Skoči na vsebino
Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ampak 200 uporabnikov spritmonitorja pravi tako, en Alex pa mrbit še en Bini pa drugače :nevem: Ne glede kolk se trudim, pa vseen bolj verjamem tistim 200 in bi jim verjel tudi, če bi bil jaz tist en na nasprotni strani.  😜

Drugače pa nisi odgovoril na vprašanje zakaj bi 200 uporabnikov lagalo v minus in ne raje v plus. Se pravi, da bi pisali manjše porabe kot so res, bi še nekako verjel, da je možno, ampak da pišejo višje je pa precej skregano z logiko. Drugače pa ja, ogromno je odvisna poraba od načina vožnje in vse prevečkrat se pogovarjamo o hruškah in jabolkih. Že samo to, da se en na AC vozi 140km/h, drug pa 120km/h je lahko razlike več kot pol litra oziroma še precej več, če gre za neaerodinamičen avto.

Še mestna vožnja ni enaka... lahko se mestno voziš ob dveh ponoči, ko večina semaforjev mežika in imaš zaradi nizkih hitrosti porabo manj kot 6l/100km, lahko pa stojiš v kolonah ob konicah, kjer je poraba hitro 9l/100km ali več. Ampak vseeno neka povprečja za primerjavo pa vseeno človek dobi na portalih poraba.com in spritmonitor.de, pa če si priznaš al pa ne.

Ampak teh 200 je v zmoti😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moja je hatchback in je zelo praktična. Poraba je 6 litrov( 6.2). Je pa sive barve (machine grey) in se umazanija ne pozna preveč. Po 4h letih ni še nič rje kar je pri mazdah kr problem. Sploh včasih je bil. Sem jo pa tudi dodatno zaščitil. Pohvalil bi sestavo armaturne plošče, ki je dobro sestavljena in zaenkrat ni čričkov. Z obrabo volana še ni težav (70k). Problem mazd je tudi barva, ki je nenormalno občutljiva in kaj hitro se pojavijo pikice od kamenčkov.  Ogledala delujejo brez težav kar je pri večini mazd problem (če imaš nastavljeno na auto se lahko ne zložijo ali odprejo). Sem zelo zadovoljen. Dobrodošel med nami in priporočam nakup trojke hatchback ali limuzine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)

Ne vem, če sem tu že povedal ampak, ko sem spomladi peljal na 1.tehnični so mi rekli, da take mazde pa še niso videli ( brez rje). Sem par mescev prej peljal na korozisko zaščito podvozja. Pravi, da so rade kr rjave spodaj že po takem času🙁

Popravljeno od Gregster
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz vozim zadnja 4 leta in pol mišelinke. Vrhunska guma. Prej sem 6 let vozil bridgestone potenza in se mi je zdela isto vrhunska guma, sploh po mokri cesti. Zimske sem vozil vredesteiner, goodyear pa zdaj dunlop. Vse ok. Včasih na puntiču pa golfu dvojki pa sava. No, to pa ni dobra guma. Vsaj v mokrem ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 5 urami je NevLado napisal:

Tudi jaz sem dal nekaj čez 200 ampak ne vidim smisla v temu, da bi vgrajeval aftermarket (ki je 20 eur cenejši), če je ta zdržal 5 let :D 

A po 5ih letih je biu fuč? To se vidi kako? Na zalaufa al kakšni so znaki?

Men po 4h letih in pol še vse dela bp. Na servisu spomladi so rekli, da je še poln energije😄. Bom videl kaj bodo rekli tokrat. A da bi sam menjal pa ni debate?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.