Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
2 minutes ago, DavidMazda said:

Skratka, res se mi zdi najboljsi pride / performance trenutno pri Mazdi.

Si mislil price / ride / performance :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Zanimivo, jaz kateri test sem še gledal o X, noben ni bil kaj extra navdušen. Zdej pa ne vem, ,ali je Mazdin marketing obljubljal nebesa (kar marketing ponavadi počne) ali so se kaj zakalkulirali? Obstaja še tretja možnost, da jim noben ne privošči :).  Jaz sicer nisem še vozil, sem na dizlu, bi bilo pa za probat. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ja, seveda. Menjalnik s torque converterjem pomoje ogromno izgubi moči na prenosu oz pri prenosu..Tako pač je. Si kar predstavljam kaka raketa bi bila moja šestica zdej z ročnim...ker je že z avtomatskim precej :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Ja mazda to imenuje stop & go. Možno pa da je podobno CTS, pač bistvo je, da vozilu pred tabo sledi do popolne zaustavitve in če ta zaustavitev ni predolga, zna potem samodejno speljat spet in slediti avtu pred teboj, do pač nastavljene hitrosti na tempomatu oz hitrostu avta pred teboj.

https://owners-manual.mazda.com/gen/en/cx-30/cx-30_8hq1ee19i/contents/05282600.html?kw=stop %26 go&hw=stop %26amp%3B  go

Popravljeno od SpEkTr
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Če ne pa naredi še kako testno vožnjo, da se prpričaš. Pomoje je bolj bistven komfort ki ti ga (ne)nudi avtomatika recimo. To da je menjalnik malenkost počasnejši, se itak navadiš. Razen, če bi konstantno vozil na nož.

Skupaj s tempomatom se mi zdi čisto v redu. Ne nič ti ga ne deaktivira, tempomat je vedno aktiven, če ga aktiviraš. Če imaš stop & go kar mislim da ima, ti tudi speljuje v primeru zelo počasnega prometa. Mislim da mora avto stati na mestu nekaj sekund (5-10) da se potem šele deaktivira.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Kar se tiče  i-stop pri avtomatiku, le ta deluje bistveno bolj kontrolirano kot pri ročnem menjalniku. Vklopi se ti če prestaviš v N recimo, ali pa če malce bolj pohodiš zavoro. Se pravi, če se ustaviš pred semaforjem normalno, z normalnim zaviranjem ti sploh ugasnil ne bo. Če vidiš, da je do konca intervala recimo še 120s, pa pač malce bolj stopiš na zavoro in se ugasne.

Je pa tako, da primerjat BMWjevo avtomatiko s tole od Mazde, ki je prej kot ne generična za več znamk, ni lih pošteno. Je pa pri tej preverjeni tehnologiji prednost ravno v tem, da je robustnejša in manj občutljiva na okvare.

Popravljeno od SpEkTr
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - zvočniki in tresenje vrat
Napisano

Mah pri šestici neke hude komplikcije tle pri tapetah ni. Sem nekaj časa nazaj napeljeval neke žicet tam za ambientalno, in je simpl.

S temi zapetami oz zvočnimi oblogami dodaš tudi težo na samo tapeto in plastične dele, tako da potem (naj ne bi) vibriralo nič.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - zvočniki in tresenje vrat
Napisano

Ma to rešiš sam. Če je to na zunanji strani, pač gledaš kje ti poka , pa saj to si že našel , lokacijo mislim? Tisto na krmilni enoti je tudi meni, pa sem potel na tisti joystick za ogledala v tisto špranjo notri samo dodal majhen konček dvostranskega tesa lepila..tisti prozorni ki je malenkost debelejši. in je ok.

Imam pa seveda zvočno izolirana vrata, tako da to bi tudi tebi sigurno rešilo, lahko se lotiš tudi sam, to ni nobena težava. Daš dol panel, ter pred tem kupiš samolepljive plošče, jaz imam od ground zero se mi zdi in limaš...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ne govorim, ali sem ali nisem. Dejstvo je da so običajno na vrhu kar se tiče cen. Nima to veze ali je to malo zame ali ne :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sigurno, manj prekinitev bi bilo. Še vedno pa bi moral obstajat nek plan B ali C,..lahko se zgodi marsikaj, odpoved komponent...ali pa duplirat sisteme, kar pa sigurno ne bo :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Tisto je drugo, ima pomoje še kup drugih senzorjev in kamer, seveda pa vse lahko crkne.  To so sigurno tudi predvideli oz bodo predvideli, ko bodo tako daleč. Trenutno pa pooje še nismo tam, upam da tudi še ne bomo nekaj časa :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.