Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Meni tej računi servisov in popravil, ko ti nekdo z njimi maha pod nos, ne pomenijo prav ničesar. Ko kupiš avto iz druge roke imaš lahko srečo in gre brez problemov in računov  še 300000 kilometrov, lahko pa imaš 32 račnov in ti zariba mašina že po enem letu. Tako, da tej računi so kr neki. 🤗

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Sej ni fora na kateri strani je kdo... štos je v tem, da nimamo ljudje nerealnih predstav, kaj je in kaj ni garancija. Janez po tvoji logiki bi torej zgledalo takole. Imaš avto s 6 letno garancijo, nakar se pokvari ogledalo po 5 letih uporabe. Dajo ti drugega in ta bi moral torej imeti spet 6 let garancije in ko bi tudi ta crknil po 10 letih bi torej morali spet menjat za naslednjih 6 let... itd itd, da skrajšam.

Ne vem sam men se zdi tole čist logično in vedno je bilo tako, da menjan rezervni del ima garancijo natanko toliko kot je garancija avta in to je do dopolnjenega 6 leta, ker v vsakem nasprotnem primeru bi se našli stručkoti, ki bi recimo to izkoriščali in bi lahko leta in leta imeli nov izdelek saj bi ga "pokvarili " vedno pred iztekom garancije.

To bi bila varianta kot orodje v obiju. Ko je konec garancije ga prineseš nazaj in dobiš novega z novo garancijo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je MazdaBoy napisal:

@Alex ena zate, pa še rdeča 🙂 TOP 👍 Lahka zamenjaš cx-30, boš mel dve 6-ke 😉 

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 G194 AT Revoluton-FULL LED-RADAR-LINE ASSIST, letnik:2021,26960 EUR :: www.Avto.net ::

Kolikokrat sem že napisal, da ta zastarel in požrešen motor ni zame? 

Ko bom čez kaki dve leti menjaval 6-ko,bo najverjetneje to  nekaj, kar ni japonskega, ima turbini in 258 konjičkov. 

pred 2 urama je MazdaBoy napisal:

@Alex 🙂 👍 😉 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Ni v DSK, ti pa lahko pooblaščen servis dostopa do teh podatkov (in ti jih naj ne bi smel dat).

Jaz še nisem srečal mazde na AC, ki bi me prehitela, tako da očitno imam res unikatni model, največ pije, najbolj vleče,... :lol:

Mislim, da sem enkrat šel mimo tebe. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je MazdaBoy napisal:

Drago kr ☺️

A kvalitetno. V bistvu en par originalnih  "preživi" dva para kitajskih Bosch. Da o kvaliteti brisanja šipe  niti ne govorimo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 minutami je skritikrt napisal:

Kot prvo-ti mešaš hruške in Jabolka-primerjaš turbodiesel-a z bencinarjem,kateri turba zaradi vzdržljivosti,zanesljivosti in odzivnosti namenoma nima!...pa smo že o tem-dejstvo je tudi,da če bi primerjal enake kubature in oba z ali brez turba...se diesel lahko samo skrije.

Pa argumentiraj trditev "zastareli 2,5 motor"...prosim bodi specifičen!...ker glede na tvoje mnenje morajo biti pri Mazdi prav neumni,da v svetovnem merilu vedno bolj uporabljajo ravno 2,5L motor...še bolj pa v kombiniranih hibridnih pogonih.

Sedaj gledamo fuzbal. 😊 O teh temah smo par let nazaj že debatirali. Ni cajta zopet vsega ponavljat.😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je skritikrt napisal:

...pol pa svizec zavije čokolado...😁

Drugače pa-se še nikogar nisem ustrašil-se lahko zmeniva...magari na Vrhniškem klancu-ni problem...samo ne vem če si boš upal....,da ti ne bo pokvarilo porabe🤔

He, He, mešaš hruške in jabolka 😉

Cx30 pije malo in gre bolje kot 2,5 motor, dizel pa gre bolje v klance kot zastareli 2,5 motor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 11 minutami je skritikrt napisal:

Nič ne rabim prepričevati...glej video zgoraj-6,4 je 6,4!....in 7,5 je 1,1L več🧐😂🤣

Ti kar bodi najhitrejši....in hkrati najmanjšo porabo tudi imaš...pol pa svizec...

Glej...,ko bova enkrat "vštric"...ti z tvojim diesel-om,jaz z bencinarjem,pa bova videla...do sedaj se že z mojo staro "škrpeto"-1,6tiVCT C-Maxom nisem nikogar ustrašil😋

In do "srečanja" seveda lahko pišeš kar hočeš.

Dejstva so dejstva. To smo na tem forumu že zdavnaj razčistili.

Dokler so ravnine, no ja, takrat benzinarji lahko parirajo dizlom, ko pa pride kaj dolg klanec, pa še da moraš zmanjšati sredi klanca  in nato pospešiti, pa-pa benzinar. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

@Alex...odvisno kaj je zate ula la...meni je 2-3€ več za 100km uživanja v vožnji,kjer ga res zelo "pokam" zelo nizka cena.

Prosim vzdržuj se posploševanja,ker to tvoje komentarje postavlja v subjektivno luč...ne moreš trditi,da je avto oz. motor požrešen,le za to,če je pri meni takšna poraba.

Je sin mojo mazdo peljal res "živalsko" in je porabila nekaj čez 13L...a jaz kot športni voznik je najbrž nikoli ne bom tako vozil (ker me zraven sedeča žena takoj "zadavi"🙄😂🤣)...

Ali pa...daj mi "v roke" tvojo CX-30,in lahko ti obljubim,da se boš zeloooo dolgo trudil spet popraviti povprečno-skupno porabo oz. ti dokažem,da pije orng več kot 10L

Če ne razumeš nemščine-od 55:46 naprej grafi in razpredelnice analize..

Pri suhem vremenu,10°C 1h44min vožnje,povprečna hitrost 43,75km/h,

Tip je imel porabo na:

vzponu-12,8L

po hribu-6,1L

padec-0,6L

izvenmestna relacija-5,1L

avtocesta-6,4L

mestna (večinoma 30-cona)-7L

Skupna-6,4L/100km

Še malo. In me boš prepričal, da poje manj kot moja 6-ka. 😊

Pri moji dizelci je pozimi poraba 7,5.😊

Pa bi bilo zanimivo, kako bi izgledala ta tvoja "hitra" vožnja v vrhniški klanec. 😊

Boss lahko potrdi, da smo lahko z našimi dizli med najhitrejšimi..kar pa nikakor ne velja za benzinarje. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je skritikrt napisal:

Evo-pomagam😉

Za marsikoga zelo zanimivo....ima pa že "izklop valjev".

2,5L bencinarja se očitno da voziti zelo varčno...kdo bo pa bral moje rezultate naj pa seveda upošteva,da jaz nisem tak tip voznika,torej za "šparavčke" nisem reprezentativen....zmeraj vozim najmanj po omejitvah ali vsaj malenkost več...pod omejitvijo le če moram (da se sprednjemu ne zaletim v "rit"😂🤣)...redko zvezno pospešujem-pri npr. vključevanju na avtocesto preklopim v Sport-modus in do daske....torej,pri meni ne boš doživel "cincanja"....izjema je seveda približevanje oviri,rdeči ipd.,kar je pa seveda logično-ne bom tiščal,če vem,da bom po tem moral za to bolj zavirati.

Po mojem mnenju...če bi se namensko potrudil izpeljati čim varčnejšo vožnjo,bi ga JAZ komot lahko spravil na 8L ali manj...a mi :zoom-zoom:-užitek ne pusti😁.

L.P.

Zanimivo. Če sem prav razumel, z varčno vožnjo imate z tem motorjem okoli 8 l/100  ali kak deci manj, z normalno vožnjo po omejitvah  ali malo bolj divjo vožnjo  pa ula la. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Jaz ne morem več pisat... se sam še smejim. Ampak neki je res, tale forum je res za sproščanje stresa - toliko smeha, k je kle gor... respect. :bravo:

Tudi jaz. Nekatere teme so še posebej zabavne.. ko se  govori o porabi benzinarjev in nosovi kar rastejo... in rastejo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sem pa včeraj  prvič preizkusil nove  hankook zimske gume v snegu in brozgi. Res, najboljše gume do sedaj. In to resno pišem. Še posebno so dobre na mokri cesti. Tako, da bodo zamenjale drugo lzimo zelo povprečne, če ne že celo zelo slabe wredstein na 6-ki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pravkar je Boss napisal:

To je res, tko da ne preveč Alexa upoštevat... on je rocker.:hudicek:

Vsak svojega konja hvali. 🤗 Ta pregovor je še  posebno tu na forumu prisoten. No, nekateri smo tudi objektivni. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 53 minutami je Janez007 napisal:

Kaj pa pravi umetna inteligenca? :) 

image.png

image.png

image.png

https://beta.openai.com/playground

V bistvu je ta umetna inteligenca svetovala približno tako, kot mi tu na forumu. Edino tega ni omenila, da naj se izogibajo kupci požrešnega benzinske ga 2,5 motorja, če nočejo, da, se jim stanjša denarnica zaradi prepogostih obiskov benzinski črpalk. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Nove so,3mesece stare, ravno prav starane....:danzoman:

V bistvu niso niti leto dni starane. To ne bo v redu dolgoročno.😅

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Število prodanih Mazd po modelih
Napisano
pred 2 minutama je NevLado napisal:

Tema pogovora je bila primerjava dveh različnih paketov opreme v CX-30/6 kjer je Bini razlagal, da ima CX-30 več opreme z dotičnim paketom.

O samih motorjih nismo delali nobenih striktih primerjav, je pa bila utemeljitev iz moje strani - zakaj jaz mislim, da je 2.5 motor NI zastarel, za kar si ga označil. In seveda, X186 pije manj. Ampak stroškovno gledano zaradi večih komponent v X186 motorju, ko potegneš črto z G194 ni razlike :) 

Ampak ta debata perfektno odraža stanje tega foruma. Imamo neka črno bela dejstva, folk pa nikome ništa... po svoje :lol:

Ok... glede motorjev smo razčistili. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 45 minutami je Jest napisal:

SkyActive X je kot kaze boljsa izbira pri manjsih in lazjih modelih... zato pa je na voljo samo v trojkah in CX-30 ... 

V Cx5 tlačijo stare motorje, ker itak vse sproti prodajo. Ne bodo si delali stroškov z predelavo za vgradnjo novih varčnih, zmogljivih x motorjev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Tole ni najboljša primerjava, ker primerjaš 150kg težjega CX-5 z avtomatskim menjalnikom proti CX-30 z ročnim. 150kg več teže pri enaki moči pomeni cca 0,8s slabši rezultat pri pospeških do 100kmh. Ker gre pa še za različna menjalnika je verjetno ročni šel do 100kmh v drugi, avtomatika je pa šla že v tretjo pa je še kaka desetinka ali dve izgubljena.

Seveda dodatna teža, avtomatika dvigujeta porabo ampak zanimivo, da pri podatkih s strani uporabnikov ni tolk razlike kot pri WLTP merjenjih. V povprečju 1,2 litra višjo, če se izbere avtomatski menjalnik tudi za CX-30 pa seveda še razlika v teži, ki spet daje razliko nekaj deci. Seveda je razlika, to noben ne zanika, ampak vseeno ni tako grozno da bi bilo dva litra višja poraba z 2.5 motorjem. Realno verjetno tam nekje malo pod enim litrom.

Tukaj na forumu je govora in primerjava točno o mazdi 6 2,5 in o cx 5 2,5 vse avtomatski menjalnik. Hotel sem samo, da vidijo to, kar stalno govorim. Da je moderen x motor superioren nad 2,5 na vseh področjih pri  vseh meritvah. Da ne govorimo o porabi. Se pravi, da imaš 2,5 litrski motor  z dvema do tremi litri višjo porabo pri enakih hitrostih, kot pri x 186 motorju. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je Slivka napisal:

Izbiramo nov avto pa gledamo tudi CX-30. Baje je to najboljši in najbolj opremljen avto v naši galaksiji in bližnji okolici. Pa me zanima, če ima v serijski opremi tudi vibrator na desnem sedežu ali je to dodatna oprema?

Pa ni vrag, da ga rabiš? 🤗 Se ni glih za hvalit s tem. 😉

pred 13 urami je Alex napisal:

A bo ta primerjava boljša? Poglejte predvsem porabo. 😉 In vse ostale parametre. 

https://www.automobile-catalog.com/auta_cmp2.php#gsc.tab=0

Kako zdaj, NevLado, a ne boš nič pokomentiral performanse tvojega tako opevanega 2,5 motorja? O neki  superiornosti nad x186 motorjem... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 11 minutami je Visionsi napisal:

Ja pri njej je samo vozniski nastavljiv pa se to v manj smereh, recimo nima dodatnega nagiba samo sedalnega dela sedeza.

Potem opazil sem tudi, da je pri moji CX 5 2021, boljsi Head up kot pri CX30, je vecji, slika je ostrejsa, pa pri meni dela veliko hitreje MZD connect 2, pa jaz imam 10 pa nekaj palcni displaj, CX 30 pa 8 in nekaj.

In v CX se pocutin kot da sem zaprt v bunkerju z majhnimi stekli, CX je tukaj veliko bolj zracen, tudi sedezi so sirsi in vecji...

Oba avta sta z avtomatikom in ja 194G sploh ne obstaja z rocnim. Graf si dal za star 192 G motor, nov je izboljsan.

A bo ta primerjava boljša? Poglejte predvsem porabo. 😉 In vse ostale parametre. 

https://www.automobile-catalog.com/auta_cmp2.php#gsc.tab=0

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.