Dec, a ve? da bi bilo zanimivo odpreti anketo in da malo ugibamo; katero vozilo bo Boss kupil pred koncem tega leta (ti pa predlagaj 4 glavne kandidate).
Opli so meni oblikovno eni najlep?ih vozil, ampak kakovost pa nimajo (med drugim sem v 2018 delal v rentakarju v Nem?iji, kjer je bilo 3500 vozil in kadarkoli je bila s katerim te?ava, to ni bila Dacia, to ni bil Renault, niti ne Fiat, ampak OPEL).
To pa ?isto verjamem. Imam sodelavca s prej?njo insignio, ki ima nonstop te?ave. Jama brez dna; crkne ena zadeva -popravijo in potem ?isto druga zadeva in tako v nedogled....
To je en tistih avtov, ki jih no?em na dvori??u in niso vredni tipkanja po tipkovnici...vsaj zame ne...
?e ga dobim zastonj, ga prodam in kupim mazdo...
Dacia je lep?a...in zaporo?ec...un tastar...
Meni ni ravno grda.... Ubistvu najlespi Opel ; corsa je res grda in pa crossland ter rit na Astri karavan (kromiran c stebricek)....
Avti so danes itak vsi dobri, Mazda 3 pa je ena redkih, ki odstopa po designu. Morda ?e renault megane (sicer ?e kar v letih), pa ?e to je vsaj meni v?e?en le kot karavan.
Ostalo je generi?no in tako zelo dolgo?asno: golf, astra, leon, kia ceed (proceed je izjema), hyundai i30, peugeot 308 (preve? wannabe nem?ki)... Citroen C4 je samo ?e kot SUV.
In ja, ?asi preglednih avtov, velikih stranskih stekel so ?e zdavnaj mimo. Bolje, da te ob trku varuje kos oja?anega pleha, kakor pa velika steklena povr?ina.
Edit: fiat tipo in dacie so nizkocenovniki in nekako ne spadajo v isti ko?, kakor tudi ne audi a3 in ostali premijci.
Ej pod tole se pa podpisem.... Preberem kar nekaj testov,clankov in mi je fascinantno kako opevajo in na drugi strani sqrcajo neke avte zaradi materialov v notranjosti (pa se vpra?am kolikokrat pa gremo s prsti trkati po armaturki), pa lega na cesti (Me prav zanima koliko bi nas/vas ob?utilo drasti?no razliko med vo?njo po omejitvi z razli?nimi avti , ob predpostavki,da so iste dimenzije in znamke gum), pa ne vem kaj ?e vse...
Zame je stvar ?isto preprosta; kupi kar ti je v?e?, kar ni glih zadnji ?rot (?eprav lahko se kvari tudi najbolj opevana ma?ina), kar cenovno odgovarja in to je to.
Meni golf in leon ne potegneta, 308 in megane tudi ne (pa bi Me ugodna cena premamila), i30 in ceed sta mi v?e? ,ampak ne vidim nekega razloga za nakup, Civic mi je noro vsec (ampak ni karavana) in na koncu bi lih corolla karavan bila v vrhu, ?e mi nebi bilo ?koda denarja za nekaj v ?emur pre?ivim zgolj nekaj malega casa na teden.
Kar ho?em povedati; razlike so manj?e kot marsikdo ?eli videti in v ve?ini primerov so te razlike zgolj stvar okusa...
Scala vs.mazda3 ; za moje pojme tole sploh ni primerjave. Pa tudi ?e pustim ob strani dejstvo, da sem precej?en anti-VAG.
Scalo bi ?e samo po ob?utku postavil ob bok cenej?im predstavnikom tega razreda; megane,astra, cactus, Tipo. Medtem ko bi trojkico dal ob bok civicu,corolli (kjer vsaj v mojih o?eh zmaga Civic,ker mi je pa? noro vsec).
In ?e je samo 20% kritik ?ez TSI-je upravi?enih, je odlo?itev ?e toliko la?ja....
Plus to da mi je Scala naravnost ogabna (pri predhodniku Rapidu je bila estetika itak drugotnega pomena,ker je bil mi?ljen kot nizkocenocnik-pa to potem niti nikoli zares ni bil)...
Corrole si pa ?e nisem ornk pogledal,ampak ja.... Velik plus je to,da je edina od troj?ka Japoncev dobavljiva v karavanski izvedbi.
Pa smo tam, sedaj je problem snemanje ne budala?tine neumnih voznikov. Spet smo tam, samo pravice ni? dov?nosti ali obveznosti, taki smo...luda ku?a!
To?no to... ?e dolgo ?asa pravim; narobe je kretenu reci da je kreten. Biti kreten pa ni narobe in svet z njimi funkcionira po sistemu : "tak pa? je... "
Saj velja... Samo je postopek tako zapleten, da vsak raje pogleda stran... Je pa menda tako, da lahko naredis prijavo in prilozis posnetek... ampak bos moral it se cez par mesecev (lahko tudi let ) na sodisce kot prica ... Pa odvisno od tega, kaksne "veze" ima ta, ki je vozil po plocniku se zna zgoditi, da zadeva pri sodniku tudi pade zaradi kaksne procesne napake ali kaksnega drugega butastega razloga ...
Video posnetek ni dokazni material, lahko pa slu?i za la?jo razjasnitev okoli??in
Dashcam je prepovedan kolikor je meni znano. Ce se prav spomnim imas lahko posnetke za lastno rabo, nikakor pa ne smejo biti javno objavljeni. Ja je res da v sloveniji se ni jasno napisanega zakona in se sami nevemo kaj in kako, ampak ali ti lahko policaj napise kazen, ker snemas? Kot v avstriji recimo. Tezko vrjamem, da bi posnetek nesel na policijo in bi potem na podlagi posnetka nekoga oglobili.
Pri nas niso prepovedane, v AUT pa so. In je razlika ali snemas okolico in med drugim tudi ljudi, ali pa zgolj eno osebo.
Ne vem, ?e to velja na sodi??u. Ker ga snema? brez njegove privolitve in brez da bi prej postavil tablo o video-nadzoru, lahko zahteva ?e od?kodnino...
Danes se vra?am iz Tolmina in je bila ?e no?. Na lepem ob cesti opazim neke odsevnike. Za dodatek se ti odsevniki premikajo. Normalno, da zmanj?am hitrost in sem pozornej?i. Pridem ?e ?isto blizu in opazim, da ima ena stara bakica v ?rnem pla??u po en odsevnik na vsakem gle?nju in po en odsevnik na vsakem komolcu.
Tudi stare bakice niso ve? to, kar so bile v?asih. Ali pa so kon?no dojele, da jih ne bodo do?akale 100, ?e jih bo pono?i kdo nalo?il na pokrov motorja...
Nekega lepega dne bo pa nekdo ugotovil, da je tudi uporaba strupenih baterij in pove?ana poraba elektrike popolnoma zgre?ena investicija. Do takrat pa juhuhu, prodajmo in slu?imo naprej ter se "posipajmo s pepelom" zaradi starih grehov.
To?no to... Ker razgradnja baterij in nastanek le-teh je pa zelo eko...
Preberi si najprej post na katerega sem odgovoril in potem komentiraj!
Ja, mojo bi prodal v tem trenutku z lahkoto a je ne bom, ker jaz kupim avto, da se vozim dolgo let z njim in ga ne menjam, ker se ga po par letih ne naveli?am, ker postane oblika zastarela kot pri nekaterih znamkah, ki niso mazda.
Zanimivo, da se po?utijo u?alo??eni prav tisti, ki ne vozijo mazde. Pa saj vam nih?e ni? no?e. Zaradi mene lahko vozite tudi lade, to ni moj problem.Ponavadi povem direktno in objektivno kot stvari stojijo in tako pa? je.
Ima? prav... ?e bi postavil mazdo v dnevno sobo bi bila lep okras za razliko od nekaterih avtov, kateri ne bi bili dobri niti za nosilce ro?.
Dober odgovor in se povsem strinjam. Meni je mazda6 ?e zmeraj eden lep?ih avtov, ampak je pa? nimam in verjetno tudi ne bom imel ,ker nisem pripravljen dati toliko denarja za avto in mi kaj bolj preprostega in manj estetskega ve? kot zado??a. Se pa zavedam , da se pa? vozim z ne?im , ki ima pluse kje drugje,kot v videzu... Vsakemu svoje.
Ma? ?ist res, ne priti?e vsaka barva vsakemu avtu. Tudi znamenita Mazda soul red bi bistveno lep?e izgledala na kak?nem ?portnem avtu, ne pa na kravetini od karavana v kateri not sedi starej?i gospod.
Iskreno,sploh ne vem ?e sem videl Renaulta ,ki ne bi bil RS, s to barvo. Meni je sicer tudi Mazda 6 Super s to rde?o barvo....
CX-30 in Mazda 3 sta prakti?no enako velika v potni?kem prostoru. Le v prtlja?niku je nekaj razlike.
Jp,zato pa si bo folk izbral tisto,ki mu bo bolj v?e?... Meni cx30 premaga trojko na celi ?rti. Razen 4vratne trojke,ki pa pri meni ne pride v po?tev zaradi majhne odprtine...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bom odprl ,ko bom jaz kupoval. ?e vidim to zgra?anje,ko bom(o) izbirali med hi -tech primerki dacij,fiat tipov in podobno
Povezava za deljenje
Deli na druge strani