No, tudi sam sem rabil kar nekaj časa oziroma poguma, da sem tole sprobal.
Namreč, lučka se mi prižge na 60-70 km. Pa sem enkrat rekel "ku**, grem do konca pa da vidim kaj bo"... No, hvala bogu je bila črpalka 4 km stran, v domačem kraju, pa sem si to upal. No, ko sem prišel do nje in natankal, sem stlačil notri komaj 39 litrov. Potem sem si prišel gor, da je rezerva komaj potem, ko lučka pride na 0 km. Sedaj tankam zmeraj okoli 37-39 litrov (še cca. 20-40 km lučke), naredim 650 km in porabo imam poleti 6.1 in pozimi 6.3.
Sicer sem pa na morju gledal skupaj parkirano Cupro in pa Mazdo CX-5 rdeče barve. Čedalje bolj mi je Mazda SUV všeč in tudi tokrat je bila Cupra zgolj pikica v očesu.
A je? Odkar mi je sla 5 letna garancija, sem se odlocil da sam servisiram avto (oziroma sam iscem mehanika, ki to dela). Oderuski pooblasceni servisi vem da bi za to delo vzeli vsaj 300 eur. Z namenom sem napisal stroske zraven, da primerjamo. Torej sem dobro prisel skozi? Tisti ki hodite se na pooblascene servise, koliko placujete?
Torej je to še ena neuporabna "nova" stvar v avtih oz. v Mazdah. Če bo imela guma 0.5 bara manj, bom sam opazil med vožnjo, ne rabim za to elektronike.
Še nikoli v dveh letih se mi ni prižgala luč od TPSM. Menjal sem tudi letne gume z zimskimi, ki so na svojih felgah, pa se tudi ni pojavila lučka, čeprav so gume bile na 1.9 (prej na 2.4).
Tudi jaz imam par kamenčkov v šipi. Kaj lahko naredim, glede na to da ne vozim avta na uradni servis, torej nimam garancije? Verjetno samo samoplačniško na Carglas...?
No, moja M3 je še vedno v garanciji, ampak sem se odločil da jo servisiram izven pooblaščenih servisov. Kot je že nekdo tu dejal, servis je zame, ne za bodočega kupca, ki bo kupoval moj avto in se bo pojavil čez 5-10 let. Pa seveda, zakaj bi plačeval enako storitev 2x dražje, saj ne serjemo denarja, velikokrat pa je bolj šlampasto narejeno kot pri privatniku.
Zgolj za info podajam cene, ker sem ravno prejšnji teden opravil servis:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To vem, ja. Imam tako.
Ampak so mi pretrde, ker so prenizke.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani