Prižgala se mi je lučka za senzor za nadzor tlaka v pnevmatikah. Ker se večinoma vozim sam, sem jih napolnil spredaj 2,4 bara, zadaj 2,3 bara. Se vsedem v avto in spet piskanje in lučka za senzor. Imam Mazdo 3 in ravno včeraj sem ji nadel zimsko obutev. Včeraj brez lučke, danes pa prvič zjutraj med vožnjo in nato še dvakrat, ko sem ga prižgal...
Vseeno jaz sam priporočam čiščenje sprednjih zavor vsake toliko - meni je pri bremzanju iz visoke hitrosti na AC hotelo trest, pa je bil vzrok ravno v zabitih zavorah
Najbolj varčen avto na testu? Potem z mojim nekaj ni vredu. Sedaj ko se je ohladilo, mi kaže porabo 9,5l. Vožnja po omejitvah na navadnih cestah, pod 6,2 ne gre. Gume so napumpane na 2,5-2,6. Motor in menjalnik isti kot na testu.
Tako porabo sem imel tudi jaz s testnim avtom, pa so se mi tu vsi smejali da sem nor
@NevLado V bistvu še več, jaz sem šel dol s Triglava, ker je bil kar naenkrat dražji za 170€. Pa nič ne pomaga, da nisem imel že 10 let nobenega škodnega zahtevka, še za parkirišča, stekla, luči, točo ne. Od mene so v tem času ene 8 jurjev čistga potegnili.
Ja res, tako kot so šli stroški gor za vse so tudi zavarovalnice pohitele s svojimi maržami. Najbolj neugodna se mi je pa zdela menjava - včasih si bil namreč lepo postrežen z vsem možnim, če si menjal, danes pa nič več.
Računice koliko denarja gre je pa groza, kot si tudi sam ugotovil.
Kaj mora na platiščih pisati, da vem, da so primerne za zimske razmere (da jih sol ne razžira)? Kupil sem rabljena platišča, na njih letne gume, pozabil pa sem preveriti, če so okej za čez zimo 😶
Iz neke druge teme imam v glavi, da si kupil original. Tako da se ne sekiraj kakšne bodo čez zimo, ker original zdrži bp
Sem poslikal mojo, ko sem dal dol in po cca 30.000 prevoženih km, je v sredini profil 6,8mm, pri straneh pa še vedno dobrih 5,5mm. Tole bo za minimalno še 1x toliko km, lahko celo 75kkm. Očitno ji paše, da je mal več napolnjena, grem pa spomladi na 2,8 bara spredaj in 2,7 zadaj.
no ja, sicer so pa istih dimenzij kot original. in na njih so take gume kot jih imam že na homologacijskem kartončku.
se bom naslednje leto ko menjam letne nazaj, zapelju na AMZS in če bo treba gor nardim homologacijo samo za alu platišča. tistih 30-40€ ni grozen strošek kot če štraf dobiš al pa še kaj hujšga
zimske so pa tko na original 16'' ki so pa že na avtu.
Če ti je kolega pozabil povedat, potrebuješ pri vlogi homologacije tudi tehnično potrdilo o vgradnji s strani vulkanizerja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Resiteraj vsakič, ko menjaš gume.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani