Raje vzemi drugi FL šestico, mislim da je nekje konec 2016 če se ne motim ...ta bela iz linka se ravno ne vidi, al je že al ni. Vidi se simpl po volanu..
Waze je... Oh.. Se ga nisem mogu navadit, plus ful čudne in nelogično rute je kazal s Cerkelj v Kranj že. Tako da drugje kjer pa res ne poznam terena sploh nisem upal probat
Sam to je dejansko že kar nekaj časa, mislim da naj bi z Android 10 bil AA že serijsko integriran. Ker sem že lansko zimo ženin telefon bp povezal z AA, brez kakršnega koli custom nameščanja. Na mojem takratnem telefonu, sem pa moral seveda ročno snemat apk-je z neta in namestit.
Me pa zanima kaj bodo ponudili (če sploh kaj) v zvezi z wireless AA.
Postam iz tujega foruma, kjer teče debata o primerih, ko avto prehitro oz prepogosto dela regeneracijo, pa za to ni nekega posebnega razloga.
This is a pretty interesting discussion and I would like to leave my findings.
I work at a Mazda dealership mainly as a diagnostic tech. We had many trouble with one Skyactiv D 2.2. The car had 40k km on the odo. The vehicle is doing regens every ~50KM. It had the latest PCM calibration done, injectors tested out to be okay, differential pressure sensor also okay. Everything has been double checked. All PCM parameters have been reset, injection quantitiy learning done, but no avail.
It seems that whatever is done to this vehicle it does clog the dpf up fast, and in 5500-6000km we get the oil level diluted almost to the X mark.
What I have found out is that they usually do pretty frequent regens, about 200-250KMs, where as some BMW with N57 will do them as much as 750-800km.
Also, we don't get any support for this from Mazda, the main thing they always talk about is short trips, which other cars with DPFs will do just fine without any problems.
It seems that these Denso ECUs don't really have the best strategies for doing active regens, even since the old RF and R2 engines oil dilution is a problem, whereas I don't really remember anyone having oil dilution problems with other vehicle brands.
We also have a couple of vehicles with revised SH engines (without IDEVA, increased compression ratio and revised 4pin injectors) doing regens from 240 to 400km, but still diluting the oil to the X mark in as little as 6000km. A PCM calibration is said to be released for this fixing this problem, but I doubt they will fix it.
I have one possible theory. We found 2.2 Skyactiv Ds as little as 50000km to experience P0401 insuf. flow faults. This always results in the intake manifold being clogged in such a way that I have never seen before in even big mileage diesels. My finding here is that these engine management systems hugely rely on EGR to reduce NOx, because Skyactiv was developed not to have any aftertreatment systems (AdBlue) but still conform to Euro 6 emissions. In this way utilizing the EGR too much, soot is created clogging up the DPF very fast, requiring frequent regens.
The new revised 2.2 SH with AdBlue should have fixed this problem, that is why I have seen them with 400KM regens.
And for the end: clean diesel is a big lie, all of this crap is just "bodged" to conform to emissions but longevity is not looked for. Besides why would you have a D when you have a masterpiece like the Skyactiv G and X?
Sama turbina kot taka načeloma ni tok kritičen del. Sploh če je motor nekako uravnotežen, da ni predimenzioniran recimo. S pravo vožnjo, z občutkom mora tudi turbina prit krepko preko 200 tisoč. Tako da , za nas to ni težava. Seveda je pa vedno lahko kje gnilo jajce..Ampak osebno, doprinos turbine odtehta tisti občutek, da se pač lahko pokvari. Seveda pa je pri dizlu takih komponent še kar nekaj, tukaj pa je potem že malo za na tehtnico dat
8 hours ago, Jest said:
Glede porabe ... Prej sem imel na sestki D175 AT in porabo v petih letih slabih 7,5l/100 km, sedaj imam v CX-5 G194 AT AWD in je poraba po skoraj treh letih na okoli 8,5l/100 km ... Pri podobnem rezimu in nacinu voznje... Zadnje mesece se je malo dvignila, ker imam res vec ali manj samo razmeroma kratke voznje (korona pa to... )....
Vidim, da imam jaz potem še dobro porabo. Do sedaj v letu in pol recimo, 7.7l, s tem da 0.3 litra doda powerbox, plus da kar nekaj kilometrov zadaj naredim še s počitniško prikolico 🙂
No tukaj si lepo napisal kako majhna je razlika v porabi, vkljucujoc dejstvo da po nekaterih testih CX5 2.5 porabi za 0,8l vec goriva kot M6 2.5l, pridemo do zakljucka, da v kolikor bi @Jestkupil m6 2,5l namesto cx5, bi ime porabo na nivoju dizla.
Torej, kot jaz ze skos trdim, ta 2,5l motor je extremno varcen in skoraj ni razlike med D175 in G194.
Ja, na spritmonitorju je 1.2L razlike v prid D175. Ok, to res ni veliko ja. Ampak itak, nekje so seveda meje, nazvdol, ne more it v nedogled navzdol.
Težko je to primerjat, recimo če bi jaz vzel g192 bi bila razlika precej večja, ker šlepam zadaj prikolico recimo...je pa tudi res, da občutek pri D175 ali pri G192 je sicer subjektiven, ampak močno v prid dizla pač. Sploh če dodaš dizlu še kak čip, potem je razlika ko noč pa dan.
Je pa ta 2.5 motor sicer luštna zadevca, jaz bi ga mel s turbino 🙂
Jah, AT dizl poraba tudi ni 5l tko da ... Morš vedet, da Mazdin AT je kar se tiče goriva zelo požrešen. Recimo da se odkupi z manj težavami na dolgi rok, ampak sicer je pa to kar šibka točka sistem, če gledaš s stališča porabe.
Enourni pregled bi lahko s prstom pokazal na kaj sumljivega, res pa da ne moreš vedet v kakem stanju je drobovje ipd..Ampak ok, če so že kilometri nekako realni, pol načeloma ne bi smelo bit nekih hudih težav.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Raje vzemi drugi FL šestico, mislim da je nekje konec 2016 če se ne motim ...ta bela iz linka se ravno ne vidi, al je že al ni. Vidi se simpl po volanu..
Povezava za deljenje
Deli na druge strani