Ni potrebe. Poraba je tam-tam, je pa vožnja po avtocestah veliko bolj sproščujoča v cx30. No, mogoče za smučanje bom aktiviral 6-ko. Ima velik prtljažnik. 😊
Vidva skupaj nista niti za enega zajčka. Skupaj ne naredita niti 20.000 km/leto. 😂
Jaz sem v šestih mesecih naredil 12500km.😊 Imam pa letos še dvakrat pot v München, 2x Dunaj, 3x Milano, Smučanje Dolomiti, mogoče poleti Oslo,Kopenhagen?? še enkrat poleti Dolomiti (tre cime).
Mene Alexova hitrost vrh klanca niti malo ne impresionira. Se spomnim tega istega klanca navzgor s frendovo Astro GSI 150KS, on je imel vrh klanca precej preko 200 na števcu, resda je gajbica posedovala zgolj 5 prestav, ampak se je pa tudi pisalo nekako četrt stoletja manj na koledarju, kot pa danes. :))
Veš, česa si pa jaz želim? Da se najde nekdo, ki si iz ZDA ali Kanade pripelje CX-30 z 2,5l SkyActiv-G motorjem. Žal bo avtomatik in direktna primerjava s tabo ne bo čisto v piko, ampak da se gresta potem peljat čez pol Slovenije in tankat. Da boš nehal sanjati ...
Škoda, da nimaš turbine, bi verjetno še bolj pospešu, a? Kr pije pol, 7,4 tud ni tolk malo ali pač 🤔 Odvisn no, če se ti fučka za porabo, pol ni to nič 🙂
Pri hitrostih tempomata od 140 do 160 na uro mislim, da ga ni benzinarja, ki bi pil manj. In to po tej naši hriboviti avtocesti. Zastareli 2,5 ima ziher takrat porabo 10 l ali raje več.
Imam občutek, da je mazda s tem glomaznim cx 60 in velikooo predragim modelom brcnila precej v temo. Ko zmanjka elektrike (po le 60 likometrih-na avtocesti že veliko prej) se voziš naprej kot prej z zastarelim 2.5 motorjem. Poraba po še naprej velika od 8,5 pa navzgor. To ni glih nek napredek. 🤔
Evo, danes sem se spomnil in preveril, kako gre cx30 v Vrhniški klanec. 😊
V avtu smo bili trije odrasli. Testiral sem tako, da sem se pripeljal mimo Vrhnike 140 km/uro p v šesti prestavi. Na srečo ni bilo veliko prometa. Nalašč nisem menjal v peto da vidim, kakšna bo hitrost na vrhu klanca. Začuda je pospeševala do 160/uro. Več ni šla.
Že to je dober rezultat. Nato sem z istim tempom nadaljeval do Kopra.
Na koncu je bila skupaj poraba Kp-Lj in nazaj 7,4/100. Tudi to je dober rezultat za to hitrost. 😊
Saj v bistvu res ne veš kaj boš kupil na koncu, ko začneš gledati za novim avtom. Najprej si moraš razčistiti, kaj v bistvu sploh potrebuješ in do koliko denarja sploh greš. S časom se potrebe spreminjajo. Pri meni je bila prioriteta benzinar. Električnih avtov niti pogledal nisem, niti ne bodo na mojem seznamu želja po moje nikoli. Upam, da mi ga ne bo potrebno kupiti. Na prvem mestu je bil pri meni cupra fermentor, benzinar, 150 konjev. A kaj, ko so jih imeli samo z avtomatskim menjalnikom. Testna vožnja je bila dovolj, da sem ga črtal iz seznama. Ta kombinacija je milo rečeno porazna. Menjalnik je ob menjavanju in speljevanju trzal in motor ni bil prav nič prepričljiv. Poraba na testu je bila 8,5 l/100. Nato sem dobil testno cx 30 z x motorjem za en par ur. Sto kilometrov z njo je bilo dovolj, da je padla odločitev.
In vsak dan sem bolj zadovoljen z njo.
Sedaj imam najboljše iz obeh svetov, dizla karavan za prevoz glasbene opreme in občasno premagovanje vrhniškega klanca v 6. brzini 😊 in CX-30, da uživam s tihim motorjem, majhno porabo in občasnim vrtenjem motorja v višje obrate. 🤗
Bolje tako, da se mu slučajno ne stopi plastični karter. 🤣
Ravno sedaj, ko smo montirali mrežo sva z Gelipterjem ugotavljala, kako ima dobro zaščiteno dno cx 30. Kot kak športni,dirkalni avto. Nič podvozja nima odktitega.Veliko bolje kot pri 6-ki.
Tako,da je tudi karter veliko bolj zaščiten kot pri 6-ki.
Morda lepše, ampak a smo pozabili, kako je težje dihati skozi obrazno masko? Bo v vročini zadosti zraka?
Mogoče bi pa izračunali, koliko manj zraka pride zaradi te mrežice? 😉
Aja, zajem zraka za motor je zgoraj na zgornji mreži. 😉
So pa dobre te mrežice kot začčita proti razni golazni (polhi, podlasice, podgane, rakuni, kune). Tako nimajo vstopa v motor. Spodaj je pa itak vse zaprto z plastičnimi pokrovi. 🤗
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Najbrž ga pripravljajo za uporabo proti protestom ljudi, ki nimajo zdravnika. 😉
Popravljeno od AlexPovezava za deljenje
Deli na druge strani