Pa ne da sem tud teb na ?ulj stopil pa se tako vedno pohvali? kolk ti RS malo porabi glede na to kak dirkalnik je.
Sej vem, da sem marsikoga zdele razjezil - se opravi?ujem ne bom ve?, ?eprav moja prva pripomba je bila mi?ljena ?isto tako mimogrede, da je nakup v redu, ?e te ne moti poraba - si nisem mislil, da zna taka pripomba tolk jeze povzro?it... pobje ?e enkrat pardon ni blo nala??.
Zato ker z to porabo ?e prav najeda?. Jaz sem pri Cliu pri?akoval ve?jo porabo in po dveh letih se mi ?e vedno zdi sme?no ko mi pi?e naprimer 8,4. Ti pa zdaj pri avtu z 200hp omenja?, da se mora? sprijazniti z visoko porabo. Ja bej? no, mister obvious? Kdor kupuje to, se je ?e pred nakupom sprijaznil s porabo. ?e ne je ?e v ?tartu zgre?il in naj kupi Mazdo 6 dizel. Naprimer.
Skoraj je ni RX8 na avto.net, da ne bi imela omenjeno, da je zamenjan motor. To je tako kot pri normalnih avto "nove zavore, opravljen veliki servis". Je pa lepa, ?rna bi ?e Labiju pasala.
Grega gume so zimske, originalnih felten ni ker naj bi jih ?e prvi lastnik v Nem?iji prodal. Ostalo pa ja, obvezno na servi, vse preveriti v Mazdini elektronski servisni knjigi al kaj je.
Jo?a, pomoje je dec za 1,8 hotel napisati, da ima 114 konjev, potem pa avto.net ?e prera?una iz kW v konje in pride taka hecna cifra.
Heh saj tudi ra?unov ne dobi? za dele. Ve? koliko neobdav?enega denarja se tule obrne? Ampak ajde to mu ne zamerim, znajde se, bolj je problem odnos in nategovanje.
Men je ?uden ker izgleda OK in ne vem zakaj je gor. Je pa tip itak hecn. kak?no stvar baje dobi? sme?no poceni v primerjavi z originalom, kak?en del je pa kot bi bil iz zlata. Pa nasploh ti po telefonu re?e za vse, da ima, ko pride? tja se pa dogaja, da ne ve o ?em govori?. Saj razumem, da ima ogromno stvari ampak naj potem ne nateguje folka, ki potem pridejo iz drugega konca Slovenije za brezveze. Pa, ?e proda zjeban del tudi ne prizna. Jaz imam sicer OK izku?nje z zavornimi ?eljustmi.
Za tak denar (17k) verjetno ?e nove M3 neb dobil. Ve?ina nas verjetno razmi?lja tako. ?e bi imel 30 k bi gledal v smeri E220CDI ali 525D, seveda, ?e bi si lahko dodatno privo??il 500? na mesec za vo?njo, registracijo in servise, poleg nakupne cene. Potem se pa spra?ujemo odkod avto industrija tako cveti, pa nas imajo vse v jarmih.
Seveda je prodaja rabljenga prej kot v 5 letih po vsej verjetnosti pu?iona. Itak pa se ne da s tem slu?it, gre bolj za borbo za ?im manj izgube. .....
Ne resno, baje BMW tudi ni tako drag za vzdr?evanje. Vsaj dokler seveda ne gre kaka turbina, Bosch pumpa itd.. Kolega je imel mislim, da ravno 525d (ali pa 530d, nisem ziher) in ko je ?la bosch pumpa jo je kar fajn preklel. Do takrat pa ni bilo kakih hudih stro?kov. Nasploh je BMW dosti cenej?i za vzdr?evanje kot ljudje mislijo. Avtomobilska industrija itak vrti svet. Nafta je osnovna surovina, ki se jo potrebuje, potem je heavy metal industrija, zdaj po?asi cveti tudi ?tromarija (super drage baterije za hibride), gumarska industrija, barve in laki... Pomoje lahko brez greha re?em, da poleg voja?ke industrije in zdravil to eden izmed poslov od katerega ?ivi ogromen procent zemljanov ali pa imajo vsaj kaj povezave s tem (porabniki nafte). Sicer Gustav si pa lepo napisal.
Sam imam sre?o, da imam tak tip avta, da ob pravem vzdr?evanju izgubi zelo malo na ceni. Oziroma po dveh letih (in ja, sicer ob vlo?enem denarju za inox avspuh, zimskih in letnih gumah) nisem izgubil jurja. Ampak kot sem napisal, sem v lasten avto (tudi zaradi veselja) pripravljen kaj vlo?iti. Dokler si lahko privo??im take bedarije si jih pa? lahko
zavarujem ga osnovno in dam 300e za zavarovanje in se ne sekiram ?e ga kdo butne al pa ne ker me cenej pride da prvle?em dele od kakega sesutga kkr da pla?ujem zavarovanje
ve? kaj je ?e lepo? ?e tak avto crkne ve? da je popravilo ve? kot je nov in si sam kupi? drugega.
Vi kupujte nove avte s polno opremo... bom js ?ez 15let pri?u kupit za ?uka pa pol tk ko sm tega X6 z ogrevanimi usnjenimi sede?i.
A ve?, da tudi jaz razmi?ljam, da bi za nekaj ?asa nabavil kaj tak?nega, dajal ostanek denarja v primerjavi z RSom (po mo?nosti manj porabe ?eprav tudi 8l ni veliko, pol manj?e zavarovanje, ?e kupim kak?na "jajca" za katere mi je vseeno, ?e imajo zavarovana stekla ker jih dobi? na vsakem odpadu) na kup pa potem spet kaj konkretnega. Je pa res, da je to posledica prihajajo?e zime in ?elje po awd, po mo?nosti Symmetrical All-Wheel Drive.
Labi nisi debil. ?e ti znese in glede na tvoje prevo?ene kilometre je pa? potreba po novem avtomobilu z garancijo ve? kot upravi?ena. Ti itak v ?asu garancije nabere? ogromno kilometrov in, ?e ti kaj gre bo? ?e dobil drug avto, z malo sre?e gotovo tudi v tujini ali kje na balkanu. Dosti Slovencev pa kupi nov avto samo zaradi sosedov pa, ?e potem ?ivijo ob kruhu in vodi. To je kar en tak zanimiv stereotip, ki pa? velja pri nas.
Boss hecno mi je samo to, da pi?e? kot, da bo vsak rabljen avto imel te?ave. Glej, ?e nekdo kupi 2 leti staro Mazdo 6 z realnimi kilometri (pa, da niso v ?tartu na 150.000 km) mislim, da se bo isto fural brez te?av kot ti lep ?as. In kon?na ra?unica bo v prid rabljenemu. Ne trdim pa, da je nakup novega neumnost iz tega stali??a, da si zihera?. Ampak tudi z novimi je v?asih res problem pri uveljavljanju garancije. Sploh, ?e kupi? kak ?isto nov model z porodnimi te?avami.
Saj je napisal, da po treh letih menja avto zato ker se ga naveli?a, ker ho?e drugega, bolj?ega, lep?ega, uporabnej?ega, mo?nej?ega. Stvar okusa. Jaz ga razumem, mene tudi v?asih prime, da bi ?e kaj drugega probal.
Sicer se pa umikam iz debate ker sem ?e navajen, da imamo tu tako razli?ne poglede, da ne bo nih?e nikogar prestavil niti za milimeter. Niti, da bi pogledal iz drugega zornega kota.
Za prej?njega v ?tirih letih skupaj z velikim servisom cca 1800? za tega pa do zdaj cca 800?. Veliko? Ma kaj pa vem, v?asih je treba kakih 100-150? na servis dat ve? pa spi? bolj mirno, ker ve?, da je vse pod kontrolo. :ne vem:
Za zimake velja isto - razen, da ti dajo zraven nove jih bo? moral v naslednjih treh letih spet kupiti.
Kdo pravi, da ?e ima? rabljen avto, da ima? slabega mehanika ter ne spi? mirno? :ne vem:
Edino za gume ti dam prav. Ampak kot sem napisal, Madmax in ve?ina ljudi tudi z vsemi stro?ki na koncu gotovo ne bojo pri?li na ceno novega avta. Torej bodo ?e vedno zmetali manj denarja v svoje prevozno sredstvo. To ti ho?ejo povedati. In ve?ina ljudi danes bolj gleda na vsak ?? pri avtu kot mogo?e ti ali jaz. Ve?ina bi konec koncev za nov (ne rabi biti ne vem kako dober) avto rabila tudi kredit.
torej ko dela? ra?unico napi?i ?e koliko si do sedaj vrgel mazdini servisni mre?i zato da se vozi? brez skrbi
aja pa Boss, ?e eno pripombo mam...ko kupuje? rabljen avto so tudi gume zraven (dostikrat dobi? tudi drugi komplet, ?e si folk kupi npr drug avto z drugimi dimenzijami gum) tako da lepo prosim ne pisat kot da mora? pri rabljenem avtu ?e takoj k vulkanizerju
Evo ravno to sem hotel napisati. Isto je z velikim servisom, ki naj bi ga po Bossovem (govorimo o istih kilometrih!!) rabil na rabljenem avtu delati 2x? Pa bremze mora? ob isto narejenih klometrih menjati dvakrat?? Priznam edino gume menja? 1x ve?, ?e slu?ajno dobi? slabe. Kaj pa, ?e bi dal 10.000? za avto, se fural isto ?asa, pla?eval pol cenej?i servis. In ja, ?e kupi? dobro bo ta avto ravno tako delal do 200.000km ali ve?. Neka fama je, da pri 200.000 je pa pol podvozja za zamenjati ampak to je pa ?isto odvisno kak avto kupi? in kje se fura?. Pa tudi, ?e je sem ter tja kje kaka roka za zamenjati to spet ni tak bankrot. Z malo sre?e se da kupiti dober avto medtem, ko ti pi?e? kot, da je 90% avtov na avto.net tako zjebanih, da bo zanje v istem ?asu treba vr?ti za izredne servise toliko, da bo cena avta s stro?ki vred pri?la na isto raven kot, ?e bi kupil nov avto za 30.000?.
Edini resen plus je to, da je avto res nov, z vonjem, vednostjo, da ga ni ?e nih?e pred teboj zjahal. Ampak kot sem napisal, z malo sre?e in znanja se da tudi kupiti dober rabljen avto.
Vgradil sem mu ?porten filter K&N , ker je deloval malo zaspano,
sedaj gre skoraj tako kot mo?nej?i modeli. Gume ima ?isto, nove letne 195/55 z minimalnim kotalnim uporom, tako da porabi liter do dva manj kot bi druga?e porabil.
Valda gre kot 160 konjski, pa pije dva litra manj zaradi gum.
Stonauro ima same zanimive avtomobile. Zadnji? sem bil na njihovem parkiri??u in je par takih avtov. Ve?ina EVOtov je uvo?enih iz USA. Subaruji so manj sumljivi. Razen une bele Impreze, ker pri nas v tej barvi ni bila na voljo.
Kak?ne avte se uva?a iz USA pa upam, da vete. Zbite, odpisane in prodane za par tiso?akov nakar se jih tukaj po?tima in proda po ceni nikoli karamboliranega in super ohranjenega. ?e je res kupljen v Sloveniji se da itak preveriti v registru. ?e ni se mu zate?i sto na uro.
Ali mogo?e kdo ve kako tak?en avto registrirati na podlagi ra?una in da bi z njim lahko delal ?e kaj drugega razen nedeljskih vo?enj??? Serijska ?tevilka pa ne obstaja v registru...
Ne me dr?at za besedo ampak klega je rekel, da vkolikor ga ni v registru ga lahko registrira? z ra?unom. To pride v po?tev naprimer, da nekje pod kozolcem najde? en avto, ki je tam 10 let, lastnik nima ve? prometne, iz registra ga zbri?ejo. Probaj se pozanimati v to smer.
ce ni tega luksuza,potem v cem je smisel zivljenja in dela...?
js delam zato da si bom neki privoscu, kupu in da ne premisljujem o tem cel teden... res pa je da na kofetke ne hodim ker imamo svoje lokale, nehal sm kaditi ze 3 mesece,dopust enkrat na 3 leta k drugac ni casa... ce ni lukzusa in ce ne kupis neki za duso, v cem je potem smisel zivljenja in zasluzka?
Kurc neki delat pa se jebat, ?e nikol ne ve? kdaj te "pobere". Vsak rabi nekaj kar ga ?ene naprej, zaradi ?esar se veseli? jutri?njega dne.
Popolnoma vse original Mugen, tole je resen oglas. Se ?e spomnim ko je na JDM forumu nabiral dele. Ampak o?itno jih je nabiral samo zato, da bo prodal avto ne, da bi kaj dosti vozil...
Naj ?ivita Bor?i in njegova vlada, ki re?ujeta Slovenijo iz dreka s takim vi?anjem tro?arine ko gre bencin na dol, da se na koncu le-ta podra?i! Se ?e ?ivo spomnim obljub, da se tro?arine vi?ajo zato, da jih bodo pol ni?ali. No ja, ampak saj ?e Boss ve?krat napi?e, da imamo volivci slab spomin, v?asih to pride prav tudi Bor?iju.
Prokleti k***i glupi ?e preden grejo bojo pa ?e srali z dvigovanjem cen goriva kljub pocenitvam, kreteni pof*kani. Pizda, tale parlament ima ?e sre?o, da se samo kdo z avtom zaleti vanj ne z avijonom ker si zaslu?ijo.
Saj veste k bojo teroristi ugrabili cel parlament in zahtevali 10.000.000? ali pa jih za?gejo bo folk z veseljem daroval.... Kak liter ali dva bencina.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Avto: 25.000?
Gume: 500? ali ve?
Premonta?a: neprecenljivo!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani