Pred cca. enim letom - feb 2005, sem malo gledal 323 F BA, GT seveda, no in sta bili dve na avto.netu, obe rde?i, obe letnik 98, pa ena je imela ceno 890, druga pa 1.600 pre?ernov, pa sem hotu it to za 890 testirat, pa je bila prodana isti dan ko sem videl oglas, aja pa imela je ful op?n! Drga? pa sta imeli obe cca. 90000 km, oz. ena 88000 ?e se prov spomnem, druga pa neki mal ?ez 90, a je kdo s foruma kupu tole za 890, oz. prpravleni so jo bli dat za 800, je blo pa jasno re?eno da je avto iz italije prpelan tik pred tem! :ne vem:
Glede moje problematike, mi je kolega polcaj iz Kamnika izrazil v % kaka je verjetnost uspeha moje prito?be in je bla 99 % da ne rata, pa ?e glede na to da sem "lude sre?e", ne bom niti probaval se hecat, pa ?e pretekle izku?nje tut ne govorijo v prid prito?bi!
Kak?ne pa imate kaj prijeme proti zbijanju alkohola pred vo?njo, ker obstajajo razno razne variante in "zgodbice", ki pa niso glih vse ?ist resni?ne najbr?! Sli?al sem tut za tisti Outox al kokrkol se mu re?e, da ni ni? od njega! :ne vem:
?ele zdej sm si mal pogledu moj pla?ilni nalog , pa pi?e kr?itev ZVCP, predpis UPB2, ?len 83, odstavek 5, zveza 1, no sej zarad mene bi loh tut napisal xyz, pa bi blo isto!
?koda da sem spodaj podpisal vro?itev, ne vem pa kaj mi loh nardijo ?e je ne bi?
Nekdo mi je tut predlagal, da naj priznam krivdo in jo ful ob?alujem, pa da sem drga? zmeri prvezan (kar sem tut v resnic) in da nimam nobenih prekr?kov ?e lep cajt, pa mi mogo?e naredijo total odpis???
A je ?e kdo sli?al za primer (sam izpolni? znesek na polo?nici) in je pa? nekdo "pozabil" nulo napisat, pa je pla?al npr. samo 750, namesto 7.500! A se je to res dogajal al so samo bu?e!
Zdej tut sam, bolj ko razmi?ljam, bolj se mi zdi pametno res kar kmalu pla?at, ker drga? bo veeeliko dra?je, glede na to da imam ?e izku?nje s prito?bami!
se mi zdi zlo dobr slu?jo (in na izi), na raznih avtocestah, tik pred cestninskimi postajami, npr. Torovo proti gorenjski, ko grejo omejitve 100, 80 in 60, pa jasno tam noben ne pelje 60, tko da sem jih ?e dostikrat videl kako si manejo roko! Raj? bi pljunli v roke in prijeli za kramp! ?
Aja pa za male ribce ne rabi? tok opreme in pa manj?o mre?o in manj mo?i, kot za velike!
Ne glede na to da so mi mazde zelo ok in smo na njenem forumu, ampak ?e vedno se mi zdi da se da za ta denar dobiti tudi kaj ve? od avta kot v primeru 323 F!
Ne vem zakaj nekateri tolk pljuvate ?vabote, ker nasplo?no glih ne veljajo za slabe, nisem niti sam ljubitelj golfov, ampak ?e smo malo objektivni, pol si moramo ho?e? - no?e? priznat par stvari!
Grega, kaj pa sploh pomen tale GT, to je zihr kratica Gate Trga!
Ma ja samo za polcaje je o?itno najla?e dosegat normo s tem da po cesti pobirajo "drobtine", tam kje je pa treba dat jajca na rizik, pa raj? rep med noge, ne re?em so tudi izjeme, govorim pa iz lastnih izku?enj.
Bili smo v lokalu skoraj sredi Ljubljane, pa uletijo 3 pretepa?i na mene, ki imajo zunaj ?e 4 kolege, pa ?e redar me vr?e iz lokala (ker smo ugotovili da se jih je malo bal), pa pride policija in se niso upali iz svojega prelepega vozila - kible po doma?e, da bi prepre?ili "streljanje enajstmetrovk", kar se je takrat z mano dogajalo, no in kon?al sem lepo polomljen, polcaji pa so se izkazal kot prave pichke, brez da bi pri tem uporabljal ta izraz za nasprotni spol, ker se mi zdi precej ?aljiv!
Grega, kokr te poznam, mislim da se ti ?e itak bolj spla?a mal mo?nej?i motor kupit, ne bo ti ?al, pa ?e obenem (dostikrat) to pomeni ve? opreme, tolk bol?e!
Glede cen avtov pa je vedno tako, ko ga kupuje? se ti zdijo ful drage, ko prodaja?, pa kao da ta fakin pleh nima nobene cene, podobno je tista fora z dol?ino minute, ki je odvisna od tega, na keri strani wcja si, ?e ?aka? zunaj je kar doooolga!
Kolk konjev pa ima takale 97 l. GTjka! Zna bit kar ok!
Evo super, v?eraj zve?er okol 19.30 v Lj, se pelje mimo mene v obratni smeri polcajski veliki voz, pa? nisem mu kej dost pozornosti posve?al in se peljem dalje ?e par sto metrov, medtem so o?itno obrnli in ?li za mano, pol pa ?im nekje parkiram vklopjo lu?i in hop Cefizelj, pa te mamo ....
Res je da nisem bil privezan, je pa bilo vo?nje vsega skupaj med 500 m in 1 km od enga lokala do tam ko sem dostavil kolegico, tko da se mi je neumno zdelo ... zdej pa ne vem al je loh polcaj ?e ko se je nasprot pelju opazu da nimam pasu, ker bla je precej megla pa ?ipe mal zarosene imel sem ?rno bundo in pas je tut ?rne barve, tko da ne vem kdo se zdej tle heca al je pa jasnovidec, pol pa ko je pri?el do avta, sem se pa naredu kot da sem si pas glih odpel, skratka jeeba ?iva.
Kazen pa je itak kar po?tena oz. polcaj kot "dobra du?a", mi pribije eno v stilu, jah sej ?e takoj pla?a? je samo 10000, sem si mislu, kaj ?e bi nekdo teb pla?o zmanj?u za samo 10000 SIT in to takoj, me zanima kolk bi od veselja skaku do najvi?jih dreves???
Zdej pa mi prosim na?tejte ?im ve? (realnih in izvedljivih) predlogov, da se izmaknem kazni, ker enkrat sem to ?e posku?al; pripeljal sem ?ez Drenov gri? ?ez 70 namest 50 kmh, pa kazen 15000 (stari dobri zakon ?e - enih 5 let nazaj), oz. polovi?ka ali pa klic v sili 7500 , pol pa jaz pameten; ma ne pla?am nikol, iz principa, pa se prito?im, enkrat in ?e drugi? potem, tko da na koncu sem moral pla?at ?e popre?nino in celotno kazen kar se mi zdi da je bilo pol 25000, tko da sem res naredil posel, ?e ve?jega pa bi uspel nardit, ?e ne bi (dobro) spravil pla?ane polo?nice, ker ?ez dobro leto so mi iz dav?ne poslali, da nisem pla?al in da mi bodo trgali s teko?ega ra?una ta znesek, sem jim ?el pol te?it, pa jih poslal v rodilne organe in so se pol opravi?eval na dolgo in ?iroko, ?eprav so pa tut smrdljivi gnoji, da bi radi ?e enkrat ?loveka ocurili, ?e se le da ...
Mogo?e bi mi celo kolega policaj dal kak?en konstruktiven predlog, kje so kake luknje v zakonu, ali pa kak?en drug obvlada?!
P.S. ?e se vam zdi, da bi bila tema primernej?a za klubski koti?ek, pol povejte, no upam, da bomo zadevo nekak re?li, ker pa raj? dam ta denar za ma?o za starga fotra, kokr pa krofo?erom , al pa celo ?e ga v kanal vr?em, sem bol? naredu!
Blokada ?e najbol poje v denarnici, drga? pa zdej itak zarad 007 mal po?asnej vozim, ker se mora ?e ulaufat, pa tut ?im ni?ja poraba je dobrodo?la, tko da blokada, kaj je ?e to???
Moram pohvalit Siriusa, ki mi je ?e v petek poslal D?ems bonda zastonj in brez po?tnine, pa sem ga takoj nalil v motor in bom nekje v roku enega meseca dal verodostojne podatke, al je olje nehal se hecat, al se je nehalo delno, al pa sva ?e naprej z oljem stara znanca!
?koda je samo to, ker ne delam tolk kilometrov zadne ?ase (hvalabogu), da ?e ne bom mogel ?isto takoj povedat kaj se mu dogaja v trebuhu staremu stroju! :mi pijemoo:
Mogo?e so nove res tolk razlike, samo ko pa sem jih pomeril in so bile 65ke ?e kar znucane, 60ke pa skori nove je samo ?e cca 0.5 cm razlike, to pa ni ni?.
Drga? pa tele 65ke so imele res samo kak?ne lagune in pa spomnem se carine 3 ko jo je imel kolega, drga? pa so ble polj poredke kokr ne!
Ko smo ?e glih pri temi nesposobnih ?oferjev, moram omenit mojga biv?ega sodelavca, sicer ne vozi mazde, ampak fordilaka! Upam, da ne bo kdaj bral tega posta, ?e pa, je pa itak res!
Njegovo parkiranje zgleda kot da se pelje po tra?nicah, kar pomen, da ima volan skoz v isti poziciji, pa gre nazaj da bo popravu, ker kao v prvo ni uspel zvozit, pol pa gre naprej in ful na silo in z veliko gasa in v drugo mu pol kokr rata, to kar v prvo ni, ?eprav je bil volan v istem polo?aju cel ?as, samo se je premaknu 5 m nazaj in spet naprej po tra?nicah, pol jasno na vsake tolko je Fiesta malo kr??ena, ?e pa bo kdo kdaj rabil kupon, se mogo?e lahko glih on ?rtvuje, ker se mu ne bo dost poznalo 1 ve? ali manj!
Je pa zanimiva tut ta situacija, ko gre on iz svoje gara?e, po sloviti rampi (za izstreljevanje raket) , ima avto 75 KM in je rekel da mu je ?e zdaj ?al da ni vzel 100 KM mo?nega ko je kupoval, ker da za na cesto je 75 KM ?ist dovolj, samo ven z gara?e pa bolj tako-tako, da ko nabije poln gas, da komaj klanec spelje (to morate vidt kako se gume vrtijo v prazno, ?e posebej ko je malo de?ja) in da bi mu takrat zelo prov pr?lo malo ve? konjev! :ne vem:
In pol jaz se z njim tko ful strinjam in sem mu predlagal da pol bi blo pa ?e bol?, da bi imel 115 KM, bi pa lahko pristal ?e kar pri sosedu na drugi strani ceste v dnevni sobi, ki jo ima v 2. ?tuku! To bi bla vsekakor lahko rubrika: Saj ni res, pa je!
Telli novej?i avti so zgleda nekateri res pravi nateeeg oz. kot bi rekli prodajalci "potro?na roba", ki pa ni glih pocen. Sej podobno se dogaja tut pri kaki beli tehniki ali Tvjih, v?asih so razne gorenje ma?ince delale 20 let in ve? brez panike, dons pa ma? kak?en tv za pol milijona, pa krepne ekran (jasno kmalu po izteku garancijskega roka) in gre? lahko novega kupit, pa so vsi zadovoljni, no kupec pa? ne ...
Najprej je bilo re?eno da naj bi v Crveni zastavi ?tepal punti?e prve generacije, no mogo?e so se zdej ?e mal posodobili v razmi?ljanju!
Kar se pa kvalitete ti?e v primerjavi z original puntoti, pa mo?no dvomim, da bo jugo scena bol zihr, ker dostkat je blo tko da kar so se yugosi dotakln, je blo bl tako tako ... Spomnem se ko je fotr kupil leta 1988 novga golfa iz Tasa, pa je bla zadeva stara manj kot 1 tedn in se mu je staknila zajla za gas in je obstal na cesti! Tle je zihr bila ?lamparija na delu oz. loh bi se reklo: ?ta ju?nije, to tu?nije - bl ju?no, bl ?alostno v prevodu!
Glede na te golfe, mi pol sploh ni ?udno, da so vedno vsi hoteli rabljene kupovat original nem?ke in da so imel tut neki vi?jo ceno, ker so bli baje bolj kvalitetno tut lakirani med drugim itd.
Zanima me, kak?na naj bi bila razlika med zgoraj na?tetima dimenzijama gume, verjetno ni kak?ne bistvene, razen da ?e ima? original 185/60 in montira? 185/65, ti potem ?tevec malo manj ka?e kot prej!
Razmi?ljal sem tudi, da ?e primerja? npr. dokaj izrabljeno gumo 65 in pa novo 60, sta najbr? ?e skoraj istih dimenzij, al se motim?!
Teli maherji v Kragujevcu so bli o?itno kar za hece, malo manj sme?no pa je blo njihovim strankam, ?e niso bili preve? nagnjeni k sado mazo sceni!
Na isto temo 101ke, mi je mehanik razlo?il kako je bilo pri njemu, avto nov, pa se ?ipe ne da odpret, pa isto razdre tapeto dol, spodaj pa listek: "kad je slaba plata, nema automata!" precej podobno, ampak baje ?al vseeno resni?no!
Verjetno pa vsi poznamo zgodbice o izdelkih Crvene zastave, da je bil verjetno edini na?in, da nisi imel mobilnega bazena v avtu , je bil, da v primeru padavin sploh nisi zapustil gara?e!
Motorji naj niti ne bi bili tako slabi, sej so bli ?e dobro preverjeni in italijanske kopije, samo ?lamparije je blo pa tolko, da jim niti bog nebi mogel pomagat. Ampak spet pride v po?tev rek: "koliko para - toliko muzike", tle je blo obojga bl mal, pa spet ne tolk mal dnarja, da bi si ?lovek zaslu?il pogrebno muziko! :ne vem:
Me pa zanima, katerih avtov se vam zdi, da je najve? "pikiranih" ob cestah zaradi defektov?
?e za?nemo debatirat o bencinu, pol loh dodam ?e 2 "neplanirana" postanka ob cesti z mojim starim rde?eko?cem, to je pa tako, ko se ?ofer preve? zana?a na kantico v kufru (5 litrov), pol pa jo je treba na koncu koncev tut uporabit, zgleda smo ljudje (nekateri) tak?ni da se zana?amo in z ne?im odla?amo do zadnjega!
Glede potovalnih ra?unalnikov, pa se je bol? kar zanest na lastno matematiko, glih enkat ko smo bili na Brn..... (bili so prisotni tudi kolegi s foruma), pa enemu tipu Astra Gsijka kar crkne, pri?ge, pa spet crkne, pa skoz isto in vsi pametni pa motor gledajo (itak so bli tut komentarji: prodaj opla in si kup avto, pa malo lima malo ?ice, evoti opelice, itd.), pa re?em ?oferju naj pogleda bencin, in itak gre gledat samo ra?unalnik in ima ?e 13 litrov al neki tacga noter in pa? bencina je zihr dost, pol pa ko so "lokalni maherji" ?e vse ?ive mo?ne defekte na?tel in analiziral, jaz le privle?em mojo omenjeno kantico iz prtla?nika, nalijemo notr, pa se Astra ?e pelje! ?e pa bi se zana?ali samo na fakin ra?unalnik, bi pa loh ?la zadeva na servis, pa bi mu ene par delov po zamenjal, pa ?e vedno ne bi delal, za vo?njo se pa? rabi gorivo, pa kakr?nokoli ?e! :ne vem:
Glede jugotov, ki jim lahko re?emo tuta "juha" (rok trajanja je podoben - ko je ?e na kro?niku seveda), pa sem enkrat vozilo od kolegice koral 45, pa ful se mi je mudilo in blo je zlo mraz, pa jasno ma?inca je imela ?e ro?ni zaug in ko mi je kolegica stvar zalaufala, pol se nisem ve? kej dost zavgu posve?al (celo moj golf je takrat ?e imel avtomatskega - 1988 letnik), pol pa se peljem par km, najprej cuka, potem crkne, jasno sredi najve?je gu?ve v enmu klancu, pa jo kli?em in napizdim "kva mi je ta jetra poturila?" in ?ez ?as pride ona, potisne notr zavg ro?ko in en cajta je trajal da je v?gal, pol pa sem biv jaz ?rna ovca: "ja to bi pa loh ?e vedu!"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pred cca. enim letom - feb 2005, sem malo gledal 323 F BA, GT seveda, no in sta bili dve na avto.netu, obe rde?i, obe letnik 98, pa ena je imela ceno 890, druga pa 1.600 pre?ernov, pa sem hotu it to za 890 testirat, pa je bila prodana isti dan ko sem videl oglas, aja pa imela je ful op?n! Drga? pa sta imeli obe cca. 90000 km, oz. ena 88000 ?e se prov spomnem, druga pa neki mal ?ez 90, a je kdo s foruma kupu tole za 890, oz. prpravleni so jo bli dat za 800, je blo pa jasno re?eno da je avto iz italije prpelan tik pred tem! :ne vem:
Dobrodo?li na forumu!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani