Skoči na vsebino
Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano (urejeno)
  dne 10. 11. 2022 ob 15:03 je NevLado napisal:

Glej, mene prav malo briga, kaj pravi tvoj kolega. Zakon o motornih vozilih je jasen :D 

Povem, napišem in objavim, ko me nekdo to vpraša. Kaj boš pa ti naredil z mojo informacijo in komu boš verjel je pa na tebi...

Razširi  

no ja, sicer so pa istih dimenzij kot original. in na njih so take gume kot jih imam že na homologacijskem kartončku. 

se bom naslednje leto ko menjam letne nazaj, zapelju na AMZS in če bo treba gor nardim homologacijo samo za alu platišča. tistih 30-40€ ni grozen strošek kot če štraf dobiš al pa še kaj hujšga

zimske so pa tko na original 16'' ki so pa že na avtu. 

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
  dne 10. 11. 2022 ob 8:36 je NevLado napisal:

Original platišča so najmanj za komplicirat :D Kupiš, montiraš, daš na avto in je mir. Pri aftermarket platiščiš boš imel malo telovadbe, bodo pa ceneje. Predlagam, da spremlaš ali boš kje dobil kakšna rabljena original.

Lej ne :D Kregal sem se že s pol foruma glede tega, na žalost jih je večina samo teoretikov na nivoju gostilniške debate, ki niso še nikoli homologirali ničesar, je pa verjetno nek sosed od bratranca enkrat 2015 nekaj homologiral. Zdaj če nočeš bit tudi ti v tem klubu mi verjami to, kar ti povem. 

O tem govori tudi zakon za motorna vozila, več o tem tukaj:

https://www.mazda-si.net/topic/16834-mazda6-g192-at/?do=findComment&comment=470131

Razširi  

To sem zvedel od kolega, ki je delal na AMZS da se homologirajo samo gume in ne felge. lahk pa da se nisma najbolj zastopla.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano

Po mojih informacijah se homologirajo samo gume. Če imaš v avtu certifikat za felge in imaš avto cerificiran, bi moralo biti ok. 

Kar se pa aftermarket felg tiče pa na določenih straneh piše katere so ok za zimske razmere.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
  dne 6. 11. 2022 ob 18:29 je Bini napisal:

Škoda,da mi ne verjameš. :nevem:Ni povsod mesto in AC,ker pri nas so take ceste trenutno da se lahko drsaš.....🛷 V senčnih legah je zelo hladno in mokro in verjemi mi,da z letnimi odletiš iz ovinka ko šus pri taki cesti,ti pa samo šparaj zimske za januar in februar....😊😉👍

Razširi  

prav imaš, nismo vsi v prestolnici doma kjer se največ rihtajo ceste :)

danes zjutraj je bilo pri nas 4,8°C. čez dan pa max 13,4

se je že kr parkrat zgodilo da smo imeli sneg v začetku novembra, pa čeprav je do večera skopnel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
  dne 3. 11. 2022 ob 9:29 je Bini napisal:

Jaz sem imel 18tke in mi ni bila pretrda vožnja,pumpam na 2.5, kako je na 16tkah nimam pojma.

Vizualo pa je tako ali tako videt super....😉👍

Ta oznaka je hitrostni razred in je na zimskih dovoljeno imeti za en razred manj.

Razširi  

Mislim da se je to spremenilo 🙂 

Namesto V imam hitrost index T pa si v notranjost vozila nalimam eno nalepko ;)

Max hitrost vozila je 195km/h pnevmatike so pa do 190. 

Dodatek k pravilniku namreč določa, da mora simbol kategorije hitrosti zimske pnevmatike ustrezati hitrosti, ki je ali večja od največje konstrukcijsko določene hitrosti vozila (ki jo določi proizvajalec vozila) ali ni manjša od 160 km/h (ali oboje).
Če je vseeno največja konstrukcijsko določena hitrost vozila (ki jo določi proizvajalec vozila) večja od hitrosti, ki ustreza simbolu kategorije hitrosti zimskih pnevmatik, mora biti v vozilu na vidnem mestu pritrjena opozorilna nalepka z določeno največjo hitrostno zmogljivostjo zimskih pnevmatik.
Povedano enostavno: na vseh avtomobilih je dovoljeno uporabljati zimske pnevmatike najmanj hitrostnega razreda Q (do 160 km/h) ali več (R, S, T, H, V, …), vendar mora biti v avtu nalepka, ki voznika opozarja na največjo dovoljeno hitrost vožnje glede na hitrostni razred pnevmatik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Sej ce omejijo hitrost električnih avtov na 90km/h ali manj se doseg drastično poveča. Samo si ne predstavljam Alexa v takem avtu 😂

Če bi izboljšal izkoristek pridobivanja vodika bi bila super alternativa vodikove celice. Žal je praktična uporaba omejena na tovorna vozila in avtobuse. Tankaš pa skor tko kot bi šou tankat benz

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
  dne 23. 10. 2022 ob 17:14 je Alex napisal:

Kakorkoli, sem pisal tudi na Mazda Slovenija. Bomo videli, kaj bodo zmozgali glede teh gum. 🤔

Bodo pa naslednje gume na cx 30 definitivno ali GY ali Conti. 

Razširi  

Kaj pa hankook?😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
  dne 21. 10. 2022 ob 8:35 je jacques33 napisal:

Jaz sem jo kar preobul v nove zimske Continentalke, da ne bom tik pred zdajci čakal v gužvi. V primerjavi s prejšnjimi zimskimi gumami Toyo je vsekakor tišja.

Razširi  

sm si js tud conti nabavu 970, če par tednov nazaj. menjat grem pa vrjetno prvi teden v novembru.

dne 20. 10. 2022 ob 15:36 je SpEkTr napisal:

Huh? Ženin avto, notranja stran gume, 7 let stare..
39b4db9203df2b42b88fdd4f8310dc19.jpg

a0d1062715dcbdf54eb1b177d131e72b.jpg

Razširi  

kok se pa vozi da ma 7 let stare gume? al je že stare kupla. men guma več k 2-3 sezone ne zdrži k je pol bol al manj zlizana.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.