Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 5 minutami je Haxballer napisal:

Prižgala se mi je lučka za senzor za nadzor tlaka v pnevmatikah. Ker se večinoma vozim sam, sem jih napolnil spredaj 2,4 bara, zadaj 2,3 bara. Se vsedem v avto in spet piskanje in lučka za senzor. Imam Mazdo 3 in ravno včeraj sem ji nadel zimsko obutev. Včeraj brez lučke, danes pa prvič zjutraj med vožnjo in nato še dvakrat, ko sem ga prižgal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 10 minutami je Thazz napisal:

Če ti crkne motorček pri zaprtih ogledalih, se jih da na roko odpret ali se je treba s zaprtimi vozit dokler se ne zamenja motorčka?

Lahko ga zapreš in odpreš na roko ampak meni ko so butnili eno ogledalo ni niti več pri meru stal ampak je bil bolj tak mlahav

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano
pred 37 minutami je Alex napisal:

Brez veze so:

-line assist,

- avtomatski menjalnik, 

-android mazda connect,

- touch screen, 

- strešno okno... 

Mogoče me en dan med vožnjo infarkt, pa me bo kombinacija tega in avtomatskega zaviranja rešila pred totalko....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 minutami je Lentus napisal:

Najbolj varčen avto na testu? Potem z mojim nekaj ni vredu. Sedaj ko se je ohladilo, mi kaže porabo 9,5l. Vožnja po omejitvah na navadnih cestah, pod 6,2 ne gre. Gume so napumpane na 2,5-2,6. Motor in menjalnik isti kot na testu.

Tako porabo sem imel tudi jaz s testnim avtom, pa so se mi tu vsi smejali da sem nor  :mellow:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 12 minutami je Bini napisal:

Dobro jutro,jaz sem dal pa 15k v žep.....😉😊

Kaj imaš nove Kleberce in kako si zadovoljen?🤔

Ma glede kaska jaz pravim da nesreča nikoli ne počiva in nikoli ne veš, kdo bo lahko krivec. Tako da si takega biznisa kot ti ne upam :D 

Pravkar je dvorjan napisal:

Kaj imata to zaena platišča?

Alutec ikenu 17

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 36 minutami je Boss napisal:

@NevLado V bistvu še več, jaz sem šel dol s Triglava, ker je bil kar naenkrat dražji za 170€. Pa nič ne pomaga, da nisem imel že 10 let nobenega škodnega zahtevka, še za parkirišča, stekla, luči, točo ne. Od mene so v tem času ene 8 jurjev čistga potegnili.

Ja res, tako kot so šli stroški gor za vse so tudi zavarovalnice pohitele s svojimi maržami. Najbolj neugodna se mi je pa zdela menjava - včasih si bil namreč lepo postrežen z vsem možnim, če si menjal, danes pa nič več.

Računice koliko denarja gre je pa groza, kot si tudi sam ugotovil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 18 urami je MarkoSolnir napisal:

Kaj mora na platiščih pisati, da vem, da so primerne za zimske razmere (da jih sol ne razžira)? Kupil sem rabljena platišča, na njih letne gume, pozabil pa sem preveriti, če so okej za čez zimo 😶

Iz neke druge teme imam v glavi, da si kupil original. Tako da se ne sekiraj kakšne bodo čez zimo, ker original zdrži bp :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Sem poslikal mojo, ko sem dal dol in po cca 30.000 prevoženih km, je v sredini profil 6,8mm, pri straneh pa še vedno dobrih 5,5mm. Tole bo za minimalno še 1x toliko km, lahko celo 75kkm. Očitno ji paše, da je mal več napolnjena, grem pa spomladi na 2,8 bara spredaj in 2,7 zadaj.

guma.jpg

Tole je po profilu že t005?

Moja t001 je bistveno slabša ob robovih 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
pred 13 minutami je TBA napisal:

no ja, sicer so pa istih dimenzij kot original. in na njih so take gume kot jih imam že na homologacijskem kartončku. 

se bom naslednje leto ko menjam letne nazaj, zapelju na AMZS in če bo treba gor nardim homologacijo samo za alu platišča. tistih 30-40€ ni grozen strošek kot če štraf dobiš al pa še kaj hujšga

zimske so pa tko na original 16'' ki so pa že na avtu. 

Če ti je kolega pozabil povedat, potrebuješ pri vlogi homologacije tudi tehnično potrdilo o vgradnji s strani vulkanizerja. 

PRIMER iz google 1 zadetek: https://www.rti.si/kontrolni-pregled-vozil/obrazci/, gledat moreš Tehnično poročilo o zamenjavi koles (pnevmatik in platišč) (OBR RTI 770)

Zdej če si platišča menjal letos spomladi, pojdi čim prej do vulkanizerja po ta papir, predno bosta "pozabila" in delala neke papirje za nazaj.

Katera platišča si pa vzel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
Pravkar je TBA napisal:

To sem zvedel od kolega, ki je delal na AMZS da se homologirajo samo gume in ne felge. lahk pa da se nisma najbolj zastopla.

Glej, mene prav malo briga, kaj pravi tvoj kolega. Zakon o motornih vozilih je jasen :D 

Povem, napišem in objavim, ko me nekdo to vpraša. Kaj boš pa ti naredil z mojo informacijo in komu boš verjel je pa na tebi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.