Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 8 minutami je Bini napisal:

Škoda,da mi ne verjameš. :nevem:Ni povsod mesto in AC,ker pri nas so take ceste trenutno da se lahko drsaš.....🛷 V senčnih legah je zelo hladno in mokro in verjemi mi,da z letnimi odletiš iz ovinka ko šus pri taki cesti,ti pa samo šparaj zimske za januar in februar....😊😉👍

prav imaš, nismo vsi v prestolnici doma kjer se največ rihtajo ceste :)

danes zjutraj je bilo pri nas 4,8°C. čez dan pa max 13,4

se je že kr parkrat zgodilo da smo imeli sneg v začetku novembra, pa čeprav je do večera skopnel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano
dne 3. 11. 2022 ob 10:29 je Bini napisal:

Jaz sem imel 18tke in mi ni bila pretrda vožnja,pumpam na 2.5, kako je na 16tkah nimam pojma.

Vizualo pa je tako ali tako videt super....😉👍

Ta oznaka je hitrostni razred in je na zimskih dovoljeno imeti za en razred manj.

Mislim da se je to spremenilo 🙂 

Namesto V imam hitrost index T pa si v notranjost vozila nalimam eno nalepko ;)

Max hitrost vozila je 195km/h pnevmatike so pa do 190. 

Dodatek k pravilniku namreč določa, da mora simbol kategorije hitrosti zimske pnevmatike ustrezati hitrosti, ki je ali večja od največje konstrukcijsko določene hitrosti vozila (ki jo določi proizvajalec vozila) ali ni manjša od 160 km/h (ali oboje).
Če je vseeno največja konstrukcijsko določena hitrost vozila (ki jo določi proizvajalec vozila) večja od hitrosti, ki ustreza simbolu kategorije hitrosti zimskih pnevmatik, mora biti v vozilu na vidnem mestu pritrjena opozorilna nalepka z določeno največjo hitrostno zmogljivostjo zimskih pnevmatik.
Povedano enostavno: na vseh avtomobilih je dovoljeno uporabljati zimske pnevmatike najmanj hitrostnega razreda Q (do 160 km/h) ali več (R, S, T, H, V, …), vendar mora biti v avtu nalepka, ki voznika opozarja na največjo dovoljeno hitrost vožnje glede na hitrostni razred pnevmatik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Ja, bo potrebno počasi nadeti zimske gume... baje, da zima že trka na vrata. 😊

Še ni sile...sam k znajo bit pol še daljše vrste pa k mam glih dopust sem se odločil da popoldne kako uro al pa dve prezivim pri vulkanizerju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Sej ce omejijo hitrost električnih avtov na 90km/h ali manj se doseg drastično poveča. Samo si ne predstavljam Alexa v takem avtu 😂

Če bi izboljšal izkoristek pridobivanja vodika bi bila super alternativa vodikove celice. Žal je praktična uporaba omejena na tovorna vozila in avtobuse. Tankaš pa skor tko kot bi šou tankat benz

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 17 urami je Alex napisal:

Kakorkoli, sem pisal tudi na Mazda Slovenija. Bomo videli, kaj bodo zmozgali glede teh gum. 🤔

Bodo pa naslednje gume na cx 30 definitivno ali GY ali Conti. 

Kaj pa hankook?😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 21. 10. 2022 ob 10:35 je jacques33 napisal:

Jaz sem jo kar preobul v nove zimske Continentalke, da ne bom tik pred zdajci čakal v gužvi. V primerjavi s prejšnjimi zimskimi gumami Toyo je vsekakor tišja.

sm si js tud conti nabavu 970, če par tednov nazaj. menjat grem pa vrjetno prvi teden v novembru.

dne 20. 10. 2022 ob 17:36 je SpEkTr napisal:

Huh? Ženin avto, notranja stran gume, 7 let stare..
39b4db9203df2b42b88fdd4f8310dc19.jpg

a0d1062715dcbdf54eb1b177d131e72b.jpg

kok se pa vozi da ma 7 let stare gume? al je že stare kupla. men guma več k 2-3 sezone ne zdrži k je pol bol al manj zlizana.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ideje za registrsko tablico
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

P0-SLIVOVKO, si verjetno mislil... 😉😀😂🙈

sej sem to tuhtu, sam ne vem če spraviš tok znakov na tablco :D 

bi blo pa PO-PIVO, 

me pa zanima če ma kdo od mazdašev tablco KR-ZOOM  al pa JDM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 22 urami je Boss napisal:

Hauba? Pri Mazdi pa res ne rabiš odpirat haube. 😜

učas je treba dolit kaj. če ne druzga vsaj tekočino za šajbe pucat :D 

aja pa v Lidlu nabavu eno tubico za tesnila mazat :) 

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 21 urami je Z M A J napisal:

Najbolj zoprno je, ko potem primrzne tesnilo ob kovinski del in se na silo odpre ter zatrga. Tesnila pa draga,kot da so iz Swarovski kristalov, heh.

Preventiva se vsekakor izplača. :)

Vsi omenjate vrata. Kaj pa hauba?🙃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 21 urami je Boss napisal:

Točno zato je najbolj pomemben podatek, kako se guma stara, ker verjetno so redki, ki zgonijo zimske v dveh ali treh letih. Moje osebno mnenje je da je najbolj relativen podatek, kako je v petem ali šestem letu uporabe in če takrat še opravljajo svoje poslanstvo tako kot treba. Kar je pa 7 ali več pa tako ali tako mislim, da bi moralo it iz uporabe, ker takrat guma pač ni več ustrezna pa ne glede od katerega proizvajalca.

Žal spadam med njih. Glede na relacijo ki jo delam in način vožnje mi zimske tretje sezone ne bi zdržale oz. Nebi nikamor prišu če bi zapadlo kaj snega

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je SpEkTr napisal:

Ne, v leru ne slišim tega, sem že probaval...kar je zanimivo.

če se samo med vožnjo sliši poglej zaščito diskov če je zaščita kaj zvita al pa disk. lahk tud da je na premzah kaj. sam k si omenu da prihaja izpod haube...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.