Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 26 minutami je KAALman napisal:

uu jebi*a, jaz sem za karavanko dal 12 jurjev pred 2 leti... res da z 170k prevoženimi ampak vseeno... zgleda sem kupil naložbo :) čez nekaj let bo šla za 20k€ :D

Koliko km imaš pa sedaj? Kakšne posebnosti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 5 minutami je SpEkTr napisal:

Jaz imam turanzo na avtu, pa se mi zdijo robovi mogoče mal bolj obravljeni. Lahko da se mi samo zdi tako, bom poslikal ob priliki. Sicer nekih pripomb čez njih nimam, razen tega da so pač 'glasne'.

Sej turanzo mamo vsi zaradi prve vgranje. In isto, rob je pobran, na sredini je pa še 5mm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 29 minutami je Bini napisal:

@TiEn,tale test je tudi zanimiv....🤔

Jaz bi o teh razmislil in tudi cena je ugodna čeprav spadajo v premium segment.....😉👍 Imajo že tudi novejše FX520,ki so približno po isti ceni,odvisno kje jih kupiš.👍

Screenshot_20230201-142327.png

No ko gledaš tale graf in primerjaš recimo bridgestone t005 pa sava uhp2 si rečeš 2,5 mokra cesta proti 3,1 to mora bit razlika...

V realnosti minimum :D 

Jaz bom počakal na amzs test 2023 pa se potem odločim 

pred 20 minutami je TiEn napisal:

Falken

WWW.TYREREVIEWS.COM

Will the Falken Azenis FK520 suit your car? Find the best tyre for your car read 11 reviews for the Falken Azenis FK520 and compare to other...

Kumho

WWW.TYREREVIEWS.COM

Will the Kumho Ecsta PS71 suit your car? Find the best tyre for your car read 48 reviews for the Kumho Ecsta PS71 and compare to other Ultra...

Nexen

WWW.TYREREVIEWS.COM

Will the Nexen N Fera SU4 suit your car? Find the best tyre for your car read 62 reviews for the Nexen N Fera SU4 and compare to other Ultra...

https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike-225-45-19-92-W/?m[26]=on&m[46]=on&m[69]=on

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 35 minutami je Bini napisal:

Saj to je vredu,še boljša je.....👍

Pa lahko po zakonu kupiš večji indeks nosilnosti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

Tudi sam sem imel  Peugeot 306GTI.

To je bil motor. Ne pa ta 2,5 Mazdin benzinar. 

😊😊 Kubikov za cel kamion, konjev pa kot kak 1,3 mlinček. Se vidi, zakaj so ga črtali iz proizvodnje. Pije pa kot kak večji  kombi. Za to porabo bi moralo bit kakih 250 konjičev na voljo. 😉

Sej veš, da ga vgrajujejo v CX-60 ane? :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je TiEn napisal:

Jaz se spomnim ko nas je sošolec z unom vozil v srednjo,..števec je šel čez max,.. se mi zdi, da je mel gor do 180km/h? Uno je pa kar čez zabivalo haha,... pa use je treslo, da sm mislu da bo gajba razpadla

No evo, včasih so bile gajbice zabavne...

...danes se jim reče CX-30 in se komaj kam premaknejo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 5 urami je TiEn napisal:

Ja te sm jaz gledal Nexen N'Fera SU4

Jaz sem tudi gledal, ampak imajo samo 96W oznako, v homolomo imam pa 92W oznako.

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 23 minutami je scania napisal:

Zamenjali motorčke v levem in desnem ogledalu, baje so boljši imajo tudi pri nadomestnem delu oznako C torej so bili že dvakrat izboljšani. 

In pa kupil na mazdi tesnilo za kolektor in dusilno loputo, prosili so me da jim slikam stanje v sesalnih kanalih ko razdrem saj se niso na nobenem bencinarju delali tega. 

Uf to no pa zanimivo za videt, nekaj bo ziher not zaradi DI, ampak pritisk je dosti manjši kot pri turbini(cah).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je SpEkTr napisal:

A čiščenje zavor kaj pomaga ? Jaz sem zmenjen po počitnicah. Bom rekel, naj še s kamero pogledajo malo sito v karterju, pa preventivno urejam še tisto loputo na turbini..Sem pa z oljem na 30% iztrošenosti po slabih 8000km prevoženih od servisa. Najbrž bom ob tej priliki zamenjal še olje in filter - sedaj bom probal notri dati tega Motula da vidimo, kako se bo obneslo :)

Ja men se ful pozna, sam midva nimava istih zavor benz/dizel tako da vprašaj Majesa če bo kej fore pri dizlu.

Jaz sem danes pred servisom imel 30% po prevoženih 19577 km :D 

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 minutami je 50keda napisal:

Potem pa js ne znam posodabljat?

1. Grem po kartico v avto
2. Prklopim v PC

3. Zaženem Mazda Toolbox in stisnem update

4. Ko se konča odstranim kartico jo nesem v avto in konec.

A je treba še kje v avtu kako update proceduro spustit skozi?

To je to, ostalo je avtomatika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Ne vem kako je pri Mazdi, ampak možno bi bilo, da kakšen od enzorjev (recimo ABS bi bil primeren) beleži svojo statistiko obratov. Se pravi rabiš ustrezno oremo, da greš preverit ta podatek pa še to takrat, ko te kaj takega ras zanima.

Sem pa slišal, da se poslužujejo trikov tudi tako, da delajo 50.000km na leto kar ni niti tolk velik. Zamenjajo olje na cca 25.000km v lastni režiji nato pa pripeljejo avto na uradni servis pred tem pa zbijejo kilometre na 15.000. Serviserji naredijo servis na eno leto in atako ponavljajo trik recimo 5 let, ko gre avto v prodajo. Tak avto ima urejeno servisno, kjer lepo piše, da ima 75.000km, realno jih je pa 250.000km. Servisna zgleda OK, kupec ne ve ničesar, zanimivo da pa tudi servis ni ničesar opazil in posumil.

Ko sem jaz uvažal sem razmišljal vse te fore - kako bi me lahko nategnili. Verjetno nekdo, ki se mu da vsakič zbijat km, zna tudi popucat za sabo večino statistik. Pogledaš gume, letnice, zavore, notranjost,... Hitro vidiš kje si. Zdaj jih preverjat v drobovje avta neke senzorje a so res zbijali ali ne je pa druga zgodba. To je pač riziko naročanja avta iz tujine. Po mojem mnenju so avti pisani na firmo najboljša izbira. Na ta način veš, da ko je bil avto na servisu je bilo zamenjano vse, kar priporoča Mazda. Imaš pa tut primere, ko je en avto bil servisiran na 10 različnih servisih. Tisto je pa spet zgodba zase etc :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 minuto je 50keda napisal:

@Boss tako je, dve leti ali več, pol pa updatama. Js ne vem, če sem v teh treh letih našel kako posodobitev med potovanji. AC postaje mi še zmera štepa in se dere ko zmešana na Vranskem, kako si dovolim furat 300% hitreje kot je dovoljeno :D :D

Uf, 300% na 60 omejitve, potem pa poraba raste s tem dinozaverskim motorjem :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 28. 1. 2023 ob 18:28 je Janez007 napisal:

Misliš, da bi Janez imel Mazdo, če bi bila slaba? Sploh pa je oblikovno vsaj meni top (6-ka, 3-ka in 2-ka), za svoj denar seveda.

Na parkirišču srečam kolega, ki ima limuzino trojko 2018. Sem ves čas mislil da bencinarko, nakar zadnjič izvem, da CD 2.2. Pravi, da ima 100.000 km, samo redni servisi na 20.000 km in nobenih težav. Super zadovoljen z Mazdo.

Meni se tudi počasi zdi, da je težava dizel mazd v tem, ker so iz uvoza in pomankljivo servisirane. Rad bi govoril s kom, ki jo je kupil in vozil 150kkm kot prvi lastnik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 52 minutami je FuManchu napisal:

Tako bi se moralo skrbeti za vsak avto, če se mene vpraša.

Tako ziher ne, ker se določene stvari menjuje po nepotrebnem. Če bi pa vsi menjali vsaj 50% tega kakor scania, bi bila pa zgodba povsem druga.

Jaz dam glavo stran, da vsaj 50% folka sploh ne gleda nivoja olja med servisi. Pa še en tak procent folka, ki ga boli briga za to, kar se menja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.