Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

bencin cenej?i ?ez no? :jupiii:

tro?arine na gorivo pa vseeno navzgor :angry2:

?e pomnite tovari?i:

»Tro?arinska politika sedanje (Pahorjeve) vlade na

podro?ju naftnih derivatov je ekonomski absurd. Zaradi visokih in

nekonkuren?nih cen naftnih derivatov se zmanj?uje povpra?evanje in s tem

potro?nja ter posledi?no prihodki dr?avnega prora?una. Predlagamo tako

tro?arinsko politiko, da bodo cene naftnih derivatov od 5 do 10

odstotkov ni?je od cen v sosednji, cenovno najugodnej?i dr?avi,« lahko

preberemo pod 7. to?ko na 81. strani programa SDS 10 + 100.

Kim Il Jan?a je ?e od nekdaj poznan, da ne dr?i obljub. V tem primeru nas je nategnil z obljubami o zni?anju tro?arin.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne pnevmatike 2012
Napisano

Letos bodo gor ?e Dunlop Sportmaxx TT :bravo:

Kak?ne pa so kaj TTjke, mokro/suho? Grem v nakup novih letnih gum, zadnja dva kompleta sta bila potenca RE 50A - bil zadovoljen, bi pa poizkusil ?e kaj drugega. Dimenzije 205/55R16.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6 dizel/bencin, plin?
Napisano

Sodelavec z leto starim holfom 1.4 TSI pokuri 6,5 /100km. Sicer ne vem kak?en je njegov stil vo?nje ko je v svojem avtu, ampak slu?bene je vedno teral. Bi pa verjel, da man?i ko je mlin?ek, ve? kuri pri teranju, pa ?e neudoben je pri vo?nji v klance.

Drga? pa seveda bencinar za 5-10 Kkm. Pred leti je bila pribli?no 20Kkm/letno meja kjer si za?el po?asi razmi?lat o dizela?u.

Ampak dizela? se pa la?je proda :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Tole bo IMV... a ?e je zunaj toplo se ti tudi to zgodi?

Doslej se mi je zgodilo samo 2x in to zjutraj med vo?njo na ?iht, ko je bil kar konkreten minus. V toplem zaenkrat b.p.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Meni se je v zadnjih 14 dnevih 2x zgodilo, da se je ma?ina ustavila, ko sem pri ogretem motorju pred kri?i??em stisnil sklopko da bi prestavil. Kurim petrolovo nafto, a menite, da je to zaradi goriva a ima pri tem prste vmes kak?en ventil?

Druga?e pa avto nikoli ne cuka ne mrzel ne topel, edino traktorski zvok na ?tantgasu na za?etku ko ga v?gem pri konkretnem minusu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Jaz pravim, da jih bo nemudoma odstranil. :P

Nemudoma? Misli? tako nemudoma kot odstranjuje njemu nev?e?ne uslu?bebnce? ?e mu pa to uspe tako hitro, potem ga na naslednjih pred?asnih volitvah zagotovo voljim. :D

Jest glasujem da mu ne bo ratalo, pa tud ?e ?e tako dr?im pesti da bi mu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

a zdaj bojo vinjete spet po 55 eur?

Pa odstranjene cestninske postaje. :hudicek:

Dajmo se mi tu na forumu it eno stavo. Majer je v prej?njem mandatu obljubil odstranitev cestninskih postaj v roku pol leta. Takrat ni dr?al obljube in ker ima sedaj novo prilo?nost za izpolnitev le te, predlagam, da pobiramo stave ali mu bo uspelo dr?at besedo ali ne.

Pravila igre bi bila preprosta:

1. Do konca meseca se oddajo stave: bo odstranil/ne bo odstranil.

2. Po?aka se do izteka mandata (kadarkoli ?e bo to) in se vidi rezultat.

3. Na sre?anju se zberejo sodelujo?i v igri, in tisti ki so napa?no stavili pla?ajo pir :cheers: in pico zmagovalcem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Niti me ne gane toliko, da je bencin dra?ji ?ez no?. Bolj me gane to, da je kurilc cenej?i ?ez no? (?koda da kurim samo podnevi) :P .

Ta teden grem v investicijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem si sam vkup zlotal led ?arnice za osvetlitev tablice, zadeva dela cca 100kkm, in ?eprav sem bil zelo ne?en z maks. tokom (krmilim s precej rezerve), so po toliko km vseeno izgubile cca 50% svetilnosti.

Kar se ti?e LED za glavne lu?i ali meglenke je pa problem ta, da je obstoje?a optika oz reflektorji narejena za ?arnice, ki so prakti?no to?kast izvor svetlobe, LED ?arnice pa to ponavadi niso.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem?ek je, da tud za robo z ebay-a niti za robo iz slo ?tacun ne more? biti prepri?an, da ni dealextreme kvalitete. In potem ima LED osvetlitev precej kratko ?ivljenjsko dobo (pri meni pozicijske 7-10 dni).

Kar se manj?e porabe goriva ti?e je to razreda tam nekaj 10 promilov, tako da to ni nek faktor, edina prednost je izgled.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Boss, toliko enih besed o manipuliranju oz. zavajanju s strani novinarjev, potem pa to isto po?ne? ti.

Oemvejeva cisterna na fotki ni pripeljala goriva na Petrol pumpo, tja je ?la tankat ker ima Petrol bolj?e gorivo. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

danes mi je punca kupila vinjeto in to na mercator pike :bravo: Kaj vse ?enska naredi ?e ji da? v zameno oljno masa?o celega telesa ;)

Ej, kako kaj z merkatorjevimi pikami od tvoje punce? Pridem masirat za vinjeto, imam doma ?e cel liter dexalije :hohoho: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Na leto porabim:

3000 ? za gorivo

700 ? (ne vem to?no nimam police pri sebi) registracija delni kasko, cestnina..

500 ? za 1,5 rednega servisa + kak?ne zavorne obloge + kak?ne malenkosti ?e kaj crkne

170 ? za 0,66 kompleta 4gum

210 ? - znesek na leto, ker naredim na 10 let en velik servis + ena menjava sklopke in vztrajnika

100 ? vinjeta

100 ? kazen za prehitro vo?njo

= 4780 ?/ leto pa nisem ?tel cestnin v tujini, parkirnin … pa ?e kak?nih pi…

(moram povedat da ne vozim na uradni srvis, ne ?raufam pa sam ker ne znam, imam pa rad original rezervne dele razen seda kak?nih plo??ic, diskov,...)

Cena mazde 6 dizl TE sport kombi leta 2002 je bila 21,500?. Ker menjam avte na 12 let in ker jo bom lahko ?e vedno prodal za 1 jurja, me pride nakup nove mazde 1700?/leto . Slednje je, primerjalno s 4780 ? /leto ostalih stro?kov zato da se vozim, relativno nizek stro?ek in res ne vem od kod zgra?anje nad nakupom novega avta. :ne vem:

Sicer zelo groba ocena, ?e je mese?ni stro?ek ?ivljenja neke familije ena povpre?na slovenska pla?a, pa da sta pri hi?i dve taki pla?i, potem je mo?no ?parat/odpla?evat kredit bodisi za avto ali stanovanje. Ker pa je familij z dvema povpre?nima pla?ama v sloveniji kak?nih 10% potem ...

Edit: ups zara?unal sem se, ne eden pa? pa dva velika servisa na 10 let, tako da je cena eksploatacije ?e mal vi?ja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.