in v teh navodilih je recimo na strani 21 opisano, kako prides na novem MZD Conenctu do podatka o lokaciji ...
Ce ti tukaj pokaze trenutno lokacijo, potem pridobiva pravi polozaj iz GPS-a ... Ce ne, je lahko GPS sprejemnik ali antena v okvari... ali pa si na podrocju, kjer ne vidi staelitov (recimo v garazi) ...
Ce ne deluje OK, potem bi jaz sel nazaj na servis... Saj je avto se v garanciji... Edino ce si recimo kartico kupil kje preko eBay-a ... takrat pa zna biti problem, da ti ne bodo hoteli pomagati... Predvidevam pa, da si kartico dobil ze ob nakupu avtomobila ...
Sem probal po navedenem in se mi izpi?e na displayu: ACQUIRING (pridobivanje) GPS - ne vem ali sem bil premalo ?asa v avtu ali pa zadeva ?e zmeraj ne deluje, v ponedeljek sem najavljen na servisu Mazda BTC.
Kartica je original, ki sem jo dobil skupaj z vozilom. GPS modul je original Mazda, bil zamenjan na poobla??enem servisu Mazda BTC v garanciji, sicer je cena celotnega modula, ki ga je bilo potrebno menjati 1.600 ?.
Jest hvala ti na anga?iranju glede mojega problema, skoraj ne verjamem, da bi bilo kaj narobe z GPS-om ker je bil v celoti (cel modul) zamenjan v garanciji in sem ga ?akal kar nekaj ?asa. Je pa novi MZD Connect malo druga?en od starega saj ne najdem podro?ja GPS information - Contact Import - povezavo s sateliti ali pa? ne znam.
Sem pravkar preveril SD kartico; zemljevid: Evropa, razli?ica oktober 2019, datum izteka veljavnost: 23.12.2024. Mislim, da je to kar v redu, bom pa ?e enkrat zadevo obnovil; zemljevid: Evropa.
Kje na displeju ti pa kaze "Rusija"? V ruskem jeziku ali so na voljo samo karte Rusije? Si sam posodabljal SD kartico? Si mogoce izbral Rusijo med posodobitvami?
?e se prav spomnim sem posodabljal celo Evropo, ne spomnim se, da bi posodabljal samo Rusijo. Na celotnem displayu vidim ulice nekega ruskega kraja (predvidevam po napisanem), jezika ni - govorno vodenje, kartico sem posodabljal sam preko Mazda Tolbox update programa, ki ga imam instaliranega na ra?unalniku. Iz varnostnih razlogov sem si naredil tudi kopijo SD kartice.
V?eraj so mi v Mazdi CX-30 menjali GPS modul. Sedaj se mi na displayu prikazuje Rusija in ne vem kako se zadeva prestavi na Slovenijo, SD kartico imam posodobljeno na zadnjo verzijo. Ali kdo kaj ve kak?en je postopek zamenjave dr?ave na modulu ?
Skyactive-X motor: ne ?utim nobenega tresenja, ob v?igu motorja je za?utiti dieselski pridih, a se ta kmalu spremeni v bencinskega, se pa ob pospe?evanju ob?asnoza?uti cukanje in odzivnost z zamikom. Zaenkrat zelo zadovoljen. Me ne moti oziroma sem se ?e navadil.
Odlika Mazde je tudi, ?e seveda na to gleda? s tega zornega kota, da ti turbina ne more crknit, ker je pa? nima in da tudi nima filtra trdnih delcev na izpuhu - to velja za bencinske G motorje, ne pa tudi za X.
G 150 pa naj bi dobili v naslednjem mesecu ...
To pa prvi? sli?im, da imajo Skyactive-X motorji filter trdnih delcev na izpuhu......saj gre za bencinski motor....
Mazdo CX-30 imam od 23.12.2019, z vso opremo, AWD, bencinar, Skyactive-X motor, ro?ni menjalnik, temno siv. Tudi jaz sem se odlo?al med AT in ro?nim menjalnikom, pa mi je ob testiranju obeh mo?nosti (isti dan) slednji deloval bolje. Sicer sem z vozilom zelo zadovoljen, le na za?etku mi ni delovala oziroma mi ?e ne deluje navigacija, pa? smola (pokvarjena GPS antena v modulu, ?e ob prevzemu vozila, potrebna zamenjava celotnega modula v garanciji, ki se re?uje ?e 1 mesec), slabosti vozila: malo premajhen prtlja?nik in posoda za gorivo (v primerjavi, ?e to sploh je mogo?e z prej?njim vozilom M6 HB, letnik 2008). Zelo dobri so LED ?arometi, adaptivni, odli?na svetilnost, infotaiment z odli?no kamero in vidljivostjo tako podnevi v slabih razmerah kot zve?er v temi. Izolacija je zelo dobra saj prakti?no ne sli?i? ni? ko zapre? vrata. Auto Hold in I-stop delujeta brez problema. Trenutno imam prevo?enih 1000 km. Poraba je pa 7,5 l po ra?unalniku (prete?no po obvoznici). Toliko na kratko.
Kak mesec imam novo mazdo 3 in sem kar zadovoljen z njo.
Bega me pa ena stvar. Na zaslonu Fuel Efficiency je navedeno koliko ?asa je bil avto v i-stop na?inu in koliko energije je bilo prihranjeno z regeneracijo. Ta vrednost je pri meni vedno 0.0 kar se mi zdi ?udno. ?rilagam sliko)
Kak?ne vrednosti pa vam poka?e va?a mazda ?
Zanima me kako pride? do tega podmenuja, preko Vehicle Settings ali kako druga?e ?
Tole zadnje bo dr?alo za CX-30, sem nastavil, hvala Jest, le avto mora biti pri?gan, druga?e je Vehicle settings zatemnjen na displayu (ugasnjen motor). Vse se lahko nastavi preko displaya in Joysticka. Po?asi se u?imo in ga spoznavamo.
Potem pa zbirajo se napake, ki jih posiljajo uvozniku:
- pri vzratnem ogledalu vedno sveti bela led lucka "Passenger Airbag" in naj bi bila precej moteca. Zakaj ni narejeno obratno in sveti ce izkljucis airbag? Lahko kdo ki si lasti CX30 potrdi to? Potrjujem, to dr?i a meni ni mote?e.
- nekatere moti, da recimo mute ne ostane po tem ko ponovno vzges avto (je prejsna glasnost) Tega ?e nisem probal.
- izbira pesmi se vedno zacne na seznamu na crki A (in ne na trenutni pesmi) Tega ?e nisem probal, zaenkrat poslu?am samo radio.
- uravnavanje temperature (avtomatsko) dela precej slabo (prevroce) - to smo imeli ze napisano tukaj za mazdo 3 2019. To sem opazil tudi jaz, pri 20,5 stopinj je zelo hitro toplo.
- auto hold si ne zapomni in moras zmeraj pritiskat. To dr?i - imam ro?ni menjalnik.
- ce gres prehitro stran od vozila se ne zaklene. To dr?i (zgodilo 2x) ali pa ga zaklene? ro?no, da rahlo pobo?a? kljuko za odpiranje vrat.
- nekateri pisejo da se jim prozi alarm ko zelijo odpreti prtlaznjik. Tega pri meni ?e nisem zasledil.
To so moja opa?anja pri CX-30. Se pa avto sam zaklene po nekaj metrih vo?nje in ko ga ustavi? (avto pri?gan) od zunaj ne more noben noter, ?e ga ne odklene? iz notranje strani - je to mo?no spremeniti in kako ?
Bil danes na uradnem servisu v BTC, napaka ugotovljena - pokvarjena GPS antena. Res mi je GPS oziroma navigacija kazala nekam ?udno, samo nisem pomislil na to okvaro. ?e naro?ena nova.
Bom kar tule vpra?al - kaj pomeni naslednji izpis na armaturni plo??i: v trikotniku klicaj in opis: In-vehicle network multifunction have the vehicle inspected. To se mi je v moji Mazdi CX-30 pojavilo ?e dvakrat in po dolo?enem ?asu izgine ter nekaj imam te?av z navigacijo-nastavitvijo iskane lokacije. Na displayu se mi poka?e ?isto drugo podro?je kjer se dejansko nahajam (npr. sem v ?i?ki in mi ka?e ulice v Be?igradu). Zanima me tudi kako se posodablja navigacija.
Evo k hi?i je 23.12.2019 pri?el nov dru?inski ?lan, ki sli?i na ime Mazda CX-30 Skyactive-X, GT Plus, AWD, ro?ni menjal, ma?in sive barve. Pri?el je iz Murske Sobote (seveda ?e prej iz Japonske) iz AH Kolmani? in Dokl, kjer bi se ob tej priliki zahvalil g.Marko ?ek-u za res iz?rpno predstavitev vozila in njegovih funkcij ob predaji. Tako sem ob vo?nji iz MS v LJ ?e dobil prve vtise. Glede na predhodnico (Mazdo 6 2.5 Sport GT) se mi zdi v vo?nji mehkej?a (CX-30) je bilo pa pospe?evanje bolj izrazito pri M6. Kar me mogo?e malo moti je majhen rezervoar za bencin (48l). Sicer je vo?nja zelo udobna in avto je dobro izoliran. Spodaj posredujem nekaj slikc:
Jaz imam zdaj kak teden X motor... Morm omenit da sem opazil nekaksno "brnenje" ko stojis zunaj avta zraven motora, vecji problem pa vidim da avto rahlo cukne pri menjavi prestave na nizjih obratih, zgleda da tam ko menjuje te opcije sparanje.
Zasledil sem da je ze zunaj vpoklic teh X masin, in da nekaterim nalagajo nov program za motor.
Zanima me ali ima? avtomatika ali ro?ni menjalnik ?
?estitam za izbor Robert! Koliko ?asa pa bo potrebno ?akati na zverino? Kaj so bili odlo?ilni dejavniki za nakup Skyactive X motorja?
4 WD pa bom vsekako vzel tudi jaz. Pa ne zaradi terena, ampak predvsem zaradi alpskih prelazov, kjer imajo Jodlarji mal?ek druga?en pristop k zimski slu?bi ...
Imam sedaj M6 GT (170KM), pa se je na testu poznala razlika (G122), ?eprav verjetno bi se navadil ?ez ?as tudi slednjega. Dobava bo december 2019 (?e ne bo kaj pri?lo nepredvidenega vmes), barva ma?in siva.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
?e za avto da? kar nekaj denarja pri?akuje? da bo avto brezhiben pa ?e zadevo uporablja? ali pa ne, zato te shrek ne razumem.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani