Malo Off Topic, ampak mogo?e se pa da kak?no vzporednico potegniti.
2leti nazaj sem za xsaro sklepal zavarovanje po sistemu " cimceneje".
Ko sem na bo?i?ni ve?er fasal kamen v ?ipo, sem zamahnil z roko ?e? "saj je zavarovana".
Grem do Rogelj romat, carglass.... Mi re?ejo,da je to edina zavarovalnica,kjer potrebujejo tudi zapisnik iz strani zavarovalni?kega agenta. Torej ni dovolj zgolj s polico priti do servisa...
Grem na sede? zavarovalnice, da mi ocenijo ?kodo...
" Gospod... Vam dam ?tevilko , se bosta uskladila s cenilcem,kdaj v roku treh tednov bosta to uredila na terenu....".
Tam niso imeli cenilca...
Razbita ?ipa,prazniki,moj 12h delovnik...
Radost in veselje...
Za prihranek v vrednosti dveh kosil...
?e dobro,da je bila" zgolj" razpoka na ?ipi...
In tako kot je Jures napisal; kupil si nov avto... Ja,denar je denar,ampak kontaktiraj Zavarovalnico ,ki ima neko zgodovino.... Osebno se da za mariskateri popust zmeniti...
Se pravi ne zmores, ne da bi zmerjal ljudi? Svasta, bo?e ne daj da mu kaj re?e?, medtem ko lahko on zmerja cel svet.
Grrr... Moram se braniti.... Torej , ne ne gre se za to , da ne zmorem,da ne zmerjam cel svet. Gre se za to, da imam v?asih ob?utek ,da smo faking zmenkarijah ,kjer se ljudje bolj ukvarjajo s tem , kako kaj povedo in ne kaj povedo.
Jebemu mast (se opravi?ujem masti), imamo pijanega in agresivnega kolesarja na eni strani , na drugi strani pa mene,ki sem vozil po vseh ?lenih cppja.
Ampak,usran sem jaz ker pa?... Kot ka?e osebnostno ne ustrezam nekaterim. In to v temi,kjer naj bi tudi opozarjali na nevarne dogodke v prometu.
Aja, "grrr" na za?etku posta je neagresivne narave.
Pa sej ni toliko problem v dejanju samem; bog ve da vsi kdaj zajebemo na cesti. Ampak normalni ljudje potem v znak opravi?ila dvignemo roko, za par sekund pri?gemo vse 4 ipd; pa? da? ?loveku vedet da ve? da si zajebal in ti je ?al; tudi o?kodovani potem (po mojih izku?njah) ne komplicira dalje. Ko te nekdo izsili, potem je pa ?e pameten nazaj; TO pa meni dvigne pritisk.
To?no to. Kolikokrat jaz kaj zajebem, jebiga ?lovek sem . Ampak se opravi?im in tudi ?e o?kodovanec potem pizdi naprej; se opravi?im ?e 1x.
Ne pa da nekdo ZAVESTNO kr?i pravila , jaz mu lepo povem in potem mi jebe mater, jo?e na silo vstopiti v moj avto in razbija po njemu...
NIHCE mi ne bo jebal materi in
NIH?E mi ne bo tolkel po moji lastnini, ne da bi ob tem tudi jaz deloval samoza??itnisko.
Jures.... Nobenega nisem nabil,ok? Ni pri?lo do trka. Ok? Manjkalo je dovolj , sploh pri tako majhni hitrosti je bilo vse pod kontrolo.
In ljudje, ki so bolj ogro?eni v prometu (kolesarji recimo) naj se kar lepo v ?tartu vsaj potrudijo delovati samoza??itnisko ne pa da potem razgrajajo in uveljavljajo svoj prav,ki ni pravilen.
Ne gre se za to ,kaj je meni sveto,gre se za to,kaksna so pravila.
Ja,nekaj je nesre?a in splet nesre?nih okoli??in , nekaj je pa izsiljevanje usode in "ne moze mi Niko nista". ?e se jaz lahko peljem v pravo smer, ne vidim razloga da se ?e ostali ne...
Ptokleti pijanci. Se peljem z avtom , zavijam levo v kri?i??u in vzporedno z mano neka pijandura stara na ?e starej?em biciklu.... Po kontra smeri kolesarske steze...
Seveda... Ne bom ustavil. Nima tam kaj delati. In peljem mimo mirno , fosil me zgre?i za pol metra in pokaze sredinca...
Ustavim,stopim ven, vpra?am kaj je narobe.
Tip popizdi... Da kaj se grem. Mu razlo?im.
Ne dojame.
Se vsedem v avto,prilaufa za mano, ho?e odpreti vrata(jaz zaklenjen), pljune in boksne v ?ipo. Razbija po vratih , strehi...
Najrajre bi ga namlatil z klju?em za menjavo gume,ki je pod sede?em,pa bi verjetno imel sranje...
Nekdaj so rekli da se naj bi menjal na dolo?eno ?tevilo kil.kot je predpisano ali v 5 letu starosti,koko je danes pa ne vem.Notranjih napak ne vidimo,?e pa je ?e na zunj razpokan je pa vsekakor za zamenjat!
Ja odvisno od avta do avta,kar se ti?e intervala... Ce se ne motim , se je na nekih alfah moralo menjavati celo na 60t km (gledano po servisni knjigi).
Boss, imam pravi avto zate. Na dopustu sem imel fiat 500x, nek kao mini suv, 1,3 Mjet, 95 konjev.5 brzin. Pa take avte bi morali prepovedati z zakonom. Ej, pa to ne gre nikamor. Ampak res nikamor. V malo ve?je klance mora? ?altat v 3. brzino, ko vozi? 130/uro misli?, da bo? poletel. Poraba? Za tak majhen avtek z tako ?voh dizelskim motorjem 5,9/100.Kar pa je najbolj zanimivo je to, da kljub visokemu sedenju kot na klopci in kao anatomskim sede?em sem bil ?e po 150 kilometrih uko?en, da sem rabil obvezno en sprehod vmes. Polom od avta. Boss, ima? kar prav, tej suvi so za penzioniste. Ta, ki sem ga imel pa ?e posebej.
Tale 500x je res ogaben in drag... 500L je meni zanimiv, je vsaj ugoden in prostoren....
Glede obvezne opreme... res je obvezna... ampak kolikor vem, ni obvezno, da ti jo prodajalec vozila da zastonj ob dobavi vozila... Tako kot zimske gume pozimi ali verige... Avto oride iz tovarne vecinoma vedno z letnimi gumami... In to, da ti jih zamenjajo z zimskimi je pomoje dobra volja prodajalca... Ponavadi imajo itak akcijo, da ti jih dajo zraven, ce avto kupujes ravno v taksnem casu... Tako kot vinjeta...
Glede cene na avto net pa itak pise, da so cene informativne narave... Na racunu bos pa dobil ceno avtomobila in posebej se strosek, ki je tema tele debate... Itak je debata brezvezna, ker vecina tako dela... Verjetno je zadaj tudi kaksna bedasta zakonska ureditev... ali pa to, da ce taksne zadeve vkljucijo v ceno vozila, se to steje tudi v osnovo za zavarovanje ...
in se glede oglasov na avto.net... Nova vozila prodjalci vpisejo, ni pa nujno, da jih imajo res tudi na zalogi... Kolegica je ravno zadnjic kupovala nov avto... najde oglas na avto.net in vsa vesela, da je nasla avto z opremo, kimjo zeli in take drugi prodajalci niso imeli na zalogi... cakalna doba pa nekaj mesecev... No po klicu se je izkazalo, da tudi ta ni bil na zalogi...
Nekako podobno so oglasi, kjer oglasujejo, da dobis nekaj zastonj zraven... potem pa na racunu vidis postavko, kjer to potem stane 0,1? ali 1?, ker davcno verjetno ne gre skozi, da bi dali to zastonj...
Napisal sem le svoje mnenje glede tega
No,jaz vem ,da nebi dal niti eura za obvezno opremo ob nakupu novega avta. Grem raje v ?tacuno in jo tam kupim in vr?em v avto v salonu... Princip.
Kitajcu to drzava subvencionira ... Saj tepihe moras tudi posebej placat, pa so tudi par 10 EUR... OK... tepihe ni nujno, da vzames ... ampak vseeno... Pa v strosku priprave vozila je vec zadev... med drugim tudi trikotnik, komplet zarnic (ki jih itak v vecinimorimerov ne mores uporabit ), prva pomoc... Ce bi to skrili v ceno avtomobila, bi bil ta pac toliko drazji... A potem bi bilo pa vseeno?
Trikotnik in ostala obvezna oprema je OBVEZNA torej je avto brez tega tehni?no neizpraven.
In,ja,ce se jim tistih 200eur tako pozna,naj pa? skrijejo to v ceno. Kar ne ve? ne boli.
Meni gre na ?ivce,da MORAS dopla?ati nekaj kar NIMAS izbire odkloniti. Kot rtv prispevek...
Ne re?em; gumi tepihi, vinjeta , ve? kot par kapljic bencina, vse lepo in prav; pa? brez tega je avto vozen, ampak jebena priprava vozila... Saj niso resni...
Hja ne vem... Ko sem leta 2009 kupil xsaro, nisem pla?al priprave vozila, tekstilni tepihi so bili notri in ko sva ?la (ko sem ?e prevzel avto) s prodajalcem en krog, da spoznam avto (dejansko mi ga je celega razkazal), sva se ustavila na pumpi in je majstr natankal bencina ravno toliko , da sem se lahko pripeljal do Ljubljane (beri : nekaj eurou).
Stvari ,ki jih stanejo vse skupaj ni? , jim pa zagotovijo stalno stranko.
?e se ne motim,priprave vozila ne ra?unajo povsod...
Pa sej Jures tudi tako dela, samo da to ni kredit ampak lizing oziroma fafing. Ne vem zakaj to ne bi bila ra?unica, stro?ek je na?elom skos konstanten, prakti?no ima ves ?as nov avto, ne skrbijo ga garancije, okvare, menjavanje iztro?enih komponent pa ?e ego mu je potola?en vsake tri leta znova in znova.
Moj replay je bil bolj v smislu, da vi?ina pla?e ni pomembna, ker lahko da ima? visoko pla?o ampak ima? tudi visoke stro?ke recimo z najemom stanovanja al pa kreditom za nepremi?nino, vrtec v nem?iji ni tako poceni kot pri nas, pa da ne na?tevam ?e naprej....
Zato je vi?ina pla?e ni najbolj klju?en faktor pri nakupu avta.
To?no to... Jaz imam recimo pla?o precej vi?jo od povpre?ja v Sloveniji, 10let stara xsara je pa vredna... koliko? In tudi ko bom menjaval avto,bo ta definitivno med cenej?imi na trgu...
Scenica so malo pokronali. Morali bi dati 3 isofix sedeze v zadnji vrsti namesto dveh. Poleg tega majo 20' plati??a kot standard in preprosto izgleda komi?no. Da ne omenjam, da so vsi platisca pri vseh tierih opreme grda.
Espace je tudi postal SUV, scenic bolj kot ne tudi. Upajmo, da se SUV ljudje kmalu naveli?ajo in da se trend obrne nazaj na normalne uporabne avte: enoprostorci, karavani in seveda 5-vratne kombikimuzine za Bossa.
Mislim,da so se s scenicom ornk zaje..li..
Razred kjer je espace je res ?el skorajda v pozabo, ampak scenica bi pa po mojem lahko bistveno ve? prodali,ce ga nebi srali s tem napol preskokom v wannabe suv...
Ali pa se samo meni zdi,da scenicov sploh ni ni? na cesti? Ve kdo kako se prodajajo v tujini v primerjavi z c4p, touranom?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Malo Off Topic, ampak mogo?e se pa da kak?no vzporednico potegniti.
2leti nazaj sem za xsaro sklepal zavarovanje po sistemu " cimceneje".
Ko sem na bo?i?ni ve?er fasal kamen v ?ipo, sem zamahnil z roko ?e? "saj je zavarovana".
Grem do Rogelj romat, carglass.... Mi re?ejo,da je to edina zavarovalnica,kjer potrebujejo tudi zapisnik iz strani zavarovalni?kega agenta. Torej ni dovolj zgolj s polico priti do servisa...
Grem na sede? zavarovalnice, da mi ocenijo ?kodo...
" Gospod... Vam dam ?tevilko , se bosta uskladila s cenilcem,kdaj v roku treh tednov bosta to uredila na terenu....".
Tam niso imeli cenilca...
Razbita ?ipa,prazniki,moj 12h delovnik...
Radost in veselje...
Za prihranek v vrednosti dveh kosil...
?e dobro,da je bila" zgolj" razpoka na ?ipi...
In tako kot je Jures napisal; kupil si nov avto... Ja,denar je denar,ampak kontaktiraj Zavarovalnico ,ki ima neko zgodovino.... Osebno se da za mariskateri popust zmeniti...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani