre avto na cesto, vsi ponavadi ?e en komplet felten za zimske 500? in potem spet ja ta servis je bil pa 50? dra?ji, al pa zakaj je olje tam 15 namesto 10....
Obstaja reklamacija, ?e za nekaj nisi zadovoljen.
A potem, ?e stoji? zraven kot nepoobla??ena oseba, ki v delavnici s hidravli?nimi stroji NIMA KAJ ISKATI, pa se po?koduje? pri?akuje? tudi od?kodnino od servisa? Preveri? moment klju?a preden serviser vsak zategljaj ?ravfa naredi?
Moj nasvet je - zate so doma?inski servisi pod kozolcem kjer lahko v miru kramlja? s serviserjem. Zakaj bi hodil na poobla??ene?
Mazda cx3 je predvsem ozka, ima samo 155cm, kar je za parking super, za potnike pa se lahko pozna
Fiesta na primer je 175 cm, c3 165 cm, clio 170....s tem da vse dobis za 13-14k alles in. Klinc to je trend, Krizanci so lepi in gotovo. Sestra je sedaj po 18 letih zamenjala picassoja za c3 aircross pa moram reci da je presenetljivo velik 4,20 m x 1,90m sirine in cenovno dostopen (v primerjavi z c3 od starsev) 12.800 model Elle v akcijo z vsem kar rabis. A je vizuelno malo 'specificen'. Definitivno je mazda najlepsi mali krosover.
Ti se pa lahko samo prekrizas
Samo vprasam, kar kdor kupuje je njegova odlocitev in izbira. Zakaj ne mazde2? Enak paket, ne tako sminkerski, ampak vsaj 5k cenejsi. Sam si dejal da je enak avto.
Za 18k dobis namrec dobro opremljeno mazdo3. Verjemi otroci hitro rastejo, prehitro.
18 colke za drugi avto za vrtec je po moje tud malo pretirano....
Je pa razred mazda2.3 en najbolj hvaleznih avtov ever
Naj dodam da jaz sem enkrat zeni kupil cx7 (vem neprimerljivo) ampak s starejsimi otroki sedaj handle-a vse lazje z avtom tipa micra swift.
Parkiranje logistika na parkiriscih, avto zanemarljiv konpride domstroskov pri taki majhni kimometrini pa ima samo zimske gume, 15 col in je ne nabija v hrbet nasa zrukana cesta
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
https://www.24ur.com/novice/slovenija/brez-vozniskega-dovoljenja-pijan-avto-v-nevarnem-stanju.html
res je....ampak tale trka ne bi pre?ivel....prej bi bil nasajen na kaki gredi.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani