Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

Pa saj niso resni.... V ?asu,ko bi morala prometna varnost iti na bolje, ko postavljajo velike ?ivo rumene barve , ki naj bi zmanj?ale mo?nost vo?nje v kontra smer, so Darsovci naredili tak izvoz za Vi?njo goro v smeri NM...

Grem stavit,da bo nekdo zapeljal kontra tu gor v smeri Ljubljane... Prekratek izvoz, premalo znakov... Sploh na , velikokrat meglenem, nevarnem obmo?ju...

post-9068-0-24650500-1567949653_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Se pravi, je point vsega tega sranja okoli DPF samo to, da se ?rni dim, ki se ustvarja, pa? nekako skrije, zakrije, oz se ga ujame, ter kasneje za?ge samo zato da se ne vidi. ?kodljivo za na? organizem je pa potemtakem to ?e precej precej slab?e.

In to da se lahko nekdo tol?e po prsih koliko je to fajn noviteta, serviserji si pa manejo roke. Plus zuganje starej?im vozilom in posledicno prodaja novih

Mi je pa v?e? kar si napisal "se nekako skrije , zakrije..."... Celoten pomp okoli ekologije je eno poveliko pometanje pod tepih. Recimo "ne"plastiki , poslu?ujmo se car sharinga ali javnih prevozov (ki naj bodo primerni 21stoletju), ne kupujmo smeti in probajmo stvari ponovno uporabiti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

To jih pa tako ali tako spustijo vsa motorja z notranjim izgorevanjem, ?e smo ?e pri tem.

Ja ampak ?e se ne motim,jih dpf razbije na tako male dele, da pridejo v npr.pljuca , medtem ko se vecji delci velikokrat ustavijo ?e na ko?i, laseh ipd...

Je bilo govora neko? v neki temi okoli tega tukaj....

Mo?no pa da je bilo zgolj " rekla kazala "vse skupaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

No to je pa bil danes udarec po egu...

pridem do avta pa tale listek za brisalcem

dodatni zaslu?ek.jpg

ok, sej avto res ni nov ampak, da ti nekdo pove, da bo treba menat in ?e rabim dodatni zaslu?ek za nakup drugega je pa kr mal bole?e... ja sej bom zamenjal no. :P

Ne sekiraj se. Dokler ni "odkupujemo vozila starej?ega letnika, lahko tudi v okvari" , je ok :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Visnjegorski klanec v smeri NM v?eraj.

Po desnem pasu se pride tudi do izvoza V.gora, po levem pasu (ki poteka po nasprotnem smernem vozi??u) pa pa? ne...

In ?e bi ?e nekako razumel idiote , ki bi v zadnjem trenutku videli , da po levem pasu ne more priti do Vi?nje gore in bi potem slalomirali med koli?ki na desno stran (da ne bo nesporazuma; obsojam to)...

..pa ne morem razumeti peezd, ki ?elijo na vsak na?in priti iz desnega na levi pas.

Kot tale kamionar,ki je izstopil iz kamiona, prestavil kolicke,naredil zastoj in potem po?asi kolovratil na levi pas...

In prav bebavo gledal...

Credni nagon je poskrbel,da so isto za njim naredili ?e idioti v osebnih avtih....

Fotka je nastala v stoje?em prometu...

post-9068-0-67332700-1567537054_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz se na tele nalepke ne zanasam CISTO NIC.

Malo pogledas izkusnje uporabnikov, teste in potem izberes na podlagi potreb. Jaz npr.ne rabim nizke obrabe in nevemkaksne vlecne sile v snegu. Nekdo ki dela 20t km na sezono bo pa recimo izbral npr.michelin z nizkim kotalnim uporom in mu bo vseeno, da rata olasticna tretjo sezono, saj pri njemu ne bodo docakale tretjega leta...

In zdaj me bodo lincali, ampak v istem cenovnem rangu so razlike tako male, da vprasanje kdo bi prepoznal gume izza volana, ce nebi vedel katere so gor...

Sam tudi raje kupim gume srednjega razreda in jih zamenjam po treh letih, kot da bi vozil top gumo 5,6let, tako kot to marsikdo pocne..

Hvala vsem za komentarje. Bo potem verjetno res kar Sava naslednjo sezono, pa da vidimo kako se obnese ;)

@LabiGT: lahko mogo?e ?e ti pokomentira? Sava vs GY? So ?e kak?ne omembe vredne razlike razen cene (kot ?e re?eno po kartici izgledata zelo podobni, vendar predvidevam, da je GY vseeno bolj?a, ampak ne vem ?e to povpre?en uporabnik opazi)?

Aja pa ?e to: sedaj imam gor Toyo Proxes T1S in sem na?eloma zadovoljen (no razen se mi zdi da sedaj proti koncu na mokrem ?e malo "popu??ajo")... Predvidevam, da bo Sava vsaj podobno dobra?

@Bini: GY sem gledal na Liderpnevmatik (https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/goodyear/eagle-f1-asymmetric-3/225-45-r18-95y-750488), Savo pa AC Stipi? (https://www.acstipic-sp.si/izdelek/SA532788/sava-intensa-uhp2-225-45r18-95y)

p.s.: a kdo priporo?a kak?no vulkanizerstvo v okolici LJ (po mo?nosti bli?ina Vi?a ;) ali pa na relaciji proti Postojni?

Kar se tice vulkanizerja; jaz ze nekaj let menjavam gume pri Hribarju na ?martinki in me ?e niso razocarali plus normalne cene imajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

185 65 15 zimske gume...

Bridgestone blizzak lm32 za 46eur

Gy ug8 za 46eur (dot december 18)

Dunlop?

Rad bi nek ok kompromis , obraba ni pomembna...

Z michelin a4 zelo nezadovoljen tretjo sezono...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

kokr je avto lep sam po seb so res sfaljene te obrobe. verjetno se da naro?it z barvanimi, al ne?

Dvomim... mislim, da se pri nobenem avtu ne da narociti takih obrob v barvi po zelji....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Meni pa sploh ni napa?na (?eprav,meni je itak noro v?e? ve?ina avtov s temi obrobami; od octavie scout, preko allroadov, do meni najljub?ega volva xc70)...

Morda res uspe?no zapolnjuje vrzel med cx3 (ki je meni premajhna) in cx5 , ki je hkrati ?e kar na meji Premium suv-ov in bo z novo generacijo verjetno ?e zrasla?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Nikogar nisem zmerjal, zaznamoval ali ponizeval ali psoval. Strpnost pomeni veliko, se posebej na cesti.

Solzivca pa nimam, ker ga ne rabim

Lepo. Jaz ?e zmeraj trdim , da si nekateri ne zaslu?ijo strpnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14521165

Tole mi je malo sumljivo.

?tevci od facelifta, avto je pre-facelift.

A ni to ta, ki se je prodajala lani/predlani za cirka 3800 in se je govorilo, da je bila zaletena? Pa z ene 2-3x tolk kilometri? Morda prehitro sklepam, ampak ne gre mi ?isto v laj?to.

Se opravi?ujem prodajalcu, ?e sem zabluzil in ne gre za isti avto.

Fak,kira cena...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Joj Boss, kje si bil vceraj!!!!! Takoj sem nate pomislil.

Sel sem z mopedom v KG in moral slalomirati do izvoza za KG kar ene 4km med kolono za karavanke. Sami gasterbajtarji oz tujci.

Kar naenkrat pred menoj po sredini kabli.....se ustavim dobro pogledam, in res dva avta vzporedno, levi pas, desni pas, ta na desnem z odprto haubo, ta na levi z zaprto, izpod pokrova gledali ven kabli, priklopljeni na desnega....

Zraven pa nekdo stoji, ok si mislim crknil je ozivljajo ga, pocakam.

Pazi sedaj, desni je imel ocitno fuc aku ali alternator in vsakic ko je kolona se ustavila je crknil....ko so speljali je gospa odklopila kable sla poleg pes in jih priklopila ko se je kolona ustavila.....

Da sem sel mimo mi je morala odpreti kabelsko rampo :) :)

Dva 'nemca' oba mal zazgana z brado.

In ocitno tako mislita iti cez tunel, cez cestninsko pa ne vem kako bo slo.....:) In to je bilo za Petrolom.....

Po moje sta se nadejala da mu ga napolne do avstrije....sam da ostane v tunelu....

Ja , je treba biti strpen do ljudi ki potrebujejo pomo?....

Jebe? sos pas, ki ga ve? kot o?itno ni bilo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ravno si potrdil vse kar sem hotel povedati. Pa? binrekla mamica, imamo druga?en pogled na svet...

Res je. To sem ?e v ?tartu napisal ,da pa? razli?no gledava na isto stvar. S tem ni ni? narobe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

tale je tko tko, ker real life ni ra?unalni?ka igra, kjer s policaj na lice meste respawna v tistem trenutku od nikoder.

Se pa strinjam, da je taki in podobne primerke najbolj pustit na miru, ker idiotu ne bo? nikoli mogel razlo?iti, da je idiotsko ravnal. Res nima smisla, saj ?e pametnemu to te?ko, ampak mogo?e se v takem primeru vsaj spla?a potrudit. Je pa tudi res, da Nej?evo situacijo nismo videli in ne vem kako je izgledalo.

Sem pa pred leti, ko sem nekaj ?asa ?ivel na Dolenjskem imel tak, verjetno zelo podoben, primer, ko je en tak neuravnove?en?ek ustavil avto sredi manj?ega kri?i??a, da ga je v celoti blokiral. Lepo zapustil avto in se odpravil ven, da malo poslika zadevo. Se pripeljem za njim, ?akam 30 sekund, tip me ignorira. Jaz prtisnem na hupo 2x zelo na kratko kot opozorilo, da bi rad ?el naprej.

V tistem trenutku pa kot bi pitbulla s ketne spustu. To je bilo preklinjanje, gro?nje, kazanje faki?ev in model kr ne neha ter za?ne hoditi proti mojemu avtu. No in kaj ?e? takrat narest? A ?akat ko presrano rev?e v avtu in molit, da se bo nevihta pomirila sama od sebe? Hja, ko stopi 192cm in zdravih 110 kg (takrat sem bil ?e precej bolj fit kot danes) iz avta in ko bevskajo?e ??ene ugotovi, da je skoraj za glavo manj?i se pa? ?rni oblaki razkadijo, naenkrat za?ne razlagat, da dela slike za neko knjigo o kolesarjenju (takrat sem tudi prvi? resno naletel na agresivnega kolesarja). No sem mu samo rekel, da bolj?, da umakne avto na primerno mesto, ker me mineva potrpljenje pa se je zanimivo takoj strinjal.

Ja ni vedno tako idealno na koncu, ampak ustrahovat se pa tud ne pustim... ?e sva neko? z bratom nalomila tri ?efurje, ki so mi na igri??u z no?em preluknjali ko?arka?ko ?ogo pol se tud enega takega ?lovek ne sme ustra?it. Pa saj nikoli nisem udaril prvi, ampak repa med noge pa tud ?e nisem stisnil.

To?no to.... Ja, v popolnem miroljubnem svetu je seveda najbolje se obrniti , misliti svoje , vmes zapeti "kumbaja" in iti domov...

Ampak,jebemu.... Pustiti vsakemu teletu , da nam bo sral po glavi... Nevem no.

Tudi sam imam z policijo dobre izku?nje,ampak preden pridejo... Si je fajn znati lastno rit (in riti bli?njih) sam zascititi. Ne zagovarjam nasilja, ampak jebemumi?a, da je v?asih uporabno orodje za postaviti stvari na svoje mesto...

In tudi moj dogodek, ki kot ka?e ?e zmeraj odmeva...

Tocka 1: Peljal sem tako kot dovoljuje in veleva zakon. In teleta pa? nisem spustil mimo, torej NISEM MU ODSTOPIL PREDNOSTI (bad Guy Nejc), prostora je bilo dovolj in tip je moral ali zelo rahlo zavreti, najverjetneje pa tudi to ne.

To?ka 2: tip za?ne kazati faki?a in mahati (to vidim v ogledalu). Ja... Lahko bi se mirno odpeljal naprej... Ampak se nisem... Ustavil, pri?gal smerokaze in stopil ven, da ga povpra?am,kaj mi ima za povedati...

To?ka 3: tip znori, mu MIRNO povem da se pelje v kontra smer... Tip meni: Ja,vem ,ampak vseeno... (Ne me jebat v zdrav mozak... Ve? da se pelje? kontra,pricakujes , da se ti bomo vsi odmaknili ali prezarcili nekam drugam,kdor ti pa ne bo ODSTOPIL PREDNOSTI bo? pa lajal na njega... Haha).

Ne prideva na skupni imenovalec.

Se vsedem v avto,pripnem.

To?ka 4: tip zlaufa do mojih vrat. Se instinktivno zaklenem. Ho?e odpreti vrata, za?ne tol?i po ?ipi.

To?ka 5: odprem ?ipo. Mu re?em naj odjebe.

To?ka 6: ignorira. Tol?e naprej.

To?ka 7: ker bi , ?e bi pri?el ven, vsekal tako , da se ne bi ok kon?alo, sem se raje odlo?il za pacifisticno verzijo in sem uporabil solzivec. Niti ne vem a sem ga zadel. Bil pa je jebeno dober ob?utek ko je tip debelo pogledal in se odstranil.

To?ka 8: tip se odstrani 5m stran od avta

To?ka 9: tip odide.

Tako da , Ja.... Fak sem pokvarjen,ker nisem odstopil prednost pijanemu kolesarju,ki se zavedno pelje v kontra smer.

Naslednji? ga bom spustil mimo,ponudil prevoz,castil novo pivo ali pa zgolj happy meal v Meku...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Kaj pa se je nau?ila? A da na FB-ju te?ko popravi? napa?en post, ki ga je po nesre?i potrdila zarad bremzanja, ko je bila ?e skoraj v sto?cih in v Juresu?

Sam res sva?ta, raje v avto kot v sto?ce, ?e je ?e zajebala - ?ist neracionalna odlo?itev.

Je treba biti strpen baje....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

1. Jaz se ne bi ustavljal, v nobenem primeru, razen ce kdo rabi pomoc. Ne dajem povoda, da bi bi me lahko napizdila, ali butala po plehu ker nimam razloga se ustavljat in ji razlagati CPP.

2. Ce bi mi pokazala sredinca ali ne vem kaj bi se enako peljal naprej brez enakopravnega vracanja.

3. Ce pa bi me kakorkoli ogrozala: 113

Se enkrat sam se spravljas v te sitacije. Moje hupanje na primer ni je....matere ampak opozarjanje na nevarnost.

Saj ubistvu te ?e je ogro?ala s svojo nespametno vo?njo.

Ampak ja,razumem tvoje mnenje in razmi?ljanje in mu ubistvu nimam kaj oporekati.

?alostno je zgolj to ,da sem znova jaz izpadel nek nebodigatreba, ?eprav nisem NI? narobe naredil.

Kar se mene ti?e je lahko ta debata zaklju?ena,jaz imam popolnoma mirno vest in nimam namena spremeniti svojega mi?ljenja. Ubistvu edino tu mogo?e,da preprosto ne Mislim ve? vsakemu nuditi pomo?.

Ce ne zaradi drugega razloga, tudi zaradi tega,ker je tudi meni zadnje ?ase nih?e ne nudi (in ko sem se nedavno malo pridusal,da bi bilo lepo,ce bi kolesarju,ki menjava gumo kdo ustavil , je bilo celo nekaj napisano v stilu "a si Baba da ne zna? gume zamenjati"-nisi ti napisal , da ne bo narobe izpadlo).

Skratka , me veseli ,da danes v tvoji situaciji ni po?ilo in upam,da se je tudi voznica kaj nau?ila iz svoje grde napake

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

No, jures, ce si me ze vmesal v tvoj danasnji dogodek, bom vrnil zogico....

1preprosto vprasanje; kako bi se pocutil, ce bi ta voznica (se bom namenoma izognil drugacnemu nazivu, ampak verjetno vemo, kaj se mi plete po glavi), zacela pizditi cez tebe in ti teziti in bi zelela krivdo prevaliti nate , ces" kaj ti ni jasno, ja pa kaj pol, ce sem zapeljala vate, glej malo"...

In ti zacela tolci po avtu, ce bi slucajno nekje skupaj stala???

A vidis, o tem pa jaz govorim... vsi zajebemo. Jaz, ti, ta voznica, VSI.

Ampak samo nekateri pa potem dvignemo roko in recemo "sorry, hvala k si gledal namesto mene" in gremo na reset na kavo...

Bolj pogosto je narediti se neumnega (kot v primeru voznice), najdejo se pa tudi (in ni jih malo), ki zacnejo krivdo valiti na drugi.., eeeeee,to pa mene pogreje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Sem ?el raje zakon pregledat, ker tole je bilo tudi meni malce nenavadno in res majka del stavka oziroma je mo?no, da g v prej?nji verziji zakona dejansko ni bilo:

93. ?len ZPrCP

(5) V priklopnem vozilu, ki je dodano kolesu, ni dovoljeno preva?ati oseb, razen v priklopnem vozilu, konstruiranem in namenjenem za prevoz enega ali dveh otrok. Tak?no priklopno vozilo mora ustrezati pogojem iz 1. in 4. to?ke ?estega odstavka tega ?lena.

Ja,stari zakoni oziroma stari ?lanki...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Men je pa zanimiva 18. to?k

https://www.krskolesom.si/nase-pravice

a nismo imeli ?e eno tako ?ol?no debato okoli tega - predvsem iz vidika varnosti?

To je tista debata, v katero se raje nisem spu??al,ker bi verjetno dobil od kak?nih posameznikov namig,da nimam pravice imeti mnenja,ker pa? nimam otrok... Ampak... ?e se ne sme peljati otrok... Zakaj potem obstajajo prikolice za prevoz otrok???

Se mi zdi,da se v teh stvareh zadeve spreminjajo hitreje,kot taki nasveti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

To menda ne drzi vec, da je omejitev na kolesarski stezi 25 km/h ... In ce je kolesarska steza poleg ceste, se kolesar mora peljati po kolesarski ...

Ceprav najdejo se pa razlicne informacije... zato tudi pride do takih debat :) ...

Recimo na naslednjih linkih, kjer je dokaj sveza vsebina, se da se najti tak podatek, da je hitrsot omejena na 25 km/h

https://www.bb.si/sites/default/files/uploads/files/diplome/crnolic_elvedin_0.pdf

https://www.bb.si/sites/default/files/uploads/files/diplome/crnolic_elvedin_0.pdf

bb_23114D54.png

https://www.krskolesom.si/nase-pravice

KRsKOLESOM_23114D9F.png

...

Tukaj pa je sicer omenja hitrost 25 km/h ... ampak v drugacnem kontekstu, ne kot najvisja hitrost na kolesarski stezi ... >> https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/128123/#2.%C2%A0?len

Uradni_list_-_Vsebina_Uradnega_lista_231

Ja... Riba spet smrdi pri glavi.... ?e sami ne vedo kaj in kako... Meni je neumno ?e ,da je Max hitrost za kolesarja omejena , ceprav ni z zakonom dolo?eno , da mora imeti kolesar ?tevec... Kako naj potem kolesar ve ali je v prekr?ku ali ne..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Med kolegi se je razvnela ?ol?na debata o vo?nji kolesarjev po kolesarski stezi....

Torej; mnenje ve?ine: " omejitev na kolesarski stezi je 25kmh, ?e je kolesar hitrej?i , se ima pravico voziti po cesti..."

Moje mnenje:"kjer je kolesarka steza , se mora kolesar voziti po njej, omejitve na kolesarskih stezah ni ve?... In tudi ko je bila, ti vo?nja z ve? kot 25kmh ni dajala pravice voziti se kjerkoli drugje"...

Ker vem,da je bilo neko? tukaj govora o ukinitvi hitrostne omejitve na K.stezah (pa zdaj ne najdem), me zanima ?e kdo ve kdo ima prav ali ?e ima kak?en pameten Link,da s koelgi raz?istimo kdo ima prav in kdo ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.