Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Od kdaj pa si ti divjak ratal? Izbral si namreč najbolj nepomemben podatek, ki ga lahko najdeš in ga bi mogoče sprobal 1x v življenju, tko kot sem sam 1x sprobal max brzino moje šestke. Ja gre 220 po števcu.... uuuuaaaa super in to je to.

99% se avto uporablja v tistih režimih vožnje, kjer sta iz primerjalne tabele motorja skoraj identična. Oziroma 2.5 ima tolk več navora v nizkih obratih, da se ga da vozit skoraj kot dizla, kar je za povprečno vožnjo veliko bolj prijazno kot telovadba z menjalnikom, ko hočeš vozit normalno a še vedno dinamično. Za bit pobalin pa ne en ne drug motor nista primerna pa če še tolk tulite o nekih premijcih in nekih nadnaravnih motorjih.

V glavnem, oba motorja sta super, kar neverjetno primerljiva... pri X-u imaš seveda nekoliko več rezerve, samo če boš tisto rezervo uporabljal in vozil tam poraba ne bo nikoli 6 litrov ampak vsaj 8+.

Bottomline - ne glede katerega vzameš nisi naredil napake.

Večino imaš prav ampak ravno zaradi tistih nekaj rezerve in še par stvari je cena višja in zato se šteje kot, da je X186 boljša in premium.... 😁😉

Ker nisem divjak sem še zaenkrat ŽIV po več kot 3 000 000 kilometrih in če bi takrat imeli G140, ko sem kupoval cx-30 bi jo verjetno tudi jaz kupil. Gledal bi z vidika, da sem prej imel 3ko G120 2.0 potem bi pa imel 140 in 2.5 motor z več navora kar bi za mene bilo dovolj in še preverjen motor-dino....:nevem: (Če bi bila 2k€ manj kot je bila moja za 26k€) 

Sedaj pa imam biser od motorja s katerim sem zelo zadovoljen in kolikor sem obveščen do 150kkm do sedaj ni bilo večjih težav..... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Dobri športni avti se vrtijo na 10k obratih pa nihče ne jamra, da bi se morali vrtet na 3k obratih..... 😂😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 3 minutami je GregorV napisal:

Danes sem videl mojo novo igračo. 👍

Čudovita rdeča barva v dežju. Zelo lep design. Seveda tudi razlog za nakup.

Baby dino pa se je še sramežljivo skrival. 😄

Kako najlažje naložiti sliko na ta forum? Iz telefona?

Klikneš "dodaj datoteke" , ko ti odpre klikneš na "orodje za izbiranje" ter iz "galerije" izbereš sliko. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Po tejle primerjavi CX-30 med X186 in G140 sta si zelo podobna kar se pospeskov tice

Screenshot_20250314_182005_com.microsoft.emmx_edit_356243729830716.jpg

Screenshot_20250314_182021_com.microsoft.emmx_edit_356218120651247.jpg

Tole niso ravno uradni tovarniški podatki ampak so kar vredu in precej v prid x186 motorja, sploh tisti od 0 do 160 je 5 sekund in to je v metrih pri 160km/h kar veliko! :danzoman:

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je Deeyan napisal:

Js pa cist vrjamem, ce pridem js na G194 na tako porabo zakaj pri G140 nebi mogla bit 🙂

Verjamem, jaz tudi pridem na 4.0l ampak to ni povprečna. Lahko se pa cincam cel tank in pridem pod 6.0.

Gre se za normalno vožnjo... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je akla napisal:

Še moj prispevek k debati 2.0 x186 vs 2.5 G140:
Če bi sedaj kupoval, bi kupil G140.
Zakaj ? Imel sem G150, imam X186, kak mesec sem vozil G192 v CX5.
2.5l G motor je enostavno bolj uglajen, napram X motorju vse naredi opazno bolj suvereno; je pa res, da ne vozim agresivno, vendar še vedno precej hitro.

Kar se porabe tiče, sem imel na CX-5 7l/100 km, na X186 sem ravno tankal in imam 6.2l/100km; na G140 bi imel pomoje enako dobrih 6/100km.

...

Vse mazde, o katerih govorim, so AT.

Tisto o 6.0 l pri G140 pozabi.... 😉

Bodo povedali novi lastniki G140 koliko imajo povp. porabo. Jaz ugibam, da bi lahko bila poraba od 6.5-7.0l..... 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Ja in u četrti mi penzijonisti limajo slike starih telefonov za katere me boli kurac namest, da bi odgovorili na moje prvotno vprašanje...

Kamot te lahko boli k.... c,😁 vprašanje pa je bilo? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 55 minutami je Alex napisal:

Ne smemo pozabit, da je baby dino druga izbira, cenejša varianta za cx30, motor, ki je nadomestil osnovne 2.0 motorje. 

Nadgradnja in boljša izbira še vedno ostaja x186. Ljudje, ki gledajo za cenejšo varianto bodo izbrali pač baby Dinota. 

Drugače pa je za Mazdo dosti boljše in ceneje da je izkoristila ta trpežen Dino motor in zmanjšala konje ter porabo in zadovoljila EU- EKO standarde kot pa razvijala nov motor, ker nov motor tako že ima X186.... :nevem:

pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Sem vesel, da je boljši G140 celo 2.000€ cenejši od manj zmogljivega (slabši navor pri 2.000 obratih, kaj šele pri 1.500 in manj obratov), navitega X186. 😁 

image.png

Mazda že ve zakaj je tako kot je.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Glede na drugi posnetek in njuno še kar dinamično vožnjo se je videlo 7.8 na displeju. Mislim, da z nekaj prakse in utekanjem zna biti poraba kak liter manjša. 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 58 minutami je Magoče CX-30 napisal:

G140. Evo po narejenih 1000+ km, avto je top. Start, gumb za izklop zvočnih obozoril in gas. Ful se lepo pelje, na avtocesti in v "vrhniški klanec" brez problema 160 km/h. 

Kar se tu piše da avto ne gre so bedarije.

Še nikoli pa ni bilo na parkirišču toliko prošenj od znancev, ali lahko pogledam avto... kaj pa notri... 😃

Verjamem, da si in da boš še dolgo zadovoljen, avto je bomba četudi ima G140 dinota not. 😉

Srečno vožnjo ti želim  :zoom-zoom:  👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 21 minutami je Alex napisal:

Zares. 😊

Še to. 🤔

Jaz grem pa konec leta, če bo vse po sreči. Odvozim še kakih 80kkm, če bo Passat zdžal, ker ima že blizu 270kkm.....😁

Že tako sem leto čez 40.....:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

1.aprila letos. 😊

Za hec al zares, da ti ne bodo kaj zasrali....😂😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Joj tole smo že prva liga voznikov, vsak kamenček občutite pod trdo ali mehko gumo....👍 Rad bi vas videl tiste, ki vozite čisto na ivici in ko spusti kako se lovite pri višji hitrosti čez ovinke..... :whatever:

Zelo veliko je odvisno še od vozila, voznika, cestišča, temperature, teže, kakega kolena poleg (beri zbranosti 😁 ) in še marsikaj.....:nevem:. Ne se preveč igrat po cesti, ti časi bodo slej ko prej mimo, če že niso.... :zoom-zoom:

pred 2 urama je Alex napisal:

Saj tudi na testih zimskih gum so Sava med boljšimi gumami za sneg. Vse ostalo, dež, suha cesta... je pa za na rep razpredelnice. Velikokrat jih sploh ni na testu, ker najbrž Sava ne želi, da bi ostali videli, da so to slabe gume. In bi vplivalo na prodajo. 

Vem, kake so v praksi v primerjavi z Nexen na istem (vozilu x2) So pa za normalno vožnjo ok, na cx-30 jih pa nebi dal. 😉👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 urami je etcho napisal:

Saj meni tudi ni, ampak sem si zaželel premijsko se zapeljat v penzijo. 😁

Hoho, potem nas je pa kar nekaj, ki se okrog penzije vrtimo..... :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Nexen letne so še za silo, zimske pa so šle na Pasatu rakom žvižgat že po 20kkm...🫣😔

To zimo sem dobil na njega Savo in ne boste verjeli, po 40kkm so še za eno zimo in tudi po snegu gredo bolje kot Nexen.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 urami je Tilen5 napisal:

Kake neumnosti govoriš, premium performance nikol ni bil zastojn.

No, te Toyo so pred časom tudi metali dol iz 3jk in cx3,ker niso bile kaj prida.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 31 minutami je MazdaBoy napisal:

Čestitke za nakup, naj ti dobro služi  :zoom-zoom: Kaj te je prepričalo v nakup 2.5 140KM in ne 2.0 X186?

Cena mu ni ustrezala pri CX-30 / x186... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3
Napisano
pred 6 urami je TBA napisal:

Na semaforjih. Drugače sem pa čez Marijo reko za enim penzicem fural. Meni je pasalo, na porabi se pa tudi pozna ene 2-3 deci. Razlog je tudi toplejše vreme.

Sem si kar mislil, da je nekaj bilo, ker jaz imam 20 min.... 👍😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
pred 7 minutami je jures napisal:

Kitajci so klasa zase

Nekaj ŠARMA zunaj in notri mu še manjka. 

Notri je pa kot kaka pisarna ali biznis klas na letalu..... 😊😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

Sicer smo se o tem pogovarjali že pred časom, ampak je verjetno razlika tudi kateri letnik so in dimenzija same gume. Jaz mam letnik 2019 prva vgradnja na dimenziji 225/45 R19. Preko 50.000 prevoženih, pa še niti blizu ni profil proti koncu (zame je konc tam nekje proi okoli 3,5mm). Se pravi nobene ekscesne obrabe in to na navorniku. V suhem super, v mokem povprečna pa se mi še ni zgodilo, da bi ABS zapel. Drugače pa zdrsne tam, kjer zdrsnejo tudi vse ostale gume, ki sem jih imel.

Tako, da po moje je res odvisno bolj od serije oziroma kolk so šparal.

Možno je tudi to.... 🤔

Sem sprobal že marsikaj pa nimam občutka, da bi mi drsele bolj kot katere druge, kupil jih pa nebi nikoli.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.