Skoči na vsebino
Število prodanih Mazd po modelih
Napisano
dne 12. 12. 2022 ob 11:38 je Alex napisal:

Pa ni vrag, da ga rabiš? 🤗 Se ni glih za hvalit s tem. 😉

Hja, glej, med vožnjo niti telefonirati ne smem, ne pa, da bi počel kaj drugega. In če je le možno, raje vidim, da ženska na desnem sedežu vzdihuje kot pa da mi "polni glavo" celo pot. Zato sprašujem, če je vibrator že v serijski opremi ali ga je treba posebej doplačat. Saj sva do zdaj to reševala drugače, ampak če je tehnologija šla naprej, bi znalo biti, da se čas potovanja bistveno skrajša kot pa da se vsakih nekaj deset kilometrov ustaviva pa da uredim to "po starem"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 12. 12. 2022 ob 11:22 je Slivka napisal:

Izbiramo nov avto pa gledamo tudi CX-30. Baje je to najboljši in najbolj opremljen avto v naši galaksiji in bližnji okolici. Pa me zanima, če ima v serijski opremi tudi vibrator na desnem sedežu ali je to dodatna oprema?

dne 12. 12. 2022 ob 12:08 je Shrek napisal:

Je na voznikovi... 😂

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm lih tanartabl usega tega...

@Alex je za ženo kupoval CX-30, a ga večinoma vozi sam. In je nadpovprečno navdušen nad tem vozilom. In prav ognjevito prepričuje bližnjo in daljno okolico, da je to najboljši avto v naši galaksiji in bližnji okolici. Zdaj pa zvem, da ima ta avto vibrator na voznikovem sedežu. Kam si ga pa nastavi?

No, če dobro premislim, mogoče pa nočem vedeti...

Edino, kar bi mogoče bilo zanimivo izvedeti: a je @Alex kupil CX-30 ravno zaradi tega vibratorja ali mu je avto šele po nakupu tako prirastel k srcu zaradi tega vibratorja?

No, če dobro premislim, mogoče pa tudi tega nočem vedeti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano
dne 10. 12. 2022 ob 14:37 je Bini napisal:

Začelo se je......:hohoho:

Končalo tudi. In to me malo jezi. Če zdaj pripeljem avto na servis, nimajo kaj ugotoviti, ker vse dela... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 20 urami je sportman333 napisal:

no comment, haha, ta zadaj je premalo trobil, mogoče bi se ustavil, če bi bil @Boss za njim :)

SIOL.NET

V Notranjih Goricah je tovorno vozilo zapeljalo v prenizek železniški podvoz in obtičalo. Dogodek je posnel eden od voznikov, videoposnetek pa se je včeraj znašel na največjem spletnem forumu Reddit...

Zdaj se boste pa čudili, kako in zakaj in kdo koga kaj...

Saj sem že pred leti pisal, da se to dogaja in da se bo vedno bolj to dogajalo.

Pohlep dela svoje. 

Včasih je bil vsakdo mojster svojega poklica, pa ne glede na to, kaj je delal. Zdaj pa je važno, da ima papirje, pa četudi izdane v Sayhanu, samo da je pripravljen vozit za 600 evrov na mesec. Potem pa rata, kar rata...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

... ... ... ... ...

Jaz sem se sam odločil (in nihče drug "me ni odločil") kaj bom kupil.. ... ...  😉

Pa sem bil prepričan, da si enkrat nekoč razlagal, da je žena imela precej pomembno vlogo pri odločitvi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Veste, fantje, statistika je kot bikini kopalke na mladenki: saj veliko pokažejo, ampak bistvo pa zakrijejo...

Normalno, da je prodanih veliko SUVov in skoraj nič šestic. Pojdite v salon pa malo povprašajte. SUVi so do neke mere na zalogi, šestico boste pa čakali vsaj pol leta, pa nihče vam ne garantira, da bo takrat taka cena kot je zdaj. In kaj se potem prodaja? Ne to, kar bi ljudje radi ampak to, kar je trgovec mislil, da bi ljudje radi in je pravočasno naredil zalogo... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Uf, danes pa naredil kot že dolgo ne. Najprej sem kupil dve novi metlici brisalcev (10.58€) in ju zamenjal. Potem pa še premontiral zimske gume. Sicer so eno sezono že rabljene, a upam, da bo dovolj profila še za eno zimo...

IMG_20221209_154014247.jpg

IMG_20221209_154103731.jpg

Potem pa sem jo še na dež postavil, da jo opere. Sem mislil it še natankat, pa se bojim, da bo preveč za en dan...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Moja prejšnja objava nekaterim ni bila preveč všeč. Komentirat ni upal pa nihče. Ja, Previdnost je mati Modrosti. Ker pa očeta ne omenjajo, očitno tudi Previdnost ni bila vedno previdna...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
dne 2. 12. 2022 ob 11:19 je FuManchu napisal:

Berem tole in si mislim: pa ne me je##t, a do sem smo prišli! Pa kakšna diktatura je pa zdaj to? Možakar je pil. Pa kaj, saj je za svoj denar, ne pa za vaš.

Ker je imel 1,53 mg/l alkohola v izdihanem zraku, je bil neprišteven. Prepričan sem, da se svojih dejanj sploh ni zavedal. In zdaj ga bodo olupili za 1200€, ostal bo brez vozniške,... Ej, ustavite se malo! To je hujše kot pod Janšo! Dobro, ja, lahko bi povzročil nesrečo, to je res. Ampak je ni! In kje je zdaj svobodna država? Njegova odločitev je bila, da bo pil. Kaj koga briga, zakaj je pil in kje je pil. Pil je. Saj ima pravico! In glede na to, da ima avto, se ima pravico tudi vozit. Kaj vam tukaj ni jasno? In če se je odločil, da bo v križišču zaspal, je to njegova svobodna odločitev. Nihče mu ne more ukazati, da ne sme spati v križišču. 

Mimo grede, ko ste se že vsi spravili na tega siromaka (in se boste, nestrpneži z dvojnimi merili, gotovo spravili tudi name): kakšno kazen je pa dobil tisti model, ki je z neregistriranim avtom nepripet z varnostnim pasom divjal po portoroških ulicah?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 28. 11. 2022 ob 6:45 je curko napisal:

Prevozila 350k brez kakrsnih vecjih tezav 55e1a95dba02fd580e7e4ff1faff1582.jpg

Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk

Tako se dela, ja! Sedeš vanjo in pelješ. Ne pa da hodiš okoli nje in jo ogleduješ, kako jo drugi vidijo na parkirišču...

Mi smo pa malo za teboj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

UUUUU, UUUUU, SNEG, SNEG, NA VRHU HRIBA JE PADEL SNEG! 

IMG_20221129_132123750.jpg

Kakšen drrramatičen začetek zime! Konec novembra, na pragu decembra je padel sneg! Avtomobili pa so vsi na letnih pnevmatikah! Ali to pomeni,... ... Točno tako! Avtomobili se na vrhu hriba vračajo v garažo, kjer so že pripravljene zimske pnevmatike! Uuuu, si morete predstavljati to! Na vrhu hriba so pomislili, da vi na avte montirali zimske pnevmatike! Toliko že dolgo niso naredili za ta vozila! Če bo šlo tako naprej, bodo v treh do petih dneh celo res zamenjali! Uuuuu! Kakšen drrramatičen začetek zime!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je dobro za "mašino"?
Napisano
pred 9 minutami je MarkoSolnir napisal:

Imam pa še dve vprašanji. Je smiselno pri spustih s strmejših klancev prestaviti v nižjo prestavo, da "mašina" bremza in s tem zavoram prihranimo delo?

In pa še en primer: Ko npr. v naselju pri vožnji z 50km/h v 4. prestavi moramo ustaviti, npr. zaradi rdeče luči... Je slaba praksa, če prestavimo v ler (prosti tek)? Je najbolj optimalno, da raje iz 4. prestavimo v 1. in nato, ko mirujemo v ler, ali lahko že kaj prej?

Ja, je smiselno. Mi imamo dvolitrskega dizelaša (dobro, tudi še enega z 2,5 litra delovne prostornine) in se vedno tako spuščamo v dolino. Jaz se držim pravila, da grem v dolino z eno prestavo nižje kot ko grem v hrib. Motorju se to ne pozna kaj dosti, vsaj do zdaj v 340.000 km zaradi tega še ni bilo težav, sprednje zavorne diske pa smo prvič menjali pri 300.000 km. Zadnji so še originalni...

