Skoči na vsebino
Mazda CX-30 vs. Honda CRV
Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Dober test sploh če ga naredi Jurek,nekdanja legenda v avtomobilizmu.👍 Avto je pa za vzet ne kupit.😁

Jurček, ki je pol/pol, obvlada zadevo in se da z njim tudi marsikaj dogovoriti z razliko od današnjih ki nimajo pojma ter so vsiljivi

Drugače pa Cupra je res za dinamično in nikakor umirjeno vožnjo.

Kaj pa praviš na tole Micko?

1070272.jpg
WWW.AVTO.NET

Mitsubishi ASX 4WD 2.2 DI-D Avt.Diamant Edition+, letnik:2016,16490 EUR :: www.Avto.net ::

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Nejc1986 napisal:

Res je... Pomojem ma ketne bolj zaradi spusta :)

Drži. 

Pri spustu ti omenjeni sistemi nič ne pomagajo, šteje samo znanje in občutek.

Vedeti je potrebno da ni vse v elektroniki, ampak v talentu.

Pa tudi popolni nesmisel je delati to kar danes počnejo in sicer : dajanje športnih gum na SUV ali pa terenske na osebna vozila 🤕

Poznam modela ki je dal terenske gume na Audi A4 Quattro in klek kako ni mogel v klanec...

Najbolj smešni so mi pa tisti ki imajo Bmw X1 ali X3 ter športne gume in ga že po ravnini zanaša ter pride v gostilno drugim utrujati kako so zanič ; pazi s SLICK gumami vozi po snegu 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Poznam oboje.

Tu smo mulci hodili iz/v Lipe/o. ;)

Ta Nissan Pickup je odlična delovna mula ter plezalna koza samo da jo ima pravi v rokah 

AMZS in Zimska služba imata Ford Ranger za pomoč na cesti in posipanje, gozdarji pa imajo tudi BT50. Kaj ti to pove?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Nejc1986 napisal:

Jp ali pa iz Golega pod Kureščkom... Ali pa kraj Sarsko, eden lepših klancev 😂ne,ne... Dajmo nehati... Če začnemo o klancih ,jaz ne znam nehati.... Pol pa so ankete:) 

Enako.

Samo kaj ko se naš vrli narod čudi kje znani živijo in čemu imajo 4x4 pa naj si bo to katerokoli vozilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je Nejc1986 napisal:

Uh,ena mojih kolesarskih tras; pa potem levo proti Grosupljem ali desno proti Turjaku. Poznani konci, odraščal tam.

Ja iz Grosuplja gledano greš proti Turjaku.

Potem ti je vse jasno.

Pa če si iz Želimelj ali Vrha nad Želimljami potem moraš obvezno imeti 4x4, sploh pozimi. 

Ni čudno da ima Tomaž Domicelj legendarni Volvo V70 AWD.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Nejc1986 napisal:

Tako je;t5ka. Kje pa je bilo to? Poznam tiste konce zelo,zelo dobro :) Reber pri kamnolomu? Malo sem firbcen,veliko kolesarim tam in se mi ob omembi klancev zasvetiko oči 😂

Aha.

Ne, to je bilo tam ko sekaš Y križišče na Smrjenah in greš skozi vas Vino v Grosuplje, sledijo vasi Šentjurij, Udje, ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Nejc1986 napisal:

Mi imamo tudi pri transporterjih 4motion verige notri.... Na zaledenelem spustu , kjer je na 1strani prepad, ti 4x4 ne pomaga kaj dosti.

Bravo!

Poznam primer ko ga je moral kmet z Lado Nivo in vitlom vleči ven na manjšem 8% spustu v kotlini med Škofljico in Grosupljim. Vprašaj se kako je lahko tisti ki vozi tak šolski kombi(!) neodgovoren?

Brez zamere, če imaš kaj v glavi in imaš dobro opremljenega ter vitel lahko z njim prideš kamorokoli...

To si mislil VW Transporter T5 4 motion, kajne?

Popravljeno od DonFelipe
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 18 minutami je sportman333 napisal:

:), to bi morali pri nas prodajti  2.5T 186km oz. 250km :)

Pa pozabil si reduktor in vse 3 diferencialne zapore.

Pri nas se pač prodajajo osnovni modeli in z njimi opremski paketi.

Zanimivo pa da se čedalje več pravih limuzin (sedan izvedba) in terencev (offroad) prodaja oziroma so polepšane legendarne verzije bolj za ameriški, arabski in avstralski trg ; lep primer Nissan Pickup, Toyota LandCruiser prejšnje generacije, Mercedes G 6x6, ipd...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, poleg omenjenih terenskih pripomočkov šteje tudi talent!

Če je led so pogosto potrebne tudi verige in to kljub 4x4 pogonu, najbolje na kosih z več pogona, jaz jih dam občasno tudi na vse 4 če sem v takem problemu kot ga opisujete.

Drugače pa zanimiv video posnetek.

Mazda je odlična za dinamično vožnjo, medtem ko pri Audiju in ostali nemških sveti trojici šteje samo prestiž in bahanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

V bistvu, če bi recimo živel kje v hribih, kjer je veliko snega, bi si ga verjetno privoščil. Najbrž kako pando 4x4.To je zelo priljubljeno vozilce pri Italijanih v Dolomitih. Lahko potrdim, da ta avtek pride povsod, kjer se razni šminkerski suvi zaustavijo v snegu. Govorim o starem modelu. 

Čestitam vidim da poznaš omenjeno in da ti ni tuje.

A drugače z 6ko karavan prideš skoraj povsod z dobrimi gumami in verigami?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Aha.

Odvisno je od uporabe in lastnikov potreb.

Je pa res da so časi vključno s COVIDOM naredili svoje in da ni več toliko piknikov in druženja pa tudi škoda ker ne delajo več enoprostorcev s 4x4 pogonom kot so Renault Espace Quadra ipd...

A Pando in Dusterja je kdo že probal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je Nejc1986 napisal:

2,5dci? Ga vozil nekaj časa.

Aha.

In kako si se imel z njim?

Reduktor in zapore so prav prišli, kajne?

pred 3 urami je FuManchu napisal:

Grem samo ne toliko, da bi ravno terenca vzel. Kot pravim kak dobr 4x4 karavan bencinar. Po možnosti seveda japonc:bravo:

Zanimivo.

A te nič ne premami da bi kakšno goro obiskal?

Sem dosti župnikov obiskal in kar nekaj jim ima Lado Nivo ter Mazde 6 in CX3 s 4x4 pogonom. 

Očitno vedo kaj je dobro ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 9 urami je FuManchu napisal:

Meni pa pride prav večji avto. Prevažam velik stvari okoli. 

Aha.

Pa greš tudi kaj izven asfalta oziroma urbanega okolja?

Na tak način je znanec nekaj mesec odlašal z ogledi in na koncu sva našla Pathfinderja v odličnem stanju in za ugodno ceno. 

Vmes mi je pa rekel : končno imam nekaj s čimer lahko pridem do vikenda in skočim v hribe ter si ne rabim več toliko sposojati in fehtariti za kombi ko moram prepeljati kakšno večjo stvar ali več stvari naenkrat. Adijo Fiat Stilo Multiwagon, dober dan Nissan Pathfinder.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 8 minutami je Nejc1986 napisal:

Moje mnenje glede 4x4: kolikor poznam voznike,ki jih imajo, so to ljudje ,ki ali kupijo 4x4ker jim je avto všeč ali pa ker pozimi hodijo na smučanja in se radi malo bolj suvereno peljejo po snegu .. podobno velja za ljudi, ki živijo na višji nadmorski višini. Torej; vožnja po snegu... Tu so vsi ok, ob predpostavki, da imajo vsaj solidne zimske gume ter da niso ravno 19col valarji.

Za resne terenske podvige se pa krog favoritov konkretno zmanjša, ampak nekako imam občutek,da se avtor vprašanja ne bo ravno šel nekih Off road podvigov.

Se pa je potrebno zavedati,da 4x4 ne pomaga pri zaviranju (da ne bo korajza prevelika)in jaz osebno bi tudi v 4x4imel verige.

Res je, od 4x4 ne moreš pričakovati čudežev. 

Jaz imam za vsak slučaj s seboj verige. 

Nikoli pa ne bom razumel oseb katere kupijo vozilo z omenjenim pogonom in živijo v bloku ter jamrajo glede porabe in obrabe delov ; omenjena vozila so skonstruirana za vožnjo po slabših cestah in njih podlagah, ne pa za podiranje hitrostnih rekordov in bahanje. Je pa res da se z vozilom z tem pogonom lažje vozi ovinke ; še danes sta zelo iskana Subaruja Impreza in Legacy.

Če se že greš terensko vožnjo pa je najbolje imeti ozke gume ter velikost katero je predvidel proizvajalec.

Z valjari si nimaš kaj pomagati razen če zapeljaš na kakšen travnik ali delno trdo podlago.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x4 kaj kupiti?
Napisano
pred 28 minutami je Bini napisal:

Imel sem model pred A.R 145-146 in je bil brez pikice rje do 6 let starosti. Bila je pa črna in glancana non stop,črnega avta nikoli več.:nevem:

Aha.

Poznam, to sta naslednika 33-ke, ki sta pravtako rjavela, drugače pa jim nič ne fali.

Črna barva pa je problem poleti, ko se vozila tako segreje, sploh če nimaš klime je hudič. Da o tem kako se vsaka pikica in umazanija poznata ne govorim. 

pred 23 minutami je Alex napisal:

Sedaj je prav obratno. Nemških avtov je že toliko, da niso nič več posebnega. Sedaj izstopamo mi, ki imamo japonske avte. 🤗

Ja, vsak ga že ima, ampak dojemanje je pa žal še vedno isto.

Samo zanimivo da se tisti ki nima precenjene trojice ne šopiri in ne izziva drugih oziroma ne počne neumnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.