Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Gospodje, ko sem zadnji? sam v novem avtu nadgrajeval elektriko proizvajalca, smo se naslavljali ?e s tovari?i. :)

Hvala za nasvet Nejc. To bi bil lahko izhod v sili.

Ja,to je res; nekaj po ?e?ko ?e v ?tartu rihtat nov avto , ki poleg vsega ?eli biti Premium , je res malo smotano, ampak.... Dokler je to najve?ji problem....

Saj se ?lovek navadi. Meni je tudi morilo, da nimam hlajenega predala, pa me je to motilo to?no 5minut. Pa? se druga?e znajde? (ima? hladilno torbo npr. za prednjim sede?em).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pa ste zihr , da ni kje skrita v prtlja?niku?

No zanimivo. Niti nisem pomislil na hladilno torbo. Ok to zna biti ql ja. Ampak kot sem rekel, sam se nisem mel te potrebe :)

CX30 ima dve spredaj. Eni pred prestavno rocico na armaturi in eno v naslonu za roko. Mogoce je potem edina resitev nek podalsek in speljat v prtlaznik?

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=197&product_id=1010838930

Nisem niti vedel da obstaja:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

dej ne pretiravi... najbols da pred vsako furo skaces okol avta z kompresorjem pa ko ga zaklenes vsaj 6x probat vse kluke potegnt da je res zaklenu... eni res nimate obcutka oz ste posebni

Ravno zato ker ljudje nimamo ob?utka za vsako polovico bara v gumi je fajn 1x mese?no prekontrolirati tlak v gumah...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ljudje, gume je treba stalno kontrolirati neglede na to, ali so ventil?ki ali ne. Jaz to preverim najmanj enkrat tedensko.

Ampak lahko nabijes ?ebelj , guma po?asi spu??a in ko opazis, je ?e prepozno...

?e pa te pravi cas opozori, gre? pa lahko dofilati jo na pumpo in potem k vulkanizerju... V teoriji.

Ko opazis na volanu ali povsem slu?ajno da nekaj ni OK,zna biti guma ?e nevarno prazna...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Bo kr ro?ni... tko lepo se ?alta, da bi bilo greh se z avtomatiko pentljat.

Ja sem ?estko prehitro odpisal iz ena?be, ker sem vseeno upal, da dobim nekaj dobrega petvratnega. Ampak sej verjetno se bom tud na tiste letve navadil, brez je pa ?e skoraj tako lepa kot sedanka. ZAnimivo, da recimo ameri pa imajo "?iste strehe" in si naknadno name??ajo tele letve. To se pravi za CX-5 al pa za ?estko prve generacije, ko se je ?e prodajala v USA tudi kot karavanka.

ko pentljat. sramezljiv

Ej, Boss... Moja xsara Picasso Ma 5vrat, ni karavan pa tud letev nima :) prodam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Tole z 12V mi je zanimivo. V skoraj vseh testih se to omeni kot minus. In potem zacnem sam razmislat kdaj sem imel potrebo po 12V v prtlazniku .... v 17 let odkar vozim avte ... nikoli :) OK itak ma vsak druge potrebe. Recimo ce imas pumpo za kak sup ali kaj podobnega. Mogoce kak mini strojcek??? Ne vem, me zanima kdaj ste imeli potrebo po 12V v prtlazniku oz. kaj ste vklopili.

Za zadnjo vrsto pa razumem, da razne tabljice ali pa otroski telefoni rabijo polnilec. Trenutno so moji se pramajhni in nimajo telefona. Me tudi zanima koliko od vas ima v zadnjih sedezih vlkopljeno kaj v 12V.

Tist minus za merilec tlaka v gumah pa ja. Toj kar minus. Meni so na trenutni sestki ze 2* menjali senzor (ker ne morejo - "beri" nocejo) menjat samo matice, ki poci. Nato sem na ebayu narocil maticu in sem jo tudi ze menjal ker je bila ena pocena. Se pravi skupno 3 popravila.

Jaz imam v xsari 2 vtikaca; eden na armaturki in eden pri varnostnem pasu pri zadnjem levem sede?u... Jaz slednjega uporabljam , ko imam priklopljeno hladilno torbo, hkrati je pa dovolj blizu zadnjim potnikom za razne telefone, tablice...

Bolj pogre?am ?e 1vtikac na armaturki.

Tako da; tisti sup se lahko nafila tudi s tisto vti?nico v kabini, hladilna torba pa je recimo edina taka stvar , ki meni pade na pamet , da je v prtlja?niku in rabi svoj vtikac.

Mene bolj moti , da nekateri vtikaci delajo zgolj ko avto laufa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Službeni avto srednjega razreda
Napisano

Ko je debata glih o tipu...sem ga meu na testu in je avto zares presenetljivo dober. Sicer sem pa pred mazdo imel fiat bravo 150 hp.in sem biu izredno zadovoljen( bencinarja seveda)

Ja,kul avto je. Eden izmed favoritov za moj naslednji avto. Preprost, ne predrag karavan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To ni glih dru?inski avto. CX-5 je edina izbira za take potrebe, ?e ?e mora bit SUV. Samo takrat pozabi na 20kEUR no sej pri CX-30 tudi.

Kaj pa Kia Ceed karavan. S financiranjem dobi? 1.4 turbo bencinarja s 140KM za ceno to?no tam okoli 20kEUR.

Pa ?e taka malo manj umestna - Fiat Tipo karavan. Tam si lepo znotraj budgeta, avto ?e kar zgleda je pa pa? Fiat.

Sem tudi jaz pomislil na Fiat tipa,ampak se mi zdi poanta tega avta bolj, ko se pogovarjamo o ceni okoli 15jurjev....

Sicer pa, ko sem sedel v njemu, me je pozitivno presenetil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Fantje, vsako stvar, ki jo kupite preverite osebno, ?e se le da.Dobro je, da malo pre?ekira? kak forum, ta je ponavadi ?e najbolj realen.

Tej razni modeli, ki testirajo avte so po navadi polni samih sebe, za njih ni dobro ni?. Vse je povpre?no, obvezno morajo najtinpovsod napake.. razen... za znamke, ki jih preferirajo. Vsak voznik ima svojo najljub?o znamko, ki ji nehote spregleda kako pomanjkljivost (ali ve? njih)Potem pa se dogaja, da je pri eni znamki poraba 6 odli?en dose?ek, pri drugi je to zgolj povpre?en,?eprav sta avta v istem razredu in po pomo?nosti podoben motor.

Zatorej, vsedite se sami v avto, ga dobro izprobajte,ugotovite, ali VAM ustreza. ?e ustreza drugemu ni re?eno, da bo tudi vam.In to je glede motorja, opteme, lege na cesti, prostornosti. Glede prostornosti... Za par, ki ne hodi veliko na razna potovanja, nima bicikla, ali ne smu?ajo je nova mazda 3 ve? kot dovolj.Za take namene je tudi narejena. ?e ima? dva majhna otroka je jasno, da ne bo ta avto pravi zate, saj ne spravi? dveh vozi?kov v prtlja?nik.Cx 30 je tudi vpra?ljiva, ko je govora o dveh otrocih.

Se podpisem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sej zato se takih sumljivih avtov izogiba?. Sej je dovolj drugih avtov, ki imajo vse po?telano in zabele?eno. Res pa je, da se bo vedno na?el kak po?tenjak, ki bo nasedel tem prevarantom. Zato pa jaz osebno nikoli ne kupim avta od teh na?ih prekup?evalcev, ki uva?ajo in prodajajo tudi doma?e avte. Tam je res vsega.

To?no to. Meni je vedno znova fascinantno, kolik ljudi se zlahka pusti nategniti in to pri pogosto drugem najdrazjem nakupu v ?ivljenju (takoj za nepremi?nino).

?e tako je avto zlahka jama brez dna, rabljen sploh... Da ga pa grem kupit k dilercku pa hvala lepa...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mogo?e bi ?la skozi CX30,poskusi s predlogom v firmi! Obrestna mera mislim da je 0%,vrednost pa bo sigurno obdr?ala.

Tole zna za?eti (?e eno) vojno "SUV vs. Vse ostalo". :)

Ampak nekako ne vidim racionalnosti v takem nakupu... Ne re?em,ce bi bil pogoj 4x4, ampak kot ka?e ni...

Pa tudi dvomim da bi cx-30 dobil za ta denar.... 4x4 pa skoraj zagotovo ne....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, recimo Octavia 5 vrat. Sem pogledal zdaj slike in zgleda ?ist OK, posebej ?e pomisli?, da se design tega avta skoraj da ni menjal ?e 20 let (pred ~20 leti se spomnim skoraj enake pri hi?i).

Sem ugotovil, da nas je tu na forumu kar nekaj nostalgikov, ki pogre?amo 5-vratne ?estke oz. tudi na splo?no 5 vratne (kupe)limuzine...

Mondeo in insignia tudi v tem rangu 5vratnikov , ampak dvomim da bo v okviru budgeta.

Potem pa recimo i30fastback in Civic grandcoupe (ki je vsaj na na?em trgu zamenjala accorda),ampak ta2 sta ?e malo Zgodba zase in sta ti pa? noro vsec ali pa sploh ne,neke stra?ne racionalnosti pa tu ne gre iskati.

Zgodba o kr?enju palete v tem razredu je pa itk never ending story; suvi so pa? v teh ?asih bolj IN.

Meni na prvo ?ogo pade na misel octavia, Leon st, mogo?e 308ka,megane, civic (ker mi je pa? noro vsec)...

Vem,prevec izbire...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V tem velikostnem razredu si skoraj ne predstavljam, da ne bi bil karavan, oz vsaj ogromen 5-vratnik (?e to sploh obstaja).

Glede goriva, bo to bolj odlo?itev podjetja. Logika bi narekovala dizel, ampak v teh ?asih se ni? ne ve. Sam sem se zaradi vsesplo?nega pogroma nad dizli zadnjih par let ?e mentalno pripravil tudi na bencinarja.

Izguba vrednosti mi je oz. podjetju pomembna z vidika, da manj?a kot je izguba vrednosti, manj?i je obrok leasinga. Povedano druga?e: z manj?o izgubo bi vejetno lahko vzel tudi kak bolj?i avto, ki bi stro?kovno pariral kakemu cenej?emu, ki absolutno izgublja ve?jo vrednost.

Ogromen 5vratnik ; torej recimo lahko tudi nekaravanska octavia...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vozim M6 revolution 2017 150D, in sem ?e prav malo razvajen, tako da ne pri?akujem vsega tega v novem avtu. Bo mi pa zelo ?al, ker verjetno ne bo ogrevanja volana in sede?ev, predvsem pa vrtljivega gumba za infotainment... ?lovek se pa? razvadi, tudi na nepotrebno navlako, kaj ?ele na res uporabne zadeve.

Sicer pa hvala vsem na nasvetih, Octavia je res zelo OK avto, verjetno tudi P308 (francozov nekako vsa ta leta ?e po defaultu nisem nikoli jemal v obzir, verjetno neupravi?eno).

Jaz sem po malo gledal "vozni?kega" forda - focusa karavana (bil zadovoljen lastnik mondea Tdci130 pred 10+ leti), ampak so focusi ratali hudo dragi...

Ja,ford je s fiesto in focusom za?el v cenovni vrh razreda...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Noja... niso sami sebi namen... So predvsem OK, da dobis neko osnovno predstavo, da lahko sploh das kaksen model v osnovni izbor. Podatki na proizvajalcevi oz. prodajalcevi strani so vcasih prevec marketinsko obarvani in ne razkazejo vsega... Ce pa preletis vec tovrstnih testov medijev, ki niso direktno povezani s proizvajalcem, pa lahko najdes kaksno stvar, ki je na uradni strani ni ... Zato je vseeno fajn, ce taki testi oz predstavitve so... Itak je pa tako kot pri forumskih debatah dejstvo to, da enim je vsec nekaj, drugim nekaj drugega... podobno velja pri slabostih... TO, kar se nekomu zdi slabost, se nekomu drugemu zelo dopade :D ...

Hm... Ok... Povem zase: v ?tartu so v krogu favoritov avti, ki mi ustrezajo po razredu,velikosti, ceni. Jih videvam na cesti in za to, da si ustvarim ta krog ne rabim interneta. Je pa res; nisem mahnjen na novotarije in se jih izogibam in tudi zato ne rabim interneta , da mi predstavi nekaj,kar na cesti ?e ne morem videti.

V drugo prespim zadevo (parkrat) in se krog ob?utno zoo?i.

V tretje se na netu in pri znancih pozanimam o tipi?nih napakah.

Grem v salon in na testno vo?njo.

Preberem test , da vidim ?e kak?ne finese ,ki jih sam nisem opazil. Ampak ?e je nisem opazil, ?e ni tako moteca in predvsem se potola?im s tem, da je to to za ta denar...

Potem kupim in stojim za svojo izbiro.

Tako sem 10let nazaj kupil novega Citroen, tako bom kupil naslednji avto in konec koncev tako kupujem ve?ino stvari v ?ivljenju.

Je pa res moje dojemanje avtomobila druga?no od dojemanja koga drugega tu in sem se ?e zdavnaj odlo?il,da mi bo avto zgolj sredstvo za prevoz od A do B in da za denar,ki sem ga sposoben / ?eljan dati za nov avto, pa? ne smem iskati dlake v jajcu...

Bottom Line: kupi kar ti je v?e? in vsi avti so si tako izena?eni kot nikoli prej (ko govorimo o merljivih stvareh, pri ne merljivih pa itk vsak zagovarja svoje).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Zato pa teste/forume jemati zgolj kot "piko na i ", za zabavo ter za informacije o kak?nih res tipi?nih napakah dolo?enega vozila ter se raje odpraviti do salona in se zana?ati na lastne ob?utke medtem ko sedi? v avtu....

Ka nekoga moti , je lahko nekomu drugemu v?e? in obratno....

Fu?ka se meni (pa ?e komu) ?e avto nima HUD-a, kamere,aktivnega tempomat... Marsikdo pa takega avta nebi niti povohal...

In obrqtno; kar je meni pomembno pri avtu, nekdo drug sploh ne opazi....

Zatorej; testi in YT vseznalci so dostikrat sami sebi namen...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se opravi?ujem, mislil sem da so Octavie tam ranga 25k...

Ja saj verjetno jih ve?ino prodajo v rangu 25t (tudi vpra?anje kaksno je to njihovo financiranje), Ampak se dobi tudi za ta denar. Sodelavec je kupil Leona st 1,6tdi z neko ne ?isto vstopno opremo za 18,5t EUR...

Fotr je kak?ni 2leti nazaj gledat golo, oskubljeno Octavio Combi 1,6tdi za 17jurjev.... Je pa res, da ni imela NI? opreme...

Glede na to,da je avtor omenjal Astro in golfa,se mi zdi to Super opcija..

Morda ?e Megane?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Kaj bi bilo, ?e bi recimo skozi kri?i??e pri njegovi zeleni hitreje pripeljal kak?en avto (recimo kak bmw - crn, spu?ten, alu felge, narodnjaki do konca na glas)? Nasadil bi tega biciklista, da ne bi bilo nobenmu ni? jasno - pol bi pa spet pisun?ki v medijih razkladali, kako so spet zbili nedol?nega kolesarja in 101 prometni strkovnjak bi se oglasil,, da je treba na bicikliste mirkat (ja verjetno res, ker vse preve? je med njimi takih s "posebnimi potrebami"). Una kolesarska mre?a bo pa spet protest izvajala in pritiskala na ?upankovi?a naj uredi promet - najbolj da gre cela zasedba ob?ine na cesto in ustavlja promet pri zeleni, da si bodo taki kreten?ki lahko vozili skozi rde?o.

In logi?no, da zaradi takih smo na slabem glasu vsi kolesarji, tako kot so na slabem glasu bmweja?i pa olimpijci pa ?e kdo.

Se strinjam. Najprej naj vsak poskrbi za lastno varnost in ?ele potem naj i??e napake pri ostalih. In glede na to, da smo kolesarji zelo ranljivi (in to nekateri omenjajo na vsakem koraku) je naravnost debilno ne imeti lu?i pono?i na kolesu in sploh pomisliti na tako vo?njo...

Ravnokar me skoraj zbila bela mazda3 na lpg pumpi na Verov?kovi.

?e je kdo od tu; hvala , da je vsaj on gledal na cesto, ?e sem ?e jaz ves zaspan in zatopljen v pogovor s starej?im gospodom stopil naravnost predenj...

Mea culpa, mea culpa....

@Boss: pa vrjetno bi ?e kako cono 30 nardil, pa kazni zve?al ... to bo zihr pomagal :P

No,ti povem kje bi morala biti cona30, pa je ni. Grabloviceva v Ljubljani. Mimo o?esne klinike proti Orto baru...

Je ?e od nekdaj tam omejitev 50kmh... Vendar so ?ele kak?no leto tam parkingi (z pravokotnimi mesti gledano na smer vo?nje), le?e?i policaji... Bli?ina bolnice, bli?ina ?ole in ?elezni?ke postaje...

In tam se peljati 50kmh je neumnost.

Ja,seveda,priagoditi hitrost okoli??inam,se strinjam... Ampak ljudje ne znajo pri?gati luci v temi,kje bodo znali videti,da se z max dovoljeno hitrostjo NI varno voziti...

Jao xD Danes se peljem proti Celju, trda tema, in nekdo z Golfom z dnevnimi lu?mi. Avto ?rn, zadaj tema, ?e nismo glih z lu?mi vanj svetli (da so odsevniki nekaj dali od sebe), se ga ni vidlo.

No pa se v Celju ustavim v?tric na semaforju, popipkam, pa dam ?ipo dol, pa jim pravim, da jim lu?i ne gorijo. Uboge ?enske so si bohve kaj mislile in ble ?e bolj prestra?ene, seveda pa so se naprej odpeljale brez lu?i :/ ?e pomagat ho?e?, pa ne gre ... ajajaj

Jaz sem ?e obupal takole pomagati ljudem , ker vsi samo bukovo in prestra?eno gledajo ali pa ignorirajo...

Je edina konstruktivna re?itev klic na policijo kot ka?e...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.