Tudi pri zaviranju pri rdeči luči je smiselno iz četrte najprej prestaviti v drugo, nato mogoče še v prvo in šele nato pritisniti zavoro - res samo za ustavit. Je pa res, da za to mora tudi mašina biti taprava. S temi sodobnimi mašinami sem imel občutek kot ko sem vozil starega Wartburga z dvotaktnim motorjem: če sem prestavil prestavo ali dve nižje, se je samo motor hitreje vrtel, zaviral ni pa nič...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano

Dobro, sicer je tema "Kaj je ODVEČ", ampak jaz bi pa spregovoril tudi o tem, kaj MANJKA. Zakaj, pri vsej moderni tehnologiji, ki so jo stlačili v avte, vseh kamerah in aktivnih tempomatih, ki samodejno bremzajo, če dohitiš počasnejše vozilo in podobno, ni nihče vgradil v avto radarja, ki bi meril tvojo oddaljenost od avta pred tabo in te s piskanjem opozoril, ko imaš, glede na hitrost, prekratko varnostno razdaljo?

Jaz imam vedno tako varnostno razdaljo, da mi včasih kak sodelavec reče, da pretiravam. Potem pa on vozi in jaz njemu nazaj rečem, da pretirava, samo v obratni smeri, ker je naliman tistemu spredaj na rit. Včasih se mi zdi, da so tako blizu, da če tisti spredaj zabremza, ne bi utegnil niti zaznati, da je zabremzal, ko bi ga že nabil...

Nekoč so preprosto začeli vgrajevati nadležno piskanje, če nisi pripet in se niso obremenjevali s tem, a bo to ljudem všeč ali ne in jih ni skrbelo, da se taki avti ne bi prodajali. Tako bi enostavno vgradili piskanje, ko se avtu preveč približaš in bi se ljudje vsaj zavedali, da so preblizu avtu pred sabo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 49 minutami je Alex napisal:

Po moje Slivka ne rabi odvetnika. Je sam dovolj star, da kaj napiše 😉

Jah, veš, kmet an s hribu doma pa je mogoče bujš, če kšn iz doline napiše, de se bujši zastop...

Star sem že dovolj, da kaj napišem. A sta tu dve težavi:

1.) Nimam časa biti ves čas na forumu, pa me kdo kdaj prehiti. Meni osebno se to, da me kdo prehiti, ne zdi nič hudega...

2.) Velikokrat je problem, če kaj napišem, ker ne znam biti ... ... ... Mislim, da v dolini temu rečete "politično korekten", ampak užgem na direkt, tako, po kmečko. So me pred slabe pol ure podučili, da ni prav, če pacienta, ki blodi po hodniku, vprašam, če se je izgubil. Ker to zveni, kot da je nesposoben in slab. Pacient, ki blodi po hodniku bolnice, torej ni "izgubljen" ampak je "prostorsko dezorientiran". In temu primerno naj se do takega pacienta obnašam. Ja, je bila težava, ker sem bil peš v predstojnikovi pisarni, lopata je bila pa v avtu. No, mogoče je bilo pa to dobro, ker bi moj odgovor spet bil v nasprotju s "politično korektnim"... Tako da, @Alex, preživim še marsikaj hujšega kot so tvoje objave na forumu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne, ne bo.

V Evropski uniji je 27 držav:

- Nemčija

- Francija

- Italija

- Španija

- Poljska

- Romunija

- Nizozemska

- Belgija

- Grčija

- Češka

- Potrugalska

- Madžarska

- Švedska

- Avstrija

- Bolgarija

- Danska

- Finska

- Slovaška

- Irska

- Hrvaška

- Litva

- Slovenija

- Latvija

- Estonija

- Ciper

- Luksemburg

- Malta

Ni ne Srbije ne Belorusije...

Ali pa sem kaj zgrešil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 10 urami je TiEn napisal:

Včeraj sem bral novico o Ford terencu, ki je bil delan za Ameriški trg in bo od sedaj naprej tudi v Evropi,..se pa ne spomnim imena

Mogoče Ford Bronco?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.