Ali se je ze komu zgodilo, da med voznjo avto samodejno nekoliko zabremza, kljub temu da normalno drzis nogo na gasu? To se veckrat dogaja v 3 ali 4 prestavi na dizl avtu.
Ravno to sem mislil vprašati s tistim "prej in potem" vprašanjem. Mogoče nisem ravno lepo oziroma jasno napisal kaj želim vprašati.
Meni žal te cifre ne povedo veliko. Nekaj razlike je med "prej in potem" na listu, ampak še vedno ostaja neka razlika. Kaj več pa ne znam razbrati.
Je pa mojster rekel, da je "spredaj levo" in "zadaj desno" bilo veliko razlike oziroma za nastavit. Ampak kolikor vidim na listu, je še več razlike bilo med "desno spredaj", kar pa ni omenil. Saj pravim, ne vem kaj so te cifre...
Jaz sem pa na moji M3 prejšnji teden menjal gume, kupil sem nove, ker mi je Nexenke po dveh sezonah čisto pobralo.
No, sedaj sem naredil še optiko. Ima kdo kakšen komentar na prej ali potem?
Upam da mi sedaj te Goodyearke zdržijo 4 leta. Berem komentarje uporabnikov tu na forumu, pa imajo Nexenke po 5-6 let, pa se jočem zraven, ker so meni zdržale samo 2 leti... Sem naredil z njimi nekje 35-40.000 km vse skupaj.
Gume naročene (Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3), upam da jih do petka dobim in premontiram. Zdaj pa raje z drugim avtom naokoli za te 2-3 dni.
Najlepša hvala vsem za nasvete, pomoč in vse informacije!!
Upam da bodo kaj boljše kot te Nexenke, čeprav so se dobro držale ceste v suhem (po mokrem malo manj). Ampak da jih je v dveh letih čisto pobralo - ne morem verjeti. Sem računal da bodo gume za 4 leta oz. nekje 45.000 km...
Kakšno barvo/sprej priporočate za čeljusti/klešče?
Tudi sam moram menjati diske in ploščice pri naslednjem servisu, pa bi si jih pobarval, da dobim 5-10 konjev zraven. 😂
Resno sprašujem drugače.
No, pa sem še jaz danes menjal gume in komplet opral M3, stare felge z gumami in pa tudi nove originalne, ki so bile precej črne in sploh ni šla umazanija dol z vapom. Jah, banex, cotka in pa na roke drgnit.
Sem pa opazil, da sta precej bogi dve gumi, Nexen N'fera SU4. Imajo DOT 2720. Če jih primerjam s starejšimi zimskimi Michelin Alpin PA4 ki imajo DOT 3819, ki so kot nove...
Povejte, jih je potrebno menjati? Sedaj sem jih dal na zadnji dve kolesi, pa bi jih najraje menjal po koncu sezone - kar vse 4 skupaj.
Ali pa bi bilo bolje da bi jih kar čimprej? Lani so bile na sprednjih kolesih in kot vidite, res pobira robove - praktično jih ni več na notranji strani gume.
Sem imel na stari 6-ki nexen letne, res da le pol leta, ker sem jo potem prodal. Kot sem takrat napisal, guma je bila dobra v mokrem in precej tiha. Se je pa že poznala dokaj hitro, po par mescih večja obraba (premehki robovi gume). Prej sem imel na istem avtu conti in so bile precej boljše v vseh segmentih vožnje.Še prej pa GY F1 assimetroc 5, ki so bile superiorne v vseh pogledih. Edino razpok na bokih so imele več. 😊Najbrž bi naredil z Conti tudi veliko več kilometrov kot z nexen.
Sicer pa vsak naj kupi in da na avto kar hoče. Avto je njegov. 😊
Jaz imam Nexen N'fera SU4 letne gume. Lahko potrdim napisano, je pa seveda od stila vožnje tudi precej odvisno. Ampak tudi meni so se zunanji robovi čisto znucali, medtem ko je sredina gume še odlično ohranjena po 3 sezonah. Jih bom še imel eno leto, potem pa bo čas za nove. Seveda grem sedaj bolj previdno v ovinek, če je mokra cesta - jim ne zaupam več toliko kot ko so bile nove.
Je pa zanimivo, tišja in bolj varčna (avto pije 0.3 več pozimi) guma od zimskih Michelin alpin PA4, čeprav mislim da na netu ravno obratno piše.
No, tudi sam sem rabil kar nekaj časa oziroma poguma, da sem tole sprobal.
Namreč, lučka se mi prižge na 60-70 km. Pa sem enkrat rekel "ku**, grem do konca pa da vidim kaj bo"... No, hvala bogu je bila črpalka 4 km stran, v domačem kraju, pa sem si to upal. No, ko sem prišel do nje in natankal, sem stlačil notri komaj 39 litrov. Potem sem si prišel gor, da je rezerva komaj potem, ko lučka pride na 0 km. Sedaj tankam zmeraj okoli 37-39 litrov (še cca. 20-40 km lučke), naredim 650 km in porabo imam poleti 6.1 in pozimi 6.3.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Od kolega BMW serija 1, mislim da 2009 letnik. Ampak pravi da avto obcutno zabremza, ne samo upocasni kot ce bi gas spustil.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani