Skoči na vsebino
pred 5 urami je Lentus napisal:

@Slivka, če`b ti k`kmet s hribu, zraven motorke dobu še baterijsko laksarco, ali bi jo šenkau men, al jo obdržau?

Če bi jo dobil, bi jo obdržal.

Če bi jo moral plačat, bi se zmenil s teboj, da jaz plačam in obdržim motorko, ti pa plačaš in obdržiš laksarco. Volk cel in koza sita. Tako nekako...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Sm kmet an s hribu dama pa ne zastopm, ki se usajate? Tudi pri nas je predsednik vlade že pred enim tednom povedal, kdo bo zmagal na volitvah, ki bodo šele čez dva tedna. Kaj je to bistveno drugače od teh testov, kjer se že tri tedne prej ve, da bo zmagalo "nemško" vozilo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sm kmet an s hribu dama pa se ne spoznam prou preuč na kupovanje novih vozil, a če jaz to prav razumem, ste pri nakupu novega avta plačali kakšnih 1000€ za nekaj, kar sploh ni uporabno, kar ne uporabljate. 

Ben, če ste toliko pri denarju, bi plačali še meni 1000€ za... ... ... za motorko, ki jo itak ne boste uporabljali in bo ostala pri meni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 7 urami je Mraušk Mčk napisal:

Mi smo s službeno njivo z enim rezervoarjem delal 250 če smo šparal. 

To je pa že doseg nekaterih električnih avtov.

Tam, kjer Niva naredi 250 km z enim rezervoarjem se električni sploh ne pelje. Mislim, Lada Niva je narejena, da se vozi po vrhu Krvavca in podobnih krajih, ne pa po avtocestah. In če se iz Ljubljane odpelješ na vrh Krvavca (npr servisirat oddajnik ali pa zgornjo postajo vlečnice) in nazaj je malo drugačna poraba kot če se iz Ljubljane odpelješ do Zvirč pri Tržiču, čeprav je razdalja približno podobna...

pred 10 urami je Jest napisal:

Ampak to je se dalec od 1500 km, kolikor je napisal Deeyan…

Pa vzemimo polovico te razdalje: 750 km. Električni so še daleč od te razdalje. Sploh v malo slabših pogojih (recimo mraz in sneg, pa da je treba dati verige na pogonska kolesa)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 22 urami je TiEn napisal:

Jaz pa zabijem pedalko do konca pa molim da ne spreže

Če jaz zabijem pedalko do konca lahko samo molim, da ne utrže asfalta. Navor pa krivulja pa poln keson in polna prikolica pa to...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 6 urami je Jest napisal:

Kateri bencinar ali dizel pa ima tak doseg z enim rezervoarjem? 

Skoraj vsak. Jaz z Mazdo 5 brez težav naredim preko 700 km z enim rezervoarjem. Če je malo odprta cesta, gre skoraj 1000 km z enim rezervoarjem. Malo slabše je z Mazdo BT-50, pa kljub temu pri odprti vožnji in samo 1300 kg težki počitniški prikolici naredimo skoraj 700 km z enim rezervoarjem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano (urejeno)

Ja, Land Rover se je "zaštihal", ko je nehal delati Defenderja. Pa je nekdo odkupil licenco in tudi stroje, zadevo malo posodobil, ampak pri tem ohranil vsestranskost, uporabnost in terenske sposobnosti in dobil avto, kjer naročila in povpraševanje presega proizvodne zmogljivosti. Nekako tako kot Jimny pri Suzukiju, kjer je cena prišla že do 35.000€, pa še je toliko povpraševanja, da ne utegnejo sproti dostaviti...

Popravljeno od Slivka
Pravopis
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Terenec
Napisano

Za ceno enega SUVoida se dobi lep, spodoben in uporaben avto s trilitrskim šestvalnim dizelskim motorjem (BMW B57)...

Načeloma ga delajo v Franciji, čeprav lastnik je pa Anglež. Motor je, kot je že omenjeno, BMWjev, torej načeloma Nemški. Šasije baje delajo na Portugalskem.

Motor zmore 183 kW in 550 Nm. Porabe nafte mi ni uspelo dobiti, ampak ko slišim, koliko porabijo sodobni bencinski SUVoidi, mislim, da neke bistvene razlike ni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Sem zajebo stvar, zamenjal sem super  avto za laboratorij.... 😉

Te povsem razumem. In ravno zaradi tega jaz še vedno vztrajam pri svojih starih dizelaših, čeprav ima eden od njiju že preko 340.000. Mogoče ima pa toliko kilometrov ravno zato, ker je super motor v super avtu.

Za laboratorijsko tehniko pa itak vemo, da je po štirih, največ petih letih že povsem zastarela in potrebna menjave, zraven pa tako draga, da prodaš ledvico, eno oko pa še ritno luknjo nekajkrat ponudiš "v najem", da zbereš dovolj denarja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Mi, skupaj z Boss-om, smo "starejši mladinci". 😉

Že bolj proti "upokojeni mladinci"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, verjamem, da si navdušen. Po eni vožnji po avtocesti... Tudi nad punco si navdušen, ko se dobita enkrat na teden za dve uri. Ko se pa enkrat poročiš z njo pa komaj čakaš, da kdaj gre kam za vsaj dve uri...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ej, @Z M A J, dal si mi genialno idejo! Zdaj se bom vsakoč, ko bom tankal, malo pokapljal z nafto. Da se vidi, kdo ima denar za gorivo, ki je 0,27€ po litro dražji od bencina.

Konec koncev, včasih so se kmetje vozili v "večnamenskih vozilih" in si že na daleč ločil, kdo je kmet in kdo meščan z limuzino. Zdaj si največji frajer, če imaš kvaziterenca, kmetje se pa z limuzinam vozijo...

Včasih so po nafti smrdeli šoferji, bageristi in črpalkarji. Če povzamem po prejšnji vrstici, zna biti, da bom tavečji frajer, če se bo okoli mene širil vonj po nafti. Saj veš: tisti, ki ima denar za nafto, še več, ki kar razsipava. Ne z denarjem (to je prepoceni), razsipava z nafto...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenski avto leta 2023
Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

Huh. Seznam je boleč.

Ko suv-e črtam, mi skoraj nič ne ostane.

Sem moral za BMW 2 glasovat.

Pa bi raje za kak Hyundai, Kio, Alfo, Mazdo ali Forda.

Ja, včasih smo temu rekli ena kost...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.