Skoči na vsebino
Brisalci?
Napisano

eno moje odkritje: ?e pere? avto z voskom, pol neki ?asa brisalci bri?ejo slabo ?kripajo za sabo pu??ajo meglo...zato je pol treba ?ipo spucat s tistim k je za vosek odstranjevat, ?e da? v pralnico prat z voskom ponavad dobi? une rob?keza spucat vosek z ?ip.

Druga? je pa glede brisalcev tko da jim zima ?koduje, ko ma? tist led gor pa k ga pobri?e?, velikokrat je pa tud kak?en oster rob in to na?ne brisalc... pa sej veste da je v mrazu guma bl trda posledi?no...

Bosch twin so bli pa v?asih dobri brisalci, n? ve?-baje sm ?e od ve?ih to sli?al

dele mam pa champion brisalce ?e drugo poletno sezono, pa so ?e ?a?el mal ?kripat sam bri?ejo pa ?e lepo.

boss teb k laske pu??ajo probi sam brisalce-rob spucat z ktpo, k je najve?krat svinjarija za to kriva

LP Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Klub SLO?!
Napisano

na forumu bo en sam del katerega bomo lahko videli samo registrirani uporabniki, ne pa tisti gosti, to nab bo dalo nekaj zasebnost.

?e eno moje mnenje: da bi v ta del dejali avte z vidnimi tablicami v unega bi jih pa brisali oz bi jih zameglil.

LP Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NUJNO!
Napisano

ma jst ne bom tanku nikol ve? se bom za?el kr s kolesom vozt.

no sej to sm ?e za?el prakticerat,ma veste se zelo velik pozna pa ?e bol? se po?utm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

pa si prebrav navodila?

zato k nalije? dodatek v olje se mor? takoj jet pelat na dalj?o vo?njo da gre ta dodatek po celem motorju in da se prime kovine, ?ene se vsede na dno karterja, in tam ti res ne pomaga n?.

to niso moje izku?nje ampak stvari k smo se jih pogovarjal med sabo!

dej pa kaj je res in kaj ne ne vem, bom pa enkrat probal tud sam

Za QMI mislm da ma v do?alah SIMAX mo?no pa da majo tudi v dobu CIM tam sem vidu izdelke QMIje pa ?e ena varianta v dom?alah tam od gasilskega doma mal naprej k prodaja walker izpuhe, tam bi tud znov met

LP Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo blatnikov
Napisano

in kaj je sploh s tvojimi blatniki, na slikah je ?ist OK vidt?

Drga? se ti pa spla?a dat kak?nega jurja ve? za popravil in pol ma? tud bol? narejen, no zdej je odvisn kok dobr ho?e? met.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bio Diesel
Napisano

z biodizlom je tako da mora biti ?e motor tako skonstruiran da je zmo?en obratovat samo na biodizel. pomeni druga?na bo?pumpa, izgorjevalni prostor pa ?e par stvari, ki se jih pa dele ne spomnm. ?eprav biodisel lahko me?a? z navadno nafto in ti samo za 5%( petrol je edini k me?a biodizel v nafto v sloveniji) kar je ve? ni preve? dobr ( sej veste da je mel petrol te?ave zdizlom v NM? zakaj, ker so preve? bio dizla notr me?al, reno je pa ?e posebi ob?utliv na nafto, tam pa renojev ne primankuje), no pa ?e ma? prilagojen motor na biodisel, mora? bolj pogosto delat servise, pa man mo?i ma?, pa povrhu vsega se mor? ?e velik vozt, kajti ?e ti avto stoji mislm da dan ali dva se pojavi neka reakcija al usedlina, ki je lahko zelo usdna za motor.

zdej morate pa mal razmislt ?e se vam spla?a delat bolj pogoste servise (mislm da se prepolovi ?as ali pa celo poza tretino kraj?i ?as za menjavo olja) ker se olje toliko prej uma?e in potem izgubi svoje vrednosti. povrhu vsega morate pa ?e vsaki? filter menjat.

to vem k mamo doma pobla??en servis in so te traktorji prilagojeni na bio dizel in so taki pogoji, samo ker nobeden ne uporablja biodizla, saj da bi vedu ne, so ti moji podatki bolj okvirni.

LP Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poceni gume
Napisano

ma je blo ene pol leta nazaj test gum, bil je namre? primrjalni test med zimskimi in letnimi v razli?nih pogojih. gume je dala Sava.

no kokr se ?e spomnm je tko da so se letne gume obnesle pri vseh testih bolje od zimskih, razen v snegu so zimske bile nekaj bolj?e. testiral so jih pa ob toplem in hladnem in ob mrazu nekaj plusa, pol okol ni?le in pol ?e pri par stopinjah minusa.

glede na to kak?ne zime imamo in tisti k smo doma bol bliz kak?nih ve?jih cest da niso kje v rovtah, kjer ?e plu?t ceste ne pridejo, niti ne bi bilo potrebno menjat gume za zimske, ker takrat k je sneg ponavadi ne gremo vn, ?e pa ?e so pa zelo prometne ceste splu?ene ali pa vsaj ?e zvo?ene in zelo posoljene.

sicer imam tudi sam zimske gume, ki jih redno menjam ob predpisanem ?asu. poleti se vozim z bridgeston potenza pozim pa michelin alpin a2. se pozna da je potenza bolj?a guma v suhem in mokrem. v snegu se pa ?e nism vozu z tem gumami tko da ne vem.

LP Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poceni gume
Napisano

?e je proizvajalec in model pol more bit vse ok, razn ?e nimajo kak?nih ponaredkov, sam dvomim, pa ?e nekaj garancije ti morajo dat, kljub temu da je po po?ti.

Zelo OK zadeva, bom mogu kr druge feltne pa gume kupt k so gume tko pocen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja
Napisano

kolk olja bo popapcal je najve? odvisn od kvalitete olja, to dr?i preverjeno.lahko ma? ?e tko zgonen motor pa ?e daa? kvaliteten olje v ma?ino ti ga bo sigurno za 50% man papcal kot kak?nega protona.pol je ?e zlo oziroma dost va?n ?e je sinteti?en olje!

LP Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ker Servis Zbrat
Napisano

cink ?pula in elektronika v?iga,... vse to je v frtajlerju zajet, tko da ?e ti kak?na od teh stvari crkne, mor? frtajlar menat. frtajler stane nekih 146 k sit in ?e neki drobi?a, sicer sm zaenkrat popravu, sam za kok ?asa pa ne vem. menjal sm sve?ke in za enkrat gre, vendar bo vseeno treba enkrat na servis zapelat da ornk pogledajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ker Servis Zbrat
Napisano

ma men je va?n da je bol?, pa da bo bl sigurn, sej nebom pelu serviserat, ampak popravlat, oziroma postavlat diagnozo o problemu, k sm ga mel, mam z avtom.

k je hladn se lepo pele, k se segreje pa cuka k zme?an, pa vsakih 100m crkne in ga te?ko v?ge?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ker Servis Zbrat
Napisano

sm v dilemi ker servis zbrat, mam namre? te?ave z mazdo, pa bi rad da se nekdo k se mal bl od mene spozna na ta avto in da mi ga zrihtajo. zdej mam pa vpra?anje na kre servis naj ga pelm, cosmos al gama, ?e pa je ker velik bol?i bi pa pol tja pelu.

da me ne bojo preve? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f
Napisano

no ja jst mam tud 323f 15i letnik 97, pa gre z gumami 185/65/14 180 km/h

z gumami 195/50/15 pa tud 180

drga? sm jo pa pelu ?e tud 200 sam po klancu dol. sam k se je cesta zravnala je hitrost ostala ista.

sam dej mi je pa elektronka crknla pa se ne premekne tud za meter

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bridgestone Potenza Re 720
Napisano

ja ve? s temi testi je tako, tist k da ve? dnarja je pol bolje uvr??en, saj koker sm jst sli?al, najbolj?i testi so ljudje k se vozmo z razli?nimi gumami. in ti lahko povemo izku?nje, verjetno jih ima? tudi sam nekaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje Za Mazdo Mx3 1.6i
Napisano

Vsekakor dej notr kak?no sintetiko z 5w-40, dej kerokol znamko bo? izbrav valvoline, shell, castrol, ni niti ve? tok va?n k so vsa olja odli?na, oziroma je odstopanje med njimi minimalno. tko da dej olje notr tist k ti pa?e, in da je sinteti?no in da je 5w40 za bencinski motor.

Drga? sm mel prej v moji mazdi 323f 15i BA castrol txt 5w-40, pa mi ga je popil 0,5 l na 15 000 km zdej mam pa notr shell je mal cenej?i od castrola, pa ?e ne vem kolk ha pije k je ?ele ene 500 km v motorju. lahko pa pogledam kaj pi?e gor ?e te zanima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bridgestone Potenza Re 720
Napisano

mam jst tud potenco na svoji mazdi, pa me ta glasnost ne moti, saj ?e si mal dirka?a se prov dobr sli? kdaj guma ornk grab, pa kdaj za?ne popu??at, sam ta guma ne spusti zlepa, odli?na guma no ja jst jih mam ?e 2 sezono in res so zelo dobre, se velik bol dr?ijo od zimskih, pa ?eprov so zimske mi?elin.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323 F
Napisano

mislm da ni nikjer velik razlike, ve? k za jurja mislm da ni, drga? pa nafilej z barvo in pol prid? nazaj ?ez kak?en mesec in ti poka?e kje spu?a, ?e spu?a, jst sm polnu v dom?lah zravn AS dom?ale in pumpe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.