Skoči na vsebino
Gume
Napisano
dne 4. 10. 2022 ob 11:49 je Janez007 napisal:

Pogrešam test nekaj let starih zimskih gum (na kar je opozoril tudi Boss). Verjetno se strinjamo, da so občutki na cesti slabši od občutkov novih. Koliko slabši, pa na pamet težko vemo. Kakšne lastnosti (v primerjavi z novimi) bi imela recimo Continentalka TS860 po 2 zimah in prevoženih 40.000 km? 🤔

https://www.tirerack.com/tires/tiretech/techpage.jsp?techid=138

Žal nam ostane samo gostilniška debata in lastne izkušnje.

Za to pa se po lastnih izkušnjah izogibam zimskih Dunlop, ne glede na teste.

4. leto so ble totalna drsalnica in mnogo slabše kot 8 let stara Sava Eskimo S3 na drugem avtu.

Podobno zgodbo imam z Toyo letnimi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
On 5/5/2021 at 1:31 PM, DonFelipe said:

Bravo!

Si imel tudi katerega od Hyundai modelov?

Pri nas doma smo imeli Pony s tremi in petimi vrati, predkratkim pa sem razmišljal o nabavi Galloper-ja

- Pony 1993 3 vratni 1.5 mašina, 80 konjen. Nam ni pil olja, je pa imel ful mehko vzmetenje. Če se prav spomnim, je bila to Mitsubishijeva 1.5 mašina, ki jo je HY malo povrtal....

- Lantra 1997 karavan 1.8, 130 konjev. od servisa do servisa prišel do minimuma olja. Dotakat načeloma ni bilo potrebno. Super za vozit, za tiste čase je odlično letel po cesti.

- Getz 2005, 5 vratni, 1.6 105 konjen. Odlična stvarca. Trenutno se še vozi, v tretjem lastništvu je ostal znotraj familije. Ni pil nič olja.

HY so se nenormalno malo kvarili. Niti Mazda, Ford, Alfa niso prišli po zanesljivosti v bližino njih. O VW raje ne bom pisal.

Nekje po 10 letih so se začele prve težave. Lantra je imela pri sedmih menja motorček za tekočino za šipe, drugega do 10 let ni bilo tudi tu.

Vse informacije so moje in ne plod gostilniških debat.

Mama imela od tega Pony-ja in Getza, sedaj po vmesnih mukah s Polotom, gleda nazaj vzhodnjake in HY je tudi med opcijami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

LM005 sem lani nabavil za oba avta.

Na obeh avtih so bile gume odlične in brez kakršnih koli pritožb v oprijemu.

Dimenzije:

- 235/40R18

- 175/65R14

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Toyo Proxes (modela to?no se ne spomnim) sem dobil na M2 z nakupom. 3.5 leta stare, tovarni?ko name??ene. Za njim imam samo eno besedo: Polom.

Na suhem so bile za silo, ob prvih kapljicah je avto nosilo v ovinkih in kro?nih kot na drsalkah.

Kak?ne so bile prva 3 leta ne vem.

Mantrala sva se ?e ca. 2 leti, potem pa so pri?le gor Yokohama Advan Fleva v701. Sedaj po 3 letih so moje izku?nje pozitivne. Uvrstil bi jih nekje v?tric GY Eagle F1 AS3. Od obojnih pa so mi bile bolj?e DL Sportmaxx TT, res da jih je zelo jedlo, so pa dr?ale ko nore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